Mikor az üldözési mánia gonoszsággal párosul

2020.01.15.

Ennek igazi megtestesítője Vajda Zoltán XVI. kerületi képviselő. Aki facebook oldalán már a bemutatkozásnál is így kezdi:

„NemFideszes közéleti szereplő, politikus, XVI. kerületi önkormányzati képviselő…”

Ilyen az, amikor valaki nem arra büszke, ami. Mondjuk nincs is mire. A kis zsebforradalmár és agresszor mindent utál, amit a Fidesz csinál. Még akkor is, ha annak ő maga is örül. Igazi tudathasadásos állapot. Tessék csak nézni:

"Legnagyobb kislányomat fogszabályozásra kísérem és most látjuk először a frissen felújított hősök terei szakrendelőt. Csodaszép lett, öröm, hogy adóforintjaink jól hasznosultak."

Ha itt lenne vége, akkor lenne szép történet. De nem. Hiába szép, hiába örül ez a drága lélek, valamit akkor is hányni kell a Fideszre. Íme:

"Külön boldogság, hogy a frissen festett falakat a fideszes helyi hatalom nem kívánja már bemocskolni a hazug propaganda-tévéjével, azok ugyanis (remélem végérvényesen) eltűntek innen."

Persze nem kell csodálkozni, Vajda egy ilyen igazi megkeseredett, rosszindulatú Együtt pártkatona. Ott tanulta a jómodort.

Egy másik bejegyzése is igencsak árulkodó az állapotáról. Néhány mondatot idéznék:

"A változás Budapesten és országszerte is elkezdődött októberben, de nekünk itt helyben még sok dolgunk van, hogy fővárosunk e jobb sorsra érdemes kerületét felszabadítsuk. Addig is tartsuk azonban számon, hogy kik azok, akik pillanatnyi előnyökért, anyagi javakért, a számukra drogként ható hatalomért kiszolgálják ezt a rendszert, és semmilyen szinten ne vállaljunk velük közösséget a későbbiekben, amikor a rezsim bukása után "megtérnek" és bizonygatják, hogy ők mindig is ellenállók voltak. És tartsuk számon azt a kevés számú tisztességes kivételt is, akinek tényleg nem volt más választása."

Ez egy kicsit ilyen Márki-Zay Péteres „írjunk halállistát” mentalitás. Reméltük, hogy MZP-ből csak egy van, de sajnos úgy tűnik ez fertőző. Csak nincs rá orvosság.

Címkék: XVI. kerület

Terítéken a polgármesterek - Interjú Kovács Péterrel

2015.10.14.

Egy évvel az önkormányzati választások után megkerestük a budapesti kerületek és az agglomeráció polgármestereit, hogy a ciklus egyötödéhez érve adjanak egy pillanatképet, mit sikerült megvalósítani a választási programjaikból. Kovács Péter, a XVI. kerület polgármesterének válaszait az alábbiakban közöljük a nullker blog körkérdéseire:

A választási kampányban elhangzott ígéreteihez képest mit sikerült megvalósítania?

Ahogyan a korábbi két megválasztásom idején is, most is 2x16 azaz 32 pontban fogalmaztam meg választási ígéreteimet. Az elmúlt 8 évben új politikai kultúrát teremtettünk a XVI. kerületben: amit ígérünk, azt be is tartjuk elv mentén. 2006-2010 között vállalásainkat 96%-ra teljesítettük, 2010-2014 között szintén 96%-ra sikerült teljesíteni. Most arra hajtunk, hogy a 100% összejöjjön. A mostani 5 évre szóló 32 pontból már 9 (28,1%) maradéktalanul teljesült és további 20 pontnak már megkezdtük a megvalósítását. Kiemelkedik ezek közül az egészségüggyel kapcsolatos „beruházásaink” mint például a szakrendelő eszközparkjának bővítése, vagy a várakozási idő csökkentése illetve a háziorvosi rendelő(k) felújítása. De továbbra is ingyen kapják a kerületiek a tankönyvet az általános iskolában és továbbra is fenntartjuk a nyugdíjasok ingyenes szállítását az szakrendelőbe és a kórházba valamint most szeptembertől 2 menüből választhatnak az iskolások a menzán.

Időarányosan hogy áll a kerület fejlesztésével?

9 pontot hajtottunk végre maradéktalanul a 32-ből. Nem számolva azokat a pontokat, ahol még csak részsikereket értünk el. Ez időarányosan 140%-os teljesítés.

Kovács Péter - fotó: budapest16.hu

Milyen nehézségekbe ütközött a képviselőtestülettel történő együttműködése?

Semmilyenbe. A képviselők megértették, hogy az önkormányzatban nem pártpolitizálunk, hanem a kerületért dolgozunk. Persze minden képviselőnek (pártnak) van is lehetősége beleszólni a munkába: a közbeszerzési bizottságot a Jobbik, a környezetvédelmit az LMP, az ügyrendit az MSZP képviselője vezeti.

Mi az, amit nem sikerült az első esztendőben megoldania?

Semmi olyan nincs, amit mostanra terveztünk, de nem sikerült.

Mi az, amiről már most látszik, hogy a ciklus végéig nem tudja megvalósítania?

Nincs ilyen. Csak olyan programpontokat vállalok, amelyeknek reális esélye van a megvalósításra.

A 2013/2014-ben tett szociális intézkedéseit fent tudja-e tartani a teljes ciklus ideje alatt?

Igen, sőt bővíteni akarjuk vállalásunk szerint a kisgyermekesek segítő és szállító szolgáltatásával.

Bevált-e kerülete szempontjából az új fővárosi struktúra?

Igen, az hogy minden polgármester a Fővárosi Közgyűlés tagja egyenlőbb versenyfeltételeket biztosított minden kerületnek.

Milyen a kapcsolata a Fővárossal, illetőleg a kormányzattal?

Nagyszerű.

Tervez-e újabb ciklust, vagy már keresi az utódját?

Ha a választók 2019-ben újra megtisztelnek bizalmukkal, akkor szeretném folytatni a megkezdett munkát. Még rengeteg tervem, ötletem van a kerület fejlesztésével kapcsolatban.

Címkék: XVI. kerület

Ezeket a cikkeket olvastad már?