Garázssöprés – így semmizik ki Zuglóban a lakosokat

2020.01.31.

Az MSZP-s Horváth Csaba vezette balliberális önkormányzat ellentmondást nem tűrően teszi taccsra a zuglói garázstulajdonosokat. De vajon ki vár jól ezzel a biznisszel?

Horváth Csabával szemben egységbe szerveződtek a kétségbeesett garázstulajdonosok. Fotó: MTI

A vérzivataros kommunista padlássöprés után most itt a szocialista (újkommunista) garázssöprés.

Aki bemutatja: Zugló fura vörös ura, a botrányhős és örök lúzer Horváth Csaba. Aki megszívja: a helyi lakosok, garázstulajdonosok. Merthogy szó szerint földönfutóvá teszi őket a balliberális vezetés, mely szavakban demokrata és jogállami, valójában meg csak ugatja a demokráciát és a jogállamiságot. Feltéve, de meg nem engedve annak a jegyében, hogy Zuglóban a pénz, az üzlet az úr. A disznófejű nagyúr.

Kiszolgáltatottnak és becsapottnak érzik magukat azok a zuglóiak, akiknek a Francia úton, a zuglói vasútállomás háta mögötti töltésnél van – vagyis csak volt – garázsuk. Horváth Csabáék ugyanis fizetős parkolót akarnak ott építtetni, ezért rátennék a kezüket a MÁV területére. A Francia úton lévő területet a MÁV Zrt. most közérdekű hasznosításra, azaz parkolóhelyek kialakítására adja át a XIV. kerületi önkormányzatnak, mely a területen várhatóan kb. 450 parkolóhelyet létesít. Hogy ez miként illeszkedik a zuglói zöldprogramba, arról nem szól a fáma...

Az érintettek felszólítást (ultimátumot) kaptak a balliberális nyomás alá került MÁV-tól: villámgyorsan bontsák el saját garázsaikat, mégpedig a saját költségükön. A XIV. kerületi Francia úti garázssor tulajdonosainak érkezett felmondólevelekben – via Ripost – az áll: 30 napon belül bontsák el építményeiket, és tisztán, rendezetten adják át a területet. Amúgy több mint 25 éve áll itt a garázssor, és senki nem gondolta álmában sem, hogy egyik napról a másikra felmondják a szerződést, sőt még a bontási költségeket is a lakosokra terhelik. Márpedig most ez történt.

A több milliót érő garázsok egyébként jó 10 tonnásak, betonalapon állnak, ráadásul teljesen összenőttek, lehetetlen egyet úgy kiemelni a sorból, hogy azzal ne roncsolnák a mellette állót. De még ha el is tudnák vinni egyben, hová tennék az érintettek?

A 230 garázstulajdonos érdekképviseletbe szerveződött, a Civilzugló Egyesület és annak vezetője, Várnai László önkormányzati képviselő igyekszik segítésükre lenni a Horváth Csabával folyó egyezkedésben. Nem elég ugyanis, hogy a lakók elveszítik a garázsukat, de még nekik kell elbontatni és rendbe tetetni a területet, ami újabb súlyos százezreket jelent garázsonként...

A Ripost megkereste a zuglói önkormányzatot, de „természetesen” nem kapott választ az ügyben. Vagyis

Horváth Csabák titkolóznak, hallgatnak, ami ez esetben is beszédes.

Pedig jó lenne tudni például, miért rontottak rá a garázsokra, mi a francnak akarnak újabb fizetős parkolóhelyeket létesíteni, közel félezret, mikor a garázsokkal szemben lévő fizetős helyek is jobbára üresen állnak? Ki és miért hozta igazságtalan és lehetetlen helyzetbe a lakosokat? Ki jár jól ezzel a biznisszel???

Címkék: XIV. kerület, Zugló

Csabi Csacsi, állítsd le a zuglói pénzszivattyút!

A kerületbe ejtőernyőztetett szoci polgármester brutálisan megemelte a lakossági adóterheket – valamint a saját és elvtársai fizetését. Na ja, nem mindegy, az ember melyik végén van annak a bizonyos, szájjal működtetett rúdnak...

Az enyém ekkora! Fotó: MTI

A Fidelitas budapesti elnöke felszólította Horváth Csabát és az MSZP-t, lenne szíves végre nem „pénzszivattyúként” használni Zuglót. Már épp ideje volt ennek, hiszen csúcsra jár a balliberális kiskirálykodás a kerületünkben, a „felszabadítók” kifizetőhelyként tekintenek az önkormányzati rendszerre, szabályszerűen ráraboltak a kasszára.

Borbély Ádám a Facebook-oldalára feltöltött videójában bemutatta: Zuglót már Karácsony Gergely vezetése idején is „pénzszivattyúként használta a baloldal”, de „most még jobban rákapcsoltak”.

A Nullker blog is bemutatta a szoci Csabi Csabi gátlástalan mesterkedését és nyomulását: a Horváth Csaba vezette XIV. kerület saját magának pofátlan fizetésemeléssel, a lakosságnak adóemeléssel kezdett. A zuglói balos testület egyik első lépése nyomán a polgármester 1 millió, az alpolgármesterek 900 ezer, a baloldal képviselői 540 ezer forintot keresnek, eközben a lakosságot brutálisan sarcolják: 15 százalékkal emelkedik az építményadó, a telekadó és az ingatlanadó, plusz bevezették a garázsadót is.

Emellett az elvtársak „máris nekiláttak Zugló kiárusításának” Borbély szerint: a szoci polgi egyetlen tollvonással 50 millióról 250 millióra emelte volna a polgármesteri hatáskörben kiárusítható ingatlanok értékhatárát, igaz, „a gyalázatos és átlátszó előterjesztést” végül kénytelen volt visszavonni. Egyelőre.

Hisz tudjuk jól, a balliberóknál ami késik, nem múlik. Különösen, ha a lakosság megszorításáról és a saját zseb megtöméséről van szó...

Címkék: XIV. kerület, Zugló

Brutális adóemelések: Zuglóban is elsült a baloldali csodafegyver

Horváth Csaba MSZP-s polgármester és a szivárványkoalíciós többség mostantól kezdve a garázsokat is megsarcolja, és drasztikus mértékben megemelte a telekadót, az építményadót és az idegenforgalmi adót.

Mr. Vigyori, Zugló új Bokrosa: a Csabi-csomagban nincs köszönet!

Nincs új a nap alatt, vagyis a recept a régi. Akik megfőzték, most jól megehetik.

A szociális érzékenységgel, társadalmi igazságossággal és felelős, ésszerű gazdálkodással kampányoló balliberálisok hatalomra kerülve egy pillanat alatt száznyolcvan fokot fordulnak, levetik a lakosságbarát gúnyát, és bevetik a csodafegyvert: az emberek megsarcolását, az adóemelést.

A fővárost „felszabadító” elvtelen moslékkoalíció legújabb szerencsétlen áldozata Zugló és annak közössége. Az ide ejtőernyőztetett bukásbiztos szocialista lúzerpolitikus, Horváth Csaba által „vezetett” XIV. kerület balliberális többségű testülete egyik legelső döntésével brutális mértékben megnövelte a helyi lakosok által 2020-tól fizetendő adókat, ráadásul egy új adónemet is a zuglóiak nyakába varrt.

Nézzük a számokat! Eddig 300 forintnyi telekadót kellett fizetni egy négyzetméternyi területért, a jövő évtől 350 forintot, ami 15 százalékos adóemelést jelent. Az idegenforgalmi adó tekintetében az eddigi 450 forintos egy éjszakányi adómértéket 530 forintra emelték, ami szintén több mint 15 százalékos emelést jelent. A sávos építményadót ugyancsak több mint 15 százalékkal nyomták meg a „népgyermeke” balliberók, vagyis mindent eszetlenül az inflációt meghaladó mértékben robbantottak be.

Hab a tortán, hogy egy új adónemmel is megkínálták a már így is jócskán megkopasztott XIV. kerületieket: 2020-tól bevezetik ugyanis a garázsadót, aminek következtében évi átlagosan 20 ezer forint körüli adót kell fizetniük a garázstulajdonosoknak.

Ez tehát a Horváth-csomag, mely a Mikulás szánján érkezett Zuglóba. Mit is tehetnénk hozzá? Boldog Karácsonyt!

Címkék: XIV. kerület, Zugló

Csabi Csacsi máris a mutyicsászárral kokettál

2019.11.06.

Sprintben kezdte a maratoni távot az elvben korrupcióüldözési célzattal Zuglóba ejtőernyőztetett szocialista. Avagy a jó öreg zuglói parkolási biznisznek – „istenúccse” – folytatódnia kell. The buli must go on.

Horváth Csaba sem hagyja az út szélén a jó öreg zuglói parkolóbizniszt...

Nem gatyázik és nem totojázik: máris szerződne a parkolási mutyi császárával az MSZP-s Horváth Csaba Zuglóban, vagyis újabb négy évre kötne üzletet Kupper András cégével a zuglói önkormányzat. Ezt amúgy a kerület MSZP-s polgármesteréről – annak előterjesztése nyomán – nem a jobber propagandasajtó szórja a világtalan világhálóra, hanem Horváth balliberó „baráti” portáljai (24.hu, 444.hu) igyekeznek a ravasz, mohó politikus kis kacsójára csapkodni...

Szóval az a helyzet, a XIV. kerületi testület igencsak gyanúsan sietősen, már november 7-én szentesítheti az újabb parkolási bizniszt, ami 76 darab új parkolóóráról, azok telepítéséről és karbantartásáról szól. Az automaták darabja több mint 2 millió forintba kerül, amiket a fent említett úriember cége, a C-Ware Kft. szállít, telepít és helyez üzembe, majd darabját havi 40 ezer forintért négy éven át karbantart. Más vállalkozás el sem indulhatott a közbeszerzésen. A 444 az ex-Centrum Kft.-s Kuppert a fővárosi parkolás megkerülhetetlen figurájának nevezi, „akit pont egy zuglói ügy kapcsán nyolcvanezer rendbeli csalás miatt korábban elítélt a bíróság”. A háromnégyes szerint „cégei korábban behálózták a budapesti kerületeket, pártokon átívelő üzleteket kötött, és úgy tűnik, a pervesztés ellenére sem tud kikopni a budapesti parkolási ügyletekből, bár a Centrumot 2010-ben megroppantották a Fidesz akkori törvénymódosításai, a cég vezetői csupán két kerületet tudtak megtartani maguknak: Erzsébetvárost és Ferencvárost”.

Az is izgi, hogy miközben egyre nő a bankkártyás fizetések aránya a fővárosi parkolóknál, addig a zuglói beszerzés nyomán épp bankkártyával nem lehet majd fizetni. Miért is lehetne...

Csabi Csacsi (ő a polgi) persze mossa kezeit, neki a közbeszhez semmi köze, ő olyan ártatlan, mint egy ma született bárány. Ráfogja az egészet – no nem a nyuszira, hanem a termetes elődre, KariGerire. A Népszavának sopánkodik egy jót, hogy „nem volt mozgástere, hiszen már áprilisban a parkolózónák bővítéséről döntött az akkor még Karácsony vezette testület. Horváthnak pedig állítólag jelezte elődje, hogy ebben az ügyben hamar döntést kell hozni.”

Még kb. ennyit reagált a ballib sajtónak: „Nekem polgármesterként azt kell vizsgálnom, hogy az adott döntés a zuglóiak érdekeit szolgálja-e, a legjobb berendezést a legalacsonyabb áron szolgáltatja-e. Személyes érzelmeknek és fenntartásoknak ebben helye nincs.”

Na nézd csak! Azt meg elfelejtette megemlíteni, hogy a pénznek nincs szaga...

Címkék: XIV. kerület, Zugló

Ezeket a cikkeket olvastad már?