Blogolj!

Csabi Csacsi máris a mutyicsászárral kokettál

2019.11.06.

Sprintben kezdte a maratoni távot az elvben korrupcióüldözési célzattal Zuglóba ejtőernyőztetett szocialista. Avagy a jó öreg zuglói parkolási biznisznek – „istenúccse” – folytatódnia kell. The buli must go on.

Horváth Csaba sem hagyja az út szélén a jó öreg zuglói parkolóbizniszt...

Nem gatyázik és nem totojázik: máris szerződne a parkolási mutyi császárával az MSZP-s Horváth Csaba Zuglóban, vagyis újabb négy évre kötne üzletet Kupper András cégével a zuglói önkormányzat. Ezt amúgy a kerület MSZP-s polgármesteréről – annak előterjesztése nyomán – nem a jobber propagandasajtó szórja a világtalan világhálóra, hanem Horváth balliberó „baráti” portáljai (24.hu, 444.hu) igyekeznek a ravasz, mohó politikus kis kacsójára csapkodni...

Szóval az a helyzet, a XIV. kerületi testület igencsak gyanúsan sietősen, már november 7-én szentesítheti az újabb parkolási bizniszt, ami 76 darab új parkolóóráról, azok telepítéséről és karbantartásáról szól. Az automaták darabja több mint 2 millió forintba kerül, amiket a fent említett úriember cége, a C-Ware Kft. szállít, telepít és helyez üzembe, majd darabját havi 40 ezer forintért négy éven át karbantart. Más vállalkozás el sem indulhatott a közbeszerzésen. A 444 az ex-Centrum Kft.-s Kuppert a fővárosi parkolás megkerülhetetlen figurájának nevezi, „akit pont egy zuglói ügy kapcsán nyolcvanezer rendbeli csalás miatt korábban elítélt a bíróság”. A háromnégyes szerint „cégei korábban behálózták a budapesti kerületeket, pártokon átívelő üzleteket kötött, és úgy tűnik, a pervesztés ellenére sem tud kikopni a budapesti parkolási ügyletekből, bár a Centrumot 2010-ben megroppantották a Fidesz akkori törvénymódosításai, a cég vezetői csupán két kerületet tudtak megtartani maguknak: Erzsébetvárost és Ferencvárost”.

Az is izgi, hogy miközben egyre nő a bankkártyás fizetések aránya a fővárosi parkolóknál, addig a zuglói beszerzés nyomán épp bankkártyával nem lehet majd fizetni. Miért is lehetne...

Csabi Csacsi (ő a polgi) persze mossa kezeit, neki a közbeszhez semmi köze, ő olyan ártatlan, mint egy ma született bárány. Ráfogja az egészet – no nem a nyuszira, hanem a termetes elődre, KariGerire. A Népszavának sopánkodik egy jót, hogy „nem volt mozgástere, hiszen már áprilisban a parkolózónák bővítéséről döntött az akkor még Karácsony vezette testület. Horváthnak pedig állítólag jelezte elődje, hogy ebben az ügyben hamar döntést kell hozni.”

Még kb. ennyit reagált a ballib sajtónak: „Nekem polgármesterként azt kell vizsgálnom, hogy az adott döntés a zuglóiak érdekeit szolgálja-e, a legjobb berendezést a legalacsonyabb áron szolgáltatja-e. Személyes érzelmeknek és fenntartásoknak ebben helye nincs.”

Na nézd csak! Azt meg elfelejtette megemlíteni, hogy a pénznek nincs szaga...

Címkék: XIV. kerület, Zugló

Ezeket a cikkeket olvastad már?