Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

2020.03.07.

A haverok és a politikai műmájerek dúskálnak zsetonban, fejlesztésekre és közbiztonságra annál kevesebb jut a VIII. kerületben. Tetszettek „forradalmat” csinálni...

A karót nyelt Pikó polgi újra szegénynegyeddé teheti a VIII. kerületet. Fotó: Facebook

Az idei józsefvárosi büdzsé annak beismerése, hogy a választási kampányban megígérteket nem fogja teljesíteni Pikó András polgármester – rántja le a leplet a balos bénázásról Vörös Tamás, a VIII. kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője (via Magyar Hírlap).

A jobboldali városvezetés stabil pénzügyi háttérrel adta át Józsefvárost, ahol máris tombol a balliberális sületlenség, hozzá nem értés na meg a haverok, cimbik és politikai felebarátok kifizetgetése. Aminek persze az itt élők, azaz a helyi lakosok isszák meg a levét, mert miközben a szivárványos szörnykoalíciósok szakítanak, nekik és rájuk jut kevesebb. A jelenlegi önkormányzat ugyanis potom, csekélyke 230 millió forinttal(!!!) működik drágábban, mint a korábbi.

„Saját fizetésük emelésén, rekordszámú politikai tanácsadói szerződés megkötésén kívül eddig semmilyen, a kerületiek érdekében álló intézkedést nem hozott a baloldali többség” – fogalmaz Vörös Tamás, aki szerint a 2020-as költségvetés annak beismerése, hogy bármit ígért a kampányban a bukott klubrádiós Pikó, annak nemhogy a fele, de lassan a teljes egésze is tréfa volt. Ez persze a lóvá tett józsefvárosi emberek számára korántsem vicces, sőt, tragikusan elkeserítő.

Súlyos hangsúlyeltolódások látszódnak például a fejlesztések és a közbiztonság terén, persze, hogy a józsefvárosi közösség rovására. A balliberók megszüntették, kiüresítették a társasházak felújítását célzó pályázatokat, a kerület fejlesztésére pedig semmilyen forrást nem biztosítanak. Pikóék közbiztonsághoz való hozzáállását tűpontosan érzékeltetni, hogy felmondják a kerületi polgárőrséggel való együttműködést, és megvonják a támogatást a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum programjaitól.

Ami a balliberális „fordulatot” illeti: tartalomhoz a forma! A Fidesz–KDNP-s frakcióvezető szerint Pikó arra a legbüszkébb, hogy négy nyilvános vécét fog nyitni idén, szemben azzal, hogy a korábbi jobboldali vezetés több tízmilliárd forint értékben újított fel társasházakat, bérházakat, közterületeket, orvosi és oktatási intézményeket. Félő, hogy ha ez így folytatódik tovább, akkor a balbrancs ismét szegénynegyedet csinál Józsefvárosból.

Vagy – a Bud Spencer-klasszikus után szabadon – egy nagy vécécsészét. Amitől senki sem könnyebül meg a VIII. kerületben. Egy biztos: valami nagyon bűzlik...

Belső ellentétek feszítik a józsefvárosi balliberális szivárványkoalíciót

A választás pillanatáig a jobboldal elleni küzdelem látszólagos egységbe tömörítette a balliberális erőket Józsefvárosban éppúgy, mint más városokban. A győzelmi mámor lecsengését követően azonban mindenki – pártok és civil szervezetek – egyaránt benyújtotta a számlát. Pikó Andrásnak pedig „fizetnie” kellett, ezért is lett kettő helyett hat állandó bizottság, valamint két tanácsnok. Ez a rendszer végeredményben 150 millió forinttal többe kerül a korábbi gyakorlatnál. Mivel bizonyos pozíciókra – például az alpolgármesteri székekre – több aspiráns is volt, mint ahány hely, így egyesekben a mai napig maradtak tüskék.

Egy bizottsági ülés szünetében mi magunk is hallottuk, ahogyan MSZP-s és momentumos képviselők együtt ekézték a párbeszédes Erőss Gábort. Ez őszintén szólva nem is olyan meglepő, hiszen abban mindenki egyetért, hogy a tudálékos alpolgármester köztudottan egy összeférhetetlen egyéniség. Hasonló karakterű személy maga Pikó András is, akinek nem könnyíti meg a helyzetét az sem, hogy az őt indító C8-as civilek mellett további öt párt (MSZP, Momentum, DK, LMP, Párbeszéd) igényeinek megfelelő döntéseket kell hoznia.

Camara-Berecki lecsúszott az alpolgármesteri címről

Egy, az önkormányzat mindennapjait jól ismerő forrásunk szerint, több ellentét is keresztezi egymást a szivárványkoalícióban. Camara-Berecki Ferenc Miklós (MSZP) – aki hosszú évek óta aktívan részt vesz pártja helyi munkájában – alpolgármesteri ambíciókat dédelgetett, de mindenki emlékezett még arra, hogy 2017-ben egy időközi választást követően a köztiszteletben álló, akkori fideszes alpolgármesternőnek ordenáré üzenetet küldött, így helyette Szili-Darók Ildikó lett a polgármester egyik helyettese.

„Paci” hátbaszúrta a civileket

A Pikó körül legnagyobb számban jelen lévő C8 aktivisták emellett sérelmezik azt is, hogy Balogh „Paci” Lajos civilként indult, ám időközben belépett a DK-ba, így a civilektől úgymond elvitt egy kvótát. Ezzel úgy érzik, hogy a politikus hátbaszúrta a civileket.

Szarvas Koppány lejáratta az MSZP-t

A belső ellentétek éleződését jól mutatja az is, hogy a magát a politikai paletta feddhetetlen lovagjaként feltüntetni kívánó Momentum egyik tagja, a DK-ból kiábrándult Szavas Koppány Bendegúz – aki ellen jelenleg is rendőrségi eljárás zajlik – a kispesti MSZP-t besározó bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán. Ez feltehetően nem volt a szocialisták ínyére, főleg annak tudatában, hogy Camara-Berecki az ominózus ordenáré üzenetét követően a Kispesti Önkormányzatnál húzta meg magát és személyes ismerőse a korrupciós botrányba keveredett Kránitz Krisztián és Lackner Csaba is.

Összegezve elmondható, hogy minden párt és még a civilek is, a saját érdekük érvényesítését a közösség érdek elé helyezik, aminek a levét sajnos a józsefvárosiak fogják meginni, és nemcsak a polgári oldal, hanem azok is, akik a változásra tették le a voksukat.  

Forrás: ferencjozsefblog.hu

A józsefvárosiakra szabadíthatja a hajléktalanokat Pikó

Már csak ez hiányzott: tombol a rombolás. A szivárványos viccpolgármester megkezdte a rend felszámolását a VIII. kerületben: éljen a rendetlenség, a káosz, az anarchia!

Pikónál a káosz az úr. Fotó: Youtube

Józsefváros balliberális vezetése máris megkezdte a polgári kormányzás eredményeinek lebontását. Pikó András exklubrádiós műkedvelő politikus és balliberó társai a csütörtöki ülésen zöld utat adtak annak, hogy a hajléktalanok az autókban és a lépcsőházakban éljenek – ahogy arra joggal figyelmeztet a józsefvárosi Fidesz-KDNP.

Egyszerre morbid és szuicid, ami történik, tekintettel arra, hogy a korábbi fideszes vezetés egy helyi népszavazáson és egy kerületi konzultáción is megkérdezte a témában a józsefvárosiakat, és toronymagasan az az álláspont kapott többséget, hogy a hajléktalanoknak nem a közterületeken kell élniük. Amit a kormánypártok éveken át biztosítottak is a helyi közösség nyugalmának érdekében. Kocsis Máté és Sára Botond polgármesterek azért dolgoztak, hogy a rászorulók a lehető legtöbb segítséget megkapják, mert akkor törhetnek ki több eséllyel a hajléktalanságból, ha igénybe veszik a nekik szóló ellátásokat. Az elmúlt években mindig volt elég szálláshely, az igazi probléma az, hogy az ellátást nem vették igénybe az érintettek – mutatnak rá a kormánypártok.

Majd jött Pikó polgi, és szétrúgta a rendszert, hogy most már a káosz az úr a „nyolckerben”. Az agyament szabadosságpártiság a közösség nyugalmát, biztonságát, polgári mindennapjait áshatja alá.

„Az semmiképp nem megoldás, hogy a kerületben élők megkérdezése nélkül, lényegében a magánszférájukba, lépcsőházakba, tárolókba engedjék be őket, vagy egyszerűen autókban lakjanak [a hajléktalanok]. Felszólítjuk Pikó Andrást, hogy ne írja alá ezt az abszurd rendeletmódosítást, őrizze meg az eddig elért eredményeket, és kezdjen el a józsefvárosiakért dolgozni” – üzenik a fékevesztett polginak.

Hallod-e, te Pikó András?

Játszóteret a kórházakba!

És nem. És nem telhet el úgy hét, hogy Pikó András botránypolgármester és csapata ne találna ki valamilyen hatalmas baromságot, vagy ne hazudtolnák meg önmagukat, ne cselekednének szöges ellentétben azzal, amit korábban ígéretek.

A múlt hét gyöngyszeme volt a mindenhez (is) értő Erőss Gábor alpolgármester, feketeöves klímarettegő fenomenális ötlete. A bolygónk megmentése érdekében a józsefvárosi kizöldített buszmegállókba méheket telepítenének.

Most a közterek hasznosítását gondolták újra botrányhős Pikó és liberális városvezetői. Radnai Dániel alpolgármester a Józsefváros újságban osztotta meg világmegváltó ötletét a „humanizált terekről”. A józsefvárosi egészségügyi rendelő parkolóját és a közelében található játszóteret nyitnák egybe „kültéri nappalit”, illetve nagyobb játszóhelyet kialakítva.

A Déri Miksa utca eredeti felújítási tervezete szerint új útburkolat, parkolósáv, valamivel szélesebb járda, és némi zöldítés volt a cél. Ezen változtatnánk. Egy latinosabb közterület-fejlesztési irányvonalat követünk: a Szent Kozma Rendelőintézetet és a szemben lévő játszóteret megnyitnánk, létrehozva így egy kültéri nappalit, ahová kiülhetnének a lakók, nagyobb területen játszhatnának a gyerekek.” – mondja az urbanista géniusz.

Mindenkinek a képzeletére bízom, hogy örülnének a betegek és az orvosok annak, ha a Szent Kozma Rendelőintézet kertjében csúszdáznának és fociznának a gyerekek, a lakók pedig ott üldögélnének miközben a gyógyulni vágyók várják a sorukat a rendelésen.

Az alpolgármester azt mondja, hogy „latinosabb közterület-fejlesztési irányvonalat követnek”. Szerintem ez nem latinos gondolkodás, hanem egy hatalmas baromság. Ez ügyben is érdemes lenne orvosával konzultálnia a nemrég megválasztott városvezetőnek.

Előre a haladás és a minden észérvet felrúgó liberális önmegvalósítás útján.

Beindult Pikó bérlakásprogramja – dobra veri az ingatlanokat

A klubrádiósból lett amatőr politikus úgy átverte a palánkon a józsefvárosiakat, mint a huzat. Itt bizony a fal adja a másikat! Pont az ellenkezőjét műveli, mint amit ígért!

Pinokkió hiába integet, fabatkát sem érnek az ígéretei! Fotó: Facebook

Száz nap alatt az ötéves polgármesteri ciklus fő irányvonalait meg kell határozni – állítják a szakértők. Nos, Pikó Andrásról nem mondható el, hogy nem tette le az alapköveket. Nem is oly apró bökkenő azonban, hogy ezekben a cölöpökben nincs sok köszönet. Kiderült: a műkedvelő politikus valójában nem más, mint Józsefváros sánta kutyája.

A VIII. kerületi Pinokkió durván átverte a lakosokat, és a jelek szerint különösen lelkiismeret-furdalás sem gyötri emiatt. Hiába, a balliberális nagyokosok nem álltak kétszer sorba, mikor a szégyenérzetet osztották. No meg az igazmondás bajnokai címért sem indulnának versenybe komoly eséllyel.

A tények makacs dolgok!!!

Pikó esetében sem azt kell tehát figyelni, amit mond(ott), hanem azt, amit tett és tesz. Mert miközben a lakhatási válság azonnali enyhítésével, új önkormányzati bérlakásprogram beindításával, az önkormányzati bérlakások számának növelésével kampányolt, hatalomra jutva máris megkezdte az önkormányzati bérlakások számának – CSÖKKENTÉSÉT. A balliberális Józsefváros máris nyolc ingatlan eladását készítette elő, de akár hatvan lakás elárvereztetésére is megvan a zöld lámpa. Kész szerencse, hogy közben nem szakad rá(juk) a városházi mennyezet.

Persze, midőn elherdálja, elkótyavetyéli a kerületi vagyont, a viccpolgi végül is rohamtempóban enyhíti a lakhatási válságot, Csak az a kérdés, kiét, és milyen áron...

Botrány: így árusítja ki Pikó Józsefvárost

2020.01.24.

Az exklubrádiós műkedvelő polgármester dobra veri a VIII. kerület vagyonát, azaz az önkormányzati lakásokat. Pedig pont az ellenkezőjét ígérte!

Ha már a lakáskiutalás nem megy, verjük dobra a lakásokat?

Bérlakásokat adna el az balliberó polgármester a VIII. kerületben, pedig ennek éppen az ellenkezőjét ígérte a kampányban. Egy a kormánypártok által bemutatott előterjesztés szerint első körben nyolc bérlakást értékesítene a józsefvárosi önkormányzat, utána jöhetne a folytatás. Ez így első, sőt: második ránézésre sem jelent mást, minthogy Pikó András polgármester elherdálja az önkormányzat vagyonát (via Hirado.hu).

Pedig a józsefvárosi Pinokkió azzal kampányolt, ha rá szavaznak, akkor több jut a lakhatásra: azaz növeli a józsefvárosi bérlakások számát. Isten bizonyra plusz becscsóra ígérte, a magánberuházásokban épülő házakban önkormányzati lakásokat vesznek, valamint leállítják az önkormányzati lakóházak privatizációját, sőt, lakásügynökséget is létrehoznak. Ehhez képest...

Ehhez képest most a balliberális önkormányzat alá tartozó Józsefvárosi Gazdálkodási Központ üresen álló ingatlanok eladását kezdeményezte, és az illetékes bizottságának balliberális tagjai már le is okézták az előterjesztést. Első körben nyolc darab önkormányzati lakás elárvereztetéséről döntöttek. A beadvány szerint ezek a lakások olyan állapotban vannak, hogy azokat bérbeadás útján nem lehetne hasznosítani. Áment mondtak arra is, hogy a továbbiakban a Pikó vezette önkormányzat akár évi hatvan darab üresen álló lakást is elárvereztethet.

„Egyetlen egy lakáspályázatot nem sikerült kiírni. Tehát azok az emberek, akik arra számítottak, hogy Pikó András meg fogja oldani a lakhatási gondjaikat, most azzal szembesülnek, hogy az önkormányzat még a lehetőséget sem adta meg arra, hogy önkormányzati lakáshoz tudjanak jutni. Látható, hogy a balliberális városvezetés nem azt csinálja, amit a kampányban ígért”

– rántotta le a leplet a kívül zöld, belül vörös politikai görögdinnyék józsefvárosi ármánykodásáról Vörös Tamás, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Hogy is mondta Rodolfó? Nyúlik már Pinokkió orra, de csak a kezét figyeljétek, mert csal!

„Többnyire látszatfelújítások történtek” a VIII. kerületben – hazudta Pikó

Pikó András polgármester a kampányban és az elmúlt hónapokban többször is állította, hogy a józsefvárosi társasházakat csak kívülről újították fel „csak hogy el lehessen mondani, Józsefváros újjáépül”, miközben azok belülről tök romosak…

Ezzel azt sugallta, hogy a fideszes vezetésnek csak a „külcsíny” fontos. Politikai pr-szövegét sokan bevették, de hazugságát most saját házi lapja, a Józsefváros újság is cáfolja. A teljesen bal-liberálissá alakított Józsefváros újság ugyanis 3 oldalon keresztül sorolja, hogy milyen sokféle felújításokra kaptak pénzt a kerületi társasházak még az előző, fideszes vezetés alatt az önkormányzattól. Pikó Klubrádiós András hitelességén újabb csorba esett.

„Erről beszéltünk folyamatosan a kampányban is: többnyire látszatfelújítások történtek eddig a kerületben, főként a homlokzatokra koncentrálva. Politikai marketing szempontból erőltették ezt, csak hogy el lehessen mondani, Józsefváros újjáépül” – írta bölcsen Pikó András 2019. november 20-ai Facebook bejegyzésében. Mindez jól hangzott, sokan el is hitték, csupán egy gond van az állítással: az, hogy nem igaz. Ezt az állítást, hasonló tartalommal, különböző formában, különböző fórumokon számtalanszor előhozta Pikó András.

Egyre hiteltelenebbé válik Pikó

Úgy tűnik, Pikó András megteheti, hogy szemérmetlenül hazudik következmények nélkül. De legyünk kicsit optimistábbak… talán mégis van, lesz következmény: hiszen saját hitelességét rombolja, s talán egyre többen eszmélnek majd rá: egy olyan embert választottak meg, akinek a szavai nem helytállók.

Pénz szinte minden felújításra

A Józsefváros újság 2020. január 15-én megjelent 2020/2-es lapszáma közel 3 oldalon sorolja fel a 2019-ben támogatásban részesült társasházakat. (A felsorolás a következő lapszámban is folytatódni fog, az újság online is elérhető, a felújításokról a felsorolás a 17. oldalon indul.)

271 tétel szerepel a itt, ha jól számoltuk ezek közül csupán 11 (!) olyan tétel van, amit külső homlokzat felújítására ítéltek meg. A többi mintegy 260 tétel egyéb felújtásra megítélt pénz, többek közt felvonók, függőfolyosók korlátai, tetőjárdák, tetők, beléptetőrendszer, kémények helyreállítása, bélelése, villamos- és gázhálózat-, nyílászárók, légudvar felújítására…

Azaz Pikó András újabb állításáról – miszerint a fideszes önkormányzati vezetés alatt szinte csak homlokzatok felújítására adott pénzt az önkormányzat – derült ki, hogy kamu. A tények makacs dolgok, a legnagyobb ciki az egészben ráadásul az, hogy Pikó András szavait saját, önkormányzati lapja cáfolja meg.

Forrás: ferencjozsef.blog.hu

Hegyekben állnak a megválaszolatlan lakossági levelek Pikó hivatalában

Pikó András és csapata megválasztását megelőzően lakosságközpontú, átlátható önkormányzatot ígért, illetve azt, hogy a józsefvárosi polgárokat a lehető leginkább bevonja a város vezetésébe. Nos, úgy tűnik – sok más kommunikációs fogáshoz hasonlóan – ez is csak egy kampányfogás volt. Információink szerint több száz lakossági levél halmozódhatott fel a Hivatalban, amelyre nem kaptak választ a józsefvárosi polgárok.

„Az az önkormányzat, ami nem mindenkié, az senkié, csak a hatalmat gyakorlóké. Az ilyen önkormányzat nem titeket szolgál, hanem azokat, akik ott ülnek bent” – mondta Pikó András még szeptember végén, a választások előtt egy Mátyás téri rendezvényen. Mindemellett többször nyilatkozta, hogy részvételi önkormányzatot szeretne, amelybe a lakosok is elmondhatják mire fordítsa a kerület a közvagyont, valamint növelné az önkormányzat átláthatóságát.

Ezeknek a kijelentéseknek a lakosok most már éppen az ellenkezőjét tapasztalhatják. Utánanéztünk a dolognak – és képviselők és helyi lakosok jelzései alapján – számos lakossági kérdést, felvetést, problémát tartalmazó levél halmozódhatott fel a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban. Pikónak a jelek szerint a jól hangzó lózungok csak a választásig voltak fontosak.

Köszönjük, Brúnó!

Pikó lapja ismét rávilágított, hogy a polgármester megrögzött hazudozó

A terjedelmes, mélabús és érdektelen cikkek mellett egy érdekességre bukkantunk a színvonalát tekintve erős lejtmenetben lévő Józsefváros újság legújabb számában. A kerületi háziorvosi rendszerről szóló cikk rávilágít arra, hogy Józsefvárosban az egészségügyi ellátás, és az orvosi praxisok betöltöttsége az országos átlaghoz képest kiemelkedően áll. Mindez annak fényében érdekes, hogy Pikó és csapata a kampányában azt hazudta, hogy a kerületi rendelőkből orvosok hiányoznak, és emberek halnak meg az elégtelen egészségügyi ellátás miatt.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Pikó András polgármester kampányának visszatérő eleme volt az egészségügy. Tavaly júliusban, még jelöltként közösségi oldalán (ki tudja milyen statisztika alapján, mert azt nem nevezte meg), azt írta, hogy Józsefvárosban kevesebb ideig élnek az emberek többek között az elégtelen egészségügyi ellátásnak köszönhetően. Ezt később azzal fejelte meg, hogy orvosok hiányoznak a rendelőintézetekben, és hogy az egészségügy lerombolását helyben szenvedjük el.

Szeptember 22-én például azt osztotta meg, hogy innen, azaz Józsefvárosból hiányzik a legtöbb rendőr, tanár és ORVOS!!! Alpolgármestere, Erőss Gábor októberben a fentieket azzal tetőzte, hogy kézilabdacsarnokra van pénz, de a kerületiek biztonságos egészségügyi ellátására nincs. Sajnos – mint a választások is bizonyítják – sokan bedőltek ennek a hazudozásnak, amiről a leplet maga Pikó lapja, a január 15-én megjelent Józsefváros újság rántotta le.

A korábbi állításokkal szemben a kerületi egészségügy kiemelkedő helyen áll

A Népszavától igazolt Zoltai Ákos Héczey Andrással, az egyik kerületi háziorvossal beszélgetett. A balliberális újságíró – nagy bánatára – Héczey arról számol be, hogy a józsefvárosi egészségügy kiemelkedő. A Fidesz vezetése alatt megújult az Auróra utcai szakrendelő és „a nyolcadik kerületben gyakorlatilag nincs olyan háziorvosi rendelő, amit ne újítottak volna fel”. Az új főszerkesztő és az új kerületi vezetés érdekeit szem előtt tartva Zoltai megkérdezte Szili-Darók Ildikó egészségügyért felelős alpolgármestert is a témában, aki elmondta: egyelőre tájékozódnak a tennivalók kérdésében.

Borsodig kellett „elmennie” az újságírónak, hogy rosszat írhasson az egészségügyről

Hogy minden rendben van ezen a területen Józsefvárosban, bizonyára bosszantó lehetett a balliberális kollégának, ezért aztán gyorsan kitekintett a legelmaradottabb régióra, Borsodra, hogy a lelke – és a főnökei – megnyugtatására valami negatívumot is leírhasson. Ehhez pedig – a leghitelesebb forrást – a DK egészségpolitikusát kérdezte meg, aki elpanaszolta, hogy ott sok a betöltetlen praxis.

Fejlesztések, amelyek kimaradtak az összeállításból

De térjünk vissza a kerülethez, elvégre nem a Borsod újságot vettük a kezünkbe. Zoltai „Népszavás” Ákos kénytelen volt leírni, hogy az országos átlaghoz képest a VIII. kerület kiemelkedően áll, hiszen az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai szerint mindössze egy praxis betöltetlen a kerületben.

A Szent Kozma Egészségügyi Központ és a kerületi háziorvosi rendelők felújításán túl, amit a témában nem mert, vagy nem akart leírni Zoltai, mert a jobboldali városvezetés alatt történt:

  • új háziorvosi rendelőt alakítottak ki a Kálvária téren,
  • új gyermek háziorvosi rendelőt hoztak létre a Gutenberg téren,
  • folyamatosan újult meg a rendelők eszközparkja,
  • bevezették a háziorvosi és szakorvosi életpályamodellt,
  • védőoltásokra lehetett önkormányzati támogatást igényelni,
  • kibővítették az ingyenes szűrőszombatot,
  • a kerület pereméről az Aurórába költözött a háziorvosi ügyelet és sürgősségi ellátás.

Pikó megütheti a bokáját más e-mailjeinek nézegetése miatt

A józsefvárosi „hiperdemokraták” jogállamiságot ordítva estek neki önkormányzati tisztségviselők e-mail-fiókjainak. A személyes adatokban történt turkálás – úgy tűnik – nem marad következmények nélkül!

Mélyen a zsebbe nyúlhat, aki más levelei közt turkál? Fotó: MTI

Még hogy Magyarország következmények nélküli ország! Franckarikát! Jól megtanulják majd ezt Budapest balliberális „felszabadítói”, saját bőrükön. Meg a saját zsebükön.

Az újabban polgármesteri gúnyát öltő Pikó András exklubrádiós józsefvárosi hiperdemokrata és ballib gittegylete nemrég tarzani vehemenciával esett neki az önkormányzati rendszerben dolgozó (vagy korábban ott tevékenykedő) kollégák e-mail-fiókjainak. Ezt elégelte meg az adatvédelmi biztos, aki megüzente – via Magyar Hírlap –, hogy

pofátlan pici Pikó és csalárd csapata bizony megütheti a bokáját, amiért gátlástalanul turkált a személyes adatokban.

Merthogy nem oda Buda!

A VIII. kerületi önkormányzatnál megvalósult adatkezelések miatt vizsgálatot indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Péterfalvi Attila elnök több bejelentést kapott róla, hogy Pikó nyilvánosságra hozta a Józsefváros Újság volt főszerkesztője és más önkormányzati tisztségviselők korábbi hivatalos e-mailjeinek tartalmát. Márpedig – vert oda a viccpolgi galerijának – tilos a munkavégzés céljából a munkavállalók rendelkezésére bocsátott e-mail-fiókok, számítástechnikai eszközök használatát az adatvédelmi követelmények figyelmen kívül hagyásával ellenőrizni!

Ha a vizsgálat valami ilyesmi galádságot állapít meg a nyolckerben, Pikóék alapos bírságra számíthatnak. Az általános adatvédelmi rendelet szerint ugyanis a munkahelyi e-mail-fiók adattartalma személyes adatnak, a személyes adaton elvégzett bármely művelet pedig adatkezelésnek minősül. Az illetékes hatóság pedig minden eszközzel fellép az „adatvédelmi követelmények érvényesítése érdekében, ideértve az azokat sértő adatkezelőkkel szemben megfelelő visszatartó erejű jogkövetkezmények következetes alkalmazását is.”

Így legyen! Fizessenek a galádok!

12

Ezeket a cikkeket olvastad már?