Erzsébetváros lenullázva – Niedermüller végighazudott száz napot

Gyakorlatilag a nullával egyenlő, ami megvalósult Erzsébetváros gyurcsányista polgármesterének ígéreteiből. Máris kidurrant a Brüsszelből hazazavart DK-s lufiember.

Máris kidurrant a Brüsszelből hazazavart DK-s lufiember. Fotó: MTI

Persze nincs új a nap alatt, mert ezek ilyenek – a Keresztapa-Főnök után szabadon: hazudnak reggel, éjjel meg este. Így van ezzel a VII. kerület gyurcsányista gyógyegere, Niedermüller Péter viccpolgármester is. A dákóbajnok Gréczy Zsolt elv- és felebarátja száznapos viccuralkodása alatt ennyit váltott ugyanis valóra választási ígéreteiből:

lószart, mama!

Erzsébetváros DK-s „felszabadítója” különleges bravúrt vitt véghez, mert közel harminc programpontjának valóra váltásával maradt a helyi lakosság adósa. Igaz ugyanakkor, hogy eggyel növelte az alpolgármesterek számát a korábbiakhoz képest, pedig még csak meg sem ígérte! A balliberális bulibáró csomagja amúgy öt pont köré (Szociális gondoskodás, lakhatás, egészségügy; zöld, fenntartható Erzsébetváros; Mobilitás, parkolás; „Bulinegyed”; Innováció, kulturális ipar) csoportosult, számos részígérettel. Az erzsébetvárosiak a közösségi médiában szembesítik ezzel a szégyenpolgit, akinek

28 programpontja nem valósult meg, közülük nem kevés az olyan, ahol még a szándék sem látszik.

Így például, de tényleg csak például nem hozta létre a kerület úgynevezett „open data” oldalát, ahol minden, az önkormányzatot, annak döntéseit érintő adat, szerződés mindenki számára elérhető lenne; nem csapott oda, hogy a kerületi parkokban megtiltsák a dohányzást, és kontrollálják az alkohol fogyasztásának tilalmát; illetve az önkormányzat nyitvatartási rendjét sem tette lakosságbaráttá.

„A döntésekhez 30 nap bőven elég lett volna, de legyen 60. A végrehajtásukhoz 60-90 nap kellett volna. 100 nap után azért nem tart sehol a kerület, mert nincs se szándék, se akarat, se kompetencia” – háborognak joggal az erzsébetvárosiak (via Origo).

A legtöbben persze a bulinegyed problémája miatt mérgesek már Niedermüllerre, aki végigrodeózta a kampányt az éjféli zárórával. És ti látjátok, hogy megoldotta volna? Mert mi sem, itt a Nullkernél.

„Amennyiben engem választanak polgármesternek, a legelső feladataim egyikének fogom tekinteni, hogy más budapesti kerületekhez hasonlóan Belső-Erzsébetvárosban is bevezessük a vendéglátóhelyek nyitva tartásának korlátozását, az új testületnek érvénytelenítenie kell azt a rendeletet, amely lehetővé teszi a 0–24 órás nyitva tartást”

– füllentette a Fletó-fiú, majd miután megválasztották, „széles civil konzultáció” elé tolta a kérdést. Azaz a megoldás helyett nyújtja az ügyet, mint a rétestésztát, maszatol, szöszmötöl, és halászik tovább a zavarosban. Merthogy nincs új a nap alatt. A szakértelemből felmentett, elvtelen hasonszőrűek ehhez értenek. A nagy semmihez.

Kétmillió forint üti a rovott múltú Czeglédy markát Erzsébetvárosban

2019.11.11.

A balliberálisok bizonyítják: soha ne mondd, hogy ennél már nincs lejjebb!

Czeglédy és DK-s cinkosai pofán röhögik a választókat... Fotó: MTI

Niedermüller Péter, a VII. kerület gyurcsányista helytartója nem szégyelli. Sőt, még henceg is vele, hogy az adófizetők pénzéből milliókkal tömi ki baráti elvtársa, a volt MSZP-s politikus, jelenleg balliberális DK-s független Fletó-ügyvéd, (ál)civilben szombathelyi „városatya” Czeglédy Csaba zsebét.

Megírtuk, de megismételjük: pofátlanság a köbön, hogy Újbudán és Erzsébetvárosban is a nemrégiben még (másfél évet) előzetesben lévő, korábban többek közt sokmilliárdos költségvetési csalással meggyanúsított, illetve adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt anno jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt Czeglédy Csabát bízzák meg a kerület gazdálkodásának, szerződéseinek átvilágításával. Ráadásul egyeztetés nélkül: nem véletlen, hogy egymás torkának ugrottak e határtalan böszmeség miatt a szivárványos moslékkoalíció elvek és értékek nélküli gittegyletei.

Love is in the air, de persze más is, és messziről bűzlik...

Niedermüller, Erzsébetváros fura ura büszkén lobogtatja a kontraktusokat: havi 500 ezer forint plusz áfáért vizsgálgathatja, böngészgetheti Czeglédy ügyvédi irodája az önkormányzat és cégei szerződéseit, és további havi 500 ezer forint plusz áfáért képviselheti a kerületet, szerveit és vezető politikusait ilyen-olyan személyiségi jogi és sajtóperekben. Vagyis a 6,215 milliárd forintos költségvetési csalási rémtörténet, a Humán Operátor-sztori politikailag függetlennek sem látszó plakátarca csak 2019-ben két hónap alatt

2 millió forintot zsebelhet be a DK-s haverok zsíros szerződéseinek köszönhetően, az erzsébetvárosi adófizetők pénzéből, természetesen.

Vastagbőr 1: és nem kicsit, de nagyon. Niedermüller elvtárs nem lát kivetnivalót abban, hogy olyasvalakire bízza a kerületi közpénzeket (és azok ellenőrzését), akire gazdasági bűncselekmények árnyéka vetül. Ilyenek ezek a gyurcsányisták, kicsire nem adnak, a nagy meg nem számít nekik. Hiszen mindig is nagyban csinálták.

Vastagbőr 2: és nem kicsit, de nagyon. Czeglédy fülig érő szájjal magyarázza a bulvársajtónak, hogy „jó választásnak tartja magát”. Imigyen a Blikknek: „Az ügyvédi megbízás kiemelten bizalmi kérdés, a megbízó ahhoz a szakemberhez fordul, akiben megbízik”. Szerinte teljesen érthető, hogy a DK-s polgármesterek őt keresték meg. „Emberileg és szakmailag is rendkívül motivált vagyok” – röhögte képen a választókat az ügyvéd-politikus, a diákmunkások kedvence. Akinek van pofája bizalomról magyarázni, miután rég eljátszotta hitelességét.

Tanulság: soha ne mondd, hogy ennél már nincs lejjebb! Csak figyeld a balliberálisokat!

Az Ördög ügyvédje borította az ellenzéki bilit

Gyurcsány Fletó jogi jobbkeze, a bírósági eljárás alatt álló Czeglédy Csaba újbudai és erzsébetvárosi önkormányzati megbízásai véget vetettek a szirupos ellenzéki mézesheteknek. A balliberális giccs hűlt helyén ismét kitört a marakodás, a hiszti és a picsogás. 

Nyugi, Csabi, mindenen rajta tartjuk a kezünket... Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Öröm nézni, hogy ugrottak egymásnak ezen az esős novemberi hétvégén a szivárványos moslékkoalíció elvtelen elvtársai és elvtársnői, Budapest új fura urai, a balliberális politikusok. A balhé – naná – megint a háttérből vigyorgó Keresztapa machinációi miatt robbant ki, tökéletesen mutatva, kiknek a kezére juttatta az október 13-i rémálom a fővárost és kerületeit. Így a gyurcsányistává változott Erzsébetvárost és Újbudát, hogy mást ne mondjunk.

Jól hangozna, hogy csak egy kávét kérünk, de annál jobban aggódunk Budapestért, Erzsébetvárosért és Újbudáért, melynek jövőjét éppen elkótyavetyélik az osztogató-fosztogatók siserehada.

Az Ördög ügyvédje borította az ellenzéki bilit. Szörnyülködtünk már rajta: a VII. és XI. kerületben a DK-s viccpolgik (Niedermüller és László „urak”) a nemrégiben még előzetesben lévő, korábban többek közt költségvetési csalással gyanúsított, illetve adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt anno jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízzák meg a kerület gazdálkodásának, szerződéseinek átvilágításával. Jobbat és alkalmasabbat nem találtak. A tisztaság és az átláthatóság nagyobb dicsőségére, a morális határokat magasról leszarva, ellenzéki kis barátaikkal nem is egyeztetve. Ahogy azt tanítják.

Na de ez a böszmeség már tényleg sokk volt és sokkolt!

Gyurcsány és Gyurcsányné jogi képviselője, a volt MSZP-s politikus, majd DK-s EP-listaarc gusztustalan benyomulása zavart okozott az erőben. Már ha erőről beszélhetünk a szánalmas szörnykoalíció kapcsán. A bírósági eljárás alatt álló Czeglédy Csaba újbudai és erzsébetvárosi önkormányzati megbízása véget vetett a szirupos ellenzéki mézesheteknek.

A balliberális giccs hűlt helyén ismét kitört a marakodás, a hiszti és a picsogás. Csak kapkodjuk a fejünket!

A Momentum nyitott, melyet látványosan kihagytak a szaknévsorból, vagyis a konzultációból. Sértődött közleményben hajtottak bele Gyurcsány-Czeglédybe, mondván, a napvilágra került zsíros kerületi megbízások „a teljes ellenzék hitelességét” (miért: volt olyan???) rombolják: öngólnak nevezhetők. „A tisztább és átláthatóbb önkormányzatok megteremtésének céljába nem fér bele, hogy a DK polgármesterei rohamtempóban önhatalmúlag Czeglédy Csabát bízzák meg egy nagy közbizalmat igénylő munka elvégzésével.” Na, ezt sem a jobber sajtó vagy fideszes potentátok tolták le, hanem csodák csodájára a hisztis picsogó Momentum...

Majd kirohant a Jobbik és az LMP (ezek még léteznek???). Jobbikék hirtelen nemcsak a Czeglédy-balhét, de a budapesti gyurcsányista restaurációt is kiszúrták, és „szocialista panoptikumról” nyökögnek. „Ott van a pénzügyminiszterként áfa-visszatartásokkal trükköző Draskovics Tibor kinevezése a BKK igazgatósági elnökének, vagy Horn Gyula unokahúgának, az 56-os pesti srácokat nemes egyszerűséggel lefasisztázó Havas Szófiának a fővárosi bizottságba ejtőernyőzése” – szerelmeskedtek friss cinkosaikkal. Az egyre halványabb zöldek nem tartják „észszerűnek és elfogadhatónak, hogy olyan ember cége vizsgálódjon közpénzeket érintő ügyekben, aki maga sem megbízható”, valamint rossz tendencia, hogy „a régi, szocialista politikai elit kétes megítélésű tagjai különböző pozíciókat kaptak a fővárosban, és ezzel részei lesznek a városvezetésnek”.

A DK és Czeglédy persze nem hagyta annyiban a dolgot, nem maradt el a kontra az egyre rosszabb hangulatú hitvesi ágyban. Gyurcsányék halálra sértődtek, a szolidaritást kérik számon a hűtlenkedő partneren, sőt, pikírt módon a NAV-os, ÁSZ-os vizsgálatokat és Fegyőr vandálkodását tolják a Momentum orra alá. Czeglédy is bedurcázott, elhamarkodottnak nevezte a Momentum libidólankadását, és így udvarolt Orosz Anna újbudai alpolginak: „Sok pofont adtam, kaptam is, de a becsületemet, az elkötelezettségemet soha nem kérdőjelezte meg senki. Pontosan tudom, mit jelent egy önkormányzatot szolgálni, így tudom, mit jelent jogászként dolgozni az Újbudán és Erzsébetvárosban élő emberekért.”

A pofon még csak oké, de megvan annak a diszkrét bája, hogy a rovott múltú ügyvéd-politikus a becsületről értekezik...

Gyurcsány-Czeglédy most azért könyörög a moslékegyesülés más színezetű haverjainak, hogy „ne árkokat ássanak az ellenzéki pártok és politikusok között”, hanem tartsanak össze az gaz Fidesz és a Zorbán ellen. (A hatalomért, a koncért, a zsákmányárt, elvek és értékek nélkül, ugye???)

Az persze fel sem merült bennük, hogy tükörbe nézzenek. Pedig ezúttal sem a tükör görbe. Hisz hogy lehetne valaki tisztességes, aki még csak meg sem próbál annak látszani?

Pofátlanság a köbön: zsíros szerződésekkel tömik Czeglédyt a DK-s kerületek

Ennyit az ellenzék morális állapotáról: Újbudán és Erzsébetvárosban is a nemrégiben még előzetesben lévő, korábban többek közt költségvetési csalással gyanúsított, illetve adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt anno jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt Czeglédy Csabát bízzák meg a kerület gazdálkodásának átvilágításával.

Bilincsben a vádlott - most meg közpénzzel tömi a DK. Gratulálunk! Fotó: MTI

Gyurcsány Fletótól érkezett a telefon a vörös vonalon? Gyanús, mert a DK-s elvtársak a hangsebességnél is gyorsabban vágták magukat haptákba, hogy zsíros szerződéseket toljanak a haverok-cinkosok orra alá.

Niedermüller Péter és László Imre szégyenpolgik – róluk van ugyanis szó – alighogy a polgármesteri székben landoltak, máris az Ördög őszödi böszme ügyvédjét tárcsázták. És nemcsak a hogyléte felől érdeklődtek, de legott meg is kínálták a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodát Erzsébetváros és Újbuda önkormányzatának jogi képviseletével. Bármiféle komolyabb előzetes egyeztetés nélkül olyan érzékeny és kiemelten fontos feladatokat bíznak a nevezett irodára az adófizetők pénzéből finanszírozva a szolgáltatást, mint például az önkormányzatok folyó szerződéseinek, gazdálkodásának átvilágítása vagy a sajtóperes ügyek intézése.

Úgy tűnik, a balliberálisoknál, különösen a Gyurcsány-bandánál ismeretlenek a morális gátak, legalábbis nincs olyan erkölcsi határ, amit ne hágnának át különös élvezettel. Ők pofáztak a budapestieknek tisztességről, becsületességről, átláthatóságról, korrupciómentességről? Van bőr a képükön? A Bud Spencer-klasszikust újraköltve: HITELESSÉG NINCS, ÉS NEM IS VOLT!

Mert hát szögezzük le: az új partner feje, motorja és arca nem más, mint az inkább hírhedt, mint híres politikus-ügyvéd, Szombathelyen régebben MSZP-s „városatya”, újabban független önkormányzati képviselővé is avanzsált Czeglédy Csaba. Aki rendszeresen látja el Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné Dobrev Klára, valamint vezető DK-s és szocialista politikusok jogi képviseletét is. (Nem mellesleg diákkörökben is jól cseng a neve, ugyebár...)

Tehát az a Czeglédy, akit 2010 előtt is ítélték jogerősen felfüggesztett börtönre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt, és aki ellen jelenleg is bírósági eljárás van folyamatban. A cégéhez, a Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 ember ellen emeltek vádat. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése és más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt: 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Októberben ítélt jogerősen három év, illetve két év hat hónap börtönre a Szegedi Törvényszék három olyan vádlottat, akik beismerték bűnösségüket, és a büntetésről az ügyészséggel egyezséget kötöttek. A trükkös Czeglédy ellen még nem tudta lefolytatni a vádlotti büntetőeljárást a bíróság, mert a Humán Operátor-buli „atyja” az EP-választáson a DK listáján mentelmi jogot szerzett (köszi, Fletó!), majd nyár óta eljárásjogi okok miatt kibekkelte, hogy megszorongassa az igazságszolgáltatás (szégyen, magyar bíróság!).

Persze ami késik, nem múlik. Legalábbis reméljük.

A kérdés már csak az: kiről és mit tudhat Czeglédy, hogy a tisztességre és az erkölcsre fittyet hányva turbófokozatban meg kell tömni a zsebét jó ropogós közpénzzel?

Ezeket a cikkeket olvastad már?