Újbudai semmitmondó

Egész jó kis kiadvány a kerületi újság, mely igen frappánsan Újbuda névre hallgat. Ebben már régi hagyomány, hogy a polgármester megosztja gondolatait, terveit az új évről. Ez most 2020-ban is így esett. És mégsem.

Mert László Imre akkora semmit mondott, hogy le kéne mérni. Azt gondolhatnánk, legalább az elején tart még a lendület, ilyenkor vannak még ötletek. Elvégre éppen véget ért a választás. Annyi mindent ígértünk, tartsuk is be. Ehhez képest ezt ígéri az új polgi.

Működik a jégpálya a Bikás parknál. Ez nagyon király! Kár, hogy az utóbbi három évben – de lehet, hogy több is - ez mindig üzemelt.

Aztán olyat is tervez, hogy rövidüljön a hasiultrahang várólista. Kevesebb beteget! Értem én.

Közmeghallgatásokat tartanak. Elárulom, ebben sincs semmi új.

Aztán kipattan a szikra. Lehet kiskerteket bérelni! Szikra elalszik, ez eddig is működött. Puff neki!

Jó újság az Újbuda. Mert ezek után következnek a frakcióvezetők gondolatai. Jaj nekünk! A DK-s jóember igazi agymenést tol nekünk. Ők megoldanak egy kereszteződésben egy villamospálya ügyet. Ez igen!

De a legjobb gondolatát későbbre hagyja. Most tessék leülni, mert addig nem szabad továbbolvasni, míg nincsenek nyugalmi pozícióban.

„Újbudának meg kell adni azt a fényt, amit kiérdemel, hiszen ez a főváros fővárosa, mondhatni, az ötödik legnagyobb magyar város.”

A főváros fővárosa? Ha ezt Karácsony Gergely meglátja, abbú baj lesz more. Még bevonul itt nekem fehér Audin a XI. kerületbe! Fényt kell adni? A közvilágításról beszélünk virágnyelven?

A Momentum persze szokás szerint vakon van itt is, az ő tervük, hogy létrehozzák az átláthatósági biztos intézményét az önkormányzatnál és ezzel akkor beköszönt a világbéke.

Ezek itt a nagy elképzelések Újbudán. Köszönjük a figyelmet, nincs itt semmi látnivaló. Viszont semmitmondó politikusok azok vannak dögivel. 

Címkék: Újbuda

Kultúrkampf: Újbuda elhúzta Mága Zoltán nótáját

2019.12.13.

A gyurcsányista László Imre előkapta a fütyülőjét, a szélsőlibsi Barabás Richárd zenei aláfestésével eljátszotta a világhírű hegedűművész hattyúdalát.

Az újbudaiak ebből többet nem kapnak! Fotó: MTI

A balliberális politikai elitnek csúfolt de-generáció álszentségéhez eddig sem férhetett kétség, ám az újbudai újfarizeusoknak sikerült szintet lépniük. Midőn az összetordaizott Tisztelt Házban és a szétgothározott Madách téren hevesen tüntibüntiznek a színházak és a kultúra szabadságáért, a XI. kerületben épp abban a percben hánytak bele a kultúra és a művészet tisztaságába és tiszteletébe.

Ami Újbudán történik, az – stílszerűen szólva – az ember tragédiája, pontosabban két emberé: László Imre gyurcsányista polgármesteré és szélsőlibsi párbeszédképtelen alpolgármesteréé, Barabás Richárdé. A két dilettáns nótafa a XI. kerületi amatőr dalárdában egyesülve kisütötte, hogy elhúzza Mága Zoltán nótáját. És mint aki jól végezte (d)olgát, László előkapta fütyülőjét, majd a KariGeri-mikrofonállvány Barabás zenei aláfestésével eljátszotta a világszerte ismert és elismert, számos rangos díjjal kitüntetett, országimázsépítő, jótékonysági fellépéseivel amúgy rendszeresen a határon inneni és túli rászoruló magyarokat segítő hegedűművész hattyúdalát.

Na persze csak és kizárólag, szigorúan a kultúra szabadságának, a művészet pártolásának jegyében. Avagy így teremtetek értéket ti...

A két félnótás tehát jól elfújta a régi balliberális nótát arról a bizonyos kettős mércéről. És marha hamisan nyikorognak, mert hát a szög soha nem marad a zsákban: nyilván az a „bűne” a kilistázott művésznek, hogy túlzottan „fideszes” és „gaz orbánista”...

A debilduó diliduettjében nemcsak megénekelte, hogy szélsebesen felbontják Mága Zoltán több koncertre szóló, évek óta a kerületiek épülését, szórakozását szolgáló koncerttámogatási szerződését, de még arra is rágyújtottak, hogy az idei utolsó fellépéséből sem kérnék, ellenben a világhírű művésznek kifizetett pénz egy részét visszakérik. Szánalmasan kalapoznak, mint a legprasnyább utcazenész!

Az újbudaiak pedig mostantól élhetnek muzsikaszó nélkül.

Címkék: Újbuda, XI. kerület

László Imre úgy váltja a kabinetfőnököt, mint más az alsógatyát

2019.12.12.

Szűk két hónap alatt elhasználta, majd mosatlanul dobta a szennyesbe Lakos Imrét az újbudai gyurcsányista polgármester. Persze nem kell sajnálnunk az ex-SZDSZ-es kidobottfiút, KariGeritől már kapott egy igazgatósági tagságot, amúgy meg akadnak, akik szerint romlott vaj is van a füle mögött...

Két Imre nem fért meg egy csárdában! László maradt, Lakos szaladt.

László Imre és az alsógatya – na, ez nem kezdődik valami túl biztatóan, mindenesetre ne eresszétek túlságosan szabadjára a fantáziátokat! Azért turkálunk csak Újbuda Gyurcsány-hívő vezetőjének fehérneműi között, mert kiszivárgott. Nem: kiderült, úgy váltogatja a kabinetfőnököket, mint más a gatyóit.

A XI. kerület DK-s kiskirálya szűk két hónap alatt szűknek találta, azaz elhasználta, majd mosatlanul a szennyesbe vágta kabinetfőnökét, Lakos Imrét. László szerint a két Imre között nem volt meg az egység, ami nélkül pedig nem oda Újbuda, vagyis nem fejlődhet a kerület.

Nem rejtette véka alá az összeférhetetlenséget, mármint azt, hogy bizony „véleménykülönbség” akadályozta kettejük szerves egységbe forrását. A cirkusznak értelemszerűen a kettes(ke) Imre lett a vesztese, aki nem László, hanem Lakos, minthogy szedhette sátorfáját, exfőnöke meg nézhet új alsó után, aki tényleg a keze alá dolgozik.

De félre a tréfát, hisz a helyzet sokkal komolyabb, mint vicces: a balliberális moslékkoalíció nap mint nap bizonyítja alkalmatlanságát, működésképtelenségét és romlottságát, aminek Budapest „felszabadult”, vagyis az ellenzék által felfalt kerületei, jelesül a „tizenegyes” isszák meg a levét.

És mielőtt még túlzottan megsajnálnák a lapátra tett Lakost, az élet őt sem veri laposra: az egykori rossz emlékű SZDSZ-es alpolgármester szabad madár elvtárs nemrégiben KariGeri előterjesztésére jó pénzért a BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. igazgatóságának tagjává avanzsált. Vagyis bőven lesz mit a tejbe aprítania az egykoron Molnár Gyula akkori szoci polgival együtt súlyos korrupciógyanús ingatlanügybe, hivatali visszaélési történetbe keveredett (másodfokon felfüggesztett börtönre ítélt, majd a Kúria szoci tartópillérei által végül fölmentett) kidobottfiúnak. Akit a többi kipróbált SZDSZ-káderhez hasonlóan Böszme Fletó vett kígyózó szárnyai alá...

De ha már fehérneműk és bűzös ügyek, Novák Előd, a Mi Hazánk kerületi képviselője szerint Lakos ezúttal sem tétlenkedett. Búcsúajándékként odapörkölte „az egykori SZDSZ-es politikusbűnözőnek”: kérészéletű kabinetfőnökösködése alatt nemcsak a rovott múltú Czeglédy Csaba jogi szerződtetésével kínálta és „ajándékozta” meg Újbudát. Nemcsak, hanem … is, azaz (via Novák): „máris keresztülnyomott az önkormányzat Gazdasági Bizottságán egy kisebb korrupciós ügyet, ezért a Mi Hazánk feljelentést tesz”, mégpedig egy bérleti díjhoz kapcsolódóan vélelmezett hivatali visszaélés miatt – állt elő Előd.

Hogy ebben mi az igazság, azt majd a nyomozó hatóságok szép ügyesen feltárják, mindenesetre a régi dakota mondás szerint nem szállnak alacsonyan az alsógatyák, ha nem fúj a szél...

Címkék: Újbuda, XI. kerület

Orosz Anna beletörölte a lábát a Horthy-emlékezetbe

Előhúzta a holokausztkártyát Újbuda momentumos alpolgármestere, aki egy kungfurúgással igyekezett leteríteni Horthy Miklóst és Lázár Jánost.

Kirázza a hideg Horthytól az újbudai lila alpolgit...

Páros lábbal tiporta meg a Horthy-emlékezetet a lila Momentum szivárványos újbudai alpolgármestere. A „független objektív” Political Capitaltől visszaigazolt polkorrekt jövő reménysége, a heves jeges Orosz Anna ájtatos módon húzta elő a holokausztkártyát (via ATV A nap híre, 2019. november 18.), midőn a kormányzó, valamint az emléke előtt fejet hajtó Lázár János mocskolásából igyekezett politikai tőkét kovácsolni. Mondván: ilyen kérdésekből senki se kovácsoljon politikai tőkét. Persze, amit szabad a nemzetáruló Jupiternek...

Csapó 1, Orosz Anna (Momentum):

Horthyra emlékezni „olyan bűntett, ami legsúlyosabbak közé tartozik, mert az emberek legmélyebb, legszemélyesebb traumáival játszanak”; „nekem egyébként a fél családom átélte a holokausztot, mint zsidó emberek”. Horthy „lehet, hogy csinált egy-két jó dolgot, mondjuk az oktatásért, de közben azért mégiscsak 4-500 ezer magyar zsidó vesztett életét, amikor ő kormányzó volt”, ezért rendkívül káros „kikiáltani őt hősnek, aki a magyar történelemben az egyik legnagyobb példakép”.

...Lázár János szerint viszont hős katona volt, igazi magyar hazafi!

Csapó 2, Lázár János (Fidesz-KDNP):

„Horthy Miklós száz esztendővel ezelőtt bajtársaival és szövetségeseivel megmentette Magyarországot. Hős katona volt, igaz magyar hazafi, akire főhajtással kell emlékeznünk”.

És mondd, te kit választanál???

Címkék: Újbuda, XI. kerület

Kétmillió forint üti a rovott múltú Czeglédy markát Erzsébetvárosban

2019.11.11.

A balliberálisok bizonyítják: soha ne mondd, hogy ennél már nincs lejjebb!

Czeglédy és DK-s cinkosai pofán röhögik a választókat... Fotó: MTI

Niedermüller Péter, a VII. kerület gyurcsányista helytartója nem szégyelli. Sőt, még henceg is vele, hogy az adófizetők pénzéből milliókkal tömi ki baráti elvtársa, a volt MSZP-s politikus, jelenleg balliberális DK-s független Fletó-ügyvéd, (ál)civilben szombathelyi „városatya” Czeglédy Csaba zsebét.

Megírtuk, de megismételjük: pofátlanság a köbön, hogy Újbudán és Erzsébetvárosban is a nemrégiben még (másfél évet) előzetesben lévő, korábban többek közt sokmilliárdos költségvetési csalással meggyanúsított, illetve adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt anno jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt Czeglédy Csabát bízzák meg a kerület gazdálkodásának, szerződéseinek átvilágításával. Ráadásul egyeztetés nélkül: nem véletlen, hogy egymás torkának ugrottak e határtalan böszmeség miatt a szivárványos moslékkoalíció elvek és értékek nélküli gittegyletei.

Love is in the air, de persze más is, és messziről bűzlik...

Niedermüller, Erzsébetváros fura ura büszkén lobogtatja a kontraktusokat: havi 500 ezer forint plusz áfáért vizsgálgathatja, böngészgetheti Czeglédy ügyvédi irodája az önkormányzat és cégei szerződéseit, és további havi 500 ezer forint plusz áfáért képviselheti a kerületet, szerveit és vezető politikusait ilyen-olyan személyiségi jogi és sajtóperekben. Vagyis a 6,215 milliárd forintos költségvetési csalási rémtörténet, a Humán Operátor-sztori politikailag függetlennek sem látszó plakátarca csak 2019-ben két hónap alatt

2 millió forintot zsebelhet be a DK-s haverok zsíros szerződéseinek köszönhetően, az erzsébetvárosi adófizetők pénzéből, természetesen.

Vastagbőr 1: és nem kicsit, de nagyon. Niedermüller elvtárs nem lát kivetnivalót abban, hogy olyasvalakire bízza a kerületi közpénzeket (és azok ellenőrzését), akire gazdasági bűncselekmények árnyéka vetül. Ilyenek ezek a gyurcsányisták, kicsire nem adnak, a nagy meg nem számít nekik. Hiszen mindig is nagyban csinálták.

Vastagbőr 2: és nem kicsit, de nagyon. Czeglédy fülig érő szájjal magyarázza a bulvársajtónak, hogy „jó választásnak tartja magát”. Imigyen a Blikknek: „Az ügyvédi megbízás kiemelten bizalmi kérdés, a megbízó ahhoz a szakemberhez fordul, akiben megbízik”. Szerinte teljesen érthető, hogy a DK-s polgármesterek őt keresték meg. „Emberileg és szakmailag is rendkívül motivált vagyok” – röhögte képen a választókat az ügyvéd-politikus, a diákmunkások kedvence. Akinek van pofája bizalomról magyarázni, miután rég eljátszotta hitelességét.

Tanulság: soha ne mondd, hogy ennél már nincs lejjebb! Csak figyeld a balliberálisokat!

Az Ördög ügyvédje borította az ellenzéki bilit

Gyurcsány Fletó jogi jobbkeze, a bírósági eljárás alatt álló Czeglédy Csaba újbudai és erzsébetvárosi önkormányzati megbízásai véget vetettek a szirupos ellenzéki mézesheteknek. A balliberális giccs hűlt helyén ismét kitört a marakodás, a hiszti és a picsogás. 

Nyugi, Csabi, mindenen rajta tartjuk a kezünket... Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Öröm nézni, hogy ugrottak egymásnak ezen az esős novemberi hétvégén a szivárványos moslékkoalíció elvtelen elvtársai és elvtársnői, Budapest új fura urai, a balliberális politikusok. A balhé – naná – megint a háttérből vigyorgó Keresztapa machinációi miatt robbant ki, tökéletesen mutatva, kiknek a kezére juttatta az október 13-i rémálom a fővárost és kerületeit. Így a gyurcsányistává változott Erzsébetvárost és Újbudát, hogy mást ne mondjunk.

Jól hangozna, hogy csak egy kávét kérünk, de annál jobban aggódunk Budapestért, Erzsébetvárosért és Újbudáért, melynek jövőjét éppen elkótyavetyélik az osztogató-fosztogatók siserehada.

Az Ördög ügyvédje borította az ellenzéki bilit. Szörnyülködtünk már rajta: a VII. és XI. kerületben a DK-s viccpolgik (Niedermüller és László „urak”) a nemrégiben még előzetesben lévő, korábban többek közt költségvetési csalással gyanúsított, illetve adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt anno jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízzák meg a kerület gazdálkodásának, szerződéseinek átvilágításával. Jobbat és alkalmasabbat nem találtak. A tisztaság és az átláthatóság nagyobb dicsőségére, a morális határokat magasról leszarva, ellenzéki kis barátaikkal nem is egyeztetve. Ahogy azt tanítják.

Na de ez a böszmeség már tényleg sokk volt és sokkolt!

Gyurcsány és Gyurcsányné jogi képviselője, a volt MSZP-s politikus, majd DK-s EP-listaarc gusztustalan benyomulása zavart okozott az erőben. Már ha erőről beszélhetünk a szánalmas szörnykoalíció kapcsán. A bírósági eljárás alatt álló Czeglédy Csaba újbudai és erzsébetvárosi önkormányzati megbízása véget vetett a szirupos ellenzéki mézesheteknek.

A balliberális giccs hűlt helyén ismét kitört a marakodás, a hiszti és a picsogás. Csak kapkodjuk a fejünket!

A Momentum nyitott, melyet látványosan kihagytak a szaknévsorból, vagyis a konzultációból. Sértődött közleményben hajtottak bele Gyurcsány-Czeglédybe, mondván, a napvilágra került zsíros kerületi megbízások „a teljes ellenzék hitelességét” (miért: volt olyan???) rombolják: öngólnak nevezhetők. „A tisztább és átláthatóbb önkormányzatok megteremtésének céljába nem fér bele, hogy a DK polgármesterei rohamtempóban önhatalmúlag Czeglédy Csabát bízzák meg egy nagy közbizalmat igénylő munka elvégzésével.” Na, ezt sem a jobber sajtó vagy fideszes potentátok tolták le, hanem csodák csodájára a hisztis picsogó Momentum...

Majd kirohant a Jobbik és az LMP (ezek még léteznek???). Jobbikék hirtelen nemcsak a Czeglédy-balhét, de a budapesti gyurcsányista restaurációt is kiszúrták, és „szocialista panoptikumról” nyökögnek. „Ott van a pénzügyminiszterként áfa-visszatartásokkal trükköző Draskovics Tibor kinevezése a BKK igazgatósági elnökének, vagy Horn Gyula unokahúgának, az 56-os pesti srácokat nemes egyszerűséggel lefasisztázó Havas Szófiának a fővárosi bizottságba ejtőernyőzése” – szerelmeskedtek friss cinkosaikkal. Az egyre halványabb zöldek nem tartják „észszerűnek és elfogadhatónak, hogy olyan ember cége vizsgálódjon közpénzeket érintő ügyekben, aki maga sem megbízható”, valamint rossz tendencia, hogy „a régi, szocialista politikai elit kétes megítélésű tagjai különböző pozíciókat kaptak a fővárosban, és ezzel részei lesznek a városvezetésnek”.

A DK és Czeglédy persze nem hagyta annyiban a dolgot, nem maradt el a kontra az egyre rosszabb hangulatú hitvesi ágyban. Gyurcsányék halálra sértődtek, a szolidaritást kérik számon a hűtlenkedő partneren, sőt, pikírt módon a NAV-os, ÁSZ-os vizsgálatokat és Fegyőr vandálkodását tolják a Momentum orra alá. Czeglédy is bedurcázott, elhamarkodottnak nevezte a Momentum libidólankadását, és így udvarolt Orosz Anna újbudai alpolginak: „Sok pofont adtam, kaptam is, de a becsületemet, az elkötelezettségemet soha nem kérdőjelezte meg senki. Pontosan tudom, mit jelent egy önkormányzatot szolgálni, így tudom, mit jelent jogászként dolgozni az Újbudán és Erzsébetvárosban élő emberekért.”

A pofon még csak oké, de megvan annak a diszkrét bája, hogy a rovott múltú ügyvéd-politikus a becsületről értekezik...

Gyurcsány-Czeglédy most azért könyörög a moslékegyesülés más színezetű haverjainak, hogy „ne árkokat ássanak az ellenzéki pártok és politikusok között”, hanem tartsanak össze az gaz Fidesz és a Zorbán ellen. (A hatalomért, a koncért, a zsákmányárt, elvek és értékek nélkül, ugye???)

Az persze fel sem merült bennük, hogy tükörbe nézzenek. Pedig ezúttal sem a tükör görbe. Hisz hogy lehetne valaki tisztességes, aki még csak meg sem próbál annak látszani?

Pofátlanság a köbön: zsíros szerződésekkel tömik Czeglédyt a DK-s kerületek

Ennyit az ellenzék morális állapotáról: Újbudán és Erzsébetvárosban is a nemrégiben még előzetesben lévő, korábban többek közt költségvetési csalással gyanúsított, illetve adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt anno jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt Czeglédy Csabát bízzák meg a kerület gazdálkodásának átvilágításával.

Bilincsben a vádlott - most meg közpénzzel tömi a DK. Gratulálunk! Fotó: MTI

Gyurcsány Fletótól érkezett a telefon a vörös vonalon? Gyanús, mert a DK-s elvtársak a hangsebességnél is gyorsabban vágták magukat haptákba, hogy zsíros szerződéseket toljanak a haverok-cinkosok orra alá.

Niedermüller Péter és László Imre szégyenpolgik – róluk van ugyanis szó – alighogy a polgármesteri székben landoltak, máris az Ördög őszödi böszme ügyvédjét tárcsázták. És nemcsak a hogyléte felől érdeklődtek, de legott meg is kínálták a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodát Erzsébetváros és Újbuda önkormányzatának jogi képviseletével. Bármiféle komolyabb előzetes egyeztetés nélkül olyan érzékeny és kiemelten fontos feladatokat bíznak a nevezett irodára az adófizetők pénzéből finanszírozva a szolgáltatást, mint például az önkormányzatok folyó szerződéseinek, gazdálkodásának átvilágítása vagy a sajtóperes ügyek intézése.

Úgy tűnik, a balliberálisoknál, különösen a Gyurcsány-bandánál ismeretlenek a morális gátak, legalábbis nincs olyan erkölcsi határ, amit ne hágnának át különös élvezettel. Ők pofáztak a budapestieknek tisztességről, becsületességről, átláthatóságról, korrupciómentességről? Van bőr a képükön? A Bud Spencer-klasszikust újraköltve: HITELESSÉG NINCS, ÉS NEM IS VOLT!

Mert hát szögezzük le: az új partner feje, motorja és arca nem más, mint az inkább hírhedt, mint híres politikus-ügyvéd, Szombathelyen régebben MSZP-s „városatya”, újabban független önkormányzati képviselővé is avanzsált Czeglédy Csaba. Aki rendszeresen látja el Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné Dobrev Klára, valamint vezető DK-s és szocialista politikusok jogi képviseletét is. (Nem mellesleg diákkörökben is jól cseng a neve, ugyebár...)

Tehát az a Czeglédy, akit 2010 előtt is ítélték jogerősen felfüggesztett börtönre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt, és aki ellen jelenleg is bírósági eljárás van folyamatban. A cégéhez, a Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 ember ellen emeltek vádat. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése és más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt: 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Októberben ítélt jogerősen három év, illetve két év hat hónap börtönre a Szegedi Törvényszék három olyan vádlottat, akik beismerték bűnösségüket, és a büntetésről az ügyészséggel egyezséget kötöttek. A trükkös Czeglédy ellen még nem tudta lefolytatni a vádlotti büntetőeljárást a bíróság, mert a Humán Operátor-buli „atyja” az EP-választáson a DK listáján mentelmi jogot szerzett (köszi, Fletó!), majd nyár óta eljárásjogi okok miatt kibekkelte, hogy megszorongassa az igazságszolgáltatás (szégyen, magyar bíróság!).

Persze ami késik, nem múlik. Legalábbis reméljük.

A kérdés már csak az: kiről és mit tudhat Czeglédy, hogy a tisztességre és az erkölcsre fittyet hányva turbófokozatban meg kell tömni a zsebét jó ropogós közpénzzel?

Újbudai módi: semmi munka, dupla pénz!

Itt rohadtul nem működik a matek. Vagy csak nekem nem áll össze? Eddig a 1990-1994-es időszakot leszámítva soha nem volt szükség háromnál több alpolgármesterre Újbudán. A legutóbbi ciklusban kettő volt. Erre mi történik most? 

A korábbi kettő helyett négy új kerületi alpolgármester lesz. Ezek után gondolhatnánk, mivel négyen kellenek, hogy elvégezzék a korábbi kettő munkáját, a fizetésük legalább nem lesz sok. Na még mit nem!

Fotó: MTI

Újbuda ellenzéki többségű képviselő-testülete csütörtökön elfogadta László Imre DK-s polgármester előterjesztéseit, amellyel megduplázták az alpolgármesterek fizetését – írta meg az Origó. A törvényileg kiosztható maximális fizetést kapják úgy, hogy még semmit nem tettek a kerületért. Pontosabban annyit tettek, hogy megemelték saját fizetésüket. 

Nevezzük meg azért ezt a négy kiváló dolgozót. A DK-s Bakai-Nagy Zita, a Momentumos Orosz Anna, a Párbeszédes Barabás Richárd, valamint a szocialista Hintsch György. Az Origó értesülései szerint Orosz Anna 979 100 forintot (költségtérítés: 146 900 forint); Bakai-Nagy, Barabás és Hintsch pedig 928 100 forintot (költségtérítés: 139 200 forint) vihet haza.

Kurvára kellett nekünk ez az ellenzéki összefogás. Több éhes szájat üres zsebet kell megtömni. 

Még szerencse, hogy a Jobbik és az LMP kimaradt a nagy koalíciós kényszeres osztogatásból. Úgy fest csak a szavazóikra volt szüksége ennek a hét faluból összeszedett csürhének. Most pedig a mór megtette kötelességét, a mór mehet. A húsosfazékhoz őket már nem engedik oda. Pedig milyen jól mutatna fél tucat alpolgármester!

Persze ne legyünk igazságtalanok. A polgármester úr dolgozik. A fizetésemelések mellett ő már fúrja a budai szuperkórház ügyét!

Újbuda új polgármestere leállítaná a szuperkórház építését

A volt kórházigazgató szerint olcsóbban és jobban szolgálná a régió érdekeit, ha a Szent Imre Kórházat fejlesztenék tovább. A polgármester teljeskörű vizsgálatot tervez az önkormányzat korábbi működésének átvilágítására - derült ki a hírklikknek adott interjújából, amelynek ezek voltak a legfontosabb részei: „ Visszafordítható-e annak a szuperkórháznak a kivitelezése, amelyről korábban egyértelműen kijelentette: felesleges, hihetetlenül sok pénzbe kerül, amelynek egy részét feltehetően el is lopnák...

Címkék: Újbuda

A választás eredménye a XI. kerületben

2019.10.14.

Október 13-án a XI. kerületben is polgármestert és képviselő-testületet választottak. Mutatjuk az eredményeket.

Dr. László Imre (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) lett Budapest XI. kerületének polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

    A jelöltek sorrendje:

  1. Dr. László Imre (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 50,52 százalék (31 411 szavazat)    
  2. Dr. Hoffmann Tamás (FIDESZ-KDNP) - 43,19 százalék (26 854 szavazat)
  3. Lengyel Domokos Bernát (ÁLLAMPOLGÁROK A CENTRUMBANEGYE) - 3,24 százalék (2014 szavazat)
  4. Kubinyi Tamás (Mi Hazánk-MIÉP-FKgP) - 1,84 százalék (1145 szavazat)
  5. Görög Krisztián (Független) - 1,22 százalék (757 szavazat)

A képviselő-testület tagjai 2019-2024:

Egyéni választókerületi képviselők (17):

  • DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PÁRBESZÉD (16)
  • FIDESZ-KDNP-ÖSSZEFOGÁS ÚJBUDÁÉRT (1)

BARABÁS RICHÁRD (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
NÉMETH GYÖNGYVÉR VALÉRIA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
TÓTH MÁRTON (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
KREITLER-SAS MÁTÉ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
OROSZ ANNA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
DAÁM ALEXANDRA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
DR. BÁCS MÁRTON (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
BUDAI MIKLÓS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
VARGA GERGŐ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
RÁDI KÁROLY (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
GÖRÖG ANDRÁS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
ERHARDT ATTILA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
BÁBA SZILVIA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
BEDŐ DÁVID (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
JUNGHAUSZ RAJMUND (FIDESZ-KDNP-ÖSSZEFOGÁS ÚJBUDÁÉRT)
BAKAI-NAGY ZITA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)
KELLER ZSOLT (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK)

Kompenzációs listás képviselők (7):

  • FIDESZ-KDNP-ÖSSZEFOGÁS ÚJBUDÁÉRT (6)
  • Mi Hazánk (1)

CSERNUS LÁSZLÓ (FIDESZ-KDNP-ÖSSZEFOGÁS ÚJBUDÁÉRT)
DR. HOFFMANN TAMÁS (FIDESZ-KDNP-ÖSSZEFOGÁS ÚJBUDÁÉRT)
JANKÓ ISTVÁN (FIDESZ-KDNP-ÖSSZEFOGÁS ÚJBUDÁÉRT)
DR. MOLNÁR LÁSZLÓ JÓZSEF (FIDESZ-KDNP-ÖSSZEFOGÁS ÚJBUDÁÉRT)

Címkék: Újbuda

Továbbra is zajos siker a Lemezjátszó

2017.10.17.

Az Oasis korszakos albumával, a (What’s the story) Morning Glory című lemezzel folytatódott a B32 Lemezjátszó sorozata. A Bartók Béla úti galéria és kultúrtér most is megtelt a közös esti zenehallgatásra és pódiumbeszélgetésre, ahol az állandó házigazda, Horváth Gergely partnere ezúttal a Junkies zenekar énekese, Szekeres András volt.

A lemez megjelenésekor Szekeres András 21 éves volt, aktív zenész, akkor már egy éve a Junkies énekese. Állítása szerint a lemez rá is óriási hatással volt, bár csak sokadik meghallgatásra fedezte fel benne azt a mindent átható pozitív hangulatot, ami - úgy véli - talán a legfontosabb tulajdonsága azalbumnak.

A pódiumbeszélgetésen arra is választ kerestek, hogy a világ számos országában egyébként sikeres album miért aratott viszonylag kevés babért Magyarországon. Szekeres András szerint ebben a Beatles hatását kell keresni, hiszen az Oasis munkássága az ő zenéjük fényében fogja meg igazán a hallgatót, ám történelmi okokból nálunk ez sokkal kevésbé érvényesül.

Címkék: Újbuda
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?