Blogolj!

Botrány Rákospalotán: családi vállalkozásban tolja a DK-s vezetés

2019.11.16.

Németh Angéla gyurcsányista polgármesternek van bőr a képén. A valamikor „magyar Merkelnek” remélt Angela-utánzat már a rajtnál elhasalt erkölcsi értelemben, hiszen többsége leple alatt jól fizető politikai pozícióba pattintotta be saját fiát.

Politikai pozícióba rakta egyetemista fiát, és nem érti, mi ezzel a baj... Fotó: MTI

Háborog a XV. kerület! Rákospalota, Újpalota és Pestújhely lakói joggal érzik úgy, hogy a kerület élére pottyant Gyurcsány-szárnysegéd, Németh Angéla polgármester vezényletével a balliberális brancs újraírja a Móricz Zsigmond-i Rokonokat.

Persze tulajdonképpen nincs új a nap alatt, hiszen a balliberóknál egyfajta hagyomány a közvetlen családtagok anyagi előnyökkel járó politikai pozíciókba ejtőernyőztetése.

Németh Angéla csak folytatta a tradíciót, amikor

saját, édesanyai előterjesztésével a közgyűlés népjóléti bizottsága külsős tagjának pattintotta be saját egyetemista(!) fiát, Mihály Gergőt havi bruttó 200 ezer, azaz nettó 133 ezer forintos(!) javadalmazásért.

Ahogy kitudódott a ballib cselszövés, a kerület lakói teljes joggal érezték átverve magukat, hogy a tiszta kezeket, átláthatóság és korrupciómentességet ígérő DK-s nagyasszony és csapata – mondjuk ki – családi vállalkozásban tolja a kerületet. És nem szégyelli magát, hanem még neki áll feljebb. Miközben kis privát boszorkánykonyhájában ördögien fakanalazgat a a közhatalommal és a közpénzekkel.

A rákospalotai országos botrány Fletó pártelnököt is megihlette, aki igyekezett menteni a menthetetlent, hogy aszondja: küzdeni kell a „hamis látszatok” ellen.

Látszatnak persze látszat ez, csakhogy a legkevésbé sem hamis. Mert az itt élők pontosan tudják, bármit is vartyog nekik a DK-s elit (Gyurcsány és Németh): „ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa”.

A gyurcsányista alma nem esett messze a gyurcsányista fájától.

„Tudom, hogy a mai Magyarországon nehéz elhinni, hogy egy politikus rokona nem azért kap munkát, mert rokon”

– írja polgármester asszony lebukott pici fiacskája, aki most ég, mint a Reichstag. Neki legalább igaza van. Tényleg nehéz elhinni, nem is hisszük.

Kármentésnek nagyon kevés, hogy a balhé árnyékában kitalálta, majd jól felajánlja a fizuját szociális és ifjúsági szervezeteknek. Majd a tettek beszélnek, a szavak elszállnak. Annál érdekesebb „friss elhatározásának” másik fele:

„Ezúton belépek a Demokratikus Koalícióba, hogy ne csak lelkes XV. kerületiként, hanem várospolitikusként is bizonyíthassak.”

Vagyis amint megkaparintotta a politikai pozíciót, már a függetlenség és civilség látszatára sem ad. DK-s mama kisfia hazaérkezett a nagy családba. Összenőtt, ami összetartozik. Mert az alma ezúttal sem esett messze a gyurcsányista fától.

Az ellenzéki győzők Rákospalotán is megtömték a zsebüket

Így kezdtek ti: ötven százalékkal megemelték a fizetésüket a XV. kerületben többséghez jutó balliberálisok. Mégse halhatnak éhen így a nagy munka elején...

Gyurcsány Fletó azt üzente: ne légy szívbajos, Angéla, te!

Még meg sem melegedett alattuk a szék, máris enyves kézzel nyúlkálnak a közpénzek után a XV. kerületi szivárványkoalíció válogatott figurái. Gyurcsány-honleány Németh Angéla vezetésével úgy láttak munkához, hogy első lépésként durván megemelték saját fizujukat. Biztos, ami biztos.

Hiszen mi másról szólna a társadalmi felelősségvállalás az nagy (bal)liberális demokráciában. Mindent a népért. Elsősorban a képviselőket. Akik pedig csak nem halhatnak éhez az izzadságos, kőkemény munkában, melyet szigorúan és mindenek előtt a kerület lakóinak érdekében fognak elvégezni.

Szóval történt, ami történt: a Mindenki a Tizenötödikért Egyesület listáján induló, Budapest XV. kerületében „kétharmados” többséget szerző ellenzéki pártok polgármester asszonyuk előterjesztésére egy átlátszóságában is szánalmasan gusztustalan és kisstílű javaslatot lehurrázva brutálisan, ötven százalékkal megemelték a képviselők alapilletményét. Hiszen jár, ami jár, gondolhatták a gondolkodó elvtársak és elvtársnők.

A Magyar Hírlap kiszámolta: a képviselői alapdíj kétszázezerről 299 151 forintra emelkedik, egy bizottsági tagsággal együtt pedig 428 783 forint „mellékest” jelent havonta. A bizottsági elnökök és a tanácsnokok 498 585 forintot, az alelnökök pedig 458 698 forintot kapnak. A külsőseiket is megfizetik a balliberók, a sima külsős bizottsági tagok havonta 200 431 forintot, míg az alelnöki tisztségét viselő külsősök 250 539 forintot kapnak. „Kiszámoltuk, hogy egy héttagú bizottság, amelyben két külsős tag kap helyet, havonta 2 274 512 forintba kerül majd az adófizetőknek, a hat bizottság együttesen 13 640 072 forintba. Öt év alatt összesen 819 millió forintot kóstál az önkormányzati bizottságosdi” – írja a lap.

Vagyis a mindenkinek partnerséget ígérő Németh Angéla rögtön bizonyított: kiderült róla, hogy elsősorban és csakis saját sleppjének és zsebének a megbízható partnere.

Végére hagytuk a csattanót (naná), tehát jön a hab a tortára! Előzetes hatásvizsgálatban Gyurcsány rákospalotai női tanítványa által a pofátlan emelés ily pofátlanul került megindoklásra:

„a módosítás a képviselői és a bizottsági munka megbecsülésének erősítése érdekében indokolt”.

Pestiesen szólva: nem semmi. Vastagbőr.

Most már nyugodtan szórhatja magának a milliókat Németh Angéla

2019.10.19.

A XV. kerület népe nemcsak megint neki szavazott bizalmat, de a gyurcsányista polgármester asszony jó kövér többséget is kapott a testületben. Mehet a jutalomosztás ezerrel!

Gyurcsány keze Rákospalotára is betette a lábát. Fotó: az Őszödi Böszme Facebookjáról szedtük

Egyik szemünk sír, és a másik is. Október 13-a Németh Angéla (DK-DK-DK-DK-DK) polgármester és a balliberó többség győzelmét hozta minálunk, Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán. Immár semmi akadálya, hogy a gyurcsányisták szórják maguknak a (köz)pénzt, a jutalmakat és a pozíciókat, miután jól kisebbségbe nyomták a közgyűlésben a fideszeseket.

Emlékeztek még? Nem? Frissítsétek a memóriát!

Nincs is még egy éve, hogy nagy botrány tört ki a XV. kerületben, mikor a Gyurcsány-leányzó Németh Angéla DK-s polgármester kétmillió forintos jutalmat akart megszavaztatni magának. Cirka két hónapos munka után. Mert megérdemli. (Mi van???)

Csakhogy – akkor még – a balliberó ellenzék sokszínű, nem feltétlenül Németh-barát többségének is volt annyi esze, hogy az ominózus testületi ülésen a fideszesekkel együtt visszadobja a pénzéhes Angéla asszony kreatív ötletét (amit persze, hogy egy jobbikos ficsúr jegyzett). Persze Angéla mama igennel szavazott a millióira, ekkora az erkölcsi érzéke.

Most már szabad a gazda. Figyeljük hát a kezeket és a pénz útját!

A feledhetetlen esettel kapcsolatban egy szuper videó is született, amit az egyik kerületi közéleti Facebook-oldal Money money money címen osztott meg. Nézzétek csak! :-)

A választás eredménye kerületünkben

2019.10.14.

Október 13-án a XV. kerületben is polgármestert és képviselő-testületet választottak. Mutatjuk az eredményeket.

Németh Angéla polgármester. Fotó: MTI/Soós Lajos

A polgármester-választás eredménye:

1. Németh Angéla (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 54,96 százalék (16 860 szavazat)
2. Dr. Pintér Gábor (FIDESZ-KDNP) - 39,32 százalék (12 063 szavazat)
3. Victorné Dr. Kovács Judit (Független) - 4,91 százalék (1505 szavazat)
4. Karacs Lajosné (MUNKÁSPÁRT) - 0,82 százalék (251 szavazat)

A képviselő-testület tagjai 2019-2024:

Lukács Gergely (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Szilvágyi László (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Bodó Miklós (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Deschelák Károly (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Farkas Edit (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Legárd Krisztián (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Király Csaba (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Gyurkó Dániel (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Vékás Sándor (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Tóth Veronika (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Bihal Dávid (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Makai Ferenc (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Palocsai Béla (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Tóth Imre (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Bakos Mária Magdona (Fidesz-KDNP)
Csonka László (Fidesz-KDNP)
Lehoczki Ádám (Fidesz-KDNP)
Mihály Zoltánné (Fidesz-KDNP)
Pintér Gábor (Fidesz-KDNP)
Pálmai Attila (MKKP)

Címkék: Rákospalota

Ünnepségek és elismerések

2017.10.24.

A 61 évvel ezelőttihez hasonló nyirkos, esős időben emlékeztünk az 1956-os eseményekre. Az október 23-i önkormányzati ünnepségeket három helyszínen tartották a kerületben.

Az ünnep napján az önkormányzati programok reggel a Lobogás emlékműnél kezdődtek, ahol a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola és a Hubay Jenő zeneiskola növendékei, illetve Victorné dr. Kovács Judit alpolgármester emlékeztek a 61 évvel ezelőtti eseményekre.

Victorné Dr. Kovács Judit/Fotó: XV Média, Vargosz

A koszorúzást követően az ünneplők a Karácsony Benő parki kopjafához mentek, ahol Németh Angéla alpolgármester mondott ünnepi beszédet.

Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

A kerületi ünnepségek záróeseménye a hivatal dísztermében rendezett ünnepi ülés volt. Az eseményen Hajdu László polgármester Rákospalota és Pestújhely forradalmi szerepvállalását idézte fel, majd a hagyományoknak megfelelően díjakat, elismeréseket adtak át. További részletek az xvmedia.hu oldalon olvashatók.

(Forrás: XV Média)

Fotó: XV Média, Vargosz

Címkék: Rákospalota

Ebtartási kérdések

2017.10.19.

Az egyik kerületi tájékoztatón kérte egy lakos, hogy a közterület-felügyelők is ellenőrizzék, az ebtartók felszedik-e a kutyájuk ürülékét. Kíváncsiak voltunk, ezen a téren mi a helyzet a kerületben, ezért megkerestük az önkormányzati rendészeket.

– Évről évre csökken a hozzánk érkezett kutyaürülékkel kapcsolatos panasz – mondta Horváth Attila, a rendészek vezetője. – Általánosságban véve pedig az a véleményem, hogy javul a helyzet ezen a téren. Ehhez az is hozzájárult, hogy az önkormányzat a kerület több pontján is kutyapiszokgyűjtő edényeket helyezett el, valamint bővül a kutyafuttatók száma is a kerületben. 

Címkék: Rákospalota

Születésnap a Mézeskalács téren

2017.10.16.

Rendhagyó születésnapi ünnepség és szoboravató szemtanúi lehettek azok, akik október 13-án vásárolni indultak a Mézeskalács téren. A téren ugyanis az önkormányzat vezetői és még sokan mások a horvát származású Veszely Jelena szobrászt köszöntötték a 100. születésnapja alkalmából.

Ilyen jeles napon pedig komoly ajándék is dukál. Nos, az idős hölgy a legszebb ajándékot kapta kerületünktől, ugyanis az 1973-ban készített Meditáció című szobrát, illetve annak környékét az önkormányzat támogatásával a Répszolg felújította. Az esemény díszvendégei pedig Veszely Jelena és Mladen Andric, Horvátország nemrég kinevezett nagykövete voltak. További részletek az xvmedia.hu oldalon olvashatók.

Fotó: XV Média, Vargosz
Címkék: Rákospalota

Futókör a Kontyfa parkban

2017.10.13.

Újabb sportolási lehetőséggel egészült ki a Kontyfa rekreációs park, elkészült az új, rekortán borítású futókör.

– A Répszolg nyáron elkészítette az alapot, szeptember utolsó napjaiban pedig a speciális szaktudást igénylő rekortán burkolat lerakását is elvégezték – tudtuk meg Demeter Jánostól, a Répszolg ügyvezetőjétől. A Kontyfa iskola körüli futópálya hossza 530 méter, szélessége 1,5 méter. 

Címkék: Rákospalota

Megemlékeztek az aradi vértanúkról

2017.10.12.

Az aradi vértanúkra emlékeztek október 6-án a kerületi Batthyány Emlékkertben.

A magyar kormány 2001-ben Nemzeti Gyásznappá nyilvánította Batthyány Lajos első magyar miniszterelnök és a 13 magyar tábornok kivégzésének napját. – Az aradi vértanúk, valamint a vérbe fojtott magyar forradalom és szabadságharc valamennyi hőse személyes példát mutatott összefogásból, hazaszeretetből, szolidíritásból és emberségből – mondta az idei megemlékezésen Németh Angéla alpolgármester a Batthyány Emlékkertben. A megemlékezésen a kerület két új alpolgármestere, Victorné dr. Kovács Judit és Tóth Imre is részt vett. 

Fotó: XV Média, Vargosz
Címkék: Rákospalota

Megemlékeztek az aradi vértanúkról

2017.10.12.

Az aradi vértanúkra emlékeztek október 6-án a kerületi Batthyány Emlékkertben.

A magyar kormány 2001-ben Nemzeti Gyásznappá nyilvánította Batthyány Lajos első magyar miniszterelnök és a 13 magyar tábornok kivégzésének napját. – Az aradi vértanúk, valamint a vérbe fojtott magyar forradalom és szabadságharc valamennyi hőse személyes példát mutatott összefogásból, hazaszeretetből, szolidíritásból és emberségből – mondta az idei megemlékezésen Németh Angéla alpolgármester a Batthyány Emlékkertben. A megemlékezésen a kerület két új alpolgármestere, Victorné dr. Kovács Judit és Tóth Imre is részt vett. További részletek az xvmedia.huoldalon olvashatók.

Fotó: XV Média, Vargosz
Címkék: Rákospalota

Ezeket a cikkeket olvastad már?