Pofátlan pénzszórás: 77 millióért vesz spamszűrőt Németh Angéla

Gyurcsány Fletó kedvenc polgármestere karácsony előtt megrázta a kerületi pénzfát: 100 millióról 270 millióra emelte a pénzkeretét, és NASA-áron rendelt CT-t spamszűrőt. Nehogy már Gréczy Zsolti akárki kéretlen levelekkel zaklassa! Természetesen a balliberális takarékoskodás és olcsó önkormányzat jegyében...

Angéla, te drága! Fotó: MTI

Gőzerővel tombol a XV. kerületi Grincs! Karácsonyra (vagy ha úgy tetszik: karácsonyra) hangolódva pofátlanul megrázta a pénzfát Gyurcsány rákospalotai balkeze, Németh Angéla.

Tudjátok, ő az az önjelölt magyar Merkel, aki – még – nem engedte rá a migránsokat a közösségére, de október 13-i sikere után saját egyetemista fiacskájának máris meghívólevelet küldött, azaz politikai pozíciót biztosított egy fizetős külső bizottsági tagság képében. Hiába, no, extra tehetség lehet a kis legényke, aki máris meghálálta a bizalmat: legott belépett az egyre jobban „összegréczysedő” DK-ba!

Angélának, mint a rosszcsont szenteknek úgy általában, maga felé hajlik a keze, ezért aztán egészen egyedi karácsonyi csomaggal lepte meg a XV. kerületben élőket. Először is egy kecses kacsómozdulattal átverte a hozzá hű ballib többségen, hogy az eddigi 100 millió helyett 270 millió forintra emeljék a képviselő-testület döntése nélküli kötelezettségvállalás polgármesteri keretét. Ebből aztán már embörösen osztogathat, hogy rá se csap senki a kezére! Miután így jól végezte dolgát, arról sem feledkezett meg, hogy spamszűrőt rendeltessen az önkormányzatnak. Nem is akárhogy, és nem is akármennyiért!

Kapaszkodjatok meg: Rákospalota, Újpalota és Pestújhely spamszűrője – melynek feladata a kéretlen levelek távol tartása lesz Angéla asszonytól és önkoris sleppjétől – 77 millió(!!!) forintot kóstál majd. Nyilván a balliberális takarékoskodás és az olcsó önkormányzatiság jegyében. (Miközben a került járdái és mellékútjai járhatatlanok, és sok helyütt hegyekben áll a szemét, szóval lenne mire költeni, nem is beszélve a lélegeztetőgépekről vagy a CT-berendezésekről.)

Alig várjuk, mit tud majd a csilivili és hiperszuper szűrő: az a minimum, hogy hét nyelven beszél, és nemcsak visszaküldi a feladónak a kéretlen levelet, de egyből riasztja is a TEK-t, a CIA-t vagy legalább az Apró-elhárítást. Ja, amúgy belegondolni is rossz, mi lenne, ha Németh Angéla nem takarékoskodna...

PS.: a XV. kerületben élőknek megvan ám a külön bejáratú véleményük a mocskos kis gyurcsányista vircsaftról!

Németh Angéla, a Grincs, aki ellopta a Karácsonyt

Közelednek az ünnepek, díszbe öltözik minden város és kerület szerte az országban. A gyerekek izgatottan várják, a tinédzsereknek talán már nem ugyanazzal a gyermeki örömmel, de még mindig megdobban a szívük mikor decemberhez lapozunk a naptárban. A fiatalok már persze – most - más szemmel tekintenek erre az egészre, de hamarosan majd ők is úgy gondolnak ezekre a napokra, mint amikor kicsit újra lelassul az élet, az ember a családja, a szerettei körében megpihen kicsit.

Szenteste minden családnál feldíszítik a fát, de persze van, ahol ez korábban megtörténik, hogy már korábban érezzük a karácsony szellemét. Az ország karácsonyfája idén Veszprémből érkezett a Kossuth térre - tegnap fel is állították -, de például Székesfehérváron is már napok óta ott pompázik az Országalma szomszédságában.

Sajnos azonban nem mindenhol gondolkodnak így a karácsonyról. Többek közt a Gyurcsány-párt vezette XV. kerületben is elég fura módon „tervezték újra” ezt a fenyő dolgot, ahol valószínűleg minden idők legidiótább pályázatát írhatták ki. Máskülönben nehéz értelmezni a fémhulladékból és egy olcsó kínai fényfüzérből összetákolt valamit. A balliberális gondolkodásba ezek szerint nem fér bele az, hogy a karácsonyfa zöld legyen, sőt még az sem, hogy egyáltalán fa.

Ezt a borzalmat, állították fel a Bácska-Bocskai-Illyés Gyula utcák által határolt térre a Városháza elé. Felhívnám mindenki figyelmét az ízléses elhelyezésre, közvetlenül a csatornafedél mellett. A rögzítés pedig igazi mestermunka.

Vagy még az lehet a háttérben, hogy minden pénzt magukra költöttek, mert ugye rögvest fizetést emeltek maguknak - mindjárt 50(!) százalékkal -, majd Németh Angéla polgármester saját fia is igen jövedelmező pozícióba került a vezetésben. Így meg nem futja egy szép fára, csupán erre a kivilágított kúpra. Németh Angéla a Grincs, aki ellopta a XV. kerülettől a karácsonyt.

Címkék: Rákospalota

Véget ért a Mónika-show: egy gyurcsányistával kevesebb Rákospalotán

Távozott a XV. kerületből Lamperth Mónika jegyző. Mit mondjunk: nem sírjuk vissza!

Jó régen összenőtt, ami összetartozik...

Hát így! Egy gyurcsányistával kevesebb a XV. kerületben! Na, még így is van belőlük elég, sőt: túl sok(k) is.

Az élet apró örömei...

Lelépett végre Lamperth Mónika jegyző, Fletó, a nemzeti elkúró szárnysegédje, akinek munkásságát öt évig nyögte Rákospalota, Újpalota és Pestújhely. A kőszociból dékássá szigorodott pártkatona múltú balkatona, aki a Maszop–Szadesz-vészkorban belügy-, önkormányzati és területfejlesztési, majd szociális és munkaügyi miniszterként is (ki)szolgálta Gazdáit, D-209-es kódszámút és a Gyurcsányi nevűt. Aki aztán virtigli politikai szereplőként játszotta a törvényesség őrét a XV. kerületben.

És aki kis híján KariGeri főjegyzője lett nemzetünk fővárosában. Ezt – legalább – megúsztuk.

A Mónika-show most véget ért. A főhős vette a kalapját. Legfőbb ideje volt. Köszönjük.

Úgysem volt benne köszönet.

Botrány Rákospalotán: családi vállalkozásban tolja a DK-s vezetés

2019.11.16.

Németh Angéla gyurcsányista polgármesternek van bőr a képén. A valamikor „magyar Merkelnek” remélt Angela-utánzat már a rajtnál elhasalt erkölcsi értelemben, hiszen többsége leple alatt jól fizető politikai pozícióba pattintotta be saját fiát.

Politikai pozícióba rakta egyetemista fiát, és nem érti, mi ezzel a baj... Fotó: MTI

Háborog a XV. kerület! Rákospalota, Újpalota és Pestújhely lakói joggal érzik úgy, hogy a kerület élére pottyant Gyurcsány-szárnysegéd, Németh Angéla polgármester vezényletével a balliberális brancs újraírja a Móricz Zsigmond-i Rokonokat.

Persze tulajdonképpen nincs új a nap alatt, hiszen a balliberóknál egyfajta hagyomány a közvetlen családtagok anyagi előnyökkel járó politikai pozíciókba ejtőernyőztetése.

Németh Angéla csak folytatta a tradíciót, amikor

saját, édesanyai előterjesztésével a közgyűlés népjóléti bizottsága külsős tagjának pattintotta be saját egyetemista(!) fiát, Mihály Gergőt havi bruttó 200 ezer, azaz nettó 133 ezer forintos(!) javadalmazásért.

Ahogy kitudódott a ballib cselszövés, a kerület lakói teljes joggal érezték átverve magukat, hogy a tiszta kezeket, átláthatóság és korrupciómentességet ígérő DK-s nagyasszony és csapata – mondjuk ki – családi vállalkozásban tolja a kerületet. És nem szégyelli magát, hanem még neki áll feljebb. Miközben kis privát boszorkánykonyhájában ördögien fakanalazgat a a közhatalommal és a közpénzekkel.

A rákospalotai országos botrány Fletó pártelnököt is megihlette, aki igyekezett menteni a menthetetlent, hogy aszondja: küzdeni kell a „hamis látszatok” ellen.

Látszatnak persze látszat ez, csakhogy a legkevésbé sem hamis. Mert az itt élők pontosan tudják, bármit is vartyog nekik a DK-s elit (Gyurcsány és Németh): „ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa”.

A gyurcsányista alma nem esett messze a gyurcsányista fájától.

„Tudom, hogy a mai Magyarországon nehéz elhinni, hogy egy politikus rokona nem azért kap munkát, mert rokon”

– írja polgármester asszony lebukott pici fiacskája, aki most ég, mint a Reichstag. Neki legalább igaza van. Tényleg nehéz elhinni, nem is hisszük.

Kármentésnek nagyon kevés, hogy a balhé árnyékában kitalálta, majd jól felajánlja a fizuját szociális és ifjúsági szervezeteknek. Majd a tettek beszélnek, a szavak elszállnak. Annál érdekesebb „friss elhatározásának” másik fele:

„Ezúton belépek a Demokratikus Koalícióba, hogy ne csak lelkes XV. kerületiként, hanem várospolitikusként is bizonyíthassak.”

Vagyis amint megkaparintotta a politikai pozíciót, már a függetlenség és civilség látszatára sem ad. DK-s mama kisfia hazaérkezett a nagy családba. Összenőtt, ami összetartozik. Mert az alma ezúttal sem esett messze a gyurcsányista fától.

Az ellenzéki győzők Rákospalotán is megtömték a zsebüket

Így kezdtek ti: ötven százalékkal megemelték a fizetésüket a XV. kerületben többséghez jutó balliberálisok. Mégse halhatnak éhen így a nagy munka elején...

Gyurcsány Fletó azt üzente: ne légy szívbajos, Angéla, te!

Még meg sem melegedett alattuk a szék, máris enyves kézzel nyúlkálnak a közpénzek után a XV. kerületi szivárványkoalíció válogatott figurái. Gyurcsány-honleány Németh Angéla vezetésével úgy láttak munkához, hogy első lépésként durván megemelték saját fizujukat. Biztos, ami biztos.

Hiszen mi másról szólna a társadalmi felelősségvállalás az nagy (bal)liberális demokráciában. Mindent a népért. Elsősorban a képviselőket. Akik pedig csak nem halhatnak éhez az izzadságos, kőkemény munkában, melyet szigorúan és mindenek előtt a kerület lakóinak érdekében fognak elvégezni.

Szóval történt, ami történt: a Mindenki a Tizenötödikért Egyesület listáján induló, Budapest XV. kerületében „kétharmados” többséget szerző ellenzéki pártok polgármester asszonyuk előterjesztésére egy átlátszóságában is szánalmasan gusztustalan és kisstílű javaslatot lehurrázva brutálisan, ötven százalékkal megemelték a képviselők alapilletményét. Hiszen jár, ami jár, gondolhatták a gondolkodó elvtársak és elvtársnők.

A Magyar Hírlap kiszámolta: a képviselői alapdíj kétszázezerről 299 151 forintra emelkedik, egy bizottsági tagsággal együtt pedig 428 783 forint „mellékest” jelent havonta. A bizottsági elnökök és a tanácsnokok 498 585 forintot, az alelnökök pedig 458 698 forintot kapnak. A külsőseiket is megfizetik a balliberók, a sima külsős bizottsági tagok havonta 200 431 forintot, míg az alelnöki tisztségét viselő külsősök 250 539 forintot kapnak. „Kiszámoltuk, hogy egy héttagú bizottság, amelyben két külsős tag kap helyet, havonta 2 274 512 forintba kerül majd az adófizetőknek, a hat bizottság együttesen 13 640 072 forintba. Öt év alatt összesen 819 millió forintot kóstál az önkormányzati bizottságosdi” – írja a lap.

Vagyis a mindenkinek partnerséget ígérő Németh Angéla rögtön bizonyított: kiderült róla, hogy elsősorban és csakis saját sleppjének és zsebének a megbízható partnere.

Végére hagytuk a csattanót (naná), tehát jön a hab a tortára! Előzetes hatásvizsgálatban Gyurcsány rákospalotai női tanítványa által a pofátlan emelés ily pofátlanul került megindoklásra:

„a módosítás a képviselői és a bizottsági munka megbecsülésének erősítése érdekében indokolt”.

Pestiesen szólva: nem semmi. Vastagbőr.

Most már nyugodtan szórhatja magának a milliókat Németh Angéla

2019.10.19.

A XV. kerület népe nemcsak megint neki szavazott bizalmat, de a gyurcsányista polgármester asszony jó kövér többséget is kapott a testületben. Mehet a jutalomosztás ezerrel!

Gyurcsány keze Rákospalotára is betette a lábát. Fotó: az Őszödi Böszme Facebookjáról szedtük

Egyik szemünk sír, és a másik is. Október 13-a Németh Angéla (DK-DK-DK-DK-DK) polgármester és a balliberó többség győzelmét hozta minálunk, Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán. Immár semmi akadálya, hogy a gyurcsányisták szórják maguknak a (köz)pénzt, a jutalmakat és a pozíciókat, miután jól kisebbségbe nyomták a közgyűlésben a fideszeseket.

Emlékeztek még? Nem? Frissítsétek a memóriát!

Nincs is még egy éve, hogy nagy botrány tört ki a XV. kerületben, mikor a Gyurcsány-leányzó Németh Angéla DK-s polgármester kétmillió forintos jutalmat akart megszavaztatni magának. Cirka két hónapos munka után. Mert megérdemli. (Mi van???)

Csakhogy – akkor még – a balliberó ellenzék sokszínű, nem feltétlenül Németh-barát többségének is volt annyi esze, hogy az ominózus testületi ülésen a fideszesekkel együtt visszadobja a pénzéhes Angéla asszony kreatív ötletét (amit persze, hogy egy jobbikos ficsúr jegyzett). Persze Angéla mama igennel szavazott a millióira, ekkora az erkölcsi érzéke.

Most már szabad a gazda. Figyeljük hát a kezeket és a pénz útját!

A feledhetetlen esettel kapcsolatban egy szuper videó is született, amit az egyik kerületi közéleti Facebook-oldal Money money money címen osztott meg. Nézzétek csak! :-)

A választás eredménye kerületünkben

2019.10.14.

Október 13-án a XV. kerületben is polgármestert és képviselő-testületet választottak. Mutatjuk az eredményeket.

Németh Angéla polgármester. Fotó: MTI/Soós Lajos

A polgármester-választás eredménye:

1. Németh Angéla (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 54,96 százalék (16 860 szavazat)
2. Dr. Pintér Gábor (FIDESZ-KDNP) - 39,32 százalék (12 063 szavazat)
3. Victorné Dr. Kovács Judit (Független) - 4,91 százalék (1505 szavazat)
4. Karacs Lajosné (MUNKÁSPÁRT) - 0,82 százalék (251 szavazat)

A képviselő-testület tagjai 2019-2024:

Lukács Gergely (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Szilvágyi László (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Bodó Miklós (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Deschelák Károly (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Farkas Edit (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Legárd Krisztián (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Király Csaba (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Gyurkó Dániel (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Vékás Sándor (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Tóth Veronika (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Bihal Dávid (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Makai Ferenc (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Palocsai Béla (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Tóth Imre (Momentum-RÁTE-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik)
Bakos Mária Magdona (Fidesz-KDNP)
Csonka László (Fidesz-KDNP)
Lehoczki Ádám (Fidesz-KDNP)
Mihály Zoltánné (Fidesz-KDNP)
Pintér Gábor (Fidesz-KDNP)
Pálmai Attila (MKKP)

Címkék: Rákospalota

Ünnepségek és elismerések

2017.10.24.

A 61 évvel ezelőttihez hasonló nyirkos, esős időben emlékeztünk az 1956-os eseményekre. Az október 23-i önkormányzati ünnepségeket három helyszínen tartották a kerületben.

Az ünnep napján az önkormányzati programok reggel a Lobogás emlékműnél kezdődtek, ahol a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola és a Hubay Jenő zeneiskola növendékei, illetve Victorné dr. Kovács Judit alpolgármester emlékeztek a 61 évvel ezelőtti eseményekre.

Victorné Dr. Kovács Judit/Fotó: XV Média, Vargosz

A koszorúzást követően az ünneplők a Karácsony Benő parki kopjafához mentek, ahol Németh Angéla alpolgármester mondott ünnepi beszédet.

Németh Angéla/Fotó: XV Média, Vargosz

A kerületi ünnepségek záróeseménye a hivatal dísztermében rendezett ünnepi ülés volt. Az eseményen Hajdu László polgármester Rákospalota és Pestújhely forradalmi szerepvállalását idézte fel, majd a hagyományoknak megfelelően díjakat, elismeréseket adtak át. További részletek az xvmedia.hu oldalon olvashatók.

(Forrás: XV Média)

Fotó: XV Média, Vargosz

Címkék: Rákospalota

Ebtartási kérdések

2017.10.19.

Az egyik kerületi tájékoztatón kérte egy lakos, hogy a közterület-felügyelők is ellenőrizzék, az ebtartók felszedik-e a kutyájuk ürülékét. Kíváncsiak voltunk, ezen a téren mi a helyzet a kerületben, ezért megkerestük az önkormányzati rendészeket.

– Évről évre csökken a hozzánk érkezett kutyaürülékkel kapcsolatos panasz – mondta Horváth Attila, a rendészek vezetője. – Általánosságban véve pedig az a véleményem, hogy javul a helyzet ezen a téren. Ehhez az is hozzájárult, hogy az önkormányzat a kerület több pontján is kutyapiszokgyűjtő edényeket helyezett el, valamint bővül a kutyafuttatók száma is a kerületben. 

Címkék: Rákospalota

Születésnap a Mézeskalács téren

2017.10.16.

Rendhagyó születésnapi ünnepség és szoboravató szemtanúi lehettek azok, akik október 13-án vásárolni indultak a Mézeskalács téren. A téren ugyanis az önkormányzat vezetői és még sokan mások a horvát származású Veszely Jelena szobrászt köszöntötték a 100. születésnapja alkalmából.

Ilyen jeles napon pedig komoly ajándék is dukál. Nos, az idős hölgy a legszebb ajándékot kapta kerületünktől, ugyanis az 1973-ban készített Meditáció című szobrát, illetve annak környékét az önkormányzat támogatásával a Répszolg felújította. Az esemény díszvendégei pedig Veszely Jelena és Mladen Andric, Horvátország nemrég kinevezett nagykövete voltak. További részletek az xvmedia.hu oldalon olvashatók.

Fotó: XV Média, Vargosz
Címkék: Rákospalota
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?