Beindult a baloldal: ötvenszeresre drágul az óbudai parkolás!

A III. kerületet magának megkaparintó moslékkoalíció mocskos meglepetéssel készült a karácsonyra.

Kiss elvtárs jó elvtárs: nagy test, nagy élvezet, nagy emelés... Fotó: MTI

Az elvtelen szivárványkoalíció a III. kerületben is megkezdte „áldásos” tevékenységét, azaz hozzálátott a romboláshoz, no meg beüzemelte a pénzszivattyút. A Kiss László jó, megbízható komcsi-szoci elvtárs által dirigált moslékkoalíciós sereg olyan ajándékot adott az óbudaiaknak, hogy arról koldulnak...

A szeretet ünnepére hangolódva a kerület szoci polgármestere és a hozzá hű ballibernyák testületi többség megszavazta, hogy az eddigi díjtételekhez képest ötvenszeresére(!) emelkedjen a parkolás ára az Óbudán albérletben élők számára. Egy 3. díjövezeti lakcím esetén a kedvezmény éves díja 105 000 forintra, a 4. övezeti lakcím esetén 79 500 forintra hízik például az eddigi 2540 forint helyett, de további szigorításokkal is büntetik az albérlőket.

Mit mondjunk, nem aprózták el...

„Ilyen mértékű emelésre szerintem sehol a városban, semelyik más kerületben nincs példa. Itt lakóként elkeseredve olvastuk, hogy mindez 1 hónapon belül már hatályba is lép, és egyből egy összegben ki kell fizetnie minden itt, albérletben élő lakosnak ezt az összeget. Ez felháborító, és egyszerűen nevetséges maga az összeg is, mert ezt egy átlagos fizetésből főleg év elején lehetetlen kifizetni”

– hisztizik a „függetlenobjektív” Indexen(!) egy leforrázott lakos, aki talán most látta be, hogy rossz lóra tett az ellenzéki „felszabadítókkal”.

Hiába, közös lónak túros a háta. De még inkább: a közös lónál nincs falánkabb jószág. Mert a pénzéhség balliberáliséknál bizony népbetegség. Vigyázó szemeiteket Budapestre vessétek!

Címkék: III. kerület, Óbuda

Gyerekekkel izzította az Orbán-ellenes kampányt az új szoci polgármester

2019.10.19.

Kiss Lászlónak az óvodában vastagbőr lehetett a jele.

Jó nagy mafla szocialista. Ezt a nem kis Kisst kell elviselniük öt évig az óbudaiaknak. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Elképesztő múltja van a náci-komcsi moslékkoalíció által a jobb sorsra érdemes III. kerület élére ejtőernyőztetett szocialista Kiss Lászlónak. A polgármester „úr” históriájának egyik sötét foltja, hogy gyerekekkel tolta a Fidesz-ellenes kampányt.

Nem kicsit, nagyon, ahogy a nagy balliberó törzsfőnök (Keresztapa) tanította.

Kiss elvtárs amúgy már egyetemi tanulmányai mellett az MSZP országgyűlési frakció oktatási munkacsoportjának gyakornokaként dolgozott, sőt, aztán hamar bekerült az óbudai szoci brigád vezetésébe.

Ott pattant ki a fejéből a mesterterv: 2014-ben gyerekekkel buktatja meg a gaz Orbán Viktort! (Lelőjük a poént: nem sikerült neki.)

Kiss (most már) polgármester elvtárs az egyik III. kerületi BKV-aluljáróban 12-14 éves gyerekekkel a Fideszt és Orbán Viktort bíráló szórólapokat, valamint MSZP-logóval ellátott tollakat osztogatott (via Pesti Srácok). A média érdeklődésének kereszttüzében mindent elfelejtett, mint Gajda párttárs, hogy ki is az a Lackner és a Krinyó... Valahogy nem bírta megtippelni, hogy az iskolatáskát is viselő fiatalok milyen korúak, de azt állította, kedvtelésből vállalták a feladatot, pénzt nem kaptak érte.

Ennek a Kissnek tényleg vastagbőr lehetett a jele az oviban.

Címkék: III. kerület, Óbuda

A választás eredménye a III. kerületben

2019.10.14.

Október 13-án a III. kerületben is polgármestert és képviselő-testületet választottak. Mutatjuk az eredményeket.

Dr. Kiss László (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) lett Budapest III. kerületének polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

A jelöltek sorrendje:

    1. Dr. Kiss László (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 50,42 százalék (27 206 szavazat)    
    2. Bús Balázs (FIDESZ-KDNP) - 49,58 százalék (26 749 szavazat)

A képviselő-testület tagjai 2019-2024:

Egyéni választókerületi képviselők (16):
  • MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP (16)

DR. KISS LÁSZLÓ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
HAZAI IVÁN ANDRÁS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
ZÁBÓ ATTILA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
STRENNER IMRE (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
ŐRI LÁSZLÓ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
CZEGLÉDY GERGŐ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
BÉRES ANDRÁS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
CSONGRÁDI JÁNOS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
TURGONYI DÁNIEL (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
SZKALICZKI TÜNDE (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
BURJÁN FERENC (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
DERDA ÁDÁM (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
SZABÓ ÁKOS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
UJFALVI ISTVÁN (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
DOMOKOS ÁGNES (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
RÓZSA LÁSZLÓ PÉTER (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)

Kompenzációs listás képviselők (6):
  • BÚS BALÁZS ÓBUDÁÉRT-FIDESZ-KDNP (6)

BÚS BALÁZS (BÚS BALÁZS ÓBUDÁÉRT-FIDESZ-KDNP)
CSAPÓ HAROLD GÁBOR (BÚS BALÁZS ÓBUDÁÉRT-FIDESZ-KDNP)
FARKAS BALÁZS (BÚS BALÁZS ÓBUDÁÉRT-FIDESZ-KDNP)
KELEMEN VIKTÓRIA (BÚS BALÁZS ÓBUDÁÉRT-FIDESZ-KDNP)
PUSKÁS PÉTER (BÚS BALÁZS ÓBUDÁÉRT-FIDESZ-KDNP)
RÁCZ ANDREA (BÚS BALÁZS ÓBUDÁÉRT-FIDESZ-KDNP)

Címkék: Óbuda

Alkoholmentes múzeumi sörtúra

2018.02.28.

Sört – amely persze cseppet sem hasonlít arra, amit ma iszunk – már az ókori Egyiptomban is fogyasztottak. Ez pedig nem ma volt. Éppen ezért erről az isteni nedűről is végeláthatatlanul lehetne mesélni.

Aki pedig kicsit is rajong érte - és nem csak a napi fájdalmak tompítására fogyasztja -, hanem hódol az élvezetének, az biztosan szeretne többet is tudni a folyékony kenyérről. Erre remek alkalom adódott az Idegenvezetők Világnapján, ahol a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban az „Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig” kiállításon Török Róbert muzeológus  mesélt többek közt arról, hogy kik és hogyan főztek sört Magyarországon, miért Kőbánya vált a magyar sörgyártás fellegvárává, vagy éppen polgári vagy munkásital a sör?

Bevallom, nem vetem meg a finom söröket, és nem is ez volt az első kiállítás, előadás amit a témában végighallgattam és megtekintettem. Ennek ellenére teljesen más volt mint az eddigiek, hiszen itt – múzeum lévén – rengeteg tárgy van kiállítva, amely valamilyen módon kapcsolódik a sör gyártásához, vagy akár fogyasztásához. Némelyik egészen megdöbbentő, némelyik nosztalgikus, de van amin ma már csak mosolygunk.

 

Valamint az sem jelentett problémát – sőt -, hogy Török Róbert laza és kötetlen, ám mégis rengeteg információt és érdekességet tartogató előadásmódja roppant szórakoztató volt. A közel egy órás tárlatvezetés pedig a kint dühöngő hideg és szél ellenére is kedvet csinált egy korsó sörhöz. Amit viszont már az otthon melegében fogyasztottam el.

 

Csakis azt mondhatom, menjen el ön is, tekintse meg ezt a kiállítást, amely sörkedvelőknek kötelező, érdeklődőknek pedig ajánlott. Ráadásul a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nem csak ezt a kiállítást adhatja nekünk, akár régi, 70-es, 80-as évek beli vegyesbolti élményeinket is újraélhetjük, és ez még csak a jéghegy csúcsa.

„ Jöjjön ki Óbudára! …” – az idegenvezetők világnapja alkalmából is

2018.02.19.

Szerintem eddig nem sokan tudtuk, hogy létezik az Idegenvezetők Világnapja, hát még hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a budapesti idegenvezetők szervezésében rengeteg érdekes eseményen vehetünk részt 2018. február 22-25. között fővárosunkban.

 

Ebben at időszakban, csötörtöktől vasárnapig minden nap gyalogos túrák, tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak a város különböző pontjain. A programok nagy része térítésmentesen látogatható, de van néhány, melyen csekély összegű díj befizetésével lehet részt venni. A programokra előzetesen regisztrálni kell.

 

Ezek közül jó néhány gyönyörű kerületünket is érinti.

 

Igéretes például:

Séták 2018. február 22. Csütörtök
Belső-Óbuda  15:00 órától

Óbuda eltűnt utcái – történeti séta

 

Találkozó:  14.45 órakor az Óbudai Múzeum recepcióján (1033 Budapest, Fő tér 1., bejárat a Szentlélek tér felől)
A sétát vezeti: Horváth Péter – történész, múzeológus
Időtartam: kb. 90 perc

 

A múzeumi séta során a résztvevők megismerkedhetnek a különböző okok miatt (hídépítés, szanálás, panelépítés) eltűnt, megszűnt, hajdanvolt utcák elhelyezkedésével, történetével és fontosabb épületeivel Belső-Óbudán. A sétán felidézzük a régi városrész elfelejtett hangulatát és világát.

 

A programon való részvétel ingyenes, feltétele az előzetes regisztráció. A maximális csoportlétszám (20 fő) elérése után regisztrációt elfogadni nem tudnak.
Regisztráció: programok@obudaimuzeum.hu

 

Óbudaiaknak szintén közel van a vasárnapi szentendrei séta túra is, melynek időtartama körülbelül 3 óra, fakultatív múzeumlátogatással (kb 1000 Ft / fő) 

Találkozó: 10.30 órakor Szentendrén, a Budapest Batthyány tér – Szentendre HÉV-vonal végállomásán, ahol Kerepesi Mária idegenvezető fogadja a csoportot (maximum 20 fő)

 

A séta útvonala: Szentendre HÉV végállomás – római kőtár – Péter Pál templom – Városháza – Templomdomb – Belgrád székesegyház – Rab Ráby tér – Szamárhegy (Tobakosok keresztje) – Bogdányi út – Lázár cár tér – Hubay-ház – Fő tér (kereskedő házak, Blagovesztenszka- templom) – Dumtsa Jenő utca – Kossuth Lajos utca – Szentendrei HÉV állomás

  

Ezen felül lesznek autóbuszos, hajós, sőt, villamosos városnéző programok, séták, sőt, mikrobuszos túrák is mozgáskorlátozottak részére.

  

A rendezvény minden programját folyamatosan töltik föl az Iparkamara honlapjára:

http://bkik.hu/idegenvezetok-vilagnapja-2018/

valamint Facebook oldalukat is érdemes figyelemmel kísérni a rendezvényekkel kapcsolatos friss információkért.

 

A Főváros változtatta meg a forgalmi rendet a Bécsi úton

2017.10.11.

Előzetes tájékoztatás és egyeztetés nélkül hétfőn a Bécsi út – Pomázi út kereszteződésénél a Budapest Közút Zrt. egy kötelező haladási irányt jelző táblát helyezett ki, amellyel a városhatár irányából megszüntette a Bécsi útról a Pomázi útra kanyarodás lehetőségét.

A polgármester sajnálatosnak tartja, hogy a kerületet érintő fontos változtatásokról, mint például az 1-es villamos meghosszabbításának elmaradásáról, az utóbbi időben kizárólag a sajtóból értesül a III. kerület vezetése.

A sajtóhírekben megjelentekkel szemben pedig az igazság az, hogy semmilyen kamerát nem üzemeltet a III. kerület a területen, így bírságolni sem bírságol.

Címkék: Óbuda

Felavatták Göncz Árpád mellszobrát

2017.10.10.

Jovánovics Görgy Kossuth-díjas szobrászművész alkotása az államfő egykori Bécsi úti lakása közelében, az Óbudai Egyetem parkban található. Közadakozásból készült, felállítását Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata is támogatta. Az eseményen több százan vettek részt, és helyeztek el virágot az emlékműnél.

 

Göncz Árpád író, műfordító, politikus, a rendszerváltozás utáni Magyarország első köztársasági elnöke – aki 1990 és 2000 között volt államfő – életének 94. évében hunyt el 2015 októberében, a kerület díszpolgára.

Címkék: Óbuda

Garantált ajándékért játszhatnak a Békásmegyeri Piacon

2017.10.09.

A játék során 6 db pecsétet kell összegyűjteni, három pecsétet a csarnokból, hármat az Ideiglenes Piacról. A Heltai Jenő téri csarnokban a büféknél kifüggesztve, az Ideiglenes Piacon pedig az őstermelői asztaloknál lesz megtalálható a gyűjtéshez szükséges, hétről hétre változó bélyegző.

Az október 9-i héten 2 db, az október 26-i héten szintén 2 db, az október 23-i héten szintén 2 db pecsétet kell a játékban résztvevőknek összegyűjteniük, vagyis a garantált ajándékhoz már ezen a héten el kell kezdeni a pecsétgyűjtést!

A játék október 28-án ér véget. Október 31-én, a 6 pecsétet begyűjtők egy praktikus, logózott bevásárlótáskát kapnak ajándékba.

A játékban bárki részt vehet, de egy ember csak egy gyűjtőkártyával játszhat. Az ajándék táska október 31-én, a csarnokban és az Ideiglenes Piacon lévő kitelepülési pontokon vehető át, illetve november 2. és november 16-a között az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati idejében.

További részletek a Facebookon: facebook.com/obudavarosfejleszto

Címkék: Óbuda

Hamarosan kezdetét veszi a metrófelújítás

2017.10.07.

Első ütemben a metróvonal északi szakaszát, az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti részt zárják le várhatóan egy évre. A metrópótlás idejére tervezett közlekedési rendet a BKK társadalmi egyeztetésre bocsátotta. A 2017. szeptember 4. és 17. között lezajlott egyeztetés keretében az utazóközönség megismerhette és véleményezhette a terveket az M3-as metró lezárásához kapcsolódóan. Az egyeztetésre több mint 1700 észrevétel érkezett, melyek többségében megerősítették a BKK terveit. A véleményt alkotók egyetértettek az óbudai 34-es és 106-os busz útvonalának meghosszabbításával is.

A III. kerületet érintő legfontosabb változás, hogy az M3-as metró munkanapokon a reggeli üzemkezdettől estig rövidített útvonalon, Kőbánya­-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. A vonalon kizárólag alacsonypadlós, klimatizált, modern, környezetbarát metrópótló autóbuszok közlekednek, melyek a metró lezárt állomásait szolgálják ki. Esténként, valamint szombaton és vasárnap a metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár majd.

Óbuda felől a belváros elérésének gyorsítása érdekében a 34-es és a 106-os buszok vonala a Lehel térig, a metró ideiglenes végállomásáig hosszabbodik. A várható forgalomnövekedés miatt a reggeli csúcsidőszakban a Bogdáni út és a Raktár utca felől sűrítőjáratok is indulnak az M3-as metró felé.

A metrópótló buszok zsúfoltságának elkerülése, a kényelmes utazás érdekében a BKK a III. kerület térségéből a belváros felé közlekedő alternatív járatok használatára hívja fel a figyelmet. A Vörösvári út és a Bécsi út környékéről közlekedőket arra kéri, hogy a 19-es vagy a 41-es villamosokkal induljanak el, majd a Margit hídnál a nagykörúti villamosokra, vagy a Batthyány téren az M2-es metróra átszállva érjék el a belvárost. Az északi kerületrészről, illetve a belső Szentendrei út vonzáskörzetéből utazóknak a BKK azt javasolja, hogy a H5-ös HÉV-vel vagy a 109-es buszokkal induljanak el, majd a Margit hídnál a nagykörúti villamosokra, vagy a Batthyány téren az M2-es metróra átszállva érjék el a belvárost.

Az M3-as metróvonal felújításához kapcsolódó forgalmi rend várhatóan 2017. november 4-én lép életbe. Ezt megelőzően a rekonstrukció előkészítő munkálatai miatt október 15-én reggel teljes metróvonalon, míg október 28-án és 29-én egész nap Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között autóbuszos pótlásra lehet számítani.

Címkék: Óbuda

Ezeket a cikkeket olvastad már?