Blogolj!

Bicós Pikó lett Józsefváros sánta kutyája

A balliberális polgármesternek a szolgálati Škoda az új kerékpár. A lakosok meg jól átverte a palánkon...

Bort iszik, és vizet prédikál a klubrádiósból politikussá átvedlett Pikó András. Józsefváros viccvezetője, aki nemrég büszkén jelentette be, hogy nagy nehezen megtalálta végre a hivatali klotyót, ha már máshoz nem is ért – ne adj' isten a VIII. kerület pénzügyeihez, költségvetéséhez...

Szóval Pikó polgi iszonyúan csúnyán lebukott. Utolérte a végzet, mint az egyszeri mozgássérült ebet, jobban mondva ő lett Józsefváros sánta kutyája. A méregzöld környezetbarátról kiderült, hogy pulykavörös környezetszennyező. Illetve hazudik, mint a vízfolyás.

Az egyik balliberó propagandaportálnak (24.hu) ezt a show-t tolta le: nem szolgálati kocsival jár a hivatalba, hanem a 99-es busszal vagy kerékpárral.

Szó szerinti Pikó következik:

„Ragaszkodom az életmódomhoz, a bringához meg a buszhoz.”
„Ha eddig nem ültem be az Audi 6-osba, ezután se fogok. Önazonos maradok.”
„Az egyik alpolgármester rollerrel jár, a másik gyalog. A harmadik ugyanúgy bringás, mint én.”
„De ez nem imidzs.”
„Skoda van. Ford Mondeo is. Jó autók, tényleg. Itt lent szoktak állni, melléjük kötöm a bicómat. Szólt is már az őr, hogy vigyem be az épületbe, ne ázzon már kinn. A választók viszont erről tudják, hogy bent dolgozom. Az nekem nem jön össze alkatilag, hogy a verdával meg a sofőrrel hazacsapassak a Vajda Péter utcába. Az önkormányzatnak vannak éves BKV-bérletei, mi inkább azokat használjuk.”

És akkor az a fránya, csúnya, rideg valóság. Így közlekedtek, illetve így hazudtok ti!

Megint szó szerinti Pikó következik (via 24.hu):

„A választók megérdemlik, hogy őszinte legyél velük.”

Tényleg megérdemlik, Pikó, vagyis megérdemelnék. Mi őszinték is leszünk veled: alkatilag csapatsz a sofőrrel és a verdával, és sehol sem látjuk a bicódat! Neked a szolgálati Škoda az új kerékpár? Mocskosul gáz ez a valódi imidzs! Az igazság és az őszinteség olyan messze áll tőled, mint Józsefváros Jeruzsálemtől!

Leülhetsz (beülhetsz), egyes!

Bréking: Pikó polgi megtalálta a klotyót!

Ezt nem láttuk jönni. Megijedhetett a falfirkától: „Józsefváros jövője a TE kezedben van”...

Pikó megkönnyebbült, Józsefváros fellélegzett: az új polgi felfedezte a hivatali klozetet.

Nem tette magasra a lécet Józsefváros új balliberális vezetője. A VIII. kerület fura ura a minap egy közéleti kerekasztal-beszélgetésen – kapaszkodjatok meg – eddigi legnagyobb sikereként arról tudott beszámolni, hogy

RÁBUKKANT A KLOTYÓRA A HIVATALBAN.

Helyi ejtőernyősünk, a Klubrádió korábbi „független-objektív” arca ezzel beismerte, nagy dolgokat (nagydolgokat) még nem hajtott végre Józsefvárosban, de legalább a folyó ügyeket intézi végre. Ettől aztán jól meg is könnyebbült.

Annál kevésbé könnyebbülhetnek meg a kerület lakói, tekintve, hogy Pikó polgi érezhetően nincs a helyzet magaslatán. Mindjárt le is rántotta a leplet arról, mihez NEM ért. Vagyis mihez SEM. Példának okáért „egyelőre nem látja át, pontosan mennyi pénzből gazdálkodik a kerület” – nyökögte egy hónappal pajzsra emelése után (via Index).

„Mivel nem értek a költségvetéshez, nem tudom, mire van pénz. Nagy ívű tervekkel és határozott elképzelésekkel érkeztem, és most mindenki tőlem várja, hogy megmondjam, mi, merre, hány méter, miközben egy hétig kerestem a férfi WC-t, mire megtaláltam” – így mosdatta a szerecsent a fent említett balliberó szeánszon (via Demokrata).

Folyosói pletykák szerint miközben nagy ívben próbálkozott, az alábbi falfirka fogadta a budiban: „Józsefváros jövője a TE kezedben van!”

Eldobta vagy sem – nem tudni, mi az igazság, de a láthatóan rémült Pikó polgi csúcsra járatta a hisztit: a minap rendőrökért ordított, annyira fél tőle, hogy összeomlik a kerület Kocsis Máté és Sára Botond idején megteremtett példás biztonsága, nyugalma és rendje.

Persze minden rosszban van valami jó: a klasszikus után szabadon, legalább (még) azt nem mondta, hogy

JÓZSEFVÁROS EGY NAGY VÉCÉCSÉSZE...

Ennyit a függetlenségről: a 168 Órától érkezik vezető Pikó kerületi lapjához

Ismert balliberális újságíróra bízza a „független-objektív-kritikus” józsefvárosi média felépítését a polgármester. Tóth Ákos korábban a Népszabadság főszerkesztő-helyetteseként, majd a 168 Óra főszerkesztőjeként vált az ellenzéki sajtó emblematikus figurájává.

Pikó polgi Józsefvárosba csábította a régi jó balliberális sajtós cimbit. Biztosra ment.

Nincs új a nap alatt.

Már a nulladik lépésnél összeomlott az exklubrádiós Pikó András polgármester hagymázas koncepciója a „független-objektív-kritikus” VIII. kerületi sajtóról. A rádiósból politikussá avanzsált városvezető a balliberális 24.hu-nak kifecsegte: egy ismert balliberális újságíróra bízza a józsefvárosi önkormányzati lap újjászervezését, koordinálását.

„Az új szerkesztőséget két hónapig Tóth Ákos, a 168 Óra volt főszerkesztője fogja vezetni, ő segít felállítani az új szerkesztőséget és a munkatársi gárdát”

– árulta el Pikó András, aki ugyan megpróbálta védeni a mundér becsületét, de nagyon nem jött neki össze.

A józsefvárosi újságért felelős Tóth Ákos tevékenysége végig a balliberális, Fidesz-ellenes médiához kötődik. Több mint 25 éven át dolgozott a baloldali sajtó korábbi zászlóshajója, a Népszabadság napilap kötelékében, ahol a főszerkesztő-helyettességig vitte. 2016-tól 2019. szeptember végéig pedig a szintén balliberális 168 Óra hetilap főszerkesztőjeként munkálkodott az Orbán-kormány ekézésén. (Ja, amúgy Pikó és Tóth korábbi állomáshelyét, a Klubrádiót és a 168 Órát amúgy közös gazda, vagyis tulajdonos kötötte össze, ami felettébb pikáns.)

Pikó is érzi, hogy sz.r van a palacsintában, akkora hévvel bizonygatja a 24-esnek, Józsefvárosban annyira „független-objektív-kritikus” (értsd: balliberális, polgármesterpárti) lesz a lap, mint ide Lacháza. Bár ő maga a kiadó, de állítja, Tóthék a jövőben (öveket bekötni!) akár még kritikai elemzést is készíthetnek városvezetői programjáról. Sőt, még azt is leírhatják, hogy Pikó hülye,

„ha érveket is tesznek az állításuk mellé”.

Hát, ilyen nagyszerű ember ez a Pikó elvtárs. Tán még meg is simogatja régi cimborája, Tóth buksiját, ha az egyszer úgy igazán véres tollal megírja vagy megíratja a nagy VIII. kerületi leleplezést. Arról, hogy a Pikó hülye. Persze érvekkel alátámasztva. Mert Pikó elvtárs olyan rendes, akár Lenin bácsi, aki – ismeritek a régi viccet – inkább simogat, mikor le is lövethetné a rakoncátlant.

Persze Tóth rapid kinevezése érzésünk szerint épp arra a garancia, hogy nem lesz itt semmiféle rakoncátlankodás. A régi motorosok pontosan tudják az irányt. A múlt újrakezdődött Budapesten a politikában és a médiában is. Reszkess, Józsefváros!

Hisztis Pikó előre mossa a kezeit a józsefvárosi balhék miatt?

Kocsis Máté és Sára Botond tanári módon rendbe tették a „nyolckert”, az új balliberális polgármester meg mintha megijedt volna a múlt sötét árnyékától. Összecsinálta magát. Ha valami miatt, akkor ezért retteghetnek az itt élők...

Vigyázz a bringádra, Pikó, el ne tolják!

A hivatásos hisztiző Pikó András a jelek szerint berezelt. Nagyon úgy tűnik, megijedt, hogy nulla közéleti vezetési tapasztalattal, a balliberális gittegyletek kádereivel a háta mögött nem lesz képes kézben tartani Józsefváros mindennapjait. Nem fogja tudni fenntartani a példás rendet, a biztonságot és a nyugalmat, melyet a kormánypártok Kocsis Máté és Sára Botond idején szívós munkával megteremtettek. Hittük: örökre elfeledtetve a „nyolcker” bűnözéssel terhelt, sötét örökségét.

Pikónak még nem volt egy valamirevaló momentuma sem Józsefváros élén azonkívül, hogy csont és csuklás nélkül megszavaztatta elvtársaival a saját bő egymilliós fizetését. Na jó, tudjuk, ami jár, az jár, mi meg fogjuk be a pofánkat.

De nem fogjuk.

Mert ultragáz, ahogy a kerület irányítására felszentelt (elvileg) első számú vezető félelmében nyüszít, és annyira férfi, hogy retteg, mint egy lány. Már előre magyarázkodik, hogy ha esetleg, feltéve és megengedve: a régi balhés arcát mutatna a kerület, azért nem ő a hibás. De nem ám! Hanem – kapaszkodjatok meg – a Fidesz meg annak öröksége.

„A fővárosban Józsefvárosban a legnagyobb a rendőrhiány – ezért már rögtön az alakuló ülés másnapján felkerestem a kerületi rendőrkapitányt és elkezdtük a tárgyalásokat arról, hogyan lehetünk úrrá ezen a helyzeten, melyet a Fidesz hagyott örökül” – véste föl közösségi oldalára a balliberális polgármester, aki „új közbiztonsági koncepciót” sürget.

Pikó polgármester, ide figyelj! Ha a Fidesz valamit örökül hagyott, az az: hogy fejlődő, élhető, békés és versenyképes kerületté tette a korábban lesajnált területet, a „nyolckert”, mely anno a prostitúcióról, a drogkereskedelemről vált hírhedtté! Ezért inkább köszönettel és hálával tartozol (a józsefvárosiak és a magad nevében), fejezd be az uszítást, a riogatást és a mutogatást!

PS.: a független-objektív ballib lakájportál Propeller meg olyan túlművelt, mint az egyszeri főpolgármester-jelölt, aki Észak-Pesten kutatott Csepel után. Nagyokosok, csak szólunk: a VIII. kerület még mindig Józsefváros (itt örömködhettek Pikónak), Ferencváros meg továbbra is a IX. (Baranyi Krisztina és az Átlátszó-haver, tudjátok)...

Pikó sem volt szűkmarkú magával és a haverokkal

Egymilliós fizetésből kell „tengődnie” a józsefvárosi újonc polgármesternek. Reméljük, kenyérre és tejre futja majd az „alamizsnából”.

Egymilliós fizuval van minek örülni...

Itt az újabb „szent”, akinek maga felé hajlik a keze.

Nem aprózta el Pikó András! Vagyis Józsefváros újdonsült, ráadásul full tapasztalatlan balliberó vezetője máris aprópénzre váltotta vékonyka választási sikerét. Már amennyiben aprópénznek nevezhetjük, hogy az egykori rádiós – a Klubrádió korábbi „ütőembere” –  egymilliós fizut szavaztatott meg magának balliberális elvtársaival a VIII. kerületi testület alakuló ülésén.

Mit mondjunk, tud élni! Nagyon bízunk benne, ebből a milliós „alamizsnából” futja majd kenyérre és tejre a „haladófüggetlenobjektív” ikonnak!

Csak a rend és a tények kedvéért: havi 997,2 ezer forint havi illetményt, plusz 150 ezer forint költségtérítést állapított meg Pikó Andrásnak a józsefvárosi önkormányzat. (Tegye fel a kezét, aki nem fogadná ezt el! Na, legalább egy valaki, de tényleg!) A polgi persze – jó balliberó szokás szerint – a haverokat és/vagy a szövetséges pártkatonákat sem hagyta az út szélén. Avagy az utóbbi években szebb napokat is látott „nyolckerben” is felpörgött az osztogató- és fosztogatótempó.

A „felszabadító” ellenzék rárepült a politikai kifizetőhelynek nézett önkormányzat kasszájára.

Az alpolgármesternek választott trojka, Szili-Darók Ildikó, Erőss Gábor, és Rádai Dániel havi 797,8 ezer forint illetményből plusz 120 ezer forint költségtérítésből tengődhet ennek jegyében a következő „szűk” esztendők során. Kinevezték a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. és a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. új, persze hithű és lojális vezetését is, akik szintén pofás kis csomagot kaptak útravalóul. A JGK Zrt. igazgatósági elnök tiszteletdíja bruttó 359 000 forint, plusz 180000 költségtérítés, az igazgatósági tagoké 209 000 forint, plusz 104000 költségtérítés, ugyanez a JKN Zrt. esetében 209 000+104000 forint, valamint 164 000+82000 forint.

Ennyit még a takarékosságról.

Vörös riasztás: az új Köztársaság elsöpörheti II. János Pál pápát

A Gyurcsány-párt főideológusa tett javaslatot a restaurációra. Persze szigorúan a progresszió jegyében.

A Gyurcsány Ferenc köpönyegéből előbújt Karácsony Gergely (Gergő) főpolgármester gőzerővel és provokatív módon kezdte meg a 2010 előtti Demszky-korszak, a bukott balliberális világ restaurációját: vagyis tombol a visszarendeződés.

Ha nem vigyázunk, a magukat a szabadság bajnokaként ünneplő elvtársak a II. János Pál pápa tér nevét is ellopják. Vagyis visszanevezik Köztársaság térré.

Mindezért a Budapest „felszabadítóinak” élén tank üzemmódban lopakodó Gyurcsány-párt, illetve maga Gyurcsány egyik főideológusa, Bauer Tamás könyörög a Facén Karácsony főpolginak.

A DK-s divatdiktátor szerint vissza kell adni a budapesti közterületeknek a 2010 előtti nevüket. Konkrétan a Széll Kálmán térből Moszkva teret, a II. János Pál pápa térből Köztársaság teret, valamint a Széchenyi István térből Roosevelt teret kell csinálni – osztotta ki a feladatot a (báb?)fővárosvezetőnek.

„E három tér elnevezésének kiemelkedő politikai jelentősége van, teljesen függetlenül attól, hogy mit gondolunk Széchenyiről, Széll Kálmánról és II. János Pálról” – szuszogta Bauer papa, aki szerint a Köztársaság tér azt fejezné ki, „hogy Magyarország 1945-ben szakított a régi Magyarországgal, ha tetszik az úri Magyarországgal, amely királyság volt, és ezzel állították szembe az előbb 1918-ban, majd 1946-ban kikiáltott köztársaságot. (Eltérően a skandináv és a Benelux országoktól, de hasonlóan Franciaországhoz, Németországhoz és Ausztriához, a monarchia a reakció, a köztársaság a progresszió korszakainak államformája.)

Támad a progresszió. A „reakciós” II. János Pál pápa pedig lassan veheti a kalapját.

Mennyire volt tiszta a józsefvárosi választás?

2019.10.19.

Bonyolult kérdés. Mert néhány huncutság bizony történt a választást megelőző napokon, de még október 13-án is.

A polgármesteri címet az ellenzéki összefogás jelöltje, Pikó András szerezte meg a kerületben, de nem kristálytiszta körülmények között.
Merthogy a VIII. kerületben feltűnően sok, összesen 1442 érvénytelen szavazat született, ami több, mint az eddigi voksolások alkalmával.

Tovább árnyalja a képet, hogy a polgármester-választáson és három egyéni körzetben is meghaladta az érvénytelen szavazatok száma azt a különbséget, ami az első két helyezett közötti alakult ki. Mi sem természetesebb, hogy a Fidesz fellebbezett az ügyben, mert szerintük sok olyan szavazólapot is érvénytelennek nyilvánítottak, amelyeket nem kellett volna. 

Az is érdekes adalék, hogy emellett Józsefvárosban több olyan szabálytalanság is történt, amelyek után a helyi választási bizottságnak lépéseket kellett tennie.

1. A Diószegi utcában egy szavazó kamerák előtt vallott arról, hogy ötezer forintot kínáltak neki, ha Pikó András ellenzéki jelöltre szavaz. Az ügyben a helyi választási bizottság, megállapította a jogsértést, és ez feljelentést von maga után.

2. Erőss Gábor ellenzéki képviselő-jelölt sem pontosan a szabályok szerint járt el, ő a szavazókör épületében kampányolt a választás napján, és ez esetben is megállapította a jogsértést a helyi választási bizottság.

3. A választási eljárási törvény alapelveit sérti az az eset is, ami Józsefváros 9. egyéni választókerületében történt, ahol az ellenzéki jelölt Szili-Darók Ildikó saját férjét delegálta, a bizottságba, aki éppen ott tevékenykedett a voksolás éjszakáján, ahol a legtöbb érvénytelen szavazat volt.

Ráadásul már a választások előtt sem volt minden rendben Józsefvárosban. Itt robbant ki a baloldal legnagyobb adatvédelmi botránya a kampány során, amelyben nemcsak a hivatalos aláírásgyűjtő ívek adatainak duplikálása merült fel, hanem a nyilvánosságra került fényképfelvételek tanúsága szerint Pikó András íveinek a hátoldalán azt is vezették, ki támogatja a jelöltet, és ki nem szimpatizál vele.

A nagy vihart kavart incidens az eredményt nézve nem okozott túl nagy kárt Pikónak, hizsen behúzta a kerületet. Pedig az ilyen jellegű adatok gyűjtése felettébb jogszerűtlen, így a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság eljárást folytat az ügyben.

Mindezek ellenére az eredmény megváltoztatására ne számítson senki. Így az elkövetkező öt évben olyan valaki vezeti majd a kerületet, aki nem kizárt, hogy "kisebbfajta" ármánykodással került a trónra. Volt már ilyen a történelemben sokszor. Még a sötét középkorban. Most sikerült visszasüllyeszteni Józsefvárost ebbe a korszakba. 

Címkék: Józsefváros

A választás eredménye a VIII. kerületben

2019.10.14.

Október 13-án a VIII. kerületben is polgármestert és képviselő-testületet választottak. Mutatjuk az eredményeket.

Pikó András (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) lett Budapest VIII. kerületének polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

    A jelöltek sorrendje:

    1. Pikó András (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 49,60 százalék (11 241 szavazat)    
    2. Dr. Sára Botond (FIDESZ-KDNP) - 48,42 százalék (10 972 szavazat)
    3. Dr. Suda Dezső (Független) - 1,01 százalék (229 szavazat)
    4. Körmendi Gábor Attila (KÉP) - 0,52 százalék (118 szavazat)
    5. Fehérvári Zsolt (MUNKÁSPÁRT) - 0,45 százalék (102 szavazat)

A képviselő-testület tagjai 2019-2024:

Egyéni választókerületi képviselők (12):
  • MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS (10)
  • FIDESZ-KDNP (2)
KÖNCZÖL DÁVID (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
SÁTLY BALÁZS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
DR. ERŐSS GÁBOR (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
STETTNER ISTVÁN (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
BALOGH LAJOS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
SÁNTHA PÉTERNÉ (FIDESZ-KDNP)
HERMANN GYÖRGY (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
CZEGLÉDY ÁDÁM (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
SZILI-DARÓK ILDIKÓ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
CAMARA-BERECZKI FERENC MIKLÓS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
DR. FERENCZ ORSOLYA (FIDESZ-KDNP)
SZARVAS KOPPÁNY BENDEGÚZ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
Kompenzációs listás képviselők (5):
  • FIDESZ-KDNP (4)
  • MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS (1)

EGRY ATTILA (FIDESZ-KDNP)
DR. SÁRA BOTOND (FIDESZ-KDNP)
SOÓS GYÖRGY (FIDESZ-KDNP)
VERES GÁBOR (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-SZOLIDARITÁS)
ZENTAI OSZKÁR (FIDESZ-KDNP)

Címkék: Józsefváros

Józsefváros: kétszáznál is több dílert kapott el az akciócsoport

2019.01.10.

A Józsefvárosban nem viccelnek. A kerületi rendőrkapitányság akciócsoportja már kétszáznál is több drogkereskedőt fogott el.

A kerületben is komoly problémát jelent a kábítószer-kereskedelem, éppen ezért hozott létre a VIII. kerületi rendőrség egy akciócsoportot, amely immár négy és fél éve műküdik. Ennyi idő alatt százöt sikeres akcióban több mint kétszát drogkereskedőt fogtak el. A saját módszereket is kidolgozó, nyolcfős csoport működése hatékony, a kerületben élő és „dolgozó” kábítószeresek és kereskedők mindegyik hallott már róluk és tart is tőlük. Az egyenruhások nagyjából kéthetente lepleznek le és számolnak fel drogelosztó központokat. 

A kábítószerkereskedelem más bűncselekményeket is a kerültbe hozott. A dizájner drogokat terjesztők voltak a legtöbben a kerületben, a fogyasztók száma is emelkedett, s utóbbiak nem egy esetben betörésekből és lopásokból akartak pénzt szerezni. Amikor a csoport elkezdte a munkáját, akkor 35 elosztóhelyet és 5-600 kábítószerest tartottak számon. 

Nagy Béla törzszászlós a csoport alapítója és vezetője a Duna TV Kékfény című műsorában elmondta, hogy a csoport megalakulása után a kerületben egyre több lett a vasrács az ajtók előtt, de még kamerarendszereket is telepítettek a dílerek, hogy a rendőrök nehezebben jussanak be az épületekbe.

A csoport 105 elosztóhelyet számolt fel, 218 kereskedőt fogott el, akiket az esetek többségében egy év alatt el is ítéltek, s átlagosan hat év letöltendőt kaptak. Mára harmadára csökkent az ügyek száma és ezt a teljesítményt a józsefvárosi önkormányzat is elismeri, az emléklapok mellett anyagi támogatással is, amelyből évente új eszközöket vásárolhatnak a rendőrök. 

Címkék: Józsefváros

Ingyenes úszásoktatás a józsefvárosi gyerekeknek

2018.12.28.

Jövő évtől ingyenes úszásoktatáson vehetnek részt a józsefvárosi nagycsoportosok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanmedencéjében. A Józsefvárosi Önkormányzat és az NKE megállapodásának köszönhetően további kedvezményeket is kapnak az itt élők: a felnőtt úszó belépőjegy wellness használattal 1500 Ft helyett mindössze 800 Ft lesz. További jó hír, hogy az önkormányzat által fenntartott nyári napközis táborok 2019 nyarától a megújult Orczy parkban kapnak helyet. A megállapodást a december 18-i testületi ülésen egyöntetű igennel megszavazták.

 Kalandpark, játszótér, hatalmas zöld terület a szabad játékhoz, kis tó kacsákkal, uszoda – ezek mind megtalálhatóak egy helyen, az Orczy parkban. Nem véletlen, hogy a családok is szívesen töltenek itt egy-egy délutánt, jönnek ki a srácokkal kicsit átmozgatni őket. Igazi gyerekparadicsommá vált a megújult Orczy-park. Józsefváros önkormányzata szeretné, ha minél több kerületi polgár élne a komplexum lehetőségeivel, ezért új elemekkel bővítik a szolgáltatások és a kedvezmények tárházát.

Az NKE és az önkormányzat megállapodása értelmében jövő évtől a kerületi óvodák nagycsoportosai, mintegy 500 kisgyerek, minden hétköznap reggel 8 és 12 között ingyenes úszásoktatáson vehetnek részt. „Ezzel a lehetőséggel nemcsak a legkisebbek egészségéért kívánunk tenni, hanem a mozgás örömét is szeretnénk népszerűsíteni. Kerületünkben ezzel tovább bővül az ingyenes úszáslehetőség; a nagycsoportosok egy év alatt megszerezhetik a biztos alapokat, majd iskolásként a Losonci Téri Általános Iskola uszodájában folytathatják ezt a sportot” – mondta el a testületi ülésen Sára Botond polgármester.

Az önkormányzat által fenntartott nyári napközis táboroknak is az Orczy-park ad otthont 2019-től. Itt megannyi izgalmas programlehetőség színesítheti a tábor életét; a gyerekek a zöldben, mozgásban gazdag játékokkal évezhetik a nyári szünetet. Rossz időben pedig az NKE épületei is nyitva állnak a táborozók számára. 

Címkék: Józsefváros

Ezeket a cikkeket olvastad már?