Blogolj!

Cseppben a tenger, zavarok az erőtérben

Az október 13-i választások után, hatalmas elánnal vetette magát az ellenzék az önkormányzatokra. A megnyert önkormányzatok jelentős részében a fűnyíróelv alapján azonnal leváltották az önkormányzati cégek, intézmények vezetőit. Nem számított a szakmai teljesítmény, a pártatlan/pártsemleges szemlélet. „Most mi jövünk, ide nekünk mindent!” – alapon csak a pártállást és párthűséget figyelembe véve és a korábbi politikai alkuk mentén (kisebb- nagyobb marakodások azért voltak a koncon) kinevezték saját embereiket az intézmények élére. Azonnal! Olyannyira gyors ütemben, hogy ezek pillanatnyi zavarokat okozva, esetleg törvénytelenségeket feltételezve történtek meg. Mint cseppben a tenger, egyetlen példa felvillanthatja az egész tobzódás lelkületét.

Az Újpesti Önkormányzat alakuló ülésén azonnal megtörténtek a vezetői cserék. Még ott visszhangzottak a teremben az elmondott eskü szavai, mikor közölték a kerület kezelésében lévő intézményvezetőkkel, hogy másnaptól megszűnt a munkaviszonyuk, adják át helyüket a kinevezett új vezetőknek. A leváltott vezetők sejtették „sorsukat” ám álmukban sem gondolták, hogy „statáriális” eljárás alá esnek. Az újdonsült vezetők sem készülhettek fel, hisz nem lehettek biztosak pártjuk és szövetségük győzelmében. Így aztán megtörtént, hogy pl. az újonnan kinevezett „kultúrintézmény vezető” – hozzá tartozik az UKK, UP, Polgárcentrum, Megyeri Klub stb. - továbbra is kénytelen délelőttönként tanárként dolgozni, hisz évközben nehéz „leakasztani” valakit a megüresedő helyére. Így csak délutánonként tud benézni újdonsült munkahelyére.

Felmerül a kérdés: hány munkahelye van? Nem lehet két főállása! Melyik a mellékállás? Nem valószínű, hogy a tanítás, hisz minden délelőttje szabad. Lehet-e egy ekkora intézményegyüttesnek, mint az újpesti kulturális konglomerátum másodállású vezetője? Megvan-e, s ha nincs, mikor szerzi meg a vezetéshez szükséges SZAKMAI végzettséget A kinevezett?

És ez csak egy csepp a tengerből…

Címkék: IV. kerület, Újpest

Fityiszt mutattak a momentumos polginak az újpesti városházán

Üres íróasztalokat talált Wintemantel Zsolt utódja. A dolgozók tömege kérte felmentését, vagyis Déri Tibor szinte a nulláról kezdheti.

Fityiszt mutattak október 13-a újpesti balliberális győzőjének a városháza kiváló kollégái!

Egyszerre negyven tapasztalt, hatalmas szaktudással és helyismerettel rendelkező munkatárs kérte felmentését, és hagyta ott a hivatalt, jelezvén: nem kér a szivárványos moslékkoalíció a IV. kerületbe ejtőernyőztetett ifjonc momentumos viccpolgármesteréből.

Szerencsétlen Déri Tibor szinte csak üres íróasztalokat talált a városházán, miután a felmondók sora az aljegyzőtől a titkárságon át a gépkocsivezetőig terjedt.

„Mi nem tisztogatni jöttünk, hanem dolgozni, és mindenkivel együtt szeretnénk működni, aki tenni szeretne Újpestért, bármilyen politikai színekben tegye ezt” – hisztizte az új polgi a 24.hu-nak.

Na ne már. Röhög a vakbél és a máj is. 

Ez a susogása – ismerve a balliberálisok őszödi őszinteségét és a Momentum nolimpiai rombolókészségét – inkább valamiféle gyenge rimánkodásnak tűnik, nehogy tényleg mindenki ott hagyja a debütánst, aki magára maradhat a nagy ismeretlenben.

Ahogy mondani szokás: az utolsó kapcsolja le a villanyt! De előtte legalább a WC-t mutassa meg Déri sporttársnak. Hadd tisztogasson egyet...

Címkék: IV. kerület, Újpest

Ezeket a cikkeket olvastad már?