Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

A momentumos viccpolgármestert egyáltalán nem zavarja, hogy gyűlölet-bűncselekmény miatt első fokon börtönbüntetésre ítélték az egyik koalíciós társát, a jobbikos képviselő Szabó Balázst. Újpest első embere még arra sem hajlandó, hogy elmondja a véleményét az ügyről.

A közös konc összeköt: a hatalomért senki sem büdös, és semmi sem drága.

Gőzerővel megy a sunnyogás és a szerecsenmosdatás az újpesti Jobbikhoz, pontosabban annak összellenzéki színekben mandátumot szerzett önkormányzati képviselőjéhez, Szabó Balázshoz kapcsolódó bűnügyben. A Nullker is megírta: a IV. kerületi „felszabadító” szivárványszövetségesek egyik plakátarcát, Szabó képviselő „urat” rasszista bűncselekmény, közösség elleni erőszak miatt felfüggesztett börtönre ítélték. A II. és III. Kerületi Bíróság első fokon két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetést osztott ki neki és társainak, mert bizonyítottnak látta, hogy 2016-ban több mint tízfős bandájával Budapestre látogató tunéziai turistákat vertek össze, rugdostak és dobáltak meg, valamint szidalmaztak, inzultáltak verbálisan is („takarodjanak az országból”). A kerületi ügyészség fellebbezett, végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért a vádlottakra, így az eljárás másodfokon megy tovább.

Most figyeljetek ide!

A toleranciára, a sokszínűségre, jogállamiságra, a demokráciára, a közélet tisztaságára oly érzékeny és kényes balliberális szörnykoalíció kussol és lapít. Senki sem szólította fel lemondásra a bukott jobbikost.

Karácsony főpolgármester szerint nincs itt semmi látnivaló, Déri Tibor momentumos újpesti polgi pedig – via Index – nem hajlandó elmondani a saját, külön bejáratú véleményét. Már ha van neki. Déri és az Újpestet vezető moslékszövetség gittegyletei a Momentumtól a DK-n át a szocikig annyit motyognak csak mismásolva, hogy majd jól megvárják a jogerős ítéletet, és ha úgy alakul, akkor majd, jól, de tényleg, isten bizony, de csakis akkor.

Szabónak amúgy nem ez az első és egyetlen zűrös ügye. 2008-ban egy tüntetésen elkövetett garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt pénzbüntetésre ítélték. 2018-ban pedig azért indult ellene eljárás, mert hátba rúgta és ököllel megütötte a Fidelitas egyik aktivistáját. A tunéziaiakkal szembeni erőszakot most igyekszik tagadni, koncepciós eljárásról beszél, és állítása szerint „csak” fotózott... (Míg a többiek tömegverekedtek? Fogjuk meg, és vigyétek, akarom mondani, üssétek? Ő meg megörökítette, a kis hamis? Mi van?) Tényleg úgy tűnik, ez a jobbikos politikus maga az ártatlan, ma született bárány. Nemde? Pont jó helyen van a képviselő-testületben és a közbiztonsági (!!!), igen, a közbiztonsági bizottságban...

Senki, ismételjük senki sem határolódott egy a rasszista, szélsőséges szörnycselekménytől, amit Szabó és haverjai és tunéziaiakkal szemben megengedtek maguknak. Senki sem üzente meg a Jobbiknak vagy a jobbikosnak, hogy kezdje el a megtisztulást, de ízibe, vagyis kívül tágasabb, takaró a közéletből. Ez pedig már önmagában is üzenetértékű.

A közös konc összeköt. És mindent felülír. Ezeknek a hatalomért tényleg senki sem büdös, és semmi sem drága.

Címkék: IV. kerület, Újpest

A „változás” arca: két év börtönt kapott az újpesti jobbikos

Déri Tibor momentumos polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester szerint persze nincs is semmi látnivaló. Érdekesek ezek a balliberók, hamar befogják az orrukat, ha az újdonsült szövetséges körül bűzlik valami. Márpedig az újpesti Jobbiknál bűzlik, és nem kicsit.

A Közbiztonsági Bizottságnak is tagja. A pofánk leszakad!

Ennyit akkor a „változásról”. Együtt, veletek. Mármint veletek???

Az újpesti „felszabadító” szivárványszövetségesek egyik plakátarcát, a jobbikos Szabó Balázs önkormányzati képviselőt rasszista bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönre ítélték (via PestiSrácok.hu). A momentumos polgi, Déri Tibor lapít, Karácsony Gergely, Budapest fura ura pedig bagatellizál. Szerintük nincs itt semmi látnivaló. Működik a klasszikus kettős mérce. Védik, rejtegetik és mosdatják az elítéltet (ha már megtisztulás...), mert az az ő kutyájuk kölyke. Már a Jobbik is a balliberális brancs tagja, egy akolból valók. Megy tehát a kussolás és a tussolás.

Pedig történt azért egy s más.

A II. és III. Kerületi Bíróság első fokon rasszista bűncselekmény miatt két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetést osztott ki Szabó „városatyának” és két társának. A lila kömény legények Budapestre látogató tunéziai turistákat vertek össze. A jobbikos politikus és bűntársai a vád szerint sörösüveggel és kavicsokkal dobálták meg, majd megverték a szabadságukat Magyarországon töltő tunéziai fiatalokat, akiket először – több társukkal együtt – körbeálltak és rugdostak, majd szidalmazni kezdtek azzal a felszólítással, hogy „takarodjanak az országból”. Szabóék ellen eredetileg garázdaság miatt indult eljárás, majd az ügyész gyűlölet-bűncselekményre módosította a vádat, végül három rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt született a fent említett elsőfokú ítélet. A felfüggesztett börtön. A kerületi ügyészség viszont végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás miatt fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon folytatódik.

A közismerten radikális Szabónak amúgy nem ez az első ügye. 2008-ban egyszer már pénzbüntetésre ítélték, miután egy tüntetésen csoportosan elkövetett garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek találták. A jobbikos politikus és több társa ellen emellett még a Fidelitas aktivistáinak 2018. áprilisi, XI. kerületi megverése miatt is eljárás van folyamatban.

Az elítélt nehézfiú Újpest 10. számú egyéni választókörzeti összellenzéki jelöltje volt a Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP, Jobbik, UPK Újpestiek Közössége összefogás színeiben, az október 13-i voksoláson képviselővé is választották. Jelenleg alelnöke a Közművelődési és Oktatási Bizottságnak, illetve tagként ül a Pénzügyi és Költségvetési, a Népjóléti és Lakásügyi, a Gazdasági és Tulajdonosi, valamint a Közbiztonsági (!!!) Bizottságban is.

A megfelelő ember a megfelelő helyen. Ugye, Déri, ugye, Karácsony?

Címkék: IV. kerület, Újpest

Sárba tiport múlt Újpesten

Mindig van lejjebb. A pénz soha nem elég, mindig több kell.

Derce Tamás 20 éven át volt Újpest polgármestere

Az önkormányzati választások óta Újpesten is egymást érik a gátlástalannál gátlástalanabb húzások. A kerület vezetése a fent említett két mondatot tarthatja ars poetica-jának. De még ennél is nagyobb baj, hogy szigorúan tartják magukat ezekhez.

Annyira sötét a lelkük, hogy nem csupán az előző években ott dolgozókat lehetetlenítik-, vagy zavarják el. Hanem még azoknak is ártanak, akik velük voltak kapcsolatban.

Mondhatnánk nem sokáig haboztak, hiszen az új Újpest Önkormányzata képviselő testülete 2019. november 28-i ülésén, Déri Tibor polgármester előterjesztéséről hozott határozatot. Miszerint a 2011. januárjában, - Wintermantel Zsolt javaslatára létrehozott - Semsey Aladár Újpesti Életműdíjjal járó életjáradék összegét jelentősen lecsökkentik.

Az Életműdíj annak az Újpesten legalább tíz éven keresztül polgármesteri tisztséget betöltő személynek adományozható, aki városvezetői tevékenysége során – Újpest történelmi hagyományaira és az elődök munkásságára építve – kiemelkedő szerepet töltött be Újpest fejlődésének előmozdításában, a város hagyományainak megőrzésében, valamint Újpest, az újpesti hagyományok, az elért eredmények, az újpesti kultúra széleskörű megismertetésében és munkásságával példát mutatott utódai számára, valamint aki már nem tölt be Újpesten választott politikai tisztséget.

Derce Tamás korábbi polgármester, aki 20 éven át volt a IV. kerület vezetője, a fentieknek tökéletesen megfelel, így Wintermantel Zsolt és a képviselő testület természetesen megszavazta neki a Semsey Aladár Újpesti Életműdíjat és a vele járó életjáradékot.

Most - talán irigységből, vagy bosszúvágyból, mert jó munkát végzett, amire a mostani vezetőség zsigerből képtelen - a Déri Tibor vezette önkormányzat nem késlekedett, és az életjáradék összegét jelentősen megnyirbálta. Mit nekik tisztelet, mit nekik tisztesség? Másnak kell a lóvé. Tolvaj banda!

Alább Derce Tamás nyilatkozata:

Nyilatkozat 

Az Újpesti Önkormányzat 28/2019. számú rendeletét tudomásul vettem.

Tudomásul vettem, hogy mint rendszerváltó polgármester,

-aki 1990-ben megválasztását követően minden politikai nyomás ellenére senkit nem rúgott ki a munkahelyéről, senkinek nem okozott egzisztenciális bajokat, s létrehozta az ország egyik legjobb Hivatalát,

-akinek a vezetésével az önkormányzat 238 önkormányzati szociális bérlakást épített a Külső-Szilágyi úton, saját erőből, s amely mértéket a mai napig az ország egyetlen önkormányzata sem volt képes elérni és meghaladni,

-aki személyesen harcolta ki a Fóti úti felüljáró megépítését, a 14-es villamos meghosszabbítását, amivel számottevőn javult Káposztásmegyer közlekedése,

-akinek az irányítása mellett létrehoztuk, a Fecske-házat, ahol már eddig is több száz fiatal házaspár kezdhette közös életét önkormányzat tulajdonában lévő lakásban rendkívül kedvezményes feltételek mellett,

-aki személyes eljárásával elérte, hogy a Rákospalotai Szemétégető Mű kéményére megépüljön a füstgázmosó, s ezzel sikerült elérnie, hogy a Káposztásmegyeren élőkre ne hulljon tovább a füstből kénsav, szálló-por és különféle rákot okozó nehézfémek, toxikus anyagok,

-aki ugyancsak kiharcolta, hogy a Váci úton lévő szennyvíztisztító bűzokádó medencéje befedésre kerüljön, s így Újpest Duna menti részén élőknek normális, bűzmentes élete lehessen,

-aki személyes eljárása során megakadályozta, hogy a Budalakk telephelyén ne történjen környezetvédelmi katasztrófa a kiemelten veszélyes anyagokat tartalmazó több száz hordó felrobbanásával,

-aki személyesen harcolta ki, hogy a káposztásmegyeri HM és BM lakásban élők, a Hm-től és a BM-től bérlakásukat ne piaci áron, hanem ugyan olyan feltételek mellett vehessék meg, mint az önkormányzati bérlők s ezzel minden egyes bérlakását megvásárló több millió forint megfizetésétől mentesült,

-akinek irányítása mellett új városháza, több mint fél tucat orvosi rendelő épült, iskolák óvodák, bölcsődék felújítása történt meg,

-akinek sikerült elérni, hogy a Károli Gáspár Egyetem Állam és Jogtudományi Kara Újpestre költözzék, s ezzel Újpest egyetemmel rendelkező település lett,

-akinek irányítása mellett, létre jött az Újpest Színház, az Újpesti Polgárcentrum, az Újpesti Galéria, az Újpesti Helytörténeti értesítő,

-akinek az irányítása alatt álló önkormányzat, már a 1990-es évek közepétől ingyen tankönyvet biztosított az általános iskolások számára,

-aki húsz éves polgármestersége alatt csak épített, és sem személyiségeket, sem vagyontárgyakat nem rombolt, hanem segítettséget adott még politikai ellenfeleinek is, mindig a törvény és az emberi tisztesség rendes útján eljárva:

A sort nem folytatom. Tudomásul vettem, hogy az eredeti Semsey Aladár díjra vonatkozó rendeletben meghatározott feltételek alapján az Önök megítélése szerint, arra nem vagyok méltó. A módosított rendelettel létrejött új Semsey Aladár díjat pedig köszönettel magamtól elhárítom, ugyan úgy, ahogy korábban azt, az Újpest Díszpolgára díj esetében is tettem.

Kívánom, mint újpesti születésű, itt élő polgár, hogy a jelenlegi önkormányzat, az irányításom alatt működött önkormányzatnál sikeresebb legyen. A lehetőség adott, csak tisztességgel kell ellátni a feladatokat. Mint Újpest valaha volt leghosszabb ideig, a város első emberének tisztét betöltő Polgármester, kívánom az újonnan megválasztott Polgármester Úrnak, hogy amikor e tisztétől megválik, s az élet számára más feladatot ad, nálamnál jóval többet tudjon felmutatni a polgármesteri tevékenységéből, mert ezzel csak Újpest nyer. A lehetőség adott, csak tisztességgel kell ellátni a feladatokat.

Egy filozófus szerint minden méltóságunk gondolkodási képességünkből ered. Hát tegyenek érte. Imádkozom Újpestért, Önökért, a Polgármesterért.

dr. Derce Tamás

aki büszke arra, hogy Újpest szülötteként, húsz évig polgármestere volt Újpestnek, hogy tudott tenni Újpest fejlődéséért, polgártársaiért, hogy Újpest nyugalmazott polgármestere lehet,

Budapest Díszpolgára.

Ú j p e s t, 2020. január 21.

Hiába. Egy úr, minden körülmények között úr marad.

Címkék: IV. kerület, Újpest

Nem vész el, csak átalakul: Ungár Klárát Újpestre mentette át Gyurcsány

Az egészségügyi végzettséggel nem rendelkező, annál vérliberálisabb Fletó-fan ex-SZDSZ-es politikus asszonnyal lendítené fel az újpesti egészségügyet a Momentum. Szép, új világ...

Az akolmeleg szoclib restauráció Újpestet sem kíméli...

Hát mégsem az 1956-os hős magyar forradalmárokat lenácizó hamvas Havas, a Szófia lett a befutó, de a Gyurcsány-párt nem engedte el a pozíciót! Az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetet ugyanis januártól kígyózó Fletó egyik női bizalmisa, az ős-Fideszt csúnyácskán eláruló, a történelem szemétdombján rothadó magyarellenes SZDSZ véres szájú honanyájából divat-DK-sá démonizálódótt Ungár Klára vezetheti januártól – robbant a hírbomba.

A fővárost „felszabadító” balliberális horda a régi receptből főz, midőn fölmelegíti a mélyfagyasztott töltött káposztát, esetünkben például a melegségét büszkén és nyíltan vállaló, azzal nem egyszer provokatívan kérkedő szabad madár asszonyt, a szoclib vérkorszak egyik forró frontemberét.

A Momentum IV. kerületi lila szent tehene, a helyi Gyurcsány-sakkbábú, Déri Tibor tehát végül rá bízta az újpesti egészségügy fellendítését, valamiféle budapesti „fellegvárrá” alakítását, ami az egyik fő kampányígérete volt. Nem is oly apró bökkenő, hogy Ungár Klára asszonynak egészségügyi végzettsége és szaktudása nincs. Sincs. De mindenhez is ért.

Pláne jó és lojális elvtársnő, úgy ugrik, ahogy a Főnök fütyül. És aki, ahogy a mondás tartja, nem vész el, csak átalakul.

Címkék: IV. kerület, Újpest

Zsidó viccel üzent a vádaskodó balliberóknak Wintermantel

Hiányzik a kasszából? Tegyék vissza!

A fotó illusztráció: pixabay.com

Az Újpestet két cikluson keresztül sikeresen vezető és fejlesztő, rendkívül népszerű kormánypárti expolgármesternél betelt a pohár. Wintermantel Zsolt megelégelte, hogy a hatalomba pottyant balliberó brancs – Déri Tibor momentumos polgival az élen – a tisztogatás és az osztogatás mellett a vádaskodásból is sportot űz. Mármint gőzerővel mutogat visszafelé, hogy micsoda szörnyű állapotban van az önkormányzat gazdálkodása, a templom egerére hajaz a IV. kerületi kassza (melyből ugye saját igényeiket is ki akarják elégíteni ragadós kézzel).

Wintermantel – akit a minap úgy megaláztak, hogy még a végkielégítésére is aljasul rálegyintettek – megunta a hazug ballibsi vircsaftot, és azt írta: bár Újpest vagyona nem vicc, az új városvezetés figyelmébe mégis egy tanulságos régi viccet ajánl:

Kohn elmegy a rabbihoz tanácsot kérni:
– Rabbi, mit tegyek? Hiányzik a kasszából 1000 dollár!
– Tedd vissza, fiam...

Mindezt csak azért jegyezte meg, mert a IV. kerület költségvetését (értékpapírban, pénztárban, számlán lévő) 9 milliárd forint plusszal, példás rendben adta át (lásd a lenti képet), amit az átvevő „felszabadítók” aláírásukkal is elismertek, igazoltak. Miközben a Déri-brigádok most arról hadoválnak, hogy csak 7 milliárdot találnak...

Szóval, elő a kezeket! Ha mostanra valami hiányzik, azt tényleg jobb lesz, ha visszateszik. Vagy hagyják abba a hazudozást.

Címkék: IV. kerület, Újpest

Megdöbbentő részletek: így végezte ki a Déri-gárda az újpesti médiát

Embertelen és megalázó módon bánt el a momentumos Déri Tibor vezette szivárványos ballib moslékkoalíció a IV. kerületi önkormányzati sajtó korábbi munkatársaival. Azért, hogy trónra ültethessék – mint megírtuk – a Jobbik-pártszócsőtől Újpestre ejtőernyőztetett szélsőjobbos, antiszemita múltú neofőszerkit, Balogh Gábort. Héjja Krisztián, a szerdán kirúgott felelős szerkesztő a Facebookon leírta, mi hogy történt, és hogy élték meg a szörnyűségeket. Olvassátok, terjesszétek!

AHOGY TÖRTÉNT: ÚJPESTMÉDIA

Kedves Újpestiek!

Héjja Krisztián vagyok, az Újpesti Sajtó Kft. 2019. november 20-án elbocsájtott felelős szerkesztője. Jó sok kommentet és rengeteg téves hírt, hergeléshez rendkívül alkalmas kiírást láttam a mai napon történtekkel kapcsolatban. Kérlek engedjétek meg, hogy elmeséljem mi is történt igazából.

Tegnapi napon kaptam egy e-mailt, miszerint öt kollégám és én, fáradjunk be november 20-án 8:30-ra, a két hete hivatásban lévő ügyvezető asszony irodájába. Mindenki meg is jelent az ajtajánál a kért időpontban, közben pedig az járt a fejemben, hogy „mit keres itt Balogh Gábor (kurucinfó, alfahír) az épületben?”. Láttam egy-két ellenzéki tüntetésen már, így a kérdésem költői volt magam felé. Ő az „utódom”.

Szóltak, hogy majd jeleznek ha bemehetünk, de ezt is egyesével kell megtennünk, amikor is teljesen nyilvánvalóvá vált számomra, hogy mi fog történni. Vártam, aztán az egyik kollégám szólt, hogy én következem. Az irodában egy ügyvédnő fogadott, illetve természetesen az ügyvezető asszony. Bemutatkoztam, leültem. Az ügyvédnő elhadarta, hogy a mai nappal közös megegyezéssel, több, mint másfél év után megszűnik a munkaviszonyom, illetve felajánlottak két havi bért, egyfajta végkielégítésként. Néztem a papírt, majd pár pillanat múlva felnéztem a „főnökömre” és ez a rövid, párbeszéd zajlott le:

Én: Ez micsoda? Mi van?
Ügyvédnő: Az ügyvezető asszony helyett én beszélek, ő nem szeretne megszólalni.

Elmosolyodtam, és utána higgadtan, de közben belül tombolva aláírtam a papírt.

Távoztam. Tudtam, hogy ma nem kellett volna megnyitnom a Facebookot, mert sejtettem, hogy szembe jön velem az a mérhetetlen szenny és össze-visszaság, ami ilyenkor szokott. Ez volt az önkormányzati alkalmazottak ügyében is. Az Újpesti Sajtó Kft. hivatalos közlemény szerint, volt két hetünk, hogy éljünk azzal a lehetőséggel, hogy tiszta lappal kezdjünk. A munkámat ugyanúgy végeztem, mint eddig. A munkanapokon kívül a két hét hétvégéjén az ügyvezető asszony többször kért segítséget, amiben én úgy gondolom maximálisan partner voltam, illetve a hétköznapok alkalmával is túlórákkal próbáltam hozzájárulni ahhoz, hogy gördülékeny legyen minden. Sőt, az első ÚKTV adásnapunkon jót beszélgetve és egyeztetve este együtt zártuk a sajtó székházát. Ezenkívül minden a sajtóhoz köthető partnernél, ahol volt lehetőségem, e-mailben bemutattam. Ezzel cáfolom azt, hogy infókat tartottunk vissza, akadályoztuk a munkát stb.

Bárkinek meglehet a munkánkról a véleménye, de nem tartom korrektnek, amit az Újpesti Sajtó Kft....és, mondjuk ki, az új városvezetés ma tett. Eléggé úgy van beállítva, hogy mi nem tettünk semmit, hogy velünk nem lehetett normálisan együtt dolgozni. Kár volt a földön fekvőkbe belerúgni. És most nem ránk, fiatalokra gondolok - mert rólunk lepereg - hanem az idősebb, elismert kollégákra.

Azt gondolom, hogy ezzel a pár sorral le is kell zárnom a témát, így FÜGGETLENKÉNT, ŐSZINTÉN!

-----

Még pár kérdést kaptam az elmúlt órákban ezekre egy-egy szóval szeretnék reagálni:

Mindenkit kirúgtak? - NEM, 6 EMBERT!

Biztonsági őr kíséretében kellett távoznunk? - NEM, DE JELENT VOLT!

Egy óránk volt elhagyni a sajtót? - NEM, DE ŐSZINTÉN KI AKART VOLNA MÉG MARADNI?!

Politikai döntés volt a mai? - IGEN!

Az új városvezetés döntött így? - IGEN!

Független lesz ezentúl az újpesti média? - BÁRCSAK!

Címkék: IV. kerület, Újpest

A proli új ruhája, avagy az újpesti új seprű seper

Öreg barátom Béla bácsi, örök Újpest-drukker köszönt rám, s belém karolva kezdte:

 – Hát Lacikám, ezt nem gondoltam volna…

Lassan kibontakozott egy tragikomédia. Béla bá’ – már, ahogy hívjuk a meccseken – unokái az Újpesti Erkel Gyula Zeneiskolába tanulnak zenét. Büszke is rájuk öreg barátunk, minden vizsgájukon, „koncerteken” ott ül lila nyakkendőjében, ő is kíséri őket a zeneiskolába. Minap, míg a gyerekek zeneórán voltak, ő mint kerületi nyugdíjasok egy része az UKK folyosóin bóklászott, ingyenkönyvet és ismerőst keresve. Tanúja lett egy kínos kalandnak. A zeneiskola igazgatója és igazgatóhelyettese lesétált az UKK szintjére, és kereste az újonnan kinevezett igazgatót – Belán Beatrix, volt MSZP-s alpolgi 2006 és 2010 között. Mint kiderült, a takarítónő külsejű hölgy, aki kiabálva kérdezett ki, hogy kik keresik az igazgatónőt – nem más, mint a helyettes vezető –, megtudva, hogy kik a kopogtatók, közölte, hogy nincs bent a főnöke.

– Az az igazság, Lacikám, hogy én láttam azt a nőt, tudod, az új dirit, no aztán utána jártam a dolognak…

Az Újpesti Kulturális Központ.

Béla bá’, akár egy Colombo, kinyomozta, hogy a zeneiskola meghirdetett Mikulás-koncertjét torpedózta meg Belán elvtársnő egy tollvonással, a kerület gyermekeinek koncertjét, Mikulás-ünnepét törölte, hogy az új polgi csapata, „a tanácsi dolgozók Télapó-ünnepe és közös fényképezkedése” kapjon teret. Kit érdekel a lekötött időpont, a kerületi lakosok gyermekei és azok koncertje, az adott szó? Munkásököl, vas ököl… Nehogy azt higgyék már ezek az újpestiek, hogy ők az elsők!

Az első a… párt? … a hatalmon lévők?… az új igazgatónő? 

Az öreg összeszedve minden morzsát, azt is kiderítette, hogy a zeneiskola igazgatónője ravasz módon, később visszament az UKK igazgatójához, aki kvázi kirúgta, közölve, hogy nem ér, rá és pont.

 – No, Lacikám erre varjunk gombot! Pedig az egy tanárnő vagy mi volt, meg alpolgármester…

Nem akartam megbántani, hisz melós volt világ életében Béla bá’, még félreérthette volna, de azt gondoltam, „Lám, a proli az proli marad, kaphat új ruhát, új asztalt, diplomát, soha nem éri utol lélekben, szívben, intelligenciában Béla bá’-t.

Címkék: IV. kerület, Újpest

Jobbikos propagandistára bízta Újpest újságját a momentumos polgi

2019.11.20.

Szétcsapott a moslékkoalíció az Újpesti Naplónál: politikai tisztogatás történt a szerkesztőségben. A lap élére a jobbikos Alfahírtől érkezik Balogh Gábor, akit korábban a Kuruc.infóval is hírbe hoztak.

Nem várt sokáig Déri Tibor momentumos polgármester és a balliberális szörnykoalíció: Újpest „felszabadítói” szétcsaptak a IV. kerület lapja, az Újpesti Napló szerkesztőségében, hogy kő kövön nem maradt. A politikai tisztogatásnak a szerkesztőség szinte valamennyi újságírója áldozatul esett, köztük olyanok, akik hosszé évek, évtizedek óta szolgálták a kerületi sajtót.

Már meg is van a „Kiválasztott”, aki hitelesen „független-objektív”, és szigorúan szakmai alapon közszolgálja majd a kerület népét újonnan verbuvált fekete seregével: egy vérbeli jobbikos bértollnok, egy az antiszemita széljobbról ballibbé cukisodó propagandista, vagyis Balogh Gábor. A Jobbik-visszhang Alfahírtől érkezik a mindentudó a lap élére, vagyis attól a portáltól, melynek kiadója az N1TV-t is üzemeltető Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány, amit a Jobbik alapított.

A véres tollú Jobbik-szócsőként hírhedtté vált Balogh főszerki egyébiránt képviselőjelöltként is megpróbált ősszel besurranni az újpesti testületbe, Jobbik-arcként a moslékkoalíció kompenzációs (vigaszági) listáján, de nem járt sikerrel. Ha politikusnak nem volt jó, főszerkesztőnek pont jó lesz – gondolhatta a momentumos kerületvezér, aki ezzel a húzásával nyilván jól ki is fizette egyik szivárványos pártpartnerét.

Média- és politikai berkekben amúgy vannak, akik hírbe hozzák az újpesti főszerkit a Kuruc.infóval, miszerint Balogh 2010 előtt a szélsőségesen antiszemita hírportál publicistájaként tevékenykedett volna (és közölt volna szélsőségesen antiszemita, uszító irományokat) Bekes Gáspár álnéven. Az érintett ezt cáfolja, tagadja.

Ezzel együtt is igen pikáns a színváltós tollforgató románca a balliberális gittegyletekkel. Nemrég még úgy fogalmazott ugyanis: országos politikai szinten a Jobbiknak nem lehet együttműködnie a DK-vel, mert összeegyeztethetetlenek a programjaik, a múltjuk és az identitásuk. „Ha Gyurcsány Ferenc akarna Újpest polgármester lenni, a leghangosabban kampányolnék ellene” – magyarázta például. Még korábban ezer plusz egyszer arról is értekezett, a nemzeti Jobbik ugyan soha a büdös életben nem fog összefogni a(jelzők szabadon behelyettesíthetőek) baloldallal, minden ilyen föltételezés brutális nagy hazugság...

Most meg magyarázhatja a bizonyítványt, miután majd a helyi MSZP-sek és DK-sok (meg momentumosok) fenekét fényesíti. Hja, kérem, változnak az idők. És van az a pénz...

Címkék: IV. kerület, Újpest

Momentumos Déri kimutatta a foga fehérjét: megalázták Wintermantel Zsoltot

Ennyit a balliberális nagyvonalúságról, tiszteletről és tisztességről: Újpesten az éhes új többség pofátlanul leszavazta a kerületért évekig elkötelezetten dolgozó korábbi polgármester emelt végkielégítését.

Wintermantel Zsoltot még egy köszönjükre sem méltatta a szörnykoalíció. Fotó: MTI

Megalázta a IV. kerület köztiszteletben álló, népszerű, sikeres, lokálpatrióta korábbi polgármesterét a koncvadász új balliberális többség. Wintermantel Zsolt 1994-től vett részt az Újpesti Önkormányzat munkájában, 2006-tól képviselőként, frakcióvezetőként dolgozott, majd 2010-től 2019-ig polgármesterként vezette a kerületet, melynek fejlődését hosszú évekig országgyűlési képviselőként is segítette. Munkáját mindvégig a legnagyobb elkötelezettséggel, közmegelégedésre végezte, és páratlan eredményeket, beruházásokat, közösségépítést mutatott fel Újpesten.

A nagyvonalúságot és a tiszteletet hírből sem ismerő szivárványos galeri meg fityiszt mutatott neki.

Miközben a józan ész szerint akkor ugrálhatnának, ha legalább negyedannyit letettek az asztalra Újpestért, a kerület közösségéért, mint Wintermantel. Na de hagyjuk is a józan észt...

Fazonszakáll székfoglaló, alias Déri Tibor, a momentumos ifjonc polgi közösségi oldalán köhög büszkén, hogy hú, de izomból és erőből leszavazták a balliberális tesztoszteronagyúak a kormánypártok előterjesztését, ami a jogszabályok alapján törvényesen, minimálisan kötelező végkielégítéshez képest még további három hónapnyi (hú, ettől beszakad a kerületi költségvetés!) bér kifizetését tette volna lehetővé Wintermantelnek és volt alpolgármestereinek.

Derék Déri és az elvtelen szörnyfrakció-szövetséget vezető MSZP-szökevény neogyurcsányista Trippon Norbert napirendre sem engedték venni(!) a kezdeményezést... A Fegyőr-fiú szerint „nem aktuális” a kérdés, a Fletó-csicskásnak meg még „sarkosabb” véleménye volt. Hogy oda ne rohanjunk!

Persze ne legyünk igazságtalanok. Az elvtelen elvtársak csak vigyáznak a közpénzekre. Jó helyen lesz az ő zsebükben...

Címkék: IV. kerület, Újpest

Mesés fizetésért bújtatják Újpesten az 56-os hősöket nácizó szocit

Megáll az ész: a momentumos polgármester előterjesztésére az egyik újpesti önkormányzati cég vezetője lesz Horn Gyula unokahúga, aki börtönből szabaduló nyilaskereszteseknek titulálta az 1956-os forradalmárokat – és megúszta egy pártmegrovással...

Érdemei elismerése mellett 50 milliónyi közpénzzel tömik ki a zsebét az elvtársai.

Botrány a IV. kerületben, lila köntösben feltámadott a történelem szemétdombjáról a vörös pártállami gyalázat. A szivárványos szörnykoalíció polgármestere, a momentumos Déri Tibor előterjesztésére az egyik önkormányzati cég, az Újpesti Egészségügyi Nonprofit Kft. ügyvezetője lehet a szocialista Havas Szófia, Horn Gyula unokahúga (via Magyar Hírlap)!

Az a némber, aki 2007-ben ezt okádta ki magából:

„1956 esetében nem szoktam forradalomról beszélni, mert a börtönből kiszabadult nyilaskereszteseket nem tudnám semmilyen módon forradalmároknak nevezni. Ahogyan azokat a géppisztolyokkal köröző fiatalokat sem, akik ugyanúgy járták a házakat, mint 1944-ben zsidókra vadászva.”

Aki 2016-ban megúszta egy enyhe „párt-ejnyebejnyével”, mikor az orosz állami televízió(!) október 23-i műsorában az 1956-os magyar forradalmat és szabadságharcot a nyugati titkosszolgálatok és a nácik által szervezett puccsnak nevezte, amelyben kommunistákat és zsidókat üldöztek.

Most meg úgy odaballagott, hogy még jutalmat is kapott Budapest és Újpest balliberális „felszabadítása” után!

Az az őskomcsi Havas, az a szégyenpolitikus, akiben ha lenne egy cseppnyi szégyenérzet, akkor rég visszavonult volna a nyilvánosságtól, miután persze őszintén elnézést kért a nemzettől. Mert ennek a Havasnak volt pofája 1956 hatvanadik évfordulójában a forradalmat és a szabadságharcot vérbe fojtó szovjet-oroszok „vendégeként” olyan magyargyalázó és nemzetáruló mocsokságot letolni szívvel-lélekkel, hogy

1956 pogrom volt, amelynek lényege, hogy „ezrével engedtek el nácikat a börtönökből”, „a forradalmárok házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat”, valamint „a forradalom nem törhetett volna ki a CIA által kiképzett, volt nácikból álló diverzánsosztagok nélkül, akik a fasiszta-ellenforradalmi puccsot voltak hivatottak előmozdítani”.

Déri Tibor polgi, valamint a balliberális moslékkoalíció hordái érdemei elismerése mellett most önkormányzati cégvezetéssel jutalmazzák a magyarellenes gyalázkodót. Csak a IV. kerületből havi bruttó 700 ezer forintot kasszírozhat majd, de KariGeri sem hagyta az út szélén: a főpolgi betolta a Fővárosi Közgyűlés Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságába, ahol további bruttó 130 ezer forintot tehet zsebre. Vagyis az elkövetkezendő öt évben csaknem 50 millió forintnyi közpénzzel tömhetik ki az elvtársai Szófiát, aki ezek szerint jól végezte dolgát.

A múlt újrakezdődött. Újpesten is.

Címkék: IV. kerület, Újpest
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?