Blogolj!

Ki lepődik meg? Hatalmasat hazudott Budavár polgármestere!

V. Naszályi Márta, az I. kerület újdonsült fura ura erősen kezdett: annyira megrettent a Horthy-restauráció rémétől, hogy lódított egy jókorát a Bölcs Várról. Is.

Szép kis társaság, díszes kompánia. A középső hölgy a budavári polgármester. Fotó: Facebook/V. Naszályi Márta

V. Naszályi Márta (ne ijedjetek meg: nem az ötödik, hanem csak a Váradiné) igen erősen kezdett Budavár Önkormányzatának élén. Karácsony KariGeri Gergő párbeszédes párttársa akkorát sivalkodott a Magyar Hang nevű lapocskának, hogy budai Vár falai is beleremegtek.

KariGeri az I. kerületbe ejtőernyőztetett polgármestere hevesen hisztizett a Horthy-restauráció rémképétől, de az egész drámaszakkörös színjátéka csak azt a célt szolgálta, hogy a kormányzati várprogramba törölje jó szagú balliberális lábát.

Horthy-restaurációról persze szó sincs, de ha már itt tartunk, tényszerűen is hazudott pár hatalmasat az újdonsült polgi. V. Naszályi ugyanis azt mantrázta a lakájmédiának, hogy

„gondot jelent az MNB-elnök Matolcsy Györgyhöz köthető Pallas Athéné Domus Animae (PADA) alapítvány térnyerése is a Várban, ahol az egyik épületben oktatási központként határozza meg önmagát, eközben ott egy borospince és két vendéglő működik”.

A csúsztatásnak enyhe lódítást a Magyar Nemzeti Bank főkoordinátora nyugodt hangvételű, okos levélben leplezte le, és tette helyre. Dubéczi Zoltán elnöki főtanácsadó meg is hívta V. Naszályit, mielőtt legközelebb ennyire hangosan ordítozik, előtte legalább nézze már meg saját szemével az Bölcs Vár épületét, a díjnyertes felújítás eredményeit (az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS-Díjjal jutalmazta) és a házban folyó tevékenység egészét. Dubéczi tanárian dörgölte a polgármester asszony megnyúlt Pinokkió-orra alá:

az I. kerületi Úri utcai intézményben nem működik borospince és étterem sem.

Ki lepődik meg azon, hogy a balliberális politikusok nem mondanak igazat? A tények sohasem zavarták őket, nem fárasztották velük magukat. Nincs új a nap alatt az I. kerületben sem...

Címkék: Budavár, I. kerület

Horthy-restaurációval riogat a drámaszakkörös V. Naszályi

2019.10.26.

Még meg sem melegedett alatta a szék, az I. kerület új balliberális polgármester asszonya már elő is kapta a szélsőjobbos kártyát. Ennyit a P/párbeszédről.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hogy nem szakad rá a mennyezet! V. Naszályi Márta, az I. kerület ballibsi nagyasszonya máris teli torokból sivalkodik, ahogy betette lábát a hivatalába.

Még meg sem melegedett alatta a polgármesteri szék, máris előrángatta a jól ismert szélsőjobbos kártyát. A Magyar Hang című szamizdatnak lakájkodott a mérhetetlen Párbeszéd immár bemért címlaphősnője, aki – hogy aszondja – „növekvő gondnak tartja a minisztériumok beköltözését is az I. kerületbe”. Mert szerinte – figyeljünk, van ám véleménye, mégpedig önálló! – „sem a Vár kapacitása nem megfelelő, sem a közlekedési infrastruktúra nem alkalmas rá, és a Horthy-restaurációt idéző politikai üzenettel sem tud azonosulni”. Végül, és utolsósorban „biztonsági szempontból is aggályosnak tartja, hogy a minisztériumok ennyire kis helyen koncentrálódnak a Várba költözéssel”.

A Párbeszéd-polgi persze nemcsak a Horthy-restauráció fantomjától retteg, és biztonsági szempontból aggódik, de bevallotta – kapaszkodjunk meg –, hogy a csontvázaktól is retteg.

Samu, gyere elő!

Hát persze, hogy belecsapott a korrupciómantrába, mint egyszeri szabolcsi legény a lecsóba.

A jeles pszicho- és bibliodráma-vezető – nem viccelünk, ezzel foglalkoztatta magát, mielőtt Budavár élére ejtőernyőzött – ezerrel tolja a pszichodrámát. „Sok minden hullik majd ki a szekrényből, de a feltáró munka nem lesz egyszerű feladat” – lebegtette be, hogy milyen korrupciógyanús ügyletek szagát érzi a csalhatatlannak hazudott szimata.

Nem is oly apró bibi, hogy a Fidesz-KDNP leköszönő budapesti kerületi polgármesterei jelentős pénzügyi többlettel, összesen mintegy 93 milliárd forinttal adták át az önkormányzatokat balliberó utódaiknak. „A folyószámlán a mai napon 2,651 milliárd forint található, ezen felül 7,528 milliárd forint Magyar Államkötvényben lekötött értékpapírt adtunk át utódainknak. Hiteltartozásunk nincsen” – üzente Nagy Gábor Tamás, a Fidesz-KDNP leköszönő I. kerületi polgármestere is az orrproblémás V. Naszályinak.

Aki jobban tenné, ha felhagyna a riogatással, a szellemek és a csontvázak üldözésével, és a drámai cirkuszolás helyett valami építő jellegű munkához látna. Végtére is ezzel bízták meg a polgárok...

Címkék: Budavár, I. kerület

Újraszámolhatják a polgármesteri szavazatokat az I. kerületben!

2019.10.19.

A Fidesz-KDNP azért nyújtott be óvást az I. kerületi polgármester-választás kapcsán, mert a voksok szétválogatásánál óriási volt a káosz. Dr. Nagy Gábor Tamás, a kerület eddigi vezetője mindössze 121 szavazattal maradt alul, tehát akár még fordulhat is a kocka.

Illusztráció: MTI/Sóki Tamás

Október 21-én, hétfőn délután dönthet a Fidesz-KDNP beadványáról a Fővárosi Választási Bizottság: a kormánypártok megtámadták V. Naszályi Márta, a Párbeszéd megválasztott első kerületi polgármesterének győzelmét.

A Fidesz-KDNP azt szeretné elérni, hogy több egyéni választókörzetben is újraszámolják a polgármesteri szavazatokat. Arra hivatkoznak, hogy a voksok számlálásánál a különböző színű és fajtájú szavazólapok és borítékok szétválogatása és minősítése miatt általános és hatalmas volt a káosz.

A fideszes delegáltak arról számoltak be, hogy nagy volt a kapkodás a szavazólapok jelöltenkénti szétválogatása közben, és szerintük senki sem ellenőrizte, hogy nem került-e érvényes szavazólap más jelölt szavazólapjai közé. Három kormánypárti delegált arra gyanakodott, hogy a körzeteikben a fideszes jelöltre leadott szavazólapok keveredhettek V. Naszályi szavazatai közé, ezért a megállapított eredmény téves lehet.

Mint korábban megírtuk, V. Naszályi mindössze 121 szavazattal előzte meg az I. kerületet eddig vezető Dr. Nagy Gábor Tamást (Fidesz-KDNP), így a három körzet újraszámolásának komoly tétje lehet, ha elfogadja a kormánypártok érvelését a Fővárosi Választási Bizottság.

Címkék: Budavár, I. kerület

A választás eredménye az I. kerületben

2019.10.14.

Október 13-án az I. kerületben is polgármestert és képviselő-testületet választottak. Mutatjuk az eredményeket.

Váradiné Naszályi Márta (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) lett Budapest I. kerületének polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

A jelöltek sorrendje:

    1. Váradiné Naszályi Márta (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 48,31 százalék (6025 szavazat)
    2. Dr. Nagy Gábor Tamás (FIDESZ-KDNP) - 47,34 százalék (5904 szavazat)
    3. Jakab-Novák Eszter (Független) - 4,35 százalék (542 szavazat)

A képviselő-testület tagjai 2019-2024:

Egyéni választókerületi képviselők (10):
  • MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET (8)
  • FIDESZ-KDNP (2)

DR. SÁNDOR PÉTERNÉ (FIDESZ-KDNP)
MARSCHALL MÁTÉ (FIDESZ-KDNP)
VARGA DÁNIEL (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET)
MOLNÁRKA GÁBOR (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET)
GELENCSÉR FERENC (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET)
CSOBÁNCZY GÁBOR (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET)
TÖLCSÉR BORBÁLA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET)
REMENYIK ILDIKÓ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET)
KOVÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET)
DR. KUN JÁNOS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET)

Kompenzációs listás képviselők (4):
  • FIDESZ-KDNP (3)
  • MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET (1)

DR. NAGY GÁBOR TAMÁS (FIDESZ-KDNP)
DR. PATTHY SZABOLCS (FIDESZ-KDNP)
VARGA ANTAL (FIDESZ-KDNP)
ZSITNYÁK JÁNOS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-JOBBIK-VÁRUNK EGYESÜLET)

Címkék: Budavár, I. kerület

Fedezd fel az I. kerületet turista szemmel (is)

2018.02.20.

Fotó: vjm.hu

Kétségtelen, hogy Budapest nemcsak magyar szemmel gyönyörű város, hanem az évről évre ide látogató turisták szerint is az egyik legjobb úti cél Európában. Ebben nagy szerepe van az I. kerületnek és a Várnegyednek is, amit most mi is a turisták szemével láthatunk az Idegenvezetők Világnapja alkalmából.