Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

A főváros nem akarja teljesíteni a szakszervezetek béremelési igényeit, hajszálra vagyunk a munkabeszüntetéstől. 2010 óta nem volt sztrájk a BKV-nál. Aztán eljött Karácsony...

2010 óta nem volt sztrájk. Aztán eljött Karácsony... Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Máris beérhet az új balliberális budapesti vezetés szakszerű munkájának első „gyümölcse”: BKV-sztrájk béníthatja meg a fővárost.

Akár néhány napon belül. Merthogy képtelenek megegyezni a közlekedési cég dolgozóival, nem akarják nekik megadni a pénzt, ami amúgy tényleg joggal járna nekik.

Szerda reggel ismét egyeztettek a szakszervezetek és a főváros, de nem jutottak előrébb. A szakszervezetei beadták a kollektív munkaügyi vitáról szóló kezdeményezésüket a BKV menedzsmentjének, ami a sztrájk előszobáját jelenti (via Világgazdaság). A vonatkozó jogszabályok szerint a dolgozók legkorábban hét nap múlva már beszüntethetik a munkát, de az érdekképviseleteknek arra is van lehetőségük, hogy ez idő alatt egy egyszeri, kétórás figyelmeztető sztrájkot tartsanak.

Érdekesség, hogy a Tarlós-vezetés alatt a BKV-nál (is) rendben mentek a dolgok, sikerült elkerülni az efféle felesleges feszültségeket. Legutóbb tíz éve, 2010-ben fajultak munkabeszüntetéshez a bértárgyalások, de akkor csak részleges sztrájk zajlott a vállalatnál. A mostani helyzet komolyabb, mert a három nagy szakszervezet (a BKSZSZ, a VTDSZSZ és az EKSZ) mellett majdnem mindenki más aláírta a kollektív munkaügyi vita megkezdésére irányuló javaslatot – ismerteti a Világgazdaság.

A szakszervezetek egyébként egységesen 15 százalékos emelést követelnek januárig visszamenőleg, a főváros azonban nem akar többet biztosítani 6+2 százaléknál. Ebből az éhbér jellegű emelésből viszont nem kérnek a közlekedési dolgozók, vagyis

jöhet a sztrájk és a közlekedési káosz. Köszi, Karigeri! Ezt jól megcsináltad...

Címkék: Főváros

Karigeri kinevezte a fürdők élére: Gyurcsány emberét

2020.02.11.

Itt egy újabb politikai kinevezett, aki a DK-elnök kegyeltje. Akkor ki is irányítja a fővárost? Ki is a Keresztapa?

Szűts Ildikó kipróbált káder. Politikai főnökei biztos nem fognak benne csalódni. Na de a budapestiek?

Folytatódik a főváros gyurcsányizálódása. A szakmai változtatásoknak álcázott és hazudott politikai tisztogatás újabb állomásaként Karigeri látszat-főpolgármester rövid úton kipenderítette a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) eddigi sikeres vezetőjét, majd, mint aki jól végezte (d)olgát, a helyére pakolt egy DK-s politikai komisszárt, a bukott kormányfő egyik kegyeltjét.

A vállalatot tíz évig eredményesen és hatékonyan irányító Szőke László szerint (via Magyar Nemzet) megkezdődhet a fürdők lesüllyesztése. Ahogyan a többi budapesti céget, úgy ezt is bekebelezte a balliberális mohóság és politikai rövidlátóság. „Közeledik a 2022-es választás, és a baloldal próbálja a számukra megbízható kezekbe adni ezeket a vállalatokat. Gyurcsány Ferencnek sikerült is elérnie, hogy a DK emberét nevezzék ki a BGYH élére” – hívta fel a figyelmet.

Szőke leleplezte „igazmondó” Karigeri egy újabb hazugságát is. A főváros fura ura szavakban ugyan azt hirdette, hogy szakmai alapon döntenek, a fürdők élén egyértelműen politikai okokból (egy banális, véletlen technikai hibát a hajánál fogva előrángatva) történt a váltás. „Amikor átvettem a BGYH vezetését 2010-ben, 5,6 milliárd forint volt az árbevétel, a múlt év végén már 18,3 milliárd volt. Tíz éve 670 millió forint veszteséggel működött a vállalat, a múlt évre várhatóan 4,4 milliárd lesz az eredmény. 2010-ben 2,9 millió látogatója volt a fürdőknek, most ez a szám már ötmillió felett van” – sorolta az eredményeket, melyeket a Gyurcsány által bábmozgatott szivárványos szörnykoalíció laza csuklómozdulattal lesöpört az asztalról.

Az előző direktor vezetése alatt amúgy hat gyógyfürdőt fejlesztettek, téli használatra is alkalmassá téve azokat. Megújították a Rudas, a Paskál, a pesterzsébeti, a Dandár, a Palatinus és a csillaghegyi fürdőt. A fejlesztéseket önerőből, piaci alapon működve valósította meg a BGYH. A tomboló balliberális rombolást ez sem hatotta meg. A konc megszerzésénél és a pozícióosztogatásnál ugyanis semmi se fontosabb nekik. Nem ismernek sem Istent, sem embert, sem tréfát, sem pedig kegyelmet.

A fürdőket februártól irányító Szűts Ildikó természetesen full szabályos, nyílt, tisztességes, átlátható, hiperjogszabályszerű és ultrademokratikus úton nyerte el pozícióját. A háttérben Fletó hamiskás mosolyával. 2008-tól éppen a Gyurcsány-kormány kinevezésével volt a Magyar Posta vezérigazgatója. Kipróbált káder. Bizonyára nem fognak benne csalódni. Az már más kérdés, a fürdők hogy jár vele...

Címkék: Főváros

Kivéve a gyevi bírót – Karácsony csak ugatja a demokráciát

Kivillantotta a foga fehérjét: a széles mosoly és a kinyújtott kéz nem más, mint liberális álca. Zsarnok üzemmódba váltott a főpolgármester, aki önkénylenyomatát máris rajta hagyná a Fővárosi Közgyűlés SZMSZ-én.

Mama kedvencének tűnik, de főkegyúrnak gondolja magát. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely pont annyira demokrata, mint amennyire az a bizonyos mackósajt egy brummogó, téli álmot alvó medve. Az önmagát egy jó svádájú mama kedvencének maszkírozó viccfőpolgármester előbb szovjet atom-takarítógépként indított téli nagytisztogatást a fővárosi cégeknél és intézményeknél, hogy a lába nem érte a földet annak, akit kinézett magának. De tovább is van, mondjuk még, hisz most úgy rontott rá a budapesti demokráciára, a Fővárosi Közgyűlés működését szabályozó SZMSZ-re, mint mérgezett elefánt az egyszer porcelánboltra.

A Fidesz fel is szólította a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzata módosításával kapcsolatos ördög mestertervének azonnali visszavonására, miután kibukott a karácsonyi ármánykodás.

Láng Zsolt frakcióvezető szerint a javaslat több olyan változtatást tartalmaz, amely „mindenről szól, csak nem a demokratikus, átlátható működéséről”, és „felborítja a demokratikus normákat”. Például a mostani ülésezési rend szerint hétfő éjfélig kapják meg az előterjesztéseket, ezután kedd délig lenne lehetőségük a módosítások megfogalmazására, kivéve a gyevi bírót, azaz a főpolgármestert, aki bármeddig benyújthat módosító javaslatot. Ez sérti az egyenjogúságot.

Emellett már máskor is előfordult, hogy az ülésen szembesültek napirendi javaslatokkal, az ilyenekkel kapcsolatban az új SZMSZ szerint nem nyújthatnának be módosító javaslatot. Továbbá Karácsony elképzelése szerint csakis akkor lehetne megvitatni a főpolgármester javaslataihoz benyújtott módosításokat, ha azokat maga a főkegyúr, pardon: főpolgármester támogatja. A fideszes politikus emellett kifogásolta, hogy ha kétszer nem sikerül döntést hozni a főpolgármester által előterjesztett ügyben, akkor a kedves vezető, pardon: a főpolgármester személyesen dönthet a kérdésben.

Ez a változtatás is azt feltételezi, hogy bár többsége van a közgyűlésben a szivárványkoalíciónak, Karácsony Gergely mégsem bízik „a saját csapatában”, és „meg szeretné őket regulázni, hogy ha nem működnek vele együtt, akkor meghozza a döntést ő maga”

– mutatott rá a tervezet visszásságaira Láng Zsolt.

Kiemelte még, az új SZMSZ szerint jelentősen csökkenne a minősített többséget igénylő ügyek száma, miközben a Karácsony Gergely vezette szivárványkoalíciónak megvan a minősített többsége a közgyűlésben. Láng Zsolt „szinte értelmezhetetlennek” nevezte, hogy a főpolgármester az összes fővárosi céggel kapcsolatos kérdést magához vonná. Nyilván a „felszabadított” Budapest „mintademokráciájának” nagyobb dicsőségére.

Mert hol zsarnokság van, ott zsarnokság van...

Címkék: Főváros

Nem tisztogatnak, csak mindenkit lecserélnek

Jelentem tisztelettel Karácsony Gergely nem tisztogat, ezen a csendes pénteken csak négy fővárosi cég élén történő személycseréről tudunk beszámolni. Még szerencse, hogy a péntek mindig egy kicsit rövidebb munkanap a legtöbb helyen. Mi lenne ha túlórázna a főpolgármester?

Az mfor.hu szúrta ki - a feltöltött előterjesztés nyomán -, hogy több fővárosi cég élén kezdeményez változást a fővárosi önkormányzat.

“Január 29-én munkához lát a fővárosi közgyűlés, az ülésen rengeteg személyi változás mellett a Rác Fürdő sorsáról is döntés születhet majd” – írja a portál.

Rengeteg személyi változás? Tuti csak elírás. Gergely nem hazudott volna a képünkbe. Nem olyan családból származik.

Mindenesetre az előterjesztés szerint

a Budapesti Film Forgalmazó és Moziüzemi Zrt. éléről visszahívnák Óvári Gyulát, aki 2015 júliusa óta irányítja a társaságot

- távozhat a posztjáról Palkó Péter Zsolt, a REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. ügyvezetője

- továbbá dr. Kégler Ádám, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. ügyvezetője is.

Emellett ne feledjük, hogy a Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője, Molnár Zoltán december 12-én lemondott posztjáról, az ügyvezetői feladatokat a főpolgármesteri döntés alapján a gazdasági vezető Józsa Aliz látja majd el.

A héten volt valami kis ribillió a BKK vezetésében is, mintha Varga Ivett nevét hallottuk volna emlegetni. Ma a felsoroltakon túl pedig bejelentették, hogy 2020. február 1-től Erő Zoltán építész, urbanista Budapest új főépítésze. Ő volt korábban, 2004 és 2014 között a négyes metró építkezésének generáltervezője, decemberben pedig a Liget-projektről fejtette ki a véleményét. Ebben azt írta:

„Ha szakmai szempontként elfogadjuk, hogy a történeti parkot a lehető legnagyobb zöldfelülettel kell kialakítani, akkor el kell vetni minden új épület megépítését.”

Éljen, Karácsony Gergely megtalálta a tökéletes Liget-papagájt, aki az ő mondandóját fogja ismételgetni. 

Címkék: Főváros

Meghódítva: Bajnai és Soros emberei bekebelezték a fővárost

2020.01.07.

Már amennyire a Gyurcsány-klikk még hagyott nekik helyet. KariGeri főpolgármesternek legfeljebb az udvari bolond szerepe marad.

Kezet rá! Fotó: Wikimedia Common/Szerek

Karácsony Gergely látszat-főpolgármester egyre inkább biodíszletnek tűnik abban a politikai sakkjátszmában, ahol a szemünk előtt osztották fel Budapest kulcspozícióit Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt balliberális miniszterelnökök, valamint Soros György milliárdos spekuláns bizalmasai, kegyeltjei.

A Magyar Nemzet egyenesen úgy elemez: „a fővárosi költségvetés előkészítésétől a közbeszerzéseken és a vagyongazdálkodáson át a hivatali munka irányításáig szinte mindenhol a volt kormányfő [Bajnai] korábbi beosztottjai őrzik a fővárosi milliárdok útját”.

A Nullker blog az elsők között írta meg, hogy az egyik legfajsúlyosabb fővárosi cég, a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt. élére január 6-ával landolt Bajnai egykori kabinetfőnöke, a Soros-egyetem ex-vezérigazgatója, vagyis a spekulánshoz is szorosan kötődő Walter Katalin. Vele együtt több mint fél tucat(!) olyan személy vette gyámság alá KariGerit, no meg kezeibe Budapest gazdasági ügyeinek intézését, aki korábban Bajnainak dolgozott vagy személye, tevékenysége összekapcsolódott vele (via Magyar Nemzet).

Walterhez hasonlóan fontos posztot kap, a Főtáv vezérigazgatója lesz Mártha Imre balliberális topmenedzser, aki anno Bajnaival együtt demonstratív módon állt ki a paksi atomerőmű bővítése mellett, amely üggyel mára mindketten szembefordultak. A volt kormányfő pártszervezésében is aktívkodott a Soros-világ egyik ügyvédje, Tordai Csaba. Az alkotmányjogász kuratóriumi tagja volt 2015-ig a Bajnai által létrehozott Haza és Haladás Közpolitikai Közhasznú Alapítványnak, továbbá felügyelőbizottsági tagja az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft.-nek is. Tordai most jogi főtanácsadóként dolgozik Karácsony mellett, emellett a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnökének is megválasztották.

A karácsonyi Bajnai-listán szerepel Walter, Mártha és Tordai mellett Számadó Tamás főjegyző, aki a balliberális kormányzás idején az igazságügyi tárcánál dolgozott. A főváros egyik első fontos gazdasági tanácsadói szerződésében Számadó mellett kapcsolattartóként jelent meg Szentirmai Judit, aki Bajnai miniszterelnöksége idején a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára volt. Bajnai közeli munkatársa volt egyik főpolgármester-helyettes, Kiss Ambrus is, aki a válságévekben a Miniszterelnöki Hivatal társadalompolitikai szakállamtitkári tisztségét töltötte be. Belyó Pál, aki korábban nemcsak Kiss Ambrus kollégája volt a Policy Agenda nevű elemzőcégnél, hanem Bajnai kormányzásának utolsó hónapjaiban a KSH-t is vezette, a főváros Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft.-jében kapott felügyelőbizottsági tagságot. Végül, de nem utolsósorban a liberális exkormányfőhöz is közel álló Perjés Gábor a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöki székét foglalhatta el – mutatta be a díszes kompániát a Magyar Nemzet.

Bajnai mellett – ezt is megírta a BlogstarGyurcsány Ferenc kegyeltjei is fontos pozíciókat szereztek a fővárosban. Most Draskovics Tibor, Gyurcsány egykori pénzügy-, valamint igazságügyi és rendészeti minisztere lett a Budapesti Közlekedési Központ új elnöke. A BKK felügyelőbizottságában bukkant fel Katona Tamás, aki a Gyurcsány-kormány pénzügyi államtitkára is volt. A városüzemeltetési holding igazgatóságába delegálták a volt miniszterelnök másik régi bizalmasát, Gál J. Zoltánt, a Miniszterelnöki Hivatal egykori politikai államtitkárát.

Feltámadt a múlt, és a szemünk előtt újrakezdődött. Ugye mást nem kell mondanunk, Ildikó?

Címkék: Főváros

Bizarr tárgyak a BKV járművein, avagy festménytől a talicskáig

2019.12.28.

Hogy én már mennyi mindenemet elhagytam már! A kesztyűmet, esernyőt, sapkámat. Pár hete néhány órára még az irattárcámat is. Bevallom, néha az is előfordul, hogy nem tudom hol parkoltam le az autóval, de eddig mindig „előkerült”.

Ma viszont a BKV Facebook oldalán rájöttem, nem vagyok egy különleges eset. A közlekedési cég talált tárgyak osztálya egy valóságos bevásárlóközpont lehet, szinte minden megtalálható náluk.

Mert honfitársaink egészen elképesztő dolgokat felejtettek a BKV járművein. Az még hagyján, hogy hivatalos dokumentumok, pénztárcák, mobiltelefonok, tornazsákok, táskák, cipők és mindenféle  ruhanemű, valamint kulcsok is elkallódtak.

De azért az nem mindennapi, hogy valaki talicskát felejtsen a buszon. Azért előttem van a pillanat, mikor feledékeny utasunk leszáll, majd a homlokára csap: „Basszus, a buszon felejtettem a talicskámat!”

Vagy mikor a férj, akit elküldtek mikrohullámú sütőért, és hazatérve rákérdeznek, hol a készülék? Ő meg a zsebeit kiforgatva lemondóan kijelenteni: „Drágám, valószínűleg a villamoson hagytam!”.

Mert bizony három mikrohullámú sütő, laptop, több roller, gördeszka és hangszer is ott hever a talált tárgyak osztályán. És senki nem keresi ezeket.

A cég viszont büszke lehet az utasok sokszínűségére, mert az igazi műértők is a BKV-t veszik igénybe. Erről pedig egy festmény tanúskodik, amely szintén várja gazdáját a Talált Tárgy Kezelőségén. Azért hihetetlen, hogy nem hiányzik valahonnan a falról.

Volt régen egy játék, a „Mit érdemel az a bűnös, akinek a zálogát a kezemben tartom?”. A talicskát elhagyó úrnak (vagy hölgynek?) mindenképpen valami díjat alapítanék.

Címkék: Főváros

Kibújt a szög a zsákból: Soros és Bajnai emberével erősített KariGeri

2019.12.04.

A főváros legfontosabb cégének élére hajította be Walter Katalint a főpolgármester. Egyre világosabb, kik mozgatják a háttérből a Karácsony-bábut.

KariGeri új üdvöskéje Bajnai és Soros szolgálóleánya... Fotó: Facebook

Új vezérigazgató irányítja január 6-ától a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt-t.: máris behavazott Karácsony főpolgármester Walter Katalint nevezte ki a főváros legfajsúlyosabb cégének élére, amely többek között a fővárosi közmű-cégek üzleti és beruházási politikáját, valamint szervezeti működését is felügyeli – robbant a bomba szerdán.

Vagyis kibújt a szög a zsákból! KariGeri egyúttal szintet is lépett, mert új vezetője közismert Bajnai Gordon és Soros György bizalmi embere, ha tetszik: kegyeltje.

E tekintetben pikáns és sokatmondó, hogy a főpolgi hivatala szerint

„Walter Katalin szakmai-üzleti tapasztalatai garanciát jelentenek a holding előtt álló kihívások megoldására.”

Nevezett Walter Katalin 2013-től másfél évig Bajnai Gordon volt kormányfő kabinetfőnöke volt az Együtt nevű, Juhász Péter által sírba vitt, mára a politikatörténet szemétdombjára került formációnál. A balliberális pártpolitikából az üzleti életbe visszaszivárogva az Erste Bank és a Citibank lakossági üzletágának integrációját irányította, majd az Allianz közép-kelet európai vezetőjeként 11 ország értékesítési tevékenységét irányította. 2019. szeptemberben aztán elfogadta a Soros-egyetem (más néven a CEU) felkérését, hogy vezérigazgatóként irányítsa az egyetem egyes képzéseinek a Bécsbe költözését – vagyis Soros szárnysegédjeként vezényli az Ausztriába történő látszatmenekülést.

„Budapest életében, fejlődésében nagy lehetőségnek tartom és osztom az új városvezetés céljait, megközelítését”

– nyalt be tövig pályázatában KariGerinek az újdonsült üdvöske.

Most már a napnál is világosabb, hogy a háttérből kik mozgatják a Karácsony-bábut. Nemcsak Gyurcsány van már a spájzban, de Bajnai és maga Soros is. Kezdődhet a káosz!

Címkék: Főváros

Tarlós megüzente Karácsonynak, mire használja a hatalmat

2019.11.11.

A miniszterelnöki megbízottá avanzsált exfőpolgármester sok szerencsét kívánt gyermekével egyidős utódjának, akit láthatóan már az első hetekben maga alá gyűrt a Gyurcsány vezérelte balliberális restauráció, pozícióharc és osztozkodás.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Nekem mindig is többet jelentett a hatalom, mint a pénz. Ez a hatalom most megszűnt, de a lényeg, hogy megéltem, és hosszú ideig. A hatalmat jóra is lehet használni. A főpolgármesterség nagyon komoly hatalom.”

Az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott, Tarlós István szívhez szóló üzenete Karácsony Gergelynek az Index nagyinterjújában. A korábbi főpolgármester magasra tette a mércét: Budapest soha nem látott stabilitással működött, 170 projektet valósítottak meg, a Városházán nem volt korrupciós botrány, és a nemzetközi elismerések sora hitelesíti munkáját. Ezt csinálják utána!

Forrás: csakegymondat.blogstar.hu

Címkék: Főváros

Karácsonyt nem hatotta meg az atléták összefogása: bizonytalan a vb sorsa

2019.11.06.

Kéreti magát, mint egy... Vigyorogva annyit nyökögött a kormányülés után, ha azonnali válasz kell, akkor nem kér az atlétikai vb-ből és a budapesti stadionépítésből. Egyébként meg lehet, hogy szíveskedik megfontolni. Ennél azért az ország és a sportág többet érdemel!

A kormányülésen járt. Nem volt benne sok köszönet. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Különleges vendége volt a szerdai kormányülésnek. A „special guest” szerepét Gyurcsány Ferenc jelenkori magyar hangja és kinyújtott balkeze, Karácsony Gergely főpolgármester játszotta el. KariGerit azért invitálta meg némi pogácsára és kávéra Orbán Viktor kabinetje, hogy – ha már október 13-án így hozta a főváros balszerencséje – a következő évek budapesti fejlesztéseiről egyeztessenek.

És mert KariGeri karakán ember – nem az a pártszédelgő, de nem is olyan típus, aki minden évben más akar(t) lenni –, jól oda is tette a kormány asztalára, miből kérnek a budapestiek, és – szerinte – miből nem.

KariGeri annyira karakán ember is, hogy miután az egyes kerületek ellenzéki polgármesterei keményen a sarokba szorították, már a stadionstopot sem gondolja olyan komolyan, mint kampányában. Legalábbis ami a labdarúgó-létesítményeket illeti. Persze ki szeretné, ha holmi heves futballszurkolók netán arról fantáziálnának, hogy mérgükben elássák – mármint utánajárnak, hol van a kutya elásva, ha netán egyik vagy másik patinás fővárosi klubnak nem lesz méltó, modern otthona...

Kiderült viszont, hogy

a főpolgármestert egyáltalán nem hatotta meg a magyar sztáratléták, olimpiai, vb- és Eb-érmesek széles körű összefogása a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság érdekében.

Pedig Baji Balázstól kezdve Márton Anitán át a tiszteletbeli atléta Hosszú Katinkán át a sportolók világosan és egyértelműen megfogalmazták, mivel játszik a főváros fura ura, mekkora a tét, és hogy a történet nemcsak a presztízsről és sok-sok ezer atléta álmáról szól, hanem arról is, hogy a sportág végre-valahára 21. századi körülmények között végezhesse munkáját Magyarországban, olyan feltételek mellett, melyek a riválisoknak régóta rendelkezésre állnak.

KariGerinek úgy tűnik, kőből van a szíve. De attól sem kell tartani, hogy a józan észre hallgat.

Vigyorogva annyit nyökögött, ha most azonnal vár választ a kormány az atlétikai stadion beruházása ügyében, akkor nemet mond. De ha hagynak egy kis időt, és ha majd az egészségügyre is fordít az állam Budapesten, akkor talán, talán szíveskedik november végéig ezt átgondolni. Amíg nincs CT, addig nincs stadion, tehát a főváros nyitott minden együttműködésre, amennyiben a számára fontos projektek megvalósulnak” – hahorászott sajtótájékoztatóján. Micsoda demagógia ez annak tükrében, hogy elképesztő vehemenciával kezdődött meg a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a pénz- és a pozícióosztogatás: lett például 5(öt!) alpolgármester havi cirka 8 millió forintból, az adófizetők „támogatásával”. És micsoda bugyuta együgyűség, hogy egy ilyesfajta létesítmény, illetve maga az atlétikai vb – a karácsonyi „logikával” – a főváros számára „nem fontos”...

Öröm az ürömben, hogy a hírek szerint Orbán Viktor világossá tette: amennyiben Budapest lesz olyan korlátolt, hogy nem kér a 2023-as vb-ből, Magyarország minden követ megmozgat azért, hogy vidéken megrendezhesse a világ egyik legfontosabb és legnézettebb (sport)eseményét.

És ez esetben e gyönyörű, hagyományos alapsportág otthona, nemzeti központja sem a fővárosban lesz, hanem – mondjuk – Debrecenben vagy Székesfehérvárott. Persze a sportolók és a sportemberek ez esetben is tudni fogják, kinek mit (nem) köszönhetnek.

Mert régi igazság: az országnak van fővárosa, nem a fővárosnak országa.

A langyosokat meg előbb-utóbb úgy kivágja magából az egészséges közösség, mint azt a bizonyos macskát szarni.

Forrás: ezatuti.blogstar.hu/Pintér M. Lajos

Címkék: Főváros

Ezeket a cikkeket olvastad már?