Az érdi polgármester trükközött, majd berezelt

Akárcsak Zuglóban Horváth Csaba: az érdi baloldali polgármester, Csőzik László is döntési hatásköröket vont volna magához az önkormányzati cégekkel kapcsolatban, de végül megijedt, és – egyelőre – elsüllyesztette előterjesztését.

Fotó: Youtube

Már az alakuló ülésen Érd Horváth Csabájává vált Csőzik László. Ami nem különösebben nagy dicsőség az újdonsült balliberális polgármester számára...

A ballib szivárványkoalíció helyi plakátarca, az egykori SZDSZ-es Csőzik a kampányában az átláthatóságról szónokolt, majd választási sikere után, mintegy kezdésként olyan, minden bizonnyal rendkívül tisztességes és demokratikus javaslattal rukkolt elő, hogy:

a város tulajdonában lévő egyszemélyes kft.-kkel kapcsolatos döntési hatásköröket ruházzák át a polgármesterre, vagyis Csőzik Lászlóra, aki ezzel elvenné a közgyűlés döntési kompetenciáját, illetvr döntéseket megelőző nyilvános vita lehetőségét.

A helyi Fidesz-KDNP azonnal jelezte, a zuglói szoci fenegyerek, Horváth Csaba (utóbb valamelyik asztalfiókba süllyesztett) mestertervéhez hasonlóan fennállna a veszély, hogy gyors és a nyilvánosság számára ellenőrizhetetlen privatizációba kezdene Csőzik elvtárs, aki ezek szerint csak szavakban világbajnoka a transzparenciának.

Miután kipattant a balhé, az érdi polgármester a sajtónyilvánosságtól olyannyira berezelt, hogy végül a november 6-i testületi ülésen elő sem merte húzni az előterjesztést, mely – lehetséges – valahol félúton eltűnt irodája és a közgyűlési ülésterem között...

A szemtelen trükköt „sikerült ma megakadályozni; szerencsére végül kivették az előterjesztések közül és még a szavazásig se jutott el az a javaslat, miszerint a polgármester a közgyűlés kihagyásával egymaga dönthetett volna bizonyos önkormányzati cégek ügyében. Figyelni fogunk a jövőben is, hogy még csak eszükbe se jusson hasonlót az előterjesztések közé csempészni, ahogy azt most megpróbálták” – írta Facebook-oldalán az érdi Fidesz-elnök, korábbi városvezető, T. Mészáros András.

Mélységesen egyetértünk vele. Csempészek, mérgezett és kútmérgező szabad madarak, politikai akarnokok és kalandorok kíméljenek! Érden is.

Címkék: Agglomeráció, Érd

Ezeket a cikkeket olvastad már?