Ez igen: durván lenyomta a Fidesz a balliberális ellenzék jelöltjét!

A nagytétényi választóknak helyén volt a szívük és az eszük.

Fotó: Youtube/PestiSrácok

Kiütötte ellenfelét, vagyis hatalmas fölénnyel győzött Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje a XXII. kerületben tartott időközi választáson. A kormánypárti induló a szavazatok 54,38 százalékát zsebelte be (702 voks). Kihívója, a balliberális szörnykoalíció embere, Nádor Iván 45,31 százalékig jutott (585-en ikszeltek rá), míg a munkáspárti Benyovszky Gábor pedig 0,31 százalékkal futott még...

Budafok-Tétény 8. egyéni választókörzetében azért kellett időközi választást tartani január 19-én, mert tavaly október 13-án Csiszár és Nádor között 814 vokssal szavazategyenlőség alakult ki. A balliberálisok embere azóta igen jelentősen visszaesett, vagyis Karsay Ferenc Fidesz-KDNP-s polgármester munkáját egy újabb jobboldali képviselő segítheti majd a testületben, amivel vékonyan ugyan, de a többség is biztosítottnak látszik az ellenzéki moslékkoalícióval szemben.

Gratulálunk Csiszár Zsuzsannának, és jó munkát kívánunk neki!

Ha KariGerinek és a DK-nak nem kell, Budafok befogadja a szuperkórházat!

A XXII. kerület önkormányzata tárt karokkal fogadja a budapesti szuperkórház-projektet, amennyiben arra nincs szüksége Újbuda, illetve a főváros vezetésének.

Ha Újbuda lemond róla, Budafok-Tétényt gazdagítja majd ez a csoda 2025-től.

Ha az újbudai önkormányzat, jelesül Gyurcsány Ferenc helyi balkeze, László Imre DK-s polgármester („úgynevezett” egészségpolitikus) nem támogatja, hogy a XI. kerületben épüljön meg a dél-budai térség egészségügyi ellátását fejlesztő beruházás, akkor Budafok-Tétény szívesen látja a tervezett centrumkórházat és járulékos fejlesztéseit.

Mindezt a XXII. kerület polgármestere, Karsay Ferenc jelentette be.

Úgy indokolt, az önkormányzati választások óta számtalan hír kelt szárnyra különböző a budapestiek életminőségét javító fejlesztések esetleges leállításáról, ilyen értelmű nyilatkozatokat tett Karácsony Gergely főpolgármester és több balliberális kerületi polgármester is. Karsay Ferenc szerint ezzel nemcsak hibát, de bűnt követnek el az érintettek, mert a beruházások egy-egy terület komplex megújítását, teljes rekultiválását, infrastrukturális fejlesztéseket is jelentenek, pontosabban: jelentenének.

„Az újonnan pozícióba került vezetőknek feladatuk átgondolni az irányt, amerre haladni akarnak. Azzal nincs gond, ha ez az irány az előző vezetéshez képest gyökeresen más. Azonban olyan, jól előkészített és szakmailag alátámasztott beruházásokat csak azért blokkolni, mert politikailag ez az érdekük, felelőtlenség”

– mutatott rá a XXII. kerület polgármestere.

Közölte: Budafok-Tétény egyetért azzal a kormányzati elképzeléssel, hogy Dél-Budán új centrumkórházat kell építeni, mert Budapest déli részének egészségügyi ellátása ezzel jelentősen fejlődne.

A hírek szerint ugyanakkor az újbudai DK-s polgármester által vezetett önkormányzat nem támogatja a projektet, de legalábbis erős kételyei vannak a beruházás szükségességét illetően, hogy megépüljön az az új, korszerű szuperkórház a XI. kerületben, amely a dél-budai térség – így a XXII. kerület – lakosságának nyújtana a 21. század követelményeinek megfelelő egészségügyi szakellátást.

„A XXII. és a környező kerületek lakossága magas színvonalú egészségügyi ellátásának megteremtése érdekében tárgyalásokat kezdeményezek az illetékes kormányzati szerveknél egy olyan budafok-tétényi helyszín kijelölésére, amely a beruházás által teljes egészében revitalizálódhat

– közölte Karsay Ferenc.

Aki ezzel lehet, hogy nemcsak megmentett egy Budapest és az egész ország lakossága számára fontos projektet, de kerülete számára is szerzett egy jelentős nagyberuházást. Így kell ezt csinálni!

Friss: Budafokon kitört a szoci őskáosz!

Két vakmerő harcos szocialista két vállra fektette a szivárványos moslékkoalíciót, mert együtt merészeltek szavazni a Fidesszel. Most kivágnák őket a pártból, mint macskát sz.rni.

Öli egymást a ballib ellenzék, hogy beleremegnek a Városháza falai!

Egymás torkának estek a balliberális összeborulás ketrecharcosai Budafokon, a XXII. kerületben. Is. Nem tartott sokáig a szivárványos románc, miután Fletó és Fegyőr markos helyi legényeinél kiverte a biztosítékot, hogy két MSZP-s kolléga merészelt kiszavazni a látszategységből.

Áll az ellenzéki bál Budafokon, az országos szoci vezetés sebtében ki is ebrudalná a renitenseket, mint macskát sz.rni!

Mit érdemel az a bűnös? Egyáltalán mi a bűne?

Nos, állítólag a fideszes Karsay Ferenc polgármesterrel szemben közgyűlési többséget élvezkedő balliberók olyan háttéralkut kötöttek egy füstös cigiszobában, hogy elfogadnak egy kormánypárti alpolgármestert Karsaynak, ha nekik, a budafoki felszabadító seregeknek rögvest kettő jut ebből a bársonyos székből.

Csakhogy a testület ülésén két vakmerő szoci másként gondolkodott. A másként gondolkodók, Dankóné Hegedűs Jolán és Daróczi Károly pedig ravaszul meghekkelték az ellenzéki egységnek csúfolt kétséget. Az alakuló ülésen ugyanis látszatszövetségeseikkel szemben támogatásra érdemesnek tartották Karsay azon indítványát, miszerint három alpolgármester már a jóból is sok(k), így elég, (költség)hatékony lesz abból kettő: egy fideszes és egy szoci. Dankóné érdemelte ki a posztot, míg Daróczi bár későn futott, neki is egy bizottsági elnöki poszt jutott.

A sértődött és éhesen hagyott cinkosok (DK, Momentum, Jobbik) ha már hoppon maradtak, hát nem is szavaztak.

Aki kimaradt a Szaknévsorból budafoki buliból, most cserbenhagyásos gázolással vádolja a szoci álompárost. „A Magyar Szocialista Párt XXII. kerületi képviselői hatalomért és pénzért elárulták szavazóikat és a teljes ellenzéket” – így hisztizik a MoMo bukott polgijelöltje, Havasi Gábor, aki szerint tehát itten a pénzről van szó. Aminek, mint tudjuk, nincs szaga.

És ha már sivalkodás, nem nehéz azt gyanítani, hogy a kiesett pénz (konc) fáj annyira azoknak is, akik (most?) lemaradtak róla.

Erre utal az is, hogy Dankóné szerint (via Index) az összeborulás azért árulózza őket most, mert nem DK-s vagy momentumos lett az alpolgármester... Szóval ilyen egyszerű és nagyszerű ez a felszabadítóknál.

A halálhatáron vegetáló Maszop „erős kezű és határozott” vezetése (ha nem világos: Tóth Bertalan országos és Molnár Zsolt budapesti MSZP-elnökre céloztunk) mindenesetre látványosan megijedt a tutyimutyitól, és akkorát csördített a renitensek közé, mint a ház. Bírálatuk szerint a kettők bandájának döntése ellentétes a párt érdekeivel (miért?) és vállalt értékeivel (vannak neki ilyenek?), ezért irgum-burgum, felszólították őket, tüstént adják vissza a mandátumukat (na, ezt megnézzük!), és lépjenek ki az MSZP-ből.

Ahol lassan már nem marad utolsó, aki lekapcsolja a villanyt.

A választás eredménye kerületünkben

2019.10.14.

Október 13-án a XXII. kerületben is polgármestert és képviselő-testületet választottak. Mutatjuk az eredményeket.

Karsay Ferenc polgármester. Fotó: Facebook

A polgármester-választás eredménye:

1. Karsay Ferenc (FIDESZ-KDNP) - 48,15 százalék (11 311 szavazat)
2. Havasi Gábor (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 46,82 százalék (10 999 szavazat)
3. Iván János (BUDAFOK-TÉTÉNY BARÁTI KÖRÖK) - 5,03 százalék (1181 szavazat)

A képviselő-testület tagjai 2019-2024:

Jurás László (Momentum Mozgalom-Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt-Lehet Más a Politika-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége-Közösség Dél-Budáért Egyesület)
Németh Zoltán (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt)
Daróczi Károly (Momentum Mozgalom-Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt-Lehet Más a Politika-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége-Közösség Dél-Budáért Egyesület)
Perlai Zoltán (Momentum Mozgalom-Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt-Lehet Más a Politika-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége-Közösség Dél-Budáért Egyesület)
Kerekes Gábor (Momentum Mozgalom-Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt-Lehet Más a Politika-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége-Közösség Dél-Budáért Egyesület)
Tóth Endre (Momentum Mozgalom-Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt-Lehet Más a Politika-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége-Közösség Dél-Budáért Egyesület)
Dr. Somos Iván András (Momentum Mozgalom-Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt-Lehet Más a Politika-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége-Közösség Dél-Budáért Egyesület)
Nádor Iván (Momentum Mozgalom-Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt-Lehet Más a Politika-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége-Közösség Dél-Budáért Egyesület)
Kovács István (Momentum Mozgalom-Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt-Lehet Más a Politika-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége-Közösség Dél-Budáért Egyesület)
Kóber György (Momentum Mozgalom-Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt-Lehet Más a Politika-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége-Közösség Dél-Budáért Egyesület)
Dr. Staudt Máté (Momentum Mozgalom-Jobbik Magyarországért Mozgalom- Lehet Más a Politika-Közösség Dél-Budáért Egyesület-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége)
Karsay Ferenc (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt)
Havasi Gábor (Momentum Mozgalom-Demokratikus Koalíció-Magyar Szocialista Párt-Párbeszéd Magyarországért Párt-Lehet Más a Politika-Budafok-Tétény Általános Ipartestület, Vállalkozók Szövetsége-Közösség Dél-Budáért Egyesület)
Krieger Krisztina (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt)
Szepesfalvy Anna (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt)
Vizi Sándor (Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete)
Zugmann Péter (Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt)

Címkék: Budafok-Tétény

Ezeket a cikkeket olvastad már?