Blogolj!

Takarodót fújtak a prostinál lazuló Wittinghofnak

Ha van vér a pucájában, követnie kell a győri szexvideós kollégát. A legfőbb ideje, hogy felálljon.

Most az egyszer: álljon fel!

Borkai Zsolt az Adrián kutyálkodott, bele is bukott a forróvérű prostis kalandba. A szexbotrány elsodorta: félrelépett, majd félreállt. Belátta, hogy itt a vége, és végül az a legény a gáton, aki nem hoz szégyent közösségére, városára. Hiszen a ló néz, a csikó lát.

Ha már csikló: mondjuk ezt azért, mert ha a balliberóknál is létezik morális mérce (ami nem kettős), akkor a legfőbb ideje, ha a korlátozott erekciójú kunnilingvációkirály, vagyis Budaörs Borkaija, azaz Wittinghof Tamás is bedobja a törölközőt. Elég volt a kétes erkölcsű szégyenpolitikusokból, a helyi közösség többet érdemel. Löttyedt pornóvideók renyhe sztárocskái helyett a településnek olyan vezetőre van szüksége, akire felnézhet.

Aki nem kurváknál rágcsálja a karalábét, hanem Budaörsöt fejleszti. Aki nem a nyálát csorgatja, hanem a várost szolgálja.

A Fidesz budaörsi elnöksége felszólította a masszázskirály Wittinghoff Tamás polgármestert, hogy kövesse Borkai Zsolt győri polgármester példáját, és mondjon le. Méltatlanná és elfogadhatatlanná vált, mert a pornóról és a prostizásról lett hírhedt, nem vezetői teljesítményéről. Igaza van Czuczor Gergely Fidesz-elnöknek: a mi kis szexvideó-playboyunk „morálisan és politikailag megbukott, hazugságaival, támadó fellépésével, mesterkedéseivel sem tudja elleplezni a tényt, hogy méltatlanná vált Budaörs képviseletére”.

„Nem hagyhatjuk, hogy az erkölcsi züllés és a polgármester méltatlan helyzetéről legyen hírhedt Budaörs” – írja Czuczor, aki arra kéri a budaörsi politikai szereplőket, társadalmi és civil szervezeteket, egyházakat, hogy határozottan álljanak ki a település erkölcsi megújulásáért.

Tényleg „lehetetlen helyzet, hogy a szexbotrányba keveredett városvezető mutasson példát a budaörsieknek, vagy ő képviseljen bennünket ország-világ előtt”.

Takarodót fújtak Wittinghofnak. Ha van vér a pucájában, feláll. Legalább most az egyszer.

Az érdi polgármester trükközött, majd berezelt

Akárcsak Zuglóban Horváth Csaba: az érdi baloldali polgármester, Csőzik László is döntési hatásköröket vont volna magához az önkormányzati cégekkel kapcsolatban, de végül megijedt, és – egyelőre – elsüllyesztette előterjesztését.

Fotó: Youtube

Már az alakuló ülésen Érd Horváth Csabájává vált Csőzik László. Ami nem különösebben nagy dicsőség az újdonsült balliberális polgármester számára...

A ballib szivárványkoalíció helyi plakátarca, az egykori SZDSZ-es Csőzik a kampányában az átláthatóságról szónokolt, majd választási sikere után, mintegy kezdésként olyan, minden bizonnyal rendkívül tisztességes és demokratikus javaslattal rukkolt elő, hogy:

a város tulajdonában lévő egyszemélyes kft.-kkel kapcsolatos döntési hatásköröket ruházzák át a polgármesterre, vagyis Csőzik Lászlóra, aki ezzel elvenné a közgyűlés döntési kompetenciáját, illetvr döntéseket megelőző nyilvános vita lehetőségét.

A helyi Fidesz-KDNP azonnal jelezte, a zuglói szoci fenegyerek, Horváth Csaba (utóbb valamelyik asztalfiókba süllyesztett) mestertervéhez hasonlóan fennállna a veszély, hogy gyors és a nyilvánosság számára ellenőrizhetetlen privatizációba kezdene Csőzik elvtárs, aki ezek szerint csak szavakban világbajnoka a transzparenciának.

Miután kipattant a balhé, az érdi polgármester a sajtónyilvánosságtól olyannyira berezelt, hogy végül a november 6-i testületi ülésen elő sem merte húzni az előterjesztést, mely – lehetséges – valahol félúton eltűnt irodája és a közgyűlési ülésterem között...

A szemtelen trükköt „sikerült ma megakadályozni; szerencsére végül kivették az előterjesztések közül és még a szavazásig se jutott el az a javaslat, miszerint a polgármester a közgyűlés kihagyásával egymaga dönthetett volna bizonyos önkormányzati cégek ügyében. Figyelni fogunk a jövőben is, hogy még csak eszükbe se jusson hasonlót az előterjesztések közé csempészni, ahogy azt most megpróbálták” – írta Facebook-oldalán az érdi Fidesz-elnök, korábbi városvezető, T. Mészáros András.

Mélységesen egyetértünk vele. Csempészek, mérgezett és kútmérgező szabad madarak, politikai akarnokok és kalandorok kíméljenek! Érden is.

Címkék: Agglomeráció, Érd

Terítéken a polgármesterek - Interjú Kiszelné Mohos Katalinnal

2015.10.15.

Egy évvel az önkormányzati választások után megkerestük a budapesti kerületek és az agglomeráció polgármestereit, hogy a ciklus egyötödéhez érve adjanak egy pillanatképet, mit sikerült megvalósítani a választási programjaikból. Kiszelné Mohos Katalin, Nagykovácsi polgármesterének válaszait a nullker blog körkérdéseire az alábbiakban közöljük:

A választási kampányban elhangzott ígéreteihez képest mit sikerült megvalósítania?

 • A korábbinál jóval koncentráltabb figyelem a település közösségére.
 • Nyitottabb kommunikáció
 • Együttműködés a nemzetiségi önkormányzattal (nemzetiségi nyelven helységnévtábla, állandó helyiség biztosítása, kiállítási lehetőség biztosítása).
 • Együttműködés civil szervezetekkel.
 • Járdaépítés, felszíni vízelvezetés, útjavítás.
 • Szennyvízhálózat fejlesztése.
 • Közterületek virágosítása, rendezettebbé tétele.
 • Általános iskola kapacitásbővítése.
 • Gyermekek nyári ellátásának megszervezése.
 • Bölcsődeépítés.
 • Gyermekorvosi ellátás és védőnői szolgálat körülményeinek javítása.
 • Készenléti Szolgálat anyagi támogatása (tűzoltó laktanya építéséhez).
 • Vállalkozások helyben való megtelepedésének segítése.
 • Közösségi és kulturális élet fellendítése, művészeti kezdeményezések támogatása.
 • Mozgásra, sportolásra ösztönzés, egészséges életmód népszerűsítése (pl. Mobilitás hete, Sportágválasztó, Egészségnap)
 • A képviselők bevonása az érdemi munkába.
 • Helyi adók felülvizsgálata, idős lakosok építményadó kedvezményének megállapítása.
 • Idős lakosok születésnapi köszöntése vásárlási utalvánnyal.
 • Településüzemeltetési Kft. működésének felülvizsgálata és racionalizálása.
 • Információs tábla kihelyezése a polgármesteri hivatal előtt.

Kiszelné Mohos Katalin - Fotó: kiszelkati.hu

Időarányosan hogy áll a kerület fejlesztésével?

Az eltelt rövid időhöz képest szép fejlesztési eredményeket értünk el. Folyamatosan pályázunk további fejlesztésekre. Az előttünk álló 4 év még sok fejlesztési lehetőséget rejt magában.

Milyen nehézségekbe ütközött a képviselőtestülettel történő együttműködése?

A képviselők – munkahelyi elfoglaltságaik mellett – nem biztos, hogy elegendő időt tudnak szánni a képviselői feladatokra.

Mi az, amit nem sikerült az első esztendőben megoldania?

Sok feladat vár még ránk az előttünk álló négy évben, amiknek jelentős része a gazdasági lehetőségeken, pénzügyi forrásokon múlik (pl. oktatási-nevelési intézmények további bővítése, sportolási lehetőségek fejlesztése, parkolási gondok megoldása, temető és ravatalozófejlesztése, köztéri szemetesek telepítése, ifjúsági/szabadidő park létrehozása, turizmus fejlesztése, kerékpár utak kialakítása, útépítés/útjavítás, helytörténeti feltáró munka, vállalkozások bevonzása).

Mi az, amiről már most látszik, hogy a ciklus végéig nem tudja megvalósítania?

 • A lakosság igényeinek megfelelő mennyiségű és minőségű kerékpáros infrastruktúra megvalósítása.
 • Önálló közműellátás megoldása.

A 2013/2014-ben tett szociális intézkedéseit fent tudja-e tartani a teljes ciklus ideje alatt?

Nem releváns.

Tervez-e újabb ciklust, vagy már keresi az utódját?

Bár rendkívüli energiákat emésztenek fel a feladataim, mégis tervezek újabb ciklust is, hogy a megkezdett úton minél hosszabb időn át eredményesen haladhassunk településünk lakosságával. Hiszem, hogy a lakossággal és a képviselő-testülettel közösen elért eredmények településünk pozitív irányú fejlődését szolgálják. 

Címkék: Agglomeráció

Kővel, kő nélkül

2015.09.02.

Egy zarándokhely háromszáz éve

Budakeszi határában az erdő szélén áll méltóságteljesen egy templom, a város szimbolikus jelentőségű kulturális öröksége.

A makkosmáriai Angyalok Királynéja tiszteletére felszentelt kegytemplom hiteles története a XVIII. századba nyúlik vissza. 1731-ben egy Traub János nevű legény a Budakeszi határában fekvő szőlősbe igyekezett. Egy útszéli tölgyfánál a szenvedő Krisztus arca jelent meg előtte. Így indult útjára a máig ható történet és az imameghallgatások, csodás gyógyulások fontos zarándokhellyé emelték a helyet.

Augusztus végén ennek a sokat látott kegyhelynek, mozgalmas, közel háromszáz éves története elevenedett meg a templom kertjében. Egy olyan helyé, amely többször szinte teljesen megsemmisült, az emberek hite által Isten kegyelméből a történelem legszörnyűbb időszakaiban mégis újjáéledt és túlélt minden világégést.  Egy olyan történet, melynek a ma embere számára is erőt adó tanulságai vannak. Az Istenre figyelő embernek Isten segítségével semmi sem lehetetlen. Ezt sugallja a darab címe is: Kővel, kő nélkül. Akár éppen áll a templom, akár éppen nem: a Teremtő jelen van és munkálkodik. Az övéi tudják ezt, és ha kitartanak, a hitük gyümölcse sem marad el.  Ezt üzeni nekünk, mai embereknek Varga Lóránt történelmi játéka. Az összefogás példás bizonyítéka a fenti gondolat megértése, hiszen a Város Önkormányzata, művelődési központja, civil szervezete a Szépítők Egyesület és egyházai a római katolikus és református is együtt dolgoztak az elmúlt hónapokban a színházi előadás sikeréért.

A színházi este rendezője Lázár Csaba, zeneszerzője Laczó Zoltán Vince, aki a helyi sváb zenei hagyományokat is beleszőtte zenéjébe valamint a budakeszi polgárok és hivatásos színészek közös munkája messze felülmúlta a várakozásokat, a három estén több mint ezer ember volt kíváncsi az előadásra. Az előadások előtt napokkal elfogytak a jegyek. Tapintható volt a szeretet és az összefogás ereje.

Remélem a sok áldozatos munkát megbecsülve, meg is őrzik ezt a kincset és évről-évre újra bemutatják, megmutatva mindenkinek, mekkora ereje van egy hitben élő közösségnek.

Hanczár János

Címkék: Agglomeráció

Ezeket a cikkeket olvastad már?