Szentendre kultúrája is veszélybe került a baloldal ámokfutásától

2020.03.06.

Rájár a rúd a Dunakanyarban található kulturális intézményekre. Miután Vácott és Szentendrén ellenzéki vezetés került hatalomra, rohamtempóban kezdték írtani a városok értékeit.

A Váci Dunaknyar Színház dolgairól már több ízben beszámoltunk. Jelenleg ott áll a helyzet, hogy a polgármester-asszonynak "köszönhetően" egy igazgatóból és három dolgozóból áll a társulat, miután a korábbi igazgató és tizennégy alkalmazott felmondott.

De a Duna túloldalán sem jobb a helyzet. Most Szentendre új vezetése döntött úgy, hogy amit több évtizeden keresztül az előző vezetések felépítettek, nem kívánják a jövőben támogatni és nem szeretnék, ha a város továbbra is kulturális fellegvárként működne.

Sólyomné Gyürk Dorottya,a város korábbi kulturális alpolgármestere, a Magyar Nemzetnek nyilatkozott és elmondta, az önkormányzat csökkentette a Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) támogatását és megpróbálja az államnak visszaadni a számára terhessé vált intézmények egy részét. Jelenleg nincsen a kultúráért felelős alpolgármestere a városnak, az FMC vezetőjét szabadságra küldték és a centrum támogatását 160 millió forinttal csökkentették.

A városvezetés kijelentette, hogy nem kívánnak az eddigiekhez hasonló összegeket költeni a kultúrára, inkább a pénzeket inkább kerékpárútra és útfelújításra költenék. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ez az érv kísértetoesen hasonlít Csőzik László, Érd ellenzéki polgármesterének érvelésére, aki nem a kultúrától, hanem a sporttól vett el milliókat.

Gulyás Gábor a lapnak elmondta, hogy az önkormányzat új vezetésének kérésére összeállítottak egy minimális működéshez szükséges költségvetési tervezetet, amely alapján a múzeumi ingatlanok fenntartásához és a 110 munkavállaló bér- és járulékköltségének finanszírozásához 430 millió forintra van szükség. Ezzel szemben végül mindössze nyolcvanmillió forint jutott a város költségvetésében az FMC-re, amely a 170 milliós állami normatívával együtt is azt jelenti, hogy nem fenntartható a kulturális intézményhálózat.

Szentendrére gondolva a legtöbb embernek a kultúra jutott edig az eszébe. Művésztelepek, Skanzen, múzeumok. Úgy tűnik, hogy van, akiket ez zavar és emiatt képesek lerombolni több évtized kemény munkáját.

Címkék: Agglomeráció

Egyházellenessége miatt lett újságíró a váci polgármester

2020.02.28.

Forr a közélet Vácott, mióta Matkovich Ilona képében új polgármestere van a városnak. A szivárványos koalíció jelöltje először a település dolgozóinak tiltotta meg, hogy bármit is nyilatkozzanak jóváhagyása nélkül nyilvánosan, majd a helyi színház igazgatóját fenyegette meg élő adásban. Mint arról mi is írtunk, megkezdte a családok kilakoltatását a bérlakásokból, legutoljára pedig az új váci püspöknek szólt be.

A püspök atyának mindössze annyi volt a bűne, hogy egy megbeszélésre hívta a felekezeti vezetőket és a polgármester-asszonyt és a vendégeket reggelivel várta. Azt nehezményezte Matkovich, hogy a püspök lehetne puritánabb és elég lett volna csak simán asztalhoz ülniük.

A polgármester-asszonytól amúgy sem áll távol az egyházak rugdosása. Saját bevallása szerint is azért iratkozott be az újságíró iskolába, mert felháborította az egyházi ingatlanok visszaadása Vácott és ezzel szeretett volna foglalkozni. Olyannyira, hogy végül a vizsgamunkáját is ebből írta.

Egyházellenességének köszönhetően hamar utat talált a Magyar Narancs és a Magyar Hírlap szerekesztőségébe, ahol nyugodtan tombolhatott tovább legtöbbször saját pátriáját sem kímélve, hisz a váci Piarista Gimnázium és a váci Katolikus Fősikola is gyakran volt nála célkeresztben.

Matkovich előszeretettel üti a katolikus iskolákat, amik szerinte " törvényen kívüliséget élveznek” és „felmentést kapnak bizonyos szabályozási elvárások alól.” ahova " szülők gyakran egy idealizált, de hamis kép alapján küldik gyerme­kü­ket"

De, amint már említettük, kedvenc témája az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatása is, amit előszeretettel állított be úgy, mintha valami kiváltság lenne és nem jogos kárpótlás.

Bár Markovich leginkább a katolikusokat szereti piszkálni 2012-ben egy vácireformátus templomépítést vesz gorcső alá, annak jogszerűtlenségét taglalva.

Jól választottak a váciak, az elmúlt pár hónap megmutatta, hogy mire képes egy liberális emlőkön nevelkedett újságíró, ha városvezető lesz Pikó után Matkovich is sorra szegi meg ígéretetit és hoz olyan döntéseket, ami egyre több embernél veri ki a biztosítékot.

Címkék: Agglomeráció

Hogyan (ne) szerezz támogatást - Csőzik László megmutatja

A héten robbant a hír, hogy Csőzik László, Érd újonnan megválasztott szivárványos polgármestere jövőben nem kívánja támogatni a város eddig igen sikeres felnőtt női kézilabda csapatát.

Természetesen ezt a város nagyrésze nem nézte jó szemmel, már csak azért sem, mert Csőzik többek között arra hivatkozott, hogy utat szeretne inkább építeni, azt meg tudjuk, hogy az elvett 700 millió forintból hány kilométer utat lehet megépíteni. Kb kettőt. Tehát ez inkább csak jó PR duma, minthogynem valóság.

De mit is csinál egy "felelős" városvezető, ha ő nem hajlandó pénzt adni? Szponzorokat keres. És hogy keres szponzorokat? Természetesen a Facebookon közzétett nyílt levéllel. Így szokás, nem? Nem divat már találkozót kérni, időpontot megbeszélni. Egy felelős városvezető a közösségi médiában üzen.

Csőzik László, Mészáros Lőrinctől szeretne támogatást kérni. Úgy gondolom, hogy Mészáros egy normális megkeresésre, egy mindkét fél részére előnnyel járó szponzori szerződésre nem biztos, hogy nemet mondana, de ha én az ő helyében lennék egy ilyen Facebookra kiírt, leginkább Csőzik szavazóinak szóló üzenetre biztos nem reagálnék. Pláne úgy, hogy a levél, bár nagyon mézes mázosan van megírva, magyarra lefordítva így szól:

"Kedves Lőrinc!

Ha már Viktorék úgyis teletömik a zsebét azzal, hogy Érden egy csomó beruházást az Ön és családtagjai cégei kiviteleznek, igazán visszacsöpögethetne a városnak egy picit.

Üdv, László"

Aki tényleg komolyan gondolja, hogy valakivel szeretne együttműködni, tényleg szeretne valakitől pénzt kapni, az nem ilyen levelet ír. Ilyen levelet az ír, aki az elvtársainak, akarja mutogatni, hogy látjátok még Lőrinc sem ad.

Címkék: Agglomeráció

Nőnap Tárnokon - szegfű helyett pénisz

2020.02.16.

Hiába papol Dobrev Klára a nők kihasználásáról, hiába ítélik el - nagyon helyesen - balliberális oldalon a nők megalázását, amíg egy ellenzéki városban úgy gondolják, hogy nőnapra a legjobb ajándék a település hölgyeinek egy sztriptíz show, addig nincs miről beszélnünk.

"Tegyük együtt élhetőbbé Tárnokot" - ez volt a szlogenje az ellenzéki összeborulásnak Tárnokon, mely összefogásnak "köszönhetően" ellenzéki vezetője lett a városnak. Úgy látszik az új vezetés, új programszervezőket is hozott magával, akik szerint attól lesz élhetőbb a település, ha nőnapra, kizárólag hölgyek által látogatható, férfisztriptíz-showt tartanak a helyi művelődési házban.

A felvilágososdott kor gyermekei sokszor már a nőnapot is ódivatúnak, feleslegesnek tartják, ettől függetlenül sok településen még él a hagyomány, hogy ilyenkor meghívják a városban, faluban élő hölgyeket és egy kis kulturális műsor keretében, kis ajándékkal meglepik őket.

A tárnoki programszervezők szerint a nőknek nem virágra, bonbonra, hanem kivillanó nemi szervekre és izmos férfi hátsók látványára van szükségük. Mi ez hanem a nők megalázása, méltóságuk semmibe vétele.

Ezek után már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy mit terveznek a kreatív programszervezők idősek napjára, anyák napjára, ne adj' Isten gyereknapra.

Címkék: Agglomeráció

Ne kritizáld a székely zászló levételét Vácott, ha önkormányzati lakásban élsz

2020.02.13.

Bár az új balliberális vezetés még választáskor azt hangoztatta, hogy nem hogy nem fogja kilakoltatni a bérlakásban élőket, hanem még újabb bérlakásokat is építeni fog. Gondolom senki sem csodálkozik már azon, hogy ennek pont az ellenkezője történik.

A választások előtt még az önkormányzatnál dolgozott az a bérlő, akit házastársával és kilenc éves gyermekével már karácsony előtt is szeretett volna kilakoltatni a váci önkormányzat. 

A bérlőnek, akkor romlott meg a viszonya a városvezetéssel, mikor szóvá tette, hogy miért veszik le a székely zászlót a Városháza faláról. Az önkormányzati dolgozó nemvcsak az állását veszítette el, de az önkormányzat úgy döntött, hogy a lakásukból is ki kell költözniük.

Az 50 négyzetméteres lakás bérleti jogviszonyát évenként hosszabbították. Ezzel eddig semmilyen gond nem volt, automatikusan megadták, tekintve, hogy a bérlőnek semmiféle hátraléka, be nem fizetett elmaradása nincs. A tél közepén azonban váratlanul felszólították, hogy a családjával együtt haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül hagyják el a lakást.  

A levélben semmilyen lehetőségről nem tájékoztatják a bajban levő családot, hanem inkább fenyegetően azt írják, hogy ha nem megy békés úton a kiürítés, akkor „igényünket jogi úton fogjuk érvényesíteni.”   

Miközben  Matkovich Ilonáék, első döntéseik között, saját pótlékaikat háromszorosára emelték, mindenféle humánum nélkül utcára tesznek kisgyermekeket. Ezt hívják balliberális szociális hálónak...

Címkék: Agglomeráció

Csőzik nem ül egy asztalhoz kollégáival

Dr. Aradszki András, országgyűlési képviselő munkareggelire hívta az érdi választókerület polgármestereit, hogy megvizsgálják településeik helyzetét és megvitassák az aktuális teendőket.

A szemfüles olvasó egyből kiszúrhatja, hogy a fényképről pont a megyei jogú város, Érd frissen megválasztott összellenzéki polgármestere hiányzik. Hogy Csőzik László miért nem ment el egy ilyen találkozóra, csak tippelni lehet, hiszen a meghívásokra nem reagált. Talán nem akar egy asztalhoz ülni jobboldali polgármesterekkel? A térség jövőjénél és az összefogásnál számára fontosabb a széthúzás és a helyben toporgás? Kicsiben is megmutatkozik, hogy hogyan gondolkodnak a baloldaliak nemzeti összetartásról, közösen felépített országról.

Címkék: Agglomeráció

Wittinghofot hidegen hagyják a súlyos szemfertőzést kapott betegek

2020.01.20.

Budaörs lenyugvó nap erejű, karalábérágcsáló balliberális vezetőjének felelősségét és emberiességét firtatják egy igencsak csúnya ügyben.

Hiába vigyorog, nem kerülhető meg a személyes felelőssége. Fotó: Facebook

A Fidesz szerint magára hagyta azt a 12 beteget Budaörs város vezetése, akik a város magánkézben lévő egészségügyi központjában szenvedtek el súlyos fertőzést szemműtét közben, még karácsony előtt. Czuczor Gergely helyi elnök a Budaörsi Egészségügyi Központ előtt emlékeztetett: az érintett betegeken további szemműtéteket kellett végrehajtani a Szent János Kórházban, ahol több betegnek is jelezték, hogy valószínűleg maradandó károsodást fog elszenvedni.

Ordító pofátlanság, hogy a műtétet követő két hétben senki sem kereste fel a betegeket az intézmény részéről, és Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás is csak maszatol a brutális felelőtlenségről árulkodó ügyben!

A Fidesz most nekiszegezte a kérdést, mint annak idején Wittinghof a dákót a „masszőrnőnek”: tervezi-e a város vezetése felülvizsgálni az egészségügyi központot üzemeltető Jump Consulting Kft. üzemeltetési szerződését, amelynek vezetői a polgármesterrel finoman szólva baráti kapcsolatokat ápolnak?

Emellett arra is válaszolnia kell a polginak, tervezi-e a város vezetése a betegek felkeresését és segítségnyújtás felajánlását a részükre. Czuczor arra is rámutatott, ha már az egészségügy ekkora biznisz Budaörsön (a Wittinghof-haveri Jump Consulting Kft. üzleti beszámolója szerint a cég 2016 és 2017 közötti 177 millió forintos nettó árbevétele 1377 millió forintra emelkedett egy év alatt), érdemes lenne az egészségügyi intézményt ismét városi üzemeltetésbe venni.

Wittinghof, válaszokat akarunk!!!

Pilisi összefogás

2020.01.11.

Társulást létrehozva fognának össze a Pilisi-medence települései, hogy osztrák mintára maguknak termeljék meg az elektromos áramot. A térség polgármestereinek idei első közös összejövetelén szó esett még a MÁV-ról, buszokról és a 10-es út elkerülőjéről is.

Forrás: vorosvarihirek.hu

A Pilisvörösvári Önkormányzat polgármesterének és alpolgármestereinek meghívására január 6-án délelőtt találkoztak Pilisvörösvár, Pilisszentiván, Solymár, Piliscsaba és Pilisszántó települések vezetői. A megbeszélésen a Pilisi Önfenntartó Kistérség témájához kötődően egy társulás létrehozásáról esett szó.

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület majdnem egy éve mutatta be a tervet, a Pilisi Önfenntartó Kistérség koncepcióját. Az elképzelés szerint megújuló energiaforrásokból elektromos áramot állítanának elő, amit teljes mértékben elfogyaszthatna a település. Mindezt nem önállóan csak Pilisvörösvár, hanem a Pilisi – medence települései, egy társulás keretein belül.

Az elektromos áramot - osztrák és olasz mintára - a közvilágításra, a közintézmények energiaellátására, akár elektromos buszok üzemeltetésére lehetne felhasználni. A megújuló energiaforrások kiaknázása azért is jelentős lépés, mert az Európai Uniós támogatási konstrukciók pályázati kiírásai esetében sok esetben előnyt jelent, ha az önkormányzat rendelkezik energiastratégiával – írja a vorosvarihirek.hu oldal.

A SECAP Fenntartható Energia- és Klíma Akcióterv megalkotásáról is döntöttek a polgármesterek, amelynek lényege, hogy felméri az érintett települések jelenlegi energetikai helyzetét, az energiafogyasztás szerkezetét, mértékét, számba veszi a településen jelentkező legjellemzőbb, klímaváltozáshoz köthető természeti jelenségeket, megoldási javaslatokat nyújt az energiafelhasználás mérsékléséhez, és a káros klímahatások elleni védekezéshez, valamint számszerűsíti a várható eredményeket.

Abban is egyetértettek a polgármesterek, hogy a december 15-én életbe lépett új MÁV-menetrend ugyan tartalmaz pár előrelépést, de további változtatások szükségesek a jövőben, főleg a „kis megállók” jobb kiszolgálása kapcsán.

A Volán helyi körjárat terveivel kapcsolatban elhangzott, hogy az új körjárat jobb vasúti elérhetőséget biztosítana, ami egybevág azzal a kormányzati szándékkal, hogy a párhuzamos MÁV és Volán vonalak számát csökkentsék. 

A jövőben megvalósuló térségi útépítések (M0 észak, M0 nyugat, M100) kapcsán várható forgalomnövekedés miatt ismételten felmerült a 10-es elkerülő út mielőbbi megépítésének szükségessége, melyben a jelenlevők szintén egyetértetek, és kijelentették, hogy az elkerülő mielőbbi megépítését sürgetik továbbra is minden fórumon.

Címkék: Agglomeráció

Takarodót fújtak a prostinál lazuló Wittinghofnak

Ha van vér a pucájában, követnie kell a győri szexvideós kollégát. A legfőbb ideje, hogy felálljon.

Most az egyszer: álljon fel!

Borkai Zsolt az Adrián kutyálkodott, bele is bukott a forróvérű prostis kalandba. A szexbotrány elsodorta: félrelépett, majd félreállt. Belátta, hogy itt a vége, és végül az a legény a gáton, aki nem hoz szégyent közösségére, városára. Hiszen a ló néz, a csikó lát.

Ha már csikló: mondjuk ezt azért, mert ha a balliberóknál is létezik morális mérce (ami nem kettős), akkor a legfőbb ideje, ha a korlátozott erekciójú kunnilingvációkirály, vagyis Budaörs Borkaija, azaz Wittinghof Tamás is bedobja a törölközőt. Elég volt a kétes erkölcsű szégyenpolitikusokból, a helyi közösség többet érdemel. Löttyedt pornóvideók renyhe sztárocskái helyett a településnek olyan vezetőre van szüksége, akire felnézhet.

Aki nem kurváknál rágcsálja a karalábét, hanem Budaörsöt fejleszti. Aki nem a nyálát csorgatja, hanem a várost szolgálja.

A Fidesz budaörsi elnöksége felszólította a masszázskirály Wittinghoff Tamás polgármestert, hogy kövesse Borkai Zsolt győri polgármester példáját, és mondjon le. Méltatlanná és elfogadhatatlanná vált, mert a pornóról és a prostizásról lett hírhedt, nem vezetői teljesítményéről. Igaza van Czuczor Gergely Fidesz-elnöknek: a mi kis szexvideó-playboyunk „morálisan és politikailag megbukott, hazugságaival, támadó fellépésével, mesterkedéseivel sem tudja elleplezni a tényt, hogy méltatlanná vált Budaörs képviseletére”.

„Nem hagyhatjuk, hogy az erkölcsi züllés és a polgármester méltatlan helyzetéről legyen hírhedt Budaörs” – írja Czuczor, aki arra kéri a budaörsi politikai szereplőket, társadalmi és civil szervezeteket, egyházakat, hogy határozottan álljanak ki a település erkölcsi megújulásáért.

Tényleg „lehetetlen helyzet, hogy a szexbotrányba keveredett városvezető mutasson példát a budaörsieknek, vagy ő képviseljen bennünket ország-világ előtt”.

Takarodót fújtak Wittinghofnak. Ha van vér a pucájában, feláll. Legalább most az egyszer.

Az érdi polgármester trükközött, majd berezelt

Akárcsak Zuglóban Horváth Csaba: az érdi baloldali polgármester, Csőzik László is döntési hatásköröket vont volna magához az önkormányzati cégekkel kapcsolatban, de végül megijedt, és – egyelőre – elsüllyesztette előterjesztését.

Fotó: Youtube

Már az alakuló ülésen Érd Horváth Csabájává vált Csőzik László. Ami nem különösebben nagy dicsőség az újdonsült balliberális polgármester számára...

A ballib szivárványkoalíció helyi plakátarca, az egykori SZDSZ-es Csőzik a kampányában az átláthatóságról szónokolt, majd választási sikere után, mintegy kezdésként olyan, minden bizonnyal rendkívül tisztességes és demokratikus javaslattal rukkolt elő, hogy:

a város tulajdonában lévő egyszemélyes kft.-kkel kapcsolatos döntési hatásköröket ruházzák át a polgármesterre, vagyis Csőzik Lászlóra, aki ezzel elvenné a közgyűlés döntési kompetenciáját, illetvr döntéseket megelőző nyilvános vita lehetőségét.

A helyi Fidesz-KDNP azonnal jelezte, a zuglói szoci fenegyerek, Horváth Csaba (utóbb valamelyik asztalfiókba süllyesztett) mestertervéhez hasonlóan fennállna a veszély, hogy gyors és a nyilvánosság számára ellenőrizhetetlen privatizációba kezdene Csőzik elvtárs, aki ezek szerint csak szavakban világbajnoka a transzparenciának.

Miután kipattant a balhé, az érdi polgármester a sajtónyilvánosságtól olyannyira berezelt, hogy végül a november 6-i testületi ülésen elő sem merte húzni az előterjesztést, mely – lehetséges – valahol félúton eltűnt irodája és a közgyűlési ülésterem között...

A szemtelen trükköt „sikerült ma megakadályozni; szerencsére végül kivették az előterjesztések közül és még a szavazásig se jutott el az a javaslat, miszerint a polgármester a közgyűlés kihagyásával egymaga dönthetett volna bizonyos önkormányzati cégek ügyében. Figyelni fogunk a jövőben is, hogy még csak eszükbe se jusson hasonlót az előterjesztések közé csempészni, ahogy azt most megpróbálták” – írta Facebook-oldalán az érdi Fidesz-elnök, korábbi városvezető, T. Mészáros András.

Mélységesen egyetértünk vele. Csempészek, mérgezett és kútmérgező szabad madarak, politikai akarnokok és kalandorok kíméljenek! Érden is.

Címkék: Agglomeráció, Érd
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?