Blogolj!

Hogyan (ne) szerezz támogatást - Csőzik László megmutatja

A héten robbant a hír, hogy Csőzik László, Érd újonnan megválasztott szivárványos polgármestere jövőben nem kívánja támogatni a város eddig igen sikeres felnőtt női kézilabda csapatát.

Természetesen ezt a város nagyrésze nem nézte jó szemmel, már csak azért sem, mert Csőzik többek között arra hivatkozott, hogy utat szeretne inkább építeni, azt meg tudjuk, hogy az elvett 700 millió forintból hány kilométer utat lehet megépíteni. Kb kettőt. Tehát ez inkább csak jó PR duma, minthogynem valóság.

De mit is csinál egy "felelős" városvezető, ha ő nem hajlandó pénzt adni? Szponzorokat keres. És hogy keres szponzorokat? Természetesen a Facebookon közzétett nyílt levéllel. Így szokás, nem? Nem divat már találkozót kérni, időpontot megbeszélni. Egy felelős városvezető a közösségi médiában üzen.

Csőzik László, Mészáros Lőrinctől szeretne támogatást kérni. Úgy gondolom, hogy Mészáros egy normális megkeresésre, egy mindkét fél részére előnnyel járó szponzori szerződésre nem biztos, hogy nemet mondana, de ha én az ő helyében lennék egy ilyen Facebookra kiírt, leginkább Csőzik szavazóinak szóló üzenetre biztos nem reagálnék. Pláne úgy, hogy a levél, bár nagyon mézes mázosan van megírva, magyarra lefordítva így szól:

"Kedves Lőrinc!

Ha már Viktorék úgyis teletömik a zsebét azzal, hogy Érden egy csomó beruházást az Ön és családtagjai cégei kiviteleznek, igazán visszacsöpögethetne a városnak egy picit.

Üdv, László"

Aki tényleg komolyan gondolja, hogy valakivel szeretne együttműködni, tényleg szeretne valakitől pénzt kapni, az nem ilyen levelet ír. Ilyen levelet az ír, aki az elvtársainak, akarja mutogatni, hogy látjátok még Lőrinc sem ad.

Címkék: Agglomeráció

Nőnap Tárnokon - szegfű helyett pénisz

2020.02.16.

Hiába papol Dobrev Klára a nők kihasználásáról, hiába ítélik el - nagyon helyesen - balliberális oldalon a nők megalázását, amíg egy ellenzéki városban úgy gondolják, hogy nőnapra a legjobb ajándék a település hölgyeinek egy sztriptíz show, addig nincs miről beszélnünk.

"Tegyük együtt élhetőbbé Tárnokot" - ez volt a szlogenje az ellenzéki összeborulásnak Tárnokon, mely összefogásnak "köszönhetően" ellenzéki vezetője lett a városnak. Úgy látszik az új vezetés, új programszervezőket is hozott magával, akik szerint attól lesz élhetőbb a település, ha nőnapra, kizárólag hölgyek által látogatható, férfisztriptíz-showt tartanak a helyi művelődési házban.

A felvilágososdott kor gyermekei sokszor már a nőnapot is ódivatúnak, feleslegesnek tartják, ettől függetlenül sok településen még él a hagyomány, hogy ilyenkor meghívják a városban, faluban élő hölgyeket és egy kis kulturális műsor keretében, kis ajándékkal meglepik őket.

A tárnoki programszervezők szerint a nőknek nem virágra, bonbonra, hanem kivillanó nemi szervekre és izmos férfi hátsók látványára van szükségük. Mi ez hanem a nők megalázása, méltóságuk semmibe vétele.

Ezek után már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy mit terveznek a kreatív programszervezők idősek napjára, anyák napjára, ne adj' Isten gyereknapra.

Címkék: Agglomeráció

Ne kritizáld a székely zászló levételét Vácott, ha önkormányzati lakásban élsz

2020.02.13.

Bár az új balliberális vezetés még választáskor azt hangoztatta, hogy nem hogy nem fogja kilakoltatni a bérlakásban élőket, hanem még újabb bérlakásokat is építeni fog. Gondolom senki sem csodálkozik már azon, hogy ennek pont az ellenkezője történik.

A választások előtt még az önkormányzatnál dolgozott az a bérlő, akit házastársával és kilenc éves gyermekével már karácsony előtt is szeretett volna kilakoltatni a váci önkormányzat. 

A bérlőnek, akkor romlott meg a viszonya a városvezetéssel, mikor szóvá tette, hogy miért veszik le a székely zászlót a Városháza faláról. Az önkormányzati dolgozó nemvcsak az állását veszítette el, de az önkormányzat úgy döntött, hogy a lakásukból is ki kell költözniük.

Az 50 négyzetméteres lakás bérleti jogviszonyát évenként hosszabbították. Ezzel eddig semmilyen gond nem volt, automatikusan megadták, tekintve, hogy a bérlőnek semmiféle hátraléka, be nem fizetett elmaradása nincs. A tél közepén azonban váratlanul felszólították, hogy a családjával együtt haladéktalanul, de legkésőbb 15 napon belül hagyják el a lakást.  

A levélben semmilyen lehetőségről nem tájékoztatják a bajban levő családot, hanem inkább fenyegetően azt írják, hogy ha nem megy békés úton a kiürítés, akkor „igényünket jogi úton fogjuk érvényesíteni.”   

Miközben  Matkovich Ilonáék, első döntéseik között, saját pótlékaikat háromszorosára emelték, mindenféle humánum nélkül utcára tesznek kisgyermekeket. Ezt hívják balliberális szociális hálónak...

Címkék: Agglomeráció

Csőzik nem ül egy asztalhoz kollégáival

Dr. Aradszki András, országgyűlési képviselő munkareggelire hívta az érdi választókerület polgármestereit, hogy megvizsgálják településeik helyzetét és megvitassák az aktuális teendőket.

A szemfüles olvasó egyből kiszúrhatja, hogy a fényképről pont a megyei jogú város, Érd frissen megválasztott összellenzéki polgármestere hiányzik. Hogy Csőzik László miért nem ment el egy ilyen találkozóra, csak tippelni lehet, hiszen a meghívásokra nem reagált. Talán nem akar egy asztalhoz ülni jobboldali polgármesterekkel? A térség jövőjénél és az összefogásnál számára fontosabb a széthúzás és a helyben toporgás? Kicsiben is megmutatkozik, hogy hogyan gondolkodnak a baloldaliak nemzeti összetartásról, közösen felépített országról.

Címkék: Agglomeráció

Wittinghofot hidegen hagyják a súlyos szemfertőzést kapott betegek

2020.01.20.

Budaörs lenyugvó nap erejű, karalábérágcsáló balliberális vezetőjének felelősségét és emberiességét firtatják egy igencsak csúnya ügyben.

Hiába vigyorog, nem kerülhető meg a személyes felelőssége. Fotó: Facebook

A Fidesz szerint magára hagyta azt a 12 beteget Budaörs város vezetése, akik a város magánkézben lévő egészségügyi központjában szenvedtek el súlyos fertőzést szemműtét közben, még karácsony előtt. Czuczor Gergely helyi elnök a Budaörsi Egészségügyi Központ előtt emlékeztetett: az érintett betegeken további szemműtéteket kellett végrehajtani a Szent János Kórházban, ahol több betegnek is jelezték, hogy valószínűleg maradandó károsodást fog elszenvedni.

Ordító pofátlanság, hogy a műtétet követő két hétben senki sem kereste fel a betegeket az intézmény részéről, és Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás is csak maszatol a brutális felelőtlenségről árulkodó ügyben!

A Fidesz most nekiszegezte a kérdést, mint annak idején Wittinghof a dákót a „masszőrnőnek”: tervezi-e a város vezetése felülvizsgálni az egészségügyi központot üzemeltető Jump Consulting Kft. üzemeltetési szerződését, amelynek vezetői a polgármesterrel finoman szólva baráti kapcsolatokat ápolnak?

Emellett arra is válaszolnia kell a polginak, tervezi-e a város vezetése a betegek felkeresését és segítségnyújtás felajánlását a részükre. Czuczor arra is rámutatott, ha már az egészségügy ekkora biznisz Budaörsön (a Wittinghof-haveri Jump Consulting Kft. üzleti beszámolója szerint a cég 2016 és 2017 közötti 177 millió forintos nettó árbevétele 1377 millió forintra emelkedett egy év alatt), érdemes lenne az egészségügyi intézményt ismét városi üzemeltetésbe venni.

Wittinghof, válaszokat akarunk!!!

Pilisi összefogás

2020.01.11.

Társulást létrehozva fognának össze a Pilisi-medence települései, hogy osztrák mintára maguknak termeljék meg az elektromos áramot. A térség polgármestereinek idei első közös összejövetelén szó esett még a MÁV-ról, buszokról és a 10-es út elkerülőjéről is.

Forrás: vorosvarihirek.hu

A Pilisvörösvári Önkormányzat polgármesterének és alpolgármestereinek meghívására január 6-án délelőtt találkoztak Pilisvörösvár, Pilisszentiván, Solymár, Piliscsaba és Pilisszántó települések vezetői. A megbeszélésen a Pilisi Önfenntartó Kistérség témájához kötődően egy társulás létrehozásáról esett szó.

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület majdnem egy éve mutatta be a tervet, a Pilisi Önfenntartó Kistérség koncepcióját. Az elképzelés szerint megújuló energiaforrásokból elektromos áramot állítanának elő, amit teljes mértékben elfogyaszthatna a település. Mindezt nem önállóan csak Pilisvörösvár, hanem a Pilisi – medence települései, egy társulás keretein belül.

Az elektromos áramot - osztrák és olasz mintára - a közvilágításra, a közintézmények energiaellátására, akár elektromos buszok üzemeltetésére lehetne felhasználni. A megújuló energiaforrások kiaknázása azért is jelentős lépés, mert az Európai Uniós támogatási konstrukciók pályázati kiírásai esetében sok esetben előnyt jelent, ha az önkormányzat rendelkezik energiastratégiával – írja a vorosvarihirek.hu oldal.

A SECAP Fenntartható Energia- és Klíma Akcióterv megalkotásáról is döntöttek a polgármesterek, amelynek lényege, hogy felméri az érintett települések jelenlegi energetikai helyzetét, az energiafogyasztás szerkezetét, mértékét, számba veszi a településen jelentkező legjellemzőbb, klímaváltozáshoz köthető természeti jelenségeket, megoldási javaslatokat nyújt az energiafelhasználás mérsékléséhez, és a káros klímahatások elleni védekezéshez, valamint számszerűsíti a várható eredményeket.

Abban is egyetértettek a polgármesterek, hogy a december 15-én életbe lépett új MÁV-menetrend ugyan tartalmaz pár előrelépést, de további változtatások szükségesek a jövőben, főleg a „kis megállók” jobb kiszolgálása kapcsán.

A Volán helyi körjárat terveivel kapcsolatban elhangzott, hogy az új körjárat jobb vasúti elérhetőséget biztosítana, ami egybevág azzal a kormányzati szándékkal, hogy a párhuzamos MÁV és Volán vonalak számát csökkentsék. 

A jövőben megvalósuló térségi útépítések (M0 észak, M0 nyugat, M100) kapcsán várható forgalomnövekedés miatt ismételten felmerült a 10-es elkerülő út mielőbbi megépítésének szükségessége, melyben a jelenlevők szintén egyetértetek, és kijelentették, hogy az elkerülő mielőbbi megépítését sürgetik továbbra is minden fórumon.

Címkék: Agglomeráció

Takarodót fújtak a prostinál lazuló Wittinghofnak

Ha van vér a pucájában, követnie kell a győri szexvideós kollégát. A legfőbb ideje, hogy felálljon.

Most az egyszer: álljon fel!

Borkai Zsolt az Adrián kutyálkodott, bele is bukott a forróvérű prostis kalandba. A szexbotrány elsodorta: félrelépett, majd félreállt. Belátta, hogy itt a vége, és végül az a legény a gáton, aki nem hoz szégyent közösségére, városára. Hiszen a ló néz, a csikó lát.

Ha már csikló: mondjuk ezt azért, mert ha a balliberóknál is létezik morális mérce (ami nem kettős), akkor a legfőbb ideje, ha a korlátozott erekciójú kunnilingvációkirály, vagyis Budaörs Borkaija, azaz Wittinghof Tamás is bedobja a törölközőt. Elég volt a kétes erkölcsű szégyenpolitikusokból, a helyi közösség többet érdemel. Löttyedt pornóvideók renyhe sztárocskái helyett a településnek olyan vezetőre van szüksége, akire felnézhet.

Aki nem kurváknál rágcsálja a karalábét, hanem Budaörsöt fejleszti. Aki nem a nyálát csorgatja, hanem a várost szolgálja.

A Fidesz budaörsi elnöksége felszólította a masszázskirály Wittinghoff Tamás polgármestert, hogy kövesse Borkai Zsolt győri polgármester példáját, és mondjon le. Méltatlanná és elfogadhatatlanná vált, mert a pornóról és a prostizásról lett hírhedt, nem vezetői teljesítményéről. Igaza van Czuczor Gergely Fidesz-elnöknek: a mi kis szexvideó-playboyunk „morálisan és politikailag megbukott, hazugságaival, támadó fellépésével, mesterkedéseivel sem tudja elleplezni a tényt, hogy méltatlanná vált Budaörs képviseletére”.

„Nem hagyhatjuk, hogy az erkölcsi züllés és a polgármester méltatlan helyzetéről legyen hírhedt Budaörs” – írja Czuczor, aki arra kéri a budaörsi politikai szereplőket, társadalmi és civil szervezeteket, egyházakat, hogy határozottan álljanak ki a település erkölcsi megújulásáért.

Tényleg „lehetetlen helyzet, hogy a szexbotrányba keveredett városvezető mutasson példát a budaörsieknek, vagy ő képviseljen bennünket ország-világ előtt”.

Takarodót fújtak Wittinghofnak. Ha van vér a pucájában, feláll. Legalább most az egyszer.

Az érdi polgármester trükközött, majd berezelt

Akárcsak Zuglóban Horváth Csaba: az érdi baloldali polgármester, Csőzik László is döntési hatásköröket vont volna magához az önkormányzati cégekkel kapcsolatban, de végül megijedt, és – egyelőre – elsüllyesztette előterjesztését.

Fotó: Youtube

Már az alakuló ülésen Érd Horváth Csabájává vált Csőzik László. Ami nem különösebben nagy dicsőség az újdonsült balliberális polgármester számára...

A ballib szivárványkoalíció helyi plakátarca, az egykori SZDSZ-es Csőzik a kampányában az átláthatóságról szónokolt, majd választási sikere után, mintegy kezdésként olyan, minden bizonnyal rendkívül tisztességes és demokratikus javaslattal rukkolt elő, hogy:

a város tulajdonában lévő egyszemélyes kft.-kkel kapcsolatos döntési hatásköröket ruházzák át a polgármesterre, vagyis Csőzik Lászlóra, aki ezzel elvenné a közgyűlés döntési kompetenciáját, illetvr döntéseket megelőző nyilvános vita lehetőségét.

A helyi Fidesz-KDNP azonnal jelezte, a zuglói szoci fenegyerek, Horváth Csaba (utóbb valamelyik asztalfiókba süllyesztett) mestertervéhez hasonlóan fennállna a veszély, hogy gyors és a nyilvánosság számára ellenőrizhetetlen privatizációba kezdene Csőzik elvtárs, aki ezek szerint csak szavakban világbajnoka a transzparenciának.

Miután kipattant a balhé, az érdi polgármester a sajtónyilvánosságtól olyannyira berezelt, hogy végül a november 6-i testületi ülésen elő sem merte húzni az előterjesztést, mely – lehetséges – valahol félúton eltűnt irodája és a közgyűlési ülésterem között...

A szemtelen trükköt „sikerült ma megakadályozni; szerencsére végül kivették az előterjesztések közül és még a szavazásig se jutott el az a javaslat, miszerint a polgármester a közgyűlés kihagyásával egymaga dönthetett volna bizonyos önkormányzati cégek ügyében. Figyelni fogunk a jövőben is, hogy még csak eszükbe se jusson hasonlót az előterjesztések közé csempészni, ahogy azt most megpróbálták” – írta Facebook-oldalán az érdi Fidesz-elnök, korábbi városvezető, T. Mészáros András.

Mélységesen egyetértünk vele. Csempészek, mérgezett és kútmérgező szabad madarak, politikai akarnokok és kalandorok kíméljenek! Érden is.

Címkék: Agglomeráció, Érd

Terítéken a polgármesterek - Interjú Kiszelné Mohos Katalinnal

2015.10.15.

Egy évvel az önkormányzati választások után megkerestük a budapesti kerületek és az agglomeráció polgármestereit, hogy a ciklus egyötödéhez érve adjanak egy pillanatképet, mit sikerült megvalósítani a választási programjaikból. Kiszelné Mohos Katalin, Nagykovácsi polgármesterének válaszait a nullker blog körkérdéseire az alábbiakban közöljük:

A választási kampányban elhangzott ígéreteihez képest mit sikerült megvalósítania?

 • A korábbinál jóval koncentráltabb figyelem a település közösségére.
 • Nyitottabb kommunikáció
 • Együttműködés a nemzetiségi önkormányzattal (nemzetiségi nyelven helységnévtábla, állandó helyiség biztosítása, kiállítási lehetőség biztosítása).
 • Együttműködés civil szervezetekkel.
 • Járdaépítés, felszíni vízelvezetés, útjavítás.
 • Szennyvízhálózat fejlesztése.
 • Közterületek virágosítása, rendezettebbé tétele.
 • Általános iskola kapacitásbővítése.
 • Gyermekek nyári ellátásának megszervezése.
 • Bölcsődeépítés.
 • Gyermekorvosi ellátás és védőnői szolgálat körülményeinek javítása.
 • Készenléti Szolgálat anyagi támogatása (tűzoltó laktanya építéséhez).
 • Vállalkozások helyben való megtelepedésének segítése.
 • Közösségi és kulturális élet fellendítése, művészeti kezdeményezések támogatása.
 • Mozgásra, sportolásra ösztönzés, egészséges életmód népszerűsítése (pl. Mobilitás hete, Sportágválasztó, Egészségnap)
 • A képviselők bevonása az érdemi munkába.
 • Helyi adók felülvizsgálata, idős lakosok építményadó kedvezményének megállapítása.
 • Idős lakosok születésnapi köszöntése vásárlási utalvánnyal.
 • Településüzemeltetési Kft. működésének felülvizsgálata és racionalizálása.
 • Információs tábla kihelyezése a polgármesteri hivatal előtt.

Kiszelné Mohos Katalin - Fotó: kiszelkati.hu

Időarányosan hogy áll a kerület fejlesztésével?

Az eltelt rövid időhöz képest szép fejlesztési eredményeket értünk el. Folyamatosan pályázunk további fejlesztésekre. Az előttünk álló 4 év még sok fejlesztési lehetőséget rejt magában.

Milyen nehézségekbe ütközött a képviselőtestülettel történő együttműködése?

A képviselők – munkahelyi elfoglaltságaik mellett – nem biztos, hogy elegendő időt tudnak szánni a képviselői feladatokra.

Mi az, amit nem sikerült az első esztendőben megoldania?

Sok feladat vár még ránk az előttünk álló négy évben, amiknek jelentős része a gazdasági lehetőségeken, pénzügyi forrásokon múlik (pl. oktatási-nevelési intézmények további bővítése, sportolási lehetőségek fejlesztése, parkolási gondok megoldása, temető és ravatalozófejlesztése, köztéri szemetesek telepítése, ifjúsági/szabadidő park létrehozása, turizmus fejlesztése, kerékpár utak kialakítása, útépítés/útjavítás, helytörténeti feltáró munka, vállalkozások bevonzása).

Mi az, amiről már most látszik, hogy a ciklus végéig nem tudja megvalósítania?

 • A lakosság igényeinek megfelelő mennyiségű és minőségű kerékpáros infrastruktúra megvalósítása.
 • Önálló közműellátás megoldása.

A 2013/2014-ben tett szociális intézkedéseit fent tudja-e tartani a teljes ciklus ideje alatt?

Nem releváns.

Tervez-e újabb ciklust, vagy már keresi az utódját?

Bár rendkívüli energiákat emésztenek fel a feladataim, mégis tervezek újabb ciklust is, hogy a megkezdett úton minél hosszabb időn át eredményesen haladhassunk településünk lakosságával. Hiszem, hogy a lakossággal és a képviselő-testülettel közösen elért eredmények településünk pozitív irányú fejlődését szolgálják. 

Címkék: Agglomeráció

Kővel, kő nélkül

2015.09.02.

Egy zarándokhely háromszáz éve

Budakeszi határában az erdő szélén áll méltóságteljesen egy templom, a város szimbolikus jelentőségű kulturális öröksége.

A makkosmáriai Angyalok Királynéja tiszteletére felszentelt kegytemplom hiteles története a XVIII. századba nyúlik vissza. 1731-ben egy Traub János nevű legény a Budakeszi határában fekvő szőlősbe igyekezett. Egy útszéli tölgyfánál a szenvedő Krisztus arca jelent meg előtte. Így indult útjára a máig ható történet és az imameghallgatások, csodás gyógyulások fontos zarándokhellyé emelték a helyet.

Augusztus végén ennek a sokat látott kegyhelynek, mozgalmas, közel háromszáz éves története elevenedett meg a templom kertjében. Egy olyan helyé, amely többször szinte teljesen megsemmisült, az emberek hite által Isten kegyelméből a történelem legszörnyűbb időszakaiban mégis újjáéledt és túlélt minden világégést.  Egy olyan történet, melynek a ma embere számára is erőt adó tanulságai vannak. Az Istenre figyelő embernek Isten segítségével semmi sem lehetetlen. Ezt sugallja a darab címe is: Kővel, kő nélkül. Akár éppen áll a templom, akár éppen nem: a Teremtő jelen van és munkálkodik. Az övéi tudják ezt, és ha kitartanak, a hitük gyümölcse sem marad el.  Ezt üzeni nekünk, mai embereknek Varga Lóránt történelmi játéka. Az összefogás példás bizonyítéka a fenti gondolat megértése, hiszen a Város Önkormányzata, művelődési központja, civil szervezete a Szépítők Egyesület és egyházai a római katolikus és református is együtt dolgoztak az elmúlt hónapokban a színházi előadás sikeréért.

A színházi este rendezője Lázár Csaba, zeneszerzője Laczó Zoltán Vince, aki a helyi sváb zenei hagyományokat is beleszőtte zenéjébe valamint a budakeszi polgárok és hivatásos színészek közös munkája messze felülmúlta a várakozásokat, a három estén több mint ezer ember volt kíváncsi az előadásra. Az előadások előtt napokkal elfogytak a jegyek. Tapintható volt a szeretet és az összefogás ereje.

Remélem a sok áldozatos munkát megbecsülve, meg is őrzik ezt a kincset és évről-évre újra bemutatják, megmutatva mindenkinek, mekkora ereje van egy hitben élő közösségnek.

Hanczár János

Címkék: Agglomeráció

Ezeket a cikkeket olvastad már?