Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

2020.03.07. | Nullker

A haverok és a politikai műmájerek dúskálnak zsetonban, fejlesztésekre és közbiztonságra annál kevesebb jut a VIII. kerületben. Tetszettek „forradalmat” csinálni...

Tovább
Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Tovább
Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Tovább

Pofátlanság a köbön: zsíros szerződésekkel tömik Czeglédyt a DK-s kerületek

Ennyit az ellenzék morális állapotáról: Újbudán és Erzsébetvárosban is a nemrégiben még előzetesben lévő, korábban többek közt költségvetési csalással gyanúsított, illetve adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt anno jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt Czeglédy Csabát bízzák meg a kerület gazdálkodásának átvilágításával.

Bilincsben a vádlott - most meg közpénzzel tömi a DK. Gratulálunk! Fotó: MTI

Gyurcsány Fletótól érkezett a telefon a vörös vonalon? Gyanús, mert a DK-s elvtársak a hangsebességnél is gyorsabban vágták magukat haptákba, hogy zsíros szerződéseket toljanak a haverok-cinkosok orra alá.

Niedermüller Péter és László Imre szégyenpolgik – róluk van ugyanis szó – alighogy a polgármesteri székben landoltak, máris az Ördög őszödi böszme ügyvédjét tárcsázták. És nemcsak a hogyléte felől érdeklődtek, de legott meg is kínálták a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodát Erzsébetváros és Újbuda önkormányzatának jogi képviseletével. Bármiféle komolyabb előzetes egyeztetés nélkül olyan érzékeny és kiemelten fontos feladatokat bíznak a nevezett irodára az adófizetők pénzéből finanszírozva a szolgáltatást, mint például az önkormányzatok folyó szerződéseinek, gazdálkodásának átvilágítása vagy a sajtóperes ügyek intézése.

Úgy tűnik, a balliberálisoknál, különösen a Gyurcsány-bandánál ismeretlenek a morális gátak, legalábbis nincs olyan erkölcsi határ, amit ne hágnának át különös élvezettel. Ők pofáztak a budapestieknek tisztességről, becsületességről, átláthatóságról, korrupciómentességről? Van bőr a képükön? A Bud Spencer-klasszikust újraköltve: HITELESSÉG NINCS, ÉS NEM IS VOLT!

Mert hát szögezzük le: az új partner feje, motorja és arca nem más, mint az inkább hírhedt, mint híres politikus-ügyvéd, Szombathelyen régebben MSZP-s „városatya”, újabban független önkormányzati képviselővé is avanzsált Czeglédy Csaba. Aki rendszeresen látja el Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné Dobrev Klára, valamint vezető DK-s és szocialista politikusok jogi képviseletét is. (Nem mellesleg diákkörökben is jól cseng a neve, ugyebár...)

Tehát az a Czeglédy, akit 2010 előtt is ítélték jogerősen felfüggesztett börtönre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt, és aki ellen jelenleg is bírósági eljárás van folyamatban. A cégéhez, a Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 ember ellen emeltek vádat. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése és más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt: 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Októberben ítélt jogerősen három év, illetve két év hat hónap börtönre a Szegedi Törvényszék három olyan vádlottat, akik beismerték bűnösségüket, és a büntetésről az ügyészséggel egyezséget kötöttek. A trükkös Czeglédy ellen még nem tudta lefolytatni a vádlotti büntetőeljárást a bíróság, mert a Humán Operátor-buli „atyja” az EP-választáson a DK listáján mentelmi jogot szerzett (köszi, Fletó!), majd nyár óta eljárásjogi okok miatt kibekkelte, hogy megszorongassa az igazságszolgáltatás (szégyen, magyar bíróság!).

Persze ami késik, nem múlik. Legalábbis reméljük.

A kérdés már csak az: kiről és mit tudhat Czeglédy, hogy a tisztességre és az erkölcsre fittyet hányva turbófokozatban meg kell tömni a zsebét jó ropogós közpénzzel?

Takarodót fújtak a prostinál lazuló Wittinghofnak

Ha van vér a pucájában, követnie kell a győri szexvideós kollégát. A legfőbb ideje, hogy felálljon.

Most az egyszer: álljon fel!

Borkai Zsolt az Adrián kutyálkodott, bele is bukott a forróvérű prostis kalandba. A szexbotrány elsodorta: félrelépett, majd félreállt. Belátta, hogy itt a vége, és végül az a legény a gáton, aki nem hoz szégyent közösségére, városára. Hiszen a ló néz, a csikó lát.

Ha már csikló: mondjuk ezt azért, mert ha a balliberóknál is létezik morális mérce (ami nem kettős), akkor a legfőbb ideje, ha a korlátozott erekciójú kunnilingvációkirály, vagyis Budaörs Borkaija, azaz Wittinghof Tamás is bedobja a törölközőt. Elég volt a kétes erkölcsű szégyenpolitikusokból, a helyi közösség többet érdemel. Löttyedt pornóvideók renyhe sztárocskái helyett a településnek olyan vezetőre van szüksége, akire felnézhet.

Aki nem kurváknál rágcsálja a karalábét, hanem Budaörsöt fejleszti. Aki nem a nyálát csorgatja, hanem a várost szolgálja.

A Fidesz budaörsi elnöksége felszólította a masszázskirály Wittinghoff Tamás polgármestert, hogy kövesse Borkai Zsolt győri polgármester példáját, és mondjon le. Méltatlanná és elfogadhatatlanná vált, mert a pornóról és a prostizásról lett hírhedt, nem vezetői teljesítményéről. Igaza van Czuczor Gergely Fidesz-elnöknek: a mi kis szexvideó-playboyunk „morálisan és politikailag megbukott, hazugságaival, támadó fellépésével, mesterkedéseivel sem tudja elleplezni a tényt, hogy méltatlanná vált Budaörs képviseletére”.

„Nem hagyhatjuk, hogy az erkölcsi züllés és a polgármester méltatlan helyzetéről legyen hírhedt Budaörs” – írja Czuczor, aki arra kéri a budaörsi politikai szereplőket, társadalmi és civil szervezeteket, egyházakat, hogy határozottan álljanak ki a település erkölcsi megújulásáért.

Tényleg „lehetetlen helyzet, hogy a szexbotrányba keveredett városvezető mutasson példát a budaörsieknek, vagy ő képviseljen bennünket ország-világ előtt”.

Takarodót fújtak Wittinghofnak. Ha van vér a pucájában, feláll. Legalább most az egyszer.

Pikó sem volt szűkmarkú magával és a haverokkal

Egymilliós fizetésből kell „tengődnie” a józsefvárosi újonc polgármesternek. Reméljük, kenyérre és tejre futja majd az „alamizsnából”.

Egymilliós fizuval van minek örülni...

Itt az újabb „szent”, akinek maga felé hajlik a keze.

Nem aprózta el Pikó András! Vagyis Józsefváros újdonsült, ráadásul full tapasztalatlan balliberó vezetője máris aprópénzre váltotta vékonyka választási sikerét. Már amennyiben aprópénznek nevezhetjük, hogy az egykori rádiós – a Klubrádió korábbi „ütőembere” –  egymilliós fizut szavaztatott meg magának balliberális elvtársaival a VIII. kerületi testület alakuló ülésén.

Mit mondjunk, tud élni! Nagyon bízunk benne, ebből a milliós „alamizsnából” futja majd kenyérre és tejre a „haladófüggetlenobjektív” ikonnak!

Csak a rend és a tények kedvéért: havi 997,2 ezer forint havi illetményt, plusz 150 ezer forint költségtérítést állapított meg Pikó Andrásnak a józsefvárosi önkormányzat. (Tegye fel a kezét, aki nem fogadná ezt el! Na, legalább egy valaki, de tényleg!) A polgi persze – jó balliberó szokás szerint – a haverokat és/vagy a szövetséges pártkatonákat sem hagyta az út szélén. Avagy az utóbbi években szebb napokat is látott „nyolckerben” is felpörgött az osztogató- és fosztogatótempó.

A „felszabadító” ellenzék rárepült a politikai kifizetőhelynek nézett önkormányzat kasszájára.

Az alpolgármesternek választott trojka, Szili-Darók Ildikó, Erőss Gábor, és Rádai Dániel havi 797,8 ezer forint illetményből plusz 120 ezer forint költségtérítésből tengődhet ennek jegyében a következő „szűk” esztendők során. Kinevezték a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. és a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. új, persze hithű és lojális vezetését is, akik szintén pofás kis csomagot kaptak útravalóul. A JGK Zrt. igazgatósági elnök tiszteletdíja bruttó 359 000 forint, plusz 180000 költségtérítés, az igazgatósági tagoké 209 000 forint, plusz 104000 költségtérítés, ugyanez a JKN Zrt. esetében 209 000+104000 forint, valamint 164 000+82000 forint.

Ennyit még a takarékosságról.

Karácsonyt nem hatotta meg az atléták összefogása: bizonytalan a vb sorsa

2019.11.06.

Kéreti magát, mint egy... Vigyorogva annyit nyökögött a kormányülés után, ha azonnali válasz kell, akkor nem kér az atlétikai vb-ből és a budapesti stadionépítésből. Egyébként meg lehet, hogy szíveskedik megfontolni. Ennél azért az ország és a sportág többet érdemel!

A kormányülésen járt. Nem volt benne sok köszönet. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Különleges vendége volt a szerdai kormányülésnek. A „special guest” szerepét Gyurcsány Ferenc jelenkori magyar hangja és kinyújtott balkeze, Karácsony Gergely főpolgármester játszotta el. KariGerit azért invitálta meg némi pogácsára és kávéra Orbán Viktor kabinetje, hogy – ha már október 13-án így hozta a főváros balszerencséje – a következő évek budapesti fejlesztéseiről egyeztessenek.

És mert KariGeri karakán ember – nem az a pártszédelgő, de nem is olyan típus, aki minden évben más akar(t) lenni –, jól oda is tette a kormány asztalára, miből kérnek a budapestiek, és – szerinte – miből nem.

KariGeri annyira karakán ember is, hogy miután az egyes kerületek ellenzéki polgármesterei keményen a sarokba szorították, már a stadionstopot sem gondolja olyan komolyan, mint kampányában. Legalábbis ami a labdarúgó-létesítményeket illeti. Persze ki szeretné, ha holmi heves futballszurkolók netán arról fantáziálnának, hogy mérgükben elássák – mármint utánajárnak, hol van a kutya elásva, ha netán egyik vagy másik patinás fővárosi klubnak nem lesz méltó, modern otthona...

Kiderült viszont, hogy

a főpolgármestert egyáltalán nem hatotta meg a magyar sztáratléták, olimpiai, vb- és Eb-érmesek széles körű összefogása a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság érdekében.

Pedig Baji Balázstól kezdve Márton Anitán át a tiszteletbeli atléta Hosszú Katinkán át a sportolók világosan és egyértelműen megfogalmazták, mivel játszik a főváros fura ura, mekkora a tét, és hogy a történet nemcsak a presztízsről és sok-sok ezer atléta álmáról szól, hanem arról is, hogy a sportág végre-valahára 21. századi körülmények között végezhesse munkáját Magyarországban, olyan feltételek mellett, melyek a riválisoknak régóta rendelkezésre állnak.

KariGerinek úgy tűnik, kőből van a szíve. De attól sem kell tartani, hogy a józan észre hallgat.

Vigyorogva annyit nyökögött, ha most azonnal vár választ a kormány az atlétikai stadion beruházása ügyében, akkor nemet mond. De ha hagynak egy kis időt, és ha majd az egészségügyre is fordít az állam Budapesten, akkor talán, talán szíveskedik november végéig ezt átgondolni. Amíg nincs CT, addig nincs stadion, tehát a főváros nyitott minden együttműködésre, amennyiben a számára fontos projektek megvalósulnak” – hahorászott sajtótájékoztatóján. Micsoda demagógia ez annak tükrében, hogy elképesztő vehemenciával kezdődött meg a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a pénz- és a pozícióosztogatás: lett például 5(öt!) alpolgármester havi cirka 8 millió forintból, az adófizetők „támogatásával”. És micsoda bugyuta együgyűség, hogy egy ilyesfajta létesítmény, illetve maga az atlétikai vb – a karácsonyi „logikával” – a főváros számára „nem fontos”...

Öröm az ürömben, hogy a hírek szerint Orbán Viktor világossá tette: amennyiben Budapest lesz olyan korlátolt, hogy nem kér a 2023-as vb-ből, Magyarország minden követ megmozgat azért, hogy vidéken megrendezhesse a világ egyik legfontosabb és legnézettebb (sport)eseményét.

És ez esetben e gyönyörű, hagyományos alapsportág otthona, nemzeti központja sem a fővárosban lesz, hanem – mondjuk – Debrecenben vagy Székesfehérvárott. Persze a sportolók és a sportemberek ez esetben is tudni fogják, kinek mit (nem) köszönhetnek.

Mert régi igazság: az országnak van fővárosa, nem a fővárosnak országa.

A langyosokat meg előbb-utóbb úgy kivágja magából az egészséges közösség, mint azt a bizonyos macskát szarni.

Forrás: ezatuti.blogstar.hu/Pintér M. Lajos

Címkék: Főváros

Az érdi polgármester trükközött, majd berezelt

Akárcsak Zuglóban Horváth Csaba: az érdi baloldali polgármester, Csőzik László is döntési hatásköröket vont volna magához az önkormányzati cégekkel kapcsolatban, de végül megijedt, és – egyelőre – elsüllyesztette előterjesztését.

Fotó: Youtube

Már az alakuló ülésen Érd Horváth Csabájává vált Csőzik László. Ami nem különösebben nagy dicsőség az újdonsült balliberális polgármester számára...

A ballib szivárványkoalíció helyi plakátarca, az egykori SZDSZ-es Csőzik a kampányában az átláthatóságról szónokolt, majd választási sikere után, mintegy kezdésként olyan, minden bizonnyal rendkívül tisztességes és demokratikus javaslattal rukkolt elő, hogy:

a város tulajdonában lévő egyszemélyes kft.-kkel kapcsolatos döntési hatásköröket ruházzák át a polgármesterre, vagyis Csőzik Lászlóra, aki ezzel elvenné a közgyűlés döntési kompetenciáját, illetvr döntéseket megelőző nyilvános vita lehetőségét.

A helyi Fidesz-KDNP azonnal jelezte, a zuglói szoci fenegyerek, Horváth Csaba (utóbb valamelyik asztalfiókba süllyesztett) mestertervéhez hasonlóan fennállna a veszély, hogy gyors és a nyilvánosság számára ellenőrizhetetlen privatizációba kezdene Csőzik elvtárs, aki ezek szerint csak szavakban világbajnoka a transzparenciának.

Miután kipattant a balhé, az érdi polgármester a sajtónyilvánosságtól olyannyira berezelt, hogy végül a november 6-i testületi ülésen elő sem merte húzni az előterjesztést, mely – lehetséges – valahol félúton eltűnt irodája és a közgyűlési ülésterem között...

A szemtelen trükköt „sikerült ma megakadályozni; szerencsére végül kivették az előterjesztések közül és még a szavazásig se jutott el az a javaslat, miszerint a polgármester a közgyűlés kihagyásával egymaga dönthetett volna bizonyos önkormányzati cégek ügyében. Figyelni fogunk a jövőben is, hogy még csak eszükbe se jusson hasonlót az előterjesztések közé csempészni, ahogy azt most megpróbálták” – írta Facebook-oldalán az érdi Fidesz-elnök, korábbi városvezető, T. Mészáros András.

Mélységesen egyetértünk vele. Csempészek, mérgezett és kútmérgező szabad madarak, politikai akarnokok és kalandorok kíméljenek! Érden is.

Címkék: Agglomeráció, Érd

Csabi Csacsi máris a mutyicsászárral kokettál

2019.11.06.

Sprintben kezdte a maratoni távot az elvben korrupcióüldözési célzattal Zuglóba ejtőernyőztetett szocialista. Avagy a jó öreg zuglói parkolási biznisznek – „istenúccse” – folytatódnia kell. The buli must go on.

Horváth Csaba sem hagyja az út szélén a jó öreg zuglói parkolóbizniszt...

Nem gatyázik és nem totojázik: máris szerződne a parkolási mutyi császárával az MSZP-s Horváth Csaba Zuglóban, vagyis újabb négy évre kötne üzletet Kupper András cégével a zuglói önkormányzat. Ezt amúgy a kerület MSZP-s polgármesteréről – annak előterjesztése nyomán – nem a jobber propagandasajtó szórja a világtalan világhálóra, hanem Horváth balliberó „baráti” portáljai (24.hu, 444.hu) igyekeznek a ravasz, mohó politikus kis kacsójára csapkodni...

Szóval az a helyzet, a XIV. kerületi testület igencsak gyanúsan sietősen, már november 7-én szentesítheti az újabb parkolási bizniszt, ami 76 darab új parkolóóráról, azok telepítéséről és karbantartásáról szól. Az automaták darabja több mint 2 millió forintba kerül, amiket a fent említett úriember cége, a C-Ware Kft. szállít, telepít és helyez üzembe, majd darabját havi 40 ezer forintért négy éven át karbantart. Más vállalkozás el sem indulhatott a közbeszerzésen. A 444 az ex-Centrum Kft.-s Kuppert a fővárosi parkolás megkerülhetetlen figurájának nevezi, „akit pont egy zuglói ügy kapcsán nyolcvanezer rendbeli csalás miatt korábban elítélt a bíróság”. A háromnégyes szerint „cégei korábban behálózták a budapesti kerületeket, pártokon átívelő üzleteket kötött, és úgy tűnik, a pervesztés ellenére sem tud kikopni a budapesti parkolási ügyletekből, bár a Centrumot 2010-ben megroppantották a Fidesz akkori törvénymódosításai, a cég vezetői csupán két kerületet tudtak megtartani maguknak: Erzsébetvárost és Ferencvárost”.

Az is izgi, hogy miközben egyre nő a bankkártyás fizetések aránya a fővárosi parkolóknál, addig a zuglói beszerzés nyomán épp bankkártyával nem lehet majd fizetni. Miért is lehetne...

Csabi Csacsi (ő a polgi) persze mossa kezeit, neki a közbeszhez semmi köze, ő olyan ártatlan, mint egy ma született bárány. Ráfogja az egészet – no nem a nyuszira, hanem a termetes elődre, KariGerire. A Népszavának sopánkodik egy jót, hogy „nem volt mozgástere, hiszen már áprilisban a parkolózónák bővítéséről döntött az akkor még Karácsony vezette testület. Horváthnak pedig állítólag jelezte elődje, hogy ebben az ügyben hamar döntést kell hozni.”

Még kb. ennyit reagált a ballib sajtónak: „Nekem polgármesterként azt kell vizsgálnom, hogy az adott döntés a zuglóiak érdekeit szolgálja-e, a legjobb berendezést a legalacsonyabb áron szolgáltatja-e. Személyes érzelmeknek és fenntartásoknak ebben helye nincs.”

Na nézd csak! Azt meg elfelejtette megemlíteni, hogy a pénznek nincs szaga...

Címkék: XIV. kerület, Zugló

Az ellenzéki győzők Rákospalotán is megtömték a zsebüket

Így kezdtek ti: ötven százalékkal megemelték a fizetésüket a XV. kerületben többséghez jutó balliberálisok. Mégse halhatnak éhen így a nagy munka elején...

Gyurcsány Fletó azt üzente: ne légy szívbajos, Angéla, te!

Még meg sem melegedett alattuk a szék, máris enyves kézzel nyúlkálnak a közpénzek után a XV. kerületi szivárványkoalíció válogatott figurái. Gyurcsány-honleány Németh Angéla vezetésével úgy láttak munkához, hogy első lépésként durván megemelték saját fizujukat. Biztos, ami biztos.

Hiszen mi másról szólna a társadalmi felelősségvállalás az nagy (bal)liberális demokráciában. Mindent a népért. Elsősorban a képviselőket. Akik pedig csak nem halhatnak éhez az izzadságos, kőkemény munkában, melyet szigorúan és mindenek előtt a kerület lakóinak érdekében fognak elvégezni.

Szóval történt, ami történt: a Mindenki a Tizenötödikért Egyesület listáján induló, Budapest XV. kerületében „kétharmados” többséget szerző ellenzéki pártok polgármester asszonyuk előterjesztésére egy átlátszóságában is szánalmasan gusztustalan és kisstílű javaslatot lehurrázva brutálisan, ötven százalékkal megemelték a képviselők alapilletményét. Hiszen jár, ami jár, gondolhatták a gondolkodó elvtársak és elvtársnők.

A Magyar Hírlap kiszámolta: a képviselői alapdíj kétszázezerről 299 151 forintra emelkedik, egy bizottsági tagsággal együtt pedig 428 783 forint „mellékest” jelent havonta. A bizottsági elnökök és a tanácsnokok 498 585 forintot, az alelnökök pedig 458 698 forintot kapnak. A külsőseiket is megfizetik a balliberók, a sima külsős bizottsági tagok havonta 200 431 forintot, míg az alelnöki tisztségét viselő külsősök 250 539 forintot kapnak. „Kiszámoltuk, hogy egy héttagú bizottság, amelyben két külsős tag kap helyet, havonta 2 274 512 forintba kerül majd az adófizetőknek, a hat bizottság együttesen 13 640 072 forintba. Öt év alatt összesen 819 millió forintot kóstál az önkormányzati bizottságosdi” – írja a lap.

Vagyis a mindenkinek partnerséget ígérő Németh Angéla rögtön bizonyított: kiderült róla, hogy elsősorban és csakis saját sleppjének és zsebének a megbízható partnere.

Végére hagytuk a csattanót (naná), tehát jön a hab a tortára! Előzetes hatásvizsgálatban Gyurcsány rákospalotai női tanítványa által a pofátlan emelés ily pofátlanul került megindoklásra:

„a módosítás a képviselői és a bizottsági munka megbecsülésének erősítése érdekében indokolt”.

Pestiesen szólva: nem semmi. Vastagbőr.

Újbudai módi: semmi munka, dupla pénz!

Itt rohadtul nem működik a matek. Vagy csak nekem nem áll össze? Eddig a 1990-1994-es időszakot leszámítva soha nem volt szükség háromnál több alpolgármesterre Újbudán. A legutóbbi ciklusban kettő volt. Erre mi történik most? 

A korábbi kettő helyett négy új kerületi alpolgármester lesz. Ezek után gondolhatnánk, mivel négyen kellenek, hogy elvégezzék a korábbi kettő munkáját, a fizetésük legalább nem lesz sok. Na még mit nem!

Fotó: MTI

Újbuda ellenzéki többségű képviselő-testülete csütörtökön elfogadta László Imre DK-s polgármester előterjesztéseit, amellyel megduplázták az alpolgármesterek fizetését – írta meg az Origó. A törvényileg kiosztható maximális fizetést kapják úgy, hogy még semmit nem tettek a kerületért. Pontosabban annyit tettek, hogy megemelték saját fizetésüket. 

Nevezzük meg azért ezt a négy kiváló dolgozót. A DK-s Bakai-Nagy Zita, a Momentumos Orosz Anna, a Párbeszédes Barabás Richárd, valamint a szocialista Hintsch György. Az Origó értesülései szerint Orosz Anna 979 100 forintot (költségtérítés: 146 900 forint); Bakai-Nagy, Barabás és Hintsch pedig 928 100 forintot (költségtérítés: 139 200 forint) vihet haza.

Kurvára kellett nekünk ez az ellenzéki összefogás. Több éhes szájat üres zsebet kell megtömni. 

Még szerencse, hogy a Jobbik és az LMP kimaradt a nagy koalíciós kényszeres osztogatásból. Úgy fest csak a szavazóikra volt szüksége ennek a hét faluból összeszedett csürhének. Most pedig a mór megtette kötelességét, a mór mehet. A húsosfazékhoz őket már nem engedik oda. Pedig milyen jól mutatna fél tucat alpolgármester!

Persze ne legyünk igazságtalanok. A polgármester úr dolgozik. A fizetésemelések mellett ő már fúrja a budai szuperkórház ügyét!

Újbuda új polgármestere leállítaná a szuperkórház építését

A volt kórházigazgató szerint olcsóbban és jobban szolgálná a régió érdekeit, ha a Szent Imre Kórházat fejlesztenék tovább. A polgármester teljeskörű vizsgálatot tervez az önkormányzat korábbi működésének átvilágítására - derült ki a hírklikknek adott interjújából, amelynek ezek voltak a legfontosabb részei: „ Visszafordítható-e annak a szuperkórháznak a kivitelezése, amelyről korábban egyértelműen kijelentette: felesleges, hihetetlenül sok pénzbe kerül, amelynek egy részét feltehetően el is lopnák...

Címkék: Újbuda

Újpesti hazugságok

Két hét. Nagy idő. Akár egy örökkévalóságnak is tűnhet, ha mondjuk ennyi ideig fáj a fogunk. Viszont ha ígéretről és annak betartásáról beszélünk, akkor olyan mintha meg sem történt volna. Akárcsak Újpesten.  

Ahol ugye egy Momentumos - valószínűleg a lila szín miatt lehetett ilyen sikeres - polgármestert válaszottak maguknak az újpestiek Déri Tibor személyében. Akinek annyira örültek a polgármesteri hivatal dolgozói, hogy több mint negyvenen rögvest fel is mondtak a gépkocsivezetőtől a jegyzőig. És mint a mellékelt példa mindjárt bizonyítja, ők döntöttek jól. Mert ez az "igazmondó juhász" - értsd Déri Tibor - nagy ijedtében kijelentette, hogy:

„Mi nem tisztogatni jöttünk, hanem dolgozni, és mindenkivel együtt szeretnénk működni, aki tenni szeretne Újpestért, bármilyen politikai színekben tegye ezt.” 

De ezt csak a szájával mondta, ellenben nem gondolta komolyan.

Tegnap ugyanis végre összeült az új Újpesti közgyűlés, és olyan hatékonyak voltak, hogy kezdetnek este már ki is rúgták a kerületi művházak vezetőit, meg úgy mindenkit. Nem, nem túlzunk. Az SZTK vezetőjétől a piac vezetőjén át MINDENKIT!

Ám nem csak ennyi történt, néhány helyen már azt is tudni, hogy kik lesznek az új kinevezettek. 

Az UKK új vezetőjét például Belán Beatrixnak hívják. Aki természetesen a megtestesült kulturális- és művészeti nagykövet, a versek és a költészet nagy rajongója, szabadidejében festőművész, és az amatőr színjátszásnak is hódol. Vagyí nem. Ami viszont biztos, hogy 2007-2010 között MSZP-s alpolgármester volt. Ezek szerint ő a mindenre alkalmas pártkatona.

Az UKK

És itt szeretném ismételten a figyelmükbe ajánlani Déri Tibor ígéretét: 

„Mi nem tisztogatni jöttünk, hanem dolgozni, és mindenkivel együtt szeretnénk működni, aki tenni szeretne Újpestért, bármilyen politikai színekben tegye ezt.” 

Aha. Bármilyen színekben ami egyezik az általatok elképzelttel. Ellenzéki oldalon még a közmondásokat is máshogy ismerik: Az ígéret szép szó, ha megszegjük, úgy jó! 

Címkék: Újpest

Ki lepődik meg? Hatalmasat hazudott Budavár polgármestere!

V. Naszályi Márta, az I. kerület újdonsült fura ura erősen kezdett: annyira megrettent a Horthy-restauráció rémétől, hogy lódított egy jókorát a Bölcs Várról. Is.

Szép kis társaság, díszes kompánia. A középső hölgy a budavári polgármester. Fotó: Facebook/V. Naszályi Márta

V. Naszályi Márta (ne ijedjetek meg: nem az ötödik, hanem csak a Váradiné) igen erősen kezdett Budavár Önkormányzatának élén. Karácsony KariGeri Gergő párbeszédes párttársa akkorát sivalkodott a Magyar Hang nevű lapocskának, hogy budai Vár falai is beleremegtek.

KariGeri az I. kerületbe ejtőernyőztetett polgármestere hevesen hisztizett a Horthy-restauráció rémképétől, de az egész drámaszakkörös színjátéka csak azt a célt szolgálta, hogy a kormányzati várprogramba törölje jó szagú balliberális lábát.

Horthy-restaurációról persze szó sincs, de ha már itt tartunk, tényszerűen is hazudott pár hatalmasat az újdonsült polgi. V. Naszályi ugyanis azt mantrázta a lakájmédiának, hogy

„gondot jelent az MNB-elnök Matolcsy Györgyhöz köthető Pallas Athéné Domus Animae (PADA) alapítvány térnyerése is a Várban, ahol az egyik épületben oktatási központként határozza meg önmagát, eközben ott egy borospince és két vendéglő működik”.

A csúsztatásnak enyhe lódítást a Magyar Nemzeti Bank főkoordinátora nyugodt hangvételű, okos levélben leplezte le, és tette helyre. Dubéczi Zoltán elnöki főtanácsadó meg is hívta V. Naszályit, mielőtt legközelebb ennyire hangosan ordítozik, előtte legalább nézze már meg saját szemével az Bölcs Vár épületét, a díjnyertes felújítás eredményeit (az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS-Díjjal jutalmazta) és a házban folyó tevékenység egészét. Dubéczi tanárian dörgölte a polgármester asszony megnyúlt Pinokkió-orra alá:

az I. kerületi Úri utcai intézményben nem működik borospince és étterem sem.

Ki lepődik meg azon, hogy a balliberális politikusok nem mondanak igazat? A tények sohasem zavarták őket, nem fárasztották velük magukat. Nincs új a nap alatt az I. kerületben sem...

Címkék: Budavár, I. kerület

Ezeket a cikkeket olvastad már?