Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

2020.03.07. | Nullker

A haverok és a politikai műmájerek dúskálnak zsetonban, fejlesztésekre és közbiztonságra annál kevesebb jut a VIII. kerületben. Tetszettek „forradalmat” csinálni...

Tovább
Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Tovább
Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Tovább

Friss: Budafokon kitört a szoci őskáosz!

Két vakmerő harcos szocialista két vállra fektette a szivárványos moslékkoalíciót, mert együtt merészeltek szavazni a Fidesszel. Most kivágnák őket a pártból, mint macskát sz.rni.

Öli egymást a ballib ellenzék, hogy beleremegnek a Városháza falai!

Egymás torkának estek a balliberális összeborulás ketrecharcosai Budafokon, a XXII. kerületben. Is. Nem tartott sokáig a szivárványos románc, miután Fletó és Fegyőr markos helyi legényeinél kiverte a biztosítékot, hogy két MSZP-s kolléga merészelt kiszavazni a látszategységből.

Áll az ellenzéki bál Budafokon, az országos szoci vezetés sebtében ki is ebrudalná a renitenseket, mint macskát sz.rni!

Mit érdemel az a bűnös? Egyáltalán mi a bűne?

Nos, állítólag a fideszes Karsay Ferenc polgármesterrel szemben közgyűlési többséget élvezkedő balliberók olyan háttéralkut kötöttek egy füstös cigiszobában, hogy elfogadnak egy kormánypárti alpolgármestert Karsaynak, ha nekik, a budafoki felszabadító seregeknek rögvest kettő jut ebből a bársonyos székből.

Csakhogy a testület ülésén két vakmerő szoci másként gondolkodott. A másként gondolkodók, Dankóné Hegedűs Jolán és Daróczi Károly pedig ravaszul meghekkelték az ellenzéki egységnek csúfolt kétséget. Az alakuló ülésen ugyanis látszatszövetségeseikkel szemben támogatásra érdemesnek tartották Karsay azon indítványát, miszerint három alpolgármester már a jóból is sok(k), így elég, (költség)hatékony lesz abból kettő: egy fideszes és egy szoci. Dankóné érdemelte ki a posztot, míg Daróczi bár későn futott, neki is egy bizottsági elnöki poszt jutott.

A sértődött és éhesen hagyott cinkosok (DK, Momentum, Jobbik) ha már hoppon maradtak, hát nem is szavaztak.

Aki kimaradt a Szaknévsorból budafoki buliból, most cserbenhagyásos gázolással vádolja a szoci álompárost. „A Magyar Szocialista Párt XXII. kerületi képviselői hatalomért és pénzért elárulták szavazóikat és a teljes ellenzéket” – így hisztizik a MoMo bukott polgijelöltje, Havasi Gábor, aki szerint tehát itten a pénzről van szó. Aminek, mint tudjuk, nincs szaga.

És ha már sivalkodás, nem nehéz azt gyanítani, hogy a kiesett pénz (konc) fáj annyira azoknak is, akik (most?) lemaradtak róla.

Erre utal az is, hogy Dankóné szerint (via Index) az összeborulás azért árulózza őket most, mert nem DK-s vagy momentumos lett az alpolgármester... Szóval ilyen egyszerű és nagyszerű ez a felszabadítóknál.

A halálhatáron vegetáló Maszop „erős kezű és határozott” vezetése (ha nem világos: Tóth Bertalan országos és Molnár Zsolt budapesti MSZP-elnökre céloztunk) mindenesetre látványosan megijedt a tutyimutyitól, és akkorát csördített a renitensek közé, mint a ház. Bírálatuk szerint a kettők bandájának döntése ellentétes a párt érdekeivel (miért?) és vállalt értékeivel (vannak neki ilyenek?), ezért irgum-burgum, felszólították őket, tüstént adják vissza a mandátumukat (na, ezt megnézzük!), és lépjenek ki az MSZP-ből.

Ahol lassan már nem marad utolsó, aki lekapcsolja a villanyt.

Bréking: Pikó polgi megtalálta a klotyót!

Ezt nem láttuk jönni. Megijedhetett a falfirkától: „Józsefváros jövője a TE kezedben van”...

Pikó megkönnyebbült, Józsefváros fellélegzett: az új polgi felfedezte a hivatali klozetet.

Nem tette magasra a lécet Józsefváros új balliberális vezetője. A VIII. kerület fura ura a minap egy közéleti kerekasztal-beszélgetésen – kapaszkodjatok meg – eddigi legnagyobb sikereként arról tudott beszámolni, hogy

RÁBUKKANT A KLOTYÓRA A HIVATALBAN.

Helyi ejtőernyősünk, a Klubrádió korábbi „független-objektív” arca ezzel beismerte, nagy dolgokat (nagydolgokat) még nem hajtott végre Józsefvárosban, de legalább a folyó ügyeket intézi végre. Ettől aztán jól meg is könnyebbült.

Annál kevésbé könnyebbülhetnek meg a kerület lakói, tekintve, hogy Pikó polgi érezhetően nincs a helyzet magaslatán. Mindjárt le is rántotta a leplet arról, mihez NEM ért. Vagyis mihez SEM. Példának okáért „egyelőre nem látja át, pontosan mennyi pénzből gazdálkodik a kerület” – nyökögte egy hónappal pajzsra emelése után (via Index).

„Mivel nem értek a költségvetéshez, nem tudom, mire van pénz. Nagy ívű tervekkel és határozott elképzelésekkel érkeztem, és most mindenki tőlem várja, hogy megmondjam, mi, merre, hány méter, miközben egy hétig kerestem a férfi WC-t, mire megtaláltam” – így mosdatta a szerecsent a fent említett balliberó szeánszon (via Demokrata).

Folyosói pletykák szerint miközben nagy ívben próbálkozott, az alábbi falfirka fogadta a budiban: „Józsefváros jövője a TE kezedben van!”

Eldobta vagy sem – nem tudni, mi az igazság, de a láthatóan rémült Pikó polgi csúcsra járatta a hisztit: a minap rendőrökért ordított, annyira fél tőle, hogy összeomlik a kerület Kocsis Máté és Sára Botond idején megteremtett példás biztonsága, nyugalma és rendje.

Persze minden rosszban van valami jó: a klasszikus után szabadon, legalább (még) azt nem mondta, hogy

JÓZSEFVÁROS EGY NAGY VÉCÉCSÉSZE...

Ennyit a függetlenségről: a 168 Órától érkezik vezető Pikó kerületi lapjához

Ismert balliberális újságíróra bízza a „független-objektív-kritikus” józsefvárosi média felépítését a polgármester. Tóth Ákos korábban a Népszabadság főszerkesztő-helyetteseként, majd a 168 Óra főszerkesztőjeként vált az ellenzéki sajtó emblematikus figurájává.

Pikó polgi Józsefvárosba csábította a régi jó balliberális sajtós cimbit. Biztosra ment.

Nincs új a nap alatt.

Már a nulladik lépésnél összeomlott az exklubrádiós Pikó András polgármester hagymázas koncepciója a „független-objektív-kritikus” VIII. kerületi sajtóról. A rádiósból politikussá avanzsált városvezető a balliberális 24.hu-nak kifecsegte: egy ismert balliberális újságíróra bízza a józsefvárosi önkormányzati lap újjászervezését, koordinálását.

„Az új szerkesztőséget két hónapig Tóth Ákos, a 168 Óra volt főszerkesztője fogja vezetni, ő segít felállítani az új szerkesztőséget és a munkatársi gárdát”

– árulta el Pikó András, aki ugyan megpróbálta védeni a mundér becsületét, de nagyon nem jött neki össze.

A józsefvárosi újságért felelős Tóth Ákos tevékenysége végig a balliberális, Fidesz-ellenes médiához kötődik. Több mint 25 éven át dolgozott a baloldali sajtó korábbi zászlóshajója, a Népszabadság napilap kötelékében, ahol a főszerkesztő-helyettességig vitte. 2016-tól 2019. szeptember végéig pedig a szintén balliberális 168 Óra hetilap főszerkesztőjeként munkálkodott az Orbán-kormány ekézésén. (Ja, amúgy Pikó és Tóth korábbi állomáshelyét, a Klubrádiót és a 168 Órát amúgy közös gazda, vagyis tulajdonos kötötte össze, ami felettébb pikáns.)

Pikó is érzi, hogy sz.r van a palacsintában, akkora hévvel bizonygatja a 24-esnek, Józsefvárosban annyira „független-objektív-kritikus” (értsd: balliberális, polgármesterpárti) lesz a lap, mint ide Lacháza. Bár ő maga a kiadó, de állítja, Tóthék a jövőben (öveket bekötni!) akár még kritikai elemzést is készíthetnek városvezetői programjáról. Sőt, még azt is leírhatják, hogy Pikó hülye,

„ha érveket is tesznek az állításuk mellé”.

Hát, ilyen nagyszerű ember ez a Pikó elvtárs. Tán még meg is simogatja régi cimborája, Tóth buksiját, ha az egyszer úgy igazán véres tollal megírja vagy megíratja a nagy VIII. kerületi leleplezést. Arról, hogy a Pikó hülye. Persze érvekkel alátámasztva. Mert Pikó elvtárs olyan rendes, akár Lenin bácsi, aki – ismeritek a régi viccet – inkább simogat, mikor le is lövethetné a rakoncátlant.

Persze Tóth rapid kinevezése érzésünk szerint épp arra a garancia, hogy nem lesz itt semmiféle rakoncátlankodás. A régi motorosok pontosan tudják az irányt. A múlt újrakezdődött Budapesten a politikában és a médiában is. Reszkess, Józsefváros!

Baranyi és falkája kutyába se veszi Ferencvárost

Ki nyer ma? Játék és ugatás fél percben. Aki veszít: Ferencváros. Ennek pedig a fele se tréfa. Lesz még itt (vissza)sírás.

Viccnek durva, de igaz: ez az álompáros, ez a két farok vezeti Ferencvárost öt évig. Fotó: Azonnali

Aki kérdez: Azonnali.hu

„Mit várhatnak a Kétfarkúak alpolgármester-jelöltjétől a ferencvárosiak?”

Aki válaszol: Döme Zsuzsanna (alias Dada Suzy), a IX. kerület leendő alpolgármestere, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke

„Minden kutyára még egy farkat fogunk operálni, de nemcsak a kilencedik kerületben, hanem máshol is, ahol kutyapártos képviselők bekerültek.”

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Cseppben a tenger, zavarok az erőtérben

Az október 13-i választások után, hatalmas elánnal vetette magát az ellenzék az önkormányzatokra. A megnyert önkormányzatok jelentős részében a fűnyíróelv alapján azonnal leváltották az önkormányzati cégek, intézmények vezetőit. Nem számított a szakmai teljesítmény, a pártatlan/pártsemleges szemlélet. „Most mi jövünk, ide nekünk mindent!” – alapon csak a pártállást és párthűséget figyelembe véve és a korábbi politikai alkuk mentén (kisebb- nagyobb marakodások azért voltak a koncon) kinevezték saját embereiket az intézmények élére. Azonnal! Olyannyira gyors ütemben, hogy ezek pillanatnyi zavarokat okozva, esetleg törvénytelenségeket feltételezve történtek meg. Mint cseppben a tenger, egyetlen példa felvillanthatja az egész tobzódás lelkületét.

Az Újpesti Önkormányzat alakuló ülésén azonnal megtörténtek a vezetői cserék. Még ott visszhangzottak a teremben az elmondott eskü szavai, mikor közölték a kerület kezelésében lévő intézményvezetőkkel, hogy másnaptól megszűnt a munkaviszonyuk, adják át helyüket a kinevezett új vezetőknek. A leváltott vezetők sejtették „sorsukat” ám álmukban sem gondolták, hogy „statáriális” eljárás alá esnek. Az újdonsült vezetők sem készülhettek fel, hisz nem lehettek biztosak pártjuk és szövetségük győzelmében. Így aztán megtörtént, hogy pl. az újonnan kinevezett „kultúrintézmény vezető” – hozzá tartozik az UKK, UP, Polgárcentrum, Megyeri Klub stb. - továbbra is kénytelen délelőttönként tanárként dolgozni, hisz évközben nehéz „leakasztani” valakit a megüresedő helyére. Így csak délutánonként tud benézni újdonsült munkahelyére.

Felmerül a kérdés: hány munkahelye van? Nem lehet két főállása! Melyik a mellékállás? Nem valószínű, hogy a tanítás, hisz minden délelőttje szabad. Lehet-e egy ekkora intézményegyüttesnek, mint az újpesti kulturális konglomerátum másodállású vezetője? Megvan-e, s ha nincs, mikor szerzi meg a vezetéshez szükséges SZAKMAI végzettséget A kinevezett?

És ez csak egy csepp a tengerből…

Címkék: IV. kerület, Újpest

Viccnek is rossz: viccalpolgármestere lesz Baranyi Krisztinának

Egy nő, aki kétfarkú. Egy viccpárti cicába ojtott kutya. Mi lesz veled, szép Ferencváros?

Balra a leendő alpolgármester, Döme Zsuzsanna. Nem vicc. Csak viccpárti. Jobbra: fogalmunk sincs, ki, de tanácsnoknak akár jó lehet. Fotó: MTI/Mónus Márton

Kapaszkodjatok meg az asztal sarkában: a Kutyapárt adhatja Baranyi Krisztina egyik alpolgármesterét. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Ferencvárosban.

A balliberó ügyekben jól értesült Index értesülései szerint a közvélemény legkésőbb a közgyűlés alakuló ülésén értesülhet erről. Csütörtökön. Már ha nem mondanak csütörtököt. Vagy nem viccelnek. Persze miért tennék, hiszen az ellenzéki összefosók, bocsánat: összefogók a humorban sem ismernek tréfát.

Vagyis tény: az összeférhetetlen Baranyi egy kétfarkú nővel erősít és színesít a IX. kerületben. Nem tudtuk, mi hiányzott. (Na, ez tutira nem.)

Mert azt írja a sajtó, a független-objektív, hogy az LMP-s Reiner Roland lesz a belsős, főállású alpolgármester, Döme Zsuzsanna (alias Dada Suzy), az MKKP európai parlamenti listavezetője pedig a külsős, társadalmi megbízatású alpolgármester. Ennek a fele se tréfa, olyannyira, hogy viccnek rossz, igaznak pedig elkeserítő és rémítő.

Jön tehát a kétfarkú nő, aki ráadásul kutya is, és a legemlékezetesebb közéleti teljesítménye a kerületben, hogy gyereksütőnek csúfolt egy a tojásaival letesztelt fémcsúszdát. Ilyenek ezek a kétfarkú nők, tudjátok, remekül bánnak a tojásokkal, ki-kisütnek belőlük néha egy kis apróságot.

A viccpárti cicába ojtott kétfarkú kutya az Indexnek kifecsegte, többek között az lesz a feladata, hogy – nem vicc! – gyorsítsa a hivatali ügymenetet, megoldja a külső és belső problémákat, de állítólag ő felel majd a kerület kulturális életéért, kulturális programjaiért is. Tartunk tőle, a jövőben inkább szubkulturális vagy vicckulturális életről lehet majd beszélni Ferencvárosban. A magaskultúra helyett tombolhat például a street art vagy a graffitizés, a helyi galerik nagy örömére.

A kerületi lapot pedig átkeresztelhetik Ferencvárosi Mórickának. De ha nagyon elkutyásítja a kerületet, még az is lehet, bevezetik a mindennapi sziesztát déltől háromig vagy a 40-50 munkanapos évet. Az ingyen sörről és az örök életről már nem is beszélve.

Döme doktornő amúgy nem számít vitára a polgármesterrel, „mert a felfogás, a kutyapártos aktivizmus nemhogy nem idegen, hanem egyenesen azonos Baranyi Kriszta felfogásával” – ugatta el a kutyaszóra fogékony Indexnek. Vagyis kár a gőzért, a heves honleányok jól megértik majd magukat a kutyapózban.

A normális, egészséges, nemzeti, keresztény, konzervatív, polgári Ferencvárosnak pedig marad a kutyagumi.

Sírjunk vagy nevessünk?

Hisztis Pikó előre mossa a kezeit a józsefvárosi balhék miatt?

Kocsis Máté és Sára Botond tanári módon rendbe tették a „nyolckert”, az új balliberális polgármester meg mintha megijedt volna a múlt sötét árnyékától. Összecsinálta magát. Ha valami miatt, akkor ezért retteghetnek az itt élők...

Vigyázz a bringádra, Pikó, el ne tolják!

A hivatásos hisztiző Pikó András a jelek szerint berezelt. Nagyon úgy tűnik, megijedt, hogy nulla közéleti vezetési tapasztalattal, a balliberális gittegyletek kádereivel a háta mögött nem lesz képes kézben tartani Józsefváros mindennapjait. Nem fogja tudni fenntartani a példás rendet, a biztonságot és a nyugalmat, melyet a kormánypártok Kocsis Máté és Sára Botond idején szívós munkával megteremtettek. Hittük: örökre elfeledtetve a „nyolcker” bűnözéssel terhelt, sötét örökségét.

Pikónak még nem volt egy valamirevaló momentuma sem Józsefváros élén azonkívül, hogy csont és csuklás nélkül megszavaztatta elvtársaival a saját bő egymilliós fizetését. Na jó, tudjuk, ami jár, az jár, mi meg fogjuk be a pofánkat.

De nem fogjuk.

Mert ultragáz, ahogy a kerület irányítására felszentelt (elvileg) első számú vezető félelmében nyüszít, és annyira férfi, hogy retteg, mint egy lány. Már előre magyarázkodik, hogy ha esetleg, feltéve és megengedve: a régi balhés arcát mutatna a kerület, azért nem ő a hibás. De nem ám! Hanem – kapaszkodjatok meg – a Fidesz meg annak öröksége.

„A fővárosban Józsefvárosban a legnagyobb a rendőrhiány – ezért már rögtön az alakuló ülés másnapján felkerestem a kerületi rendőrkapitányt és elkezdtük a tárgyalásokat arról, hogyan lehetünk úrrá ezen a helyzeten, melyet a Fidesz hagyott örökül” – véste föl közösségi oldalára a balliberális polgármester, aki „új közbiztonsági koncepciót” sürget.

Pikó polgármester, ide figyelj! Ha a Fidesz valamit örökül hagyott, az az: hogy fejlődő, élhető, békés és versenyképes kerületté tette a korábban lesajnált területet, a „nyolckert”, mely anno a prostitúcióról, a drogkereskedelemről vált hírhedtté! Ezért inkább köszönettel és hálával tartozol (a józsefvárosiak és a magad nevében), fejezd be az uszítást, a riogatást és a mutogatást!

PS.: a független-objektív ballib lakájportál Propeller meg olyan túlművelt, mint az egyszeri főpolgármester-jelölt, aki Észak-Pesten kutatott Csepel után. Nagyokosok, csak szólunk: a VIII. kerület még mindig Józsefváros (itt örömködhettek Pikónak), Ferencváros meg továbbra is a IX. (Baranyi Krisztina és az Átlátszó-haver, tudjátok)...

Tarlós megüzente Karácsonynak, mire használja a hatalmat

2019.11.11.

A miniszterelnöki megbízottá avanzsált exfőpolgármester sok szerencsét kívánt gyermekével egyidős utódjának, akit láthatóan már az első hetekben maga alá gyűrt a Gyurcsány vezérelte balliberális restauráció, pozícióharc és osztozkodás.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Nekem mindig is többet jelentett a hatalom, mint a pénz. Ez a hatalom most megszűnt, de a lényeg, hogy megéltem, és hosszú ideig. A hatalmat jóra is lehet használni. A főpolgármesterség nagyon komoly hatalom.”

Az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott, Tarlós István szívhez szóló üzenete Karácsony Gergelynek az Index nagyinterjújában. A korábbi főpolgármester magasra tette a mércét: Budapest soha nem látott stabilitással működött, 170 projektet valósítottak meg, a Városházán nem volt korrupciós botrány, és a nemzetközi elismerések sora hitelesíti munkáját. Ezt csinálják utána!

Forrás: csakegymondat.blogstar.hu

Címkék: Főváros

Kétmillió forint üti a rovott múltú Czeglédy markát Erzsébetvárosban

2019.11.11.

A balliberálisok bizonyítják: soha ne mondd, hogy ennél már nincs lejjebb!

Czeglédy és DK-s cinkosai pofán röhögik a választókat... Fotó: MTI

Niedermüller Péter, a VII. kerület gyurcsányista helytartója nem szégyelli. Sőt, még henceg is vele, hogy az adófizetők pénzéből milliókkal tömi ki baráti elvtársa, a volt MSZP-s politikus, jelenleg balliberális DK-s független Fletó-ügyvéd, (ál)civilben szombathelyi „városatya” Czeglédy Csaba zsebét.

Megírtuk, de megismételjük: pofátlanság a köbön, hogy Újbudán és Erzsébetvárosban is a nemrégiben még (másfél évet) előzetesben lévő, korábban többek közt sokmilliárdos költségvetési csalással meggyanúsított, illetve adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt anno jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt Czeglédy Csabát bízzák meg a kerület gazdálkodásának, szerződéseinek átvilágításával. Ráadásul egyeztetés nélkül: nem véletlen, hogy egymás torkának ugrottak e határtalan böszmeség miatt a szivárványos moslékkoalíció elvek és értékek nélküli gittegyletei.

Love is in the air, de persze más is, és messziről bűzlik...

Niedermüller, Erzsébetváros fura ura büszkén lobogtatja a kontraktusokat: havi 500 ezer forint plusz áfáért vizsgálgathatja, böngészgetheti Czeglédy ügyvédi irodája az önkormányzat és cégei szerződéseit, és további havi 500 ezer forint plusz áfáért képviselheti a kerületet, szerveit és vezető politikusait ilyen-olyan személyiségi jogi és sajtóperekben. Vagyis a 6,215 milliárd forintos költségvetési csalási rémtörténet, a Humán Operátor-sztori politikailag függetlennek sem látszó plakátarca csak 2019-ben két hónap alatt

2 millió forintot zsebelhet be a DK-s haverok zsíros szerződéseinek köszönhetően, az erzsébetvárosi adófizetők pénzéből, természetesen.

Vastagbőr 1: és nem kicsit, de nagyon. Niedermüller elvtárs nem lát kivetnivalót abban, hogy olyasvalakire bízza a kerületi közpénzeket (és azok ellenőrzését), akire gazdasági bűncselekmények árnyéka vetül. Ilyenek ezek a gyurcsányisták, kicsire nem adnak, a nagy meg nem számít nekik. Hiszen mindig is nagyban csinálták.

Vastagbőr 2: és nem kicsit, de nagyon. Czeglédy fülig érő szájjal magyarázza a bulvársajtónak, hogy „jó választásnak tartja magát”. Imigyen a Blikknek: „Az ügyvédi megbízás kiemelten bizalmi kérdés, a megbízó ahhoz a szakemberhez fordul, akiben megbízik”. Szerinte teljesen érthető, hogy a DK-s polgármesterek őt keresték meg. „Emberileg és szakmailag is rendkívül motivált vagyok” – röhögte képen a választókat az ügyvéd-politikus, a diákmunkások kedvence. Akinek van pofája bizalomról magyarázni, miután rég eljátszotta hitelességét.

Tanulság: soha ne mondd, hogy ennél már nincs lejjebb! Csak figyeld a balliberálisokat!

Az Ördög ügyvédje borította az ellenzéki bilit

Gyurcsány Fletó jogi jobbkeze, a bírósági eljárás alatt álló Czeglédy Csaba újbudai és erzsébetvárosi önkormányzati megbízásai véget vetettek a szirupos ellenzéki mézesheteknek. A balliberális giccs hűlt helyén ismét kitört a marakodás, a hiszti és a picsogás. 

Nyugi, Csabi, mindenen rajta tartjuk a kezünket... Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Öröm nézni, hogy ugrottak egymásnak ezen az esős novemberi hétvégén a szivárványos moslékkoalíció elvtelen elvtársai és elvtársnői, Budapest új fura urai, a balliberális politikusok. A balhé – naná – megint a háttérből vigyorgó Keresztapa machinációi miatt robbant ki, tökéletesen mutatva, kiknek a kezére juttatta az október 13-i rémálom a fővárost és kerületeit. Így a gyurcsányistává változott Erzsébetvárost és Újbudát, hogy mást ne mondjunk.

Jól hangozna, hogy csak egy kávét kérünk, de annál jobban aggódunk Budapestért, Erzsébetvárosért és Újbudáért, melynek jövőjét éppen elkótyavetyélik az osztogató-fosztogatók siserehada.

Az Ördög ügyvédje borította az ellenzéki bilit. Szörnyülködtünk már rajta: a VII. és XI. kerületben a DK-s viccpolgik (Niedermüller és László „urak”) a nemrégiben még előzetesben lévő, korábban többek közt költségvetési csalással gyanúsított, illetve adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt anno jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízzák meg a kerület gazdálkodásának, szerződéseinek átvilágításával. Jobbat és alkalmasabbat nem találtak. A tisztaság és az átláthatóság nagyobb dicsőségére, a morális határokat magasról leszarva, ellenzéki kis barátaikkal nem is egyeztetve. Ahogy azt tanítják.

Na de ez a böszmeség már tényleg sokk volt és sokkolt!

Gyurcsány és Gyurcsányné jogi képviselője, a volt MSZP-s politikus, majd DK-s EP-listaarc gusztustalan benyomulása zavart okozott az erőben. Már ha erőről beszélhetünk a szánalmas szörnykoalíció kapcsán. A bírósági eljárás alatt álló Czeglédy Csaba újbudai és erzsébetvárosi önkormányzati megbízása véget vetett a szirupos ellenzéki mézesheteknek.

A balliberális giccs hűlt helyén ismét kitört a marakodás, a hiszti és a picsogás. Csak kapkodjuk a fejünket!

A Momentum nyitott, melyet látványosan kihagytak a szaknévsorból, vagyis a konzultációból. Sértődött közleményben hajtottak bele Gyurcsány-Czeglédybe, mondván, a napvilágra került zsíros kerületi megbízások „a teljes ellenzék hitelességét” (miért: volt olyan???) rombolják: öngólnak nevezhetők. „A tisztább és átláthatóbb önkormányzatok megteremtésének céljába nem fér bele, hogy a DK polgármesterei rohamtempóban önhatalmúlag Czeglédy Csabát bízzák meg egy nagy közbizalmat igénylő munka elvégzésével.” Na, ezt sem a jobber sajtó vagy fideszes potentátok tolták le, hanem csodák csodájára a hisztis picsogó Momentum...

Majd kirohant a Jobbik és az LMP (ezek még léteznek???). Jobbikék hirtelen nemcsak a Czeglédy-balhét, de a budapesti gyurcsányista restaurációt is kiszúrták, és „szocialista panoptikumról” nyökögnek. „Ott van a pénzügyminiszterként áfa-visszatartásokkal trükköző Draskovics Tibor kinevezése a BKK igazgatósági elnökének, vagy Horn Gyula unokahúgának, az 56-os pesti srácokat nemes egyszerűséggel lefasisztázó Havas Szófiának a fővárosi bizottságba ejtőernyőzése” – szerelmeskedtek friss cinkosaikkal. Az egyre halványabb zöldek nem tartják „észszerűnek és elfogadhatónak, hogy olyan ember cége vizsgálódjon közpénzeket érintő ügyekben, aki maga sem megbízható”, valamint rossz tendencia, hogy „a régi, szocialista politikai elit kétes megítélésű tagjai különböző pozíciókat kaptak a fővárosban, és ezzel részei lesznek a városvezetésnek”.

A DK és Czeglédy persze nem hagyta annyiban a dolgot, nem maradt el a kontra az egyre rosszabb hangulatú hitvesi ágyban. Gyurcsányék halálra sértődtek, a szolidaritást kérik számon a hűtlenkedő partneren, sőt, pikírt módon a NAV-os, ÁSZ-os vizsgálatokat és Fegyőr vandálkodását tolják a Momentum orra alá. Czeglédy is bedurcázott, elhamarkodottnak nevezte a Momentum libidólankadását, és így udvarolt Orosz Anna újbudai alpolginak: „Sok pofont adtam, kaptam is, de a becsületemet, az elkötelezettségemet soha nem kérdőjelezte meg senki. Pontosan tudom, mit jelent egy önkormányzatot szolgálni, így tudom, mit jelent jogászként dolgozni az Újbudán és Erzsébetvárosban élő emberekért.”

A pofon még csak oké, de megvan annak a diszkrét bája, hogy a rovott múltú ügyvéd-politikus a becsületről értekezik...

Gyurcsány-Czeglédy most azért könyörög a moslékegyesülés más színezetű haverjainak, hogy „ne árkokat ássanak az ellenzéki pártok és politikusok között”, hanem tartsanak össze az gaz Fidesz és a Zorbán ellen. (A hatalomért, a koncért, a zsákmányárt, elvek és értékek nélkül, ugye???)

Az persze fel sem merült bennük, hogy tükörbe nézzenek. Pedig ezúttal sem a tükör görbe. Hisz hogy lehetne valaki tisztességes, aki még csak meg sem próbál annak látszani?

Ezeket a cikkeket olvastad már?