Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

2020.03.07. | Nullker

A haverok és a politikai műmájerek dúskálnak zsetonban, fejlesztésekre és közbiztonságra annál kevesebb jut a VIII. kerületben. Tetszettek „forradalmat” csinálni...

Tovább
Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Tovább
Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Tovább

Beindult a baloldal: ötvenszeresre drágul az óbudai parkolás!

A III. kerületet magának megkaparintó moslékkoalíció mocskos meglepetéssel készült a karácsonyra.

Kiss elvtárs jó elvtárs: nagy test, nagy élvezet, nagy emelés... Fotó: MTI

Az elvtelen szivárványkoalíció a III. kerületben is megkezdte „áldásos” tevékenységét, azaz hozzálátott a romboláshoz, no meg beüzemelte a pénzszivattyút. A Kiss László jó, megbízható komcsi-szoci elvtárs által dirigált moslékkoalíciós sereg olyan ajándékot adott az óbudaiaknak, hogy arról koldulnak...

A szeretet ünnepére hangolódva a kerület szoci polgármestere és a hozzá hű ballibernyák testületi többség megszavazta, hogy az eddigi díjtételekhez képest ötvenszeresére(!) emelkedjen a parkolás ára az Óbudán albérletben élők számára. Egy 3. díjövezeti lakcím esetén a kedvezmény éves díja 105 000 forintra, a 4. övezeti lakcím esetén 79 500 forintra hízik például az eddigi 2540 forint helyett, de további szigorításokkal is büntetik az albérlőket.

Mit mondjunk, nem aprózták el...

„Ilyen mértékű emelésre szerintem sehol a városban, semelyik más kerületben nincs példa. Itt lakóként elkeseredve olvastuk, hogy mindez 1 hónapon belül már hatályba is lép, és egyből egy összegben ki kell fizetnie minden itt, albérletben élő lakosnak ezt az összeget. Ez felháborító, és egyszerűen nevetséges maga az összeg is, mert ezt egy átlagos fizetésből főleg év elején lehetetlen kifizetni”

– hisztizik a „függetlenobjektív” Indexen(!) egy leforrázott lakos, aki talán most látta be, hogy rossz lóra tett az ellenzéki „felszabadítókkal”.

Hiába, közös lónak túros a háta. De még inkább: a közös lónál nincs falánkabb jószág. Mert a pénzéhség balliberáliséknál bizony népbetegség. Vigyázó szemeiteket Budapestre vessétek!

Címkék: III. kerület, Óbuda

Csabi Csacsi, állítsd le a zuglói pénzszivattyút!

A kerületbe ejtőernyőztetett szoci polgármester brutálisan megemelte a lakossági adóterheket – valamint a saját és elvtársai fizetését. Na ja, nem mindegy, az ember melyik végén van annak a bizonyos, szájjal működtetett rúdnak...

Az enyém ekkora! Fotó: MTI

A Fidelitas budapesti elnöke felszólította Horváth Csabát és az MSZP-t, lenne szíves végre nem „pénzszivattyúként” használni Zuglót. Már épp ideje volt ennek, hiszen csúcsra jár a balliberális kiskirálykodás a kerületünkben, a „felszabadítók” kifizetőhelyként tekintenek az önkormányzati rendszerre, szabályszerűen ráraboltak a kasszára.

Borbély Ádám a Facebook-oldalára feltöltött videójában bemutatta: Zuglót már Karácsony Gergely vezetése idején is „pénzszivattyúként használta a baloldal”, de „most még jobban rákapcsoltak”.

A Nullker blog is bemutatta a szoci Csabi Csabi gátlástalan mesterkedését és nyomulását: a Horváth Csaba vezette XIV. kerület saját magának pofátlan fizetésemeléssel, a lakosságnak adóemeléssel kezdett. A zuglói balos testület egyik első lépése nyomán a polgármester 1 millió, az alpolgármesterek 900 ezer, a baloldal képviselői 540 ezer forintot keresnek, eközben a lakosságot brutálisan sarcolják: 15 százalékkal emelkedik az építményadó, a telekadó és az ingatlanadó, plusz bevezették a garázsadót is.

Emellett az elvtársak „máris nekiláttak Zugló kiárusításának” Borbély szerint: a szoci polgi egyetlen tollvonással 50 millióról 250 millióra emelte volna a polgármesteri hatáskörben kiárusítható ingatlanok értékhatárát, igaz, „a gyalázatos és átlátszó előterjesztést” végül kénytelen volt visszavonni. Egyelőre.

Hisz tudjuk jól, a balliberóknál ami késik, nem múlik. Különösen, ha a lakosság megszorításáról és a saját zseb megtöméséről van szó...

Címkék: XIV. kerület, Zugló

Brutális adóemelések: Zuglóban is elsült a baloldali csodafegyver

Horváth Csaba MSZP-s polgármester és a szivárványkoalíciós többség mostantól kezdve a garázsokat is megsarcolja, és drasztikus mértékben megemelte a telekadót, az építményadót és az idegenforgalmi adót.

Mr. Vigyori, Zugló új Bokrosa: a Csabi-csomagban nincs köszönet!

Nincs új a nap alatt, vagyis a recept a régi. Akik megfőzték, most jól megehetik.

A szociális érzékenységgel, társadalmi igazságossággal és felelős, ésszerű gazdálkodással kampányoló balliberálisok hatalomra kerülve egy pillanat alatt száznyolcvan fokot fordulnak, levetik a lakosságbarát gúnyát, és bevetik a csodafegyvert: az emberek megsarcolását, az adóemelést.

A fővárost „felszabadító” elvtelen moslékkoalíció legújabb szerencsétlen áldozata Zugló és annak közössége. Az ide ejtőernyőztetett bukásbiztos szocialista lúzerpolitikus, Horváth Csaba által „vezetett” XIV. kerület balliberális többségű testülete egyik legelső döntésével brutális mértékben megnövelte a helyi lakosok által 2020-tól fizetendő adókat, ráadásul egy új adónemet is a zuglóiak nyakába varrt.

Nézzük a számokat! Eddig 300 forintnyi telekadót kellett fizetni egy négyzetméternyi területért, a jövő évtől 350 forintot, ami 15 százalékos adóemelést jelent. Az idegenforgalmi adó tekintetében az eddigi 450 forintos egy éjszakányi adómértéket 530 forintra emelték, ami szintén több mint 15 százalékos emelést jelent. A sávos építményadót ugyancsak több mint 15 százalékkal nyomták meg a „népgyermeke” balliberók, vagyis mindent eszetlenül az inflációt meghaladó mértékben robbantottak be.

Hab a tortán, hogy egy új adónemmel is megkínálták a már így is jócskán megkopasztott XIV. kerületieket: 2020-tól bevezetik ugyanis a garázsadót, aminek következtében évi átlagosan 20 ezer forint körüli adót kell fizetniük a garázstulajdonosoknak.

Ez tehát a Horváth-csomag, mely a Mikulás szánján érkezett Zuglóba. Mit is tehetnénk hozzá? Boldog Karácsonyt!

Címkék: XIV. kerület, Zugló

Németh Angéla, a Grincs, aki ellopta a Karácsonyt

Közelednek az ünnepek, díszbe öltözik minden város és kerület szerte az országban. A gyerekek izgatottan várják, a tinédzsereknek talán már nem ugyanazzal a gyermeki örömmel, de még mindig megdobban a szívük mikor decemberhez lapozunk a naptárban. A fiatalok már persze – most - más szemmel tekintenek erre az egészre, de hamarosan majd ők is úgy gondolnak ezekre a napokra, mint amikor kicsit újra lelassul az élet, az ember a családja, a szerettei körében megpihen kicsit.

Szenteste minden családnál feldíszítik a fát, de persze van, ahol ez korábban megtörténik, hogy már korábban érezzük a karácsony szellemét. Az ország karácsonyfája idén Veszprémből érkezett a Kossuth térre - tegnap fel is állították -, de például Székesfehérváron is már napok óta ott pompázik az Országalma szomszédságában.

Sajnos azonban nem mindenhol gondolkodnak így a karácsonyról. Többek közt a Gyurcsány-párt vezette XV. kerületben is elég fura módon „tervezték újra” ezt a fenyő dolgot, ahol valószínűleg minden idők legidiótább pályázatát írhatták ki. Máskülönben nehéz értelmezni a fémhulladékból és egy olcsó kínai fényfüzérből összetákolt valamit. A balliberális gondolkodásba ezek szerint nem fér bele az, hogy a karácsonyfa zöld legyen, sőt még az sem, hogy egyáltalán fa.

Ezt a borzalmat, állították fel a Bácska-Bocskai-Illyés Gyula utcák által határolt térre a Városháza elé. Felhívnám mindenki figyelmét az ízléses elhelyezésre, közvetlenül a csatornafedél mellett. A rögzítés pedig igazi mestermunka.

Vagy még az lehet a háttérben, hogy minden pénzt magukra költöttek, mert ugye rögvest fizetést emeltek maguknak - mindjárt 50(!) százalékkal -, majd Németh Angéla polgármester saját fia is igen jövedelmező pozícióba került a vezetésben. Így meg nem futja egy szép fára, csupán erre a kivilágított kúpra. Németh Angéla a Grincs, aki ellopta a XV. kerülettől a karácsonyt.

Címkék: Rákospalota

Botrány: hétszáz embert rövidít meg az egymilliót kereső Pikó!

A kormánypártok nem hagyták szó nélkül.

Nem sül le a bőr a képéről?

Felháborító és botrányos, hogy Pikó András józsefvárosi polgármester egyhavi bért elvesz a szociális és bölcsődei dolgozóktól

– jelentette ki Vörös Tamás, a Fidesz-KDNP VIII. kerületi önkormányzati képviselője. A politikus arra a pofátlan húzásra reagált, amit Nullker blogunk az elsők között írt meg: az új ballib polgármester egyik első intézkedésével elvette az egészségügyi és szociális dolgozók jól megérdemelt és megszolgált 13. havi jutalmát.

Pikó polgi bekezdett: elveszi az egészségügyisek 13. havi jutalmát!

Különleges „ajándékkal" lepte meg a VIII. kerület szociális és egészségügyi dolgozóit Pikó András balliberális polgármester. Józsefváros fura ura nem mást tesz a karácsonyfájuk alá díszdobozban, mint a saját kis szerény Bokros-csomagját, az első Pikó-pakkot. A napokban ugyanis arról értesítette az érintett intézmények vezetőit, hogy Pofátlan Pikó szánalmasan sajnálkozva bontogatta az igazság korántsem minden részletét.

Vörös Tamás azt mondta: a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idejének gyakorlata tért vissza, hatalomra kerülve a baloldal mindig megszorításokkal lát munkához. Pikó András ugyanis mintegy 700 embertől – köztük bölcsődei nevelőktől, óvónőktől, szociális és egészségügyi dolgozóktól – vesz el egyhavi bért.

Különösen pikáns és izgalmas, hogy Józsefváros a kormánypártok vezetése alatt 2013 óta mindig előteremtette az év végi juttatás fedezetét, évente csaknem 140 millió forintot, vagyis a fene se érti, hogy lehet, hogy a balliberálisok erre nem képesek, vagyis ÁmokPikó polgi már az első akadálynál elbukott.

Persze – mutatott rá Vörös – Pikó és mohó elvtársai nem ilyen szűkmarkúak, ha a saját zsebükről van szó. A kerület új vezetése 150 millió forinttal többe kerül majd, mint az előző.

A polgármesternek a saját testületén kellene takarékoskodnia, és nem azokon, akik több megbecsülést érdemelnének – mondta ki a nagy igazságot a kormánypárti politikus.

Mit érdekli a polgármestert Józsefváros lakossága!?

Pikó András ámokfutó (a továbbiakban ÁmokPikó). Csak az a baj, hogy polgármester is egyben. Ez így pedig szerencsétlen párosítás. Vagy éppen hívhatnánk negatív Robin Hoodnak is. Egyik kézzel szórja a pénzt a (nem szegény) haveroknak, a másikkal pedig elvesz a (nem gazdag) egészségügyi dolgozóktól.

Mennyire másképp cseng most ez az ígéret!

De tovább játssza a rontom-bontom kiskirályt az ő józsefvárosi királyságában. Ahol mindent lehet. Neki mindenképpen. ÁmokPikó most ugyanis nagy ívben tesz arra, mennyi panasz érkezett az Auróra szórakozóhelyre, de még az sem zavarja, hogy a hely a rendőrség előtt drogtanyaként ismert. Ő úgy döntött, újra kitárhatja kapuit a szórakozóhely a nagyközönségnek. Tóduljon Bóduljon a nép.

Pedig illett volna megkérdezni egy két embert - mondjuk az ott lakókat, ha már polgármester vagyok -, esetleg egyeztetni a kerület képviselőivel. Elvégre van egy képviselőtestület nevezetű valami.

ÁmokPikó viszont egyszerűen egy dokumentum alapján azt közölte, hogy érvényes bérleti szerződése van az Aurórának, ezért újranyitotta azt. Azért mondanám, hogy ez még a BKK-nál sem ilyen egyszerű. Hiába van érvényes bérletem, ettől még nem rondíthatok oda az ülésre, és nem tolhatok el egy rakétát a villamoson.

Mindenesetre a transzneműek máris tartottak egy felvonulást a hétvégén, és kiindulópontjuk pont az Auróra volt. Végre megint előkerülhettek a szivárványos zászlócskák, megint lehetett tartani egy frankó kis szombati demonstrálást. Hogy miért? Fene se tudja. Csak úgy.

Érdekes módon Mezőkövesdről nem érkezett ilyen hír. Pedig ott éppen a helyi futballcsapat vezeti az NB I-et, lenne miért ünnepelni. De a szomszéd se vonult többedmagával az utcára, pedig soha nem sikerült ilyen jól a pogácsája, mint szombaton.

De Józsefvárosban ez nem akadály. ÁmokPikó birodalmában mindent lehet, de semmit sem muszáj. Főleg ha polgármester az illető.

Címkék: Józsefváros

Ha KariGerinek és a DK-nak nem kell, Budafok befogadja a szuperkórházat!

A XXII. kerület önkormányzata tárt karokkal fogadja a budapesti szuperkórház-projektet, amennyiben arra nincs szüksége Újbuda, illetve a főváros vezetésének.

Ha Újbuda lemond róla, Budafok-Tétényt gazdagítja majd ez a csoda 2025-től.

Ha az újbudai önkormányzat, jelesül Gyurcsány Ferenc helyi balkeze, László Imre DK-s polgármester („úgynevezett” egészségpolitikus) nem támogatja, hogy a XI. kerületben épüljön meg a dél-budai térség egészségügyi ellátását fejlesztő beruházás, akkor Budafok-Tétény szívesen látja a tervezett centrumkórházat és járulékos fejlesztéseit.

Mindezt a XXII. kerület polgármestere, Karsay Ferenc jelentette be.

Úgy indokolt, az önkormányzati választások óta számtalan hír kelt szárnyra különböző a budapestiek életminőségét javító fejlesztések esetleges leállításáról, ilyen értelmű nyilatkozatokat tett Karácsony Gergely főpolgármester és több balliberális kerületi polgármester is. Karsay Ferenc szerint ezzel nemcsak hibát, de bűnt követnek el az érintettek, mert a beruházások egy-egy terület komplex megújítását, teljes rekultiválását, infrastrukturális fejlesztéseket is jelentenek, pontosabban: jelentenének.

„Az újonnan pozícióba került vezetőknek feladatuk átgondolni az irányt, amerre haladni akarnak. Azzal nincs gond, ha ez az irány az előző vezetéshez képest gyökeresen más. Azonban olyan, jól előkészített és szakmailag alátámasztott beruházásokat csak azért blokkolni, mert politikailag ez az érdekük, felelőtlenség”

– mutatott rá a XXII. kerület polgármestere.

Közölte: Budafok-Tétény egyetért azzal a kormányzati elképzeléssel, hogy Dél-Budán új centrumkórházat kell építeni, mert Budapest déli részének egészségügyi ellátása ezzel jelentősen fejlődne.

A hírek szerint ugyanakkor az újbudai DK-s polgármester által vezetett önkormányzat nem támogatja a projektet, de legalábbis erős kételyei vannak a beruházás szükségességét illetően, hogy megépüljön az az új, korszerű szuperkórház a XI. kerületben, amely a dél-budai térség – így a XXII. kerület – lakosságának nyújtana a 21. század követelményeinek megfelelő egészségügyi szakellátást.

„A XXII. és a környező kerületek lakossága magas színvonalú egészségügyi ellátásának megteremtése érdekében tárgyalásokat kezdeményezek az illetékes kormányzati szerveknél egy olyan budafok-tétényi helyszín kijelölésére, amely a beruházás által teljes egészében revitalizálódhat

– közölte Karsay Ferenc.

Aki ezzel lehet, hogy nemcsak megmentett egy Budapest és az egész ország lakossága számára fontos projektet, de kerülete számára is szerzett egy jelentős nagyberuházást. Így kell ezt csinálni!

Zsidó viccel üzent a vádaskodó balliberóknak Wintermantel

Hiányzik a kasszából? Tegyék vissza!

A fotó illusztráció: pixabay.com

Az Újpestet két cikluson keresztül sikeresen vezető és fejlesztő, rendkívül népszerű kormánypárti expolgármesternél betelt a pohár. Wintermantel Zsolt megelégelte, hogy a hatalomba pottyant balliberó brancs – Déri Tibor momentumos polgival az élen – a tisztogatás és az osztogatás mellett a vádaskodásból is sportot űz. Mármint gőzerővel mutogat visszafelé, hogy micsoda szörnyű állapotban van az önkormányzat gazdálkodása, a templom egerére hajaz a IV. kerületi kassza (melyből ugye saját igényeiket is ki akarják elégíteni ragadós kézzel).

Wintermantel – akit a minap úgy megaláztak, hogy még a végkielégítésére is aljasul rálegyintettek – megunta a hazug ballibsi vircsaftot, és azt írta: bár Újpest vagyona nem vicc, az új városvezetés figyelmébe mégis egy tanulságos régi viccet ajánl:

Kohn elmegy a rabbihoz tanácsot kérni:
– Rabbi, mit tegyek? Hiányzik a kasszából 1000 dollár!
– Tedd vissza, fiam...

Mindezt csak azért jegyezte meg, mert a IV. kerület költségvetését (értékpapírban, pénztárban, számlán lévő) 9 milliárd forint plusszal, példás rendben adta át (lásd a lenti képet), amit az átvevő „felszabadítók” aláírásukkal is elismertek, igazoltak. Miközben a Déri-brigádok most arról hadoválnak, hogy csak 7 milliárdot találnak...

Szóval, elő a kezeket! Ha mostanra valami hiányzik, azt tényleg jobb lesz, ha visszateszik. Vagy hagyják abba a hazudozást.

Címkék: IV. kerület, Újpest

Véget ért a Mónika-show: egy gyurcsányistával kevesebb Rákospalotán

Távozott a XV. kerületből Lamperth Mónika jegyző. Mit mondjunk: nem sírjuk vissza!

Jó régen összenőtt, ami összetartozik...

Hát így! Egy gyurcsányistával kevesebb a XV. kerületben! Na, még így is van belőlük elég, sőt: túl sok(k) is.

Az élet apró örömei...

Lelépett végre Lamperth Mónika jegyző, Fletó, a nemzeti elkúró szárnysegédje, akinek munkásságát öt évig nyögte Rákospalota, Újpalota és Pestújhely. A kőszociból dékássá szigorodott pártkatona múltú balkatona, aki a Maszop–Szadesz-vészkorban belügy-, önkormányzati és területfejlesztési, majd szociális és munkaügyi miniszterként is (ki)szolgálta Gazdáit, D-209-es kódszámút és a Gyurcsányi nevűt. Aki aztán virtigli politikai szereplőként játszotta a törvényesség őrét a XV. kerületben.

És aki kis híján KariGeri főjegyzője lett nemzetünk fővárosában. Ezt – legalább – megúsztuk.

A Mónika-show most véget ért. A főhős vette a kalapját. Legfőbb ideje volt. Köszönjük.

Úgysem volt benne köszönet.

Pikó polgi bekezdett: elveszi az egészségügyisek 13. havi jutalmát!

Elképesztő tempóban rombolja le a kormánypárti kerületvezetés által elért eredményeket a klubrádiós független-objektívből polgármesterré átvedlett botcsinálta balliberó.

Csak szavakban volt fontos az egészségügy és a szociális szféra...

Különleges „ajándékkal” lepte meg a VIII. kerület szociális és egészségügyi dolgozóit Pikó András balliberális polgármester. Józsefváros fura ura nem mást tesz a karácsonyfájuk alá díszdobozban, mint a saját kis szerény Bokros-csomagját, az első Pikó-pakkot.

A napokban ugyanis arról értesítette az érintett intézmények vezetőit, hogy

ugrott a szociális és egészségügyi dolgozók jól megszolgált, megérdemelt és megszokott év végi 13. havi jutalma.

Pofátlan Pikó szánalmasan sajnálkozva bontogatta az igazság korántsem minden részletét. És annyit ígért (ki hisz már neki?), hogy az egyébként a kerületi költségvetésbe is betervezett pénzjuttatás egyik felét az ünnep előtt megkapják (ha megkapják) az érintettek, a maradékot pedig (talán) „a jövő év elején, a 2019. év pénzmaradványainak függvényében” (vagyis ha sikerül; ha nem, akkor meg így jártatok)...

Méltatlan magyarázkodása leginkább egy szerény képességű kisiskolás mentegetőzésére hajaz: ő ugyan nagyon szeretné, és adná is, de a „körülmények”, a „gazdálkodás mozgástere” no meg a „költségvetés kiábrándító állapota”. Vagyis minden és mindenki más a hibás.

Ha már Pofátlan Pikó a büdzsére és a Fideszre mutogat: Sára Botond 13 milliárddal adta át a kasszát a szivárványos moslékkoalíciónak, mely a régi, jól ismert balliberó receptet követve, a koncra rámarva máris nekilátott az osztogatásnak (a saját sleppnek, az elv- és párttársaknak, haveroknak) és a megszorításnak (lásd egészségügyi-szociális nadrágszíjszorítás). Az átadás-átvételkor 7 milliárd forint pihent az önkormányzat bankszámláján, 6 milliárd forint pedig Magyar Államkötvényben. A szégyenpolgi pedig – miután fizuemelésekkel és zsíros pozíciókkal kifizette a saját poltábort – azzal eteti az embereket, hogy nincs pénz a jogos juttatásaikra.

Pikó András amúgy potom 269 szavazattal előzte meg a VIII. kerületet bámulatosan fejfejlesztő kormánypártok jelöltjét, Sára Botondot október 13-án. Mondd, Józsefváros, ma kit választanál?

Ezeket a cikkeket olvastad már?