Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

2020.03.07. | Nullker

A haverok és a politikai műmájerek dúskálnak zsetonban, fejlesztésekre és közbiztonságra annál kevesebb jut a VIII. kerületben. Tetszettek „forradalmat” csinálni...

Tovább
Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Tovább
Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Tovább

Mikor az üldözési mánia gonoszsággal párosul

2020.01.15.

Ennek igazi megtestesítője Vajda Zoltán XVI. kerületi képviselő. Aki facebook oldalán már a bemutatkozásnál is így kezdi:

„NemFideszes közéleti szereplő, politikus, XVI. kerületi önkormányzati képviselő…”

Ilyen az, amikor valaki nem arra büszke, ami. Mondjuk nincs is mire. A kis zsebforradalmár és agresszor mindent utál, amit a Fidesz csinál. Még akkor is, ha annak ő maga is örül. Igazi tudathasadásos állapot. Tessék csak nézni:

"Legnagyobb kislányomat fogszabályozásra kísérem és most látjuk először a frissen felújított hősök terei szakrendelőt. Csodaszép lett, öröm, hogy adóforintjaink jól hasznosultak."

Ha itt lenne vége, akkor lenne szép történet. De nem. Hiába szép, hiába örül ez a drága lélek, valamit akkor is hányni kell a Fideszre. Íme:

"Külön boldogság, hogy a frissen festett falakat a fideszes helyi hatalom nem kívánja már bemocskolni a hazug propaganda-tévéjével, azok ugyanis (remélem végérvényesen) eltűntek innen."

Persze nem kell csodálkozni, Vajda egy ilyen igazi megkeseredett, rosszindulatú Együtt pártkatona. Ott tanulta a jómodort.

Egy másik bejegyzése is igencsak árulkodó az állapotáról. Néhány mondatot idéznék:

"A változás Budapesten és országszerte is elkezdődött októberben, de nekünk itt helyben még sok dolgunk van, hogy fővárosunk e jobb sorsra érdemes kerületét felszabadítsuk. Addig is tartsuk azonban számon, hogy kik azok, akik pillanatnyi előnyökért, anyagi javakért, a számukra drogként ható hatalomért kiszolgálják ezt a rendszert, és semmilyen szinten ne vállaljunk velük közösséget a későbbiekben, amikor a rezsim bukása után "megtérnek" és bizonygatják, hogy ők mindig is ellenállók voltak. És tartsuk számon azt a kevés számú tisztességes kivételt is, akinek tényleg nem volt más választása."

Ez egy kicsit ilyen Márki-Zay Péteres „írjunk halállistát” mentalitás. Reméltük, hogy MZP-ből csak egy van, de sajnos úgy tűnik ez fertőző. Csak nincs rá orvosság.

Címkék: XVI. kerület

Pilisi összefogás

2020.01.11.

Társulást létrehozva fognának össze a Pilisi-medence települései, hogy osztrák mintára maguknak termeljék meg az elektromos áramot. A térség polgármestereinek idei első közös összejövetelén szó esett még a MÁV-ról, buszokról és a 10-es út elkerülőjéről is.

Forrás: vorosvarihirek.hu

A Pilisvörösvári Önkormányzat polgármesterének és alpolgármestereinek meghívására január 6-án délelőtt találkoztak Pilisvörösvár, Pilisszentiván, Solymár, Piliscsaba és Pilisszántó települések vezetői. A megbeszélésen a Pilisi Önfenntartó Kistérség témájához kötődően egy társulás létrehozásáról esett szó.

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület majdnem egy éve mutatta be a tervet, a Pilisi Önfenntartó Kistérség koncepcióját. Az elképzelés szerint megújuló energiaforrásokból elektromos áramot állítanának elő, amit teljes mértékben elfogyaszthatna a település. Mindezt nem önállóan csak Pilisvörösvár, hanem a Pilisi – medence települései, egy társulás keretein belül.

Az elektromos áramot - osztrák és olasz mintára - a közvilágításra, a közintézmények energiaellátására, akár elektromos buszok üzemeltetésére lehetne felhasználni. A megújuló energiaforrások kiaknázása azért is jelentős lépés, mert az Európai Uniós támogatási konstrukciók pályázati kiírásai esetében sok esetben előnyt jelent, ha az önkormányzat rendelkezik energiastratégiával – írja a vorosvarihirek.hu oldal.

A SECAP Fenntartható Energia- és Klíma Akcióterv megalkotásáról is döntöttek a polgármesterek, amelynek lényege, hogy felméri az érintett települések jelenlegi energetikai helyzetét, az energiafogyasztás szerkezetét, mértékét, számba veszi a településen jelentkező legjellemzőbb, klímaváltozáshoz köthető természeti jelenségeket, megoldási javaslatokat nyújt az energiafelhasználás mérsékléséhez, és a káros klímahatások elleni védekezéshez, valamint számszerűsíti a várható eredményeket.

Abban is egyetértettek a polgármesterek, hogy a december 15-én életbe lépett új MÁV-menetrend ugyan tartalmaz pár előrelépést, de további változtatások szükségesek a jövőben, főleg a „kis megállók” jobb kiszolgálása kapcsán.

A Volán helyi körjárat terveivel kapcsolatban elhangzott, hogy az új körjárat jobb vasúti elérhetőséget biztosítana, ami egybevág azzal a kormányzati szándékkal, hogy a párhuzamos MÁV és Volán vonalak számát csökkentsék. 

A jövőben megvalósuló térségi útépítések (M0 észak, M0 nyugat, M100) kapcsán várható forgalomnövekedés miatt ismételten felmerült a 10-es elkerülő út mielőbbi megépítésének szükségessége, melyben a jelenlevők szintén egyetértetek, és kijelentették, hogy az elkerülő mielőbbi megépítését sürgetik továbbra is minden fórumon.

Címkék: Agglomeráció

Baranyi bénázása: totális a parkolási káosz Ferencvárosban

Ingyenes vagy nem ingyenes? Működik vagy nem működik? Büntetnek vagy nem büntetnek? Csődöt mondott a kutyaütő balkutya önkori. Azonnali rendkívüli testületi ülést kezdeményezett a polgári frakció.

Baranyi Krisztina az első akadályban máris hasra esett.

Egyre nagyobb a káosz a IX. kerületben, aholmint megírtukmagára borította a kerületi fizetős parkolási rendszert az önkormányzat új balliberó-kutyapárti kutyaütő vezetése Baranyi Krisztina polgármesterrel az élen.

Baranyi addig töketlenkedett (szerencsére kiderült: nincs töke a menyasszonyka!), míg kénytelen volt azzal a bejelentéssel nyitni az új évet, hogy legalább(!) január 15-éig ingyenes a parkolás a IX. kerületben, mert egész egyszerűen működésképtelennek bizonyult az új önkori vezetés által úgy 50 millió forintból „megalkotott” új parkolási rendszer. A hisztipolgi ha nem is a nyuszira, de az ún. „parkolási maffiára” fogja a balhét, a lakosok viszont háborognak. Nem véletlen, hisz sajtóhírek szerint az atomjaira hullott parkolási rendszer miatt napi(!) közel 10 millió forinttól esik el, vagyis legalább 200-220 millió forint bevétel kieséssel számolhat az önkormányzat. Ami sokba fog fájni valakinek, és nem is oly sokára, az szinte biztos, ismerve a ballibsik előszeretettel alkalmazott megszorítósdiját...

Időközben viszont kiderült, akadnak olyan helyek és utcák Ferencvárosban, ahol – a korábbi hírekkel ellentétben – mégis fizetni kell a parkolásért már most is, sőt, bírságolni is kezdték a gyanútlan autósokat.

Na, ezt a fejetlen káoszt elégelte meg a polgári frakciót vezető Gyurákovics Andrea.

Képviselőtársainak küldött levelében azt írja, hogy tudomásuk szerint a Baranyi Krisztina és „szakértői csapata” által felállított új parkolási rendszer mintegy 30 százaléka nem működik, Középső-Ferencvárosban közel száz parkolóóra bénult meg. Nem működnek a helyi lakosságot kiszolgáló kényelmi funkciók és a kerületen kívülről érkezők számára kötelező szolgáltatások sem. Hozzáteszi, a parkolási rendszer normális működése a ferencvárosi lakosok érdekeit szolgálja ezért, a további kárveszély elhárítása, a parkolási rendszerért felelős személyek felelősségének megállapítása, valamint a helyzet normalizálása érdekében rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek.

A jobboldal emellett feljelentést is fontolgat. Szerintük ugyanis felmerül ugyanis a hanyag kezelés gyanúja, az átszervezés közbeszerzés kiírása nélkül zajlott, sőt a gazdasági és közbeszerzési bizottság sem tárgyalt róla...

Baranyi Krisztina hatalmas lendülettel, de annál kisebb szakértelemmel rontott neki Ferencvárosnak. Az első akadálynál mindjárt hasra esett. Leülhet, egyes alá!

Magyargyűlölet: Wass Albert-szobor miatt cirkuszol a Gyurcsány-párt

Karácsony kottájából énekel Gyurcsány, netán fordítva? A főpolgármester nemrég lenácizta az erdélyi írófejedelmet, most meg a DK adja elő a hisztis nagyhalált, miután Wass Albert-szobrot avattak Csepelen.

Fotó: Facebook/Borbély Lénárd

A „felszabadult” fővárosban egyre erősebben tombol a fekáliaszagú balliberális magyargyűlölet. Az őszödi hazugsággyáros pártja ebben is szintet lépett, hiszen tiltakozó akciót kezdett Wass Albert csepeli szobrának felállítása ellen. A minta persze adott, hiszen az új „fővezér”, legalábbis látszat-főpolgármester, Mr. Vigyori Vastagbőr KariGeri októberben lazán lenácizta az egyik legnagyobb magyar írót és költőt...

Csepelen a napokban a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti parkban avatta fel Wass Albert szobrát Tarlós István korábbi főpolgármester és Borbély Lénárd polgármester.

A Gyurcsány-párt csicska csipetcsapata igyekezett megzavarni a rendezvényt (via PestiSrácok): szánalmas transzparenseiket az önkormányzati választásra készült DK-s plakátok hátuljára írták/nyomtatták. A Wass Albert-tisztelők erőteljes felszólítására aztán távozott a gennyes gittegylet.

Gréczy Zsolt DáKó-pártjának egyik helyi oszlopa azonban beígérte a Népszavának: a baloldal semmiképpen sem fogja annyiban hagyni a dolgot, mely szerintünk [Radnóti kegyeletét sértő] „fideszes provokáció”, ezért tovább tolják a tiltakozást.

A ballap persze adja alájuk a lovat. Arról vinnyog ugyanis, hogy „a kétes megítélésű Wass Albert” szobra „jogos érzékenységeket sért”, illetve „irodalmi-politikai munkássága és történeti források egyértelműen azt bizonyítják, hogy Wass Albert halála napjáig meggyőződéses nyilas volt.”

A csepeli Gréczy-gránát nem árulta el, mire készülnek, így csak bízni lehet – ha a józan észben nem is, de abban talán igen, hogy legalább nem gyalázzák meg, rongálják meg vagy bontják el önhatalmúlag a műalkotást. A romboló vészkorszak ugyanis újrakezdődött.

Címkék: Csepel, XXI. kerület

Hazudni csúnya dolog, de Pikóékat ez nem zavarja

Valami történhetett Józsefvárosban október közepén. Mármint az önkormányzati választások után. Vagy a vízben van valami, esetleg a levegőben, mert nehéz elhinni, hogy ennyire pofátlan és hazudozó legyen ott a Pikó-féle csapat, élén a frissen kinevezett polgármesterrel.

Aki ugye rögtön milliós fizetést adott magának, de a haverok sem minimálbérből fognak tengődni. Aztán a kerületi lap élére kinevezte a volt 168 órás – tehát hangyányit balliberális beállítottságú Tóth Ákost -, aztán bevallotta, hogy a Klubrádiónál nem volt módja megtanulni, így nem ért a költségvetéshez. De végülis a toalettet is csak egy hét után találta meg. Ezt szó szerint idéznénk:

„Mivel nem értek a költségvetéshez, nem tudom, mire van pénz. Nagy ívű tervekkel és határozott elképzelésekkel érkeztem, és most mindenki tőlem várja, hogy megmondjam, mi, merre, hány méter, miközben egy hétig kerestem a férfi WC-t, mire megtaláltam”

Aztán újra szó szerint idézném:

„Ragaszkodom az életmódomhoz, a bringához meg a buszhoz. Ha eddig nem ültem be az Audi 6-osba, ezután se fogok. Önazonos maradok.”

És nem hazudott nagyot. Tényleg nem Audival, hanem Skoda Octaviával jár. Az meg kis híján bringa.

De még mindig nincs vége, meg elvette az év végi prémiumot az egészségügyi dolgozóktól, aztán gátlástalanul turkált az önkormányzati rendszerben dolgozó munkatársak e-mailjei, személyes adatai között.

Emellett az már csak apróság, hogy Pikó-fotóalbum lett a kerületi újság első számából. A legutóbbiban – amit egyébként már nem Tóth Ákos „főszerkesztett”, hanem Lengyel Tibor - pedig hazudoznak Ferencz Orsolya képviselőről, mint a vízfolyás. Ezt kérte ki magának a Józsefvárosi Fidesz. 

 És most akkor gondoljunk bele, hogy mindez két és fél hónap alatt hozta össze a gigamegademokrata polgi. Pikónak szerencséje, hogy neve nem hosszabb kicsit, mondjuk Pi(nok)k(i)ó. Mert ebben az esetben az orrától már nem tudna befordulni a szűk józsefvárosi utcákba.

Címkék: Józsefváros

Meghódítva: Bajnai és Soros emberei bekebelezték a fővárost

2020.01.07.

Már amennyire a Gyurcsány-klikk még hagyott nekik helyet. KariGeri főpolgármesternek legfeljebb az udvari bolond szerepe marad.

Kezet rá! Fotó: Wikimedia Common/Szerek

Karácsony Gergely látszat-főpolgármester egyre inkább biodíszletnek tűnik abban a politikai sakkjátszmában, ahol a szemünk előtt osztották fel Budapest kulcspozícióit Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt balliberális miniszterelnökök, valamint Soros György milliárdos spekuláns bizalmasai, kegyeltjei.

A Magyar Nemzet egyenesen úgy elemez: „a fővárosi költségvetés előkészítésétől a közbeszerzéseken és a vagyongazdálkodáson át a hivatali munka irányításáig szinte mindenhol a volt kormányfő [Bajnai] korábbi beosztottjai őrzik a fővárosi milliárdok útját”.

A Nullker blog az elsők között írta meg, hogy az egyik legfajsúlyosabb fővárosi cég, a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Zrt. élére január 6-ával landolt Bajnai egykori kabinetfőnöke, a Soros-egyetem ex-vezérigazgatója, vagyis a spekulánshoz is szorosan kötődő Walter Katalin. Vele együtt több mint fél tucat(!) olyan személy vette gyámság alá KariGerit, no meg kezeibe Budapest gazdasági ügyeinek intézését, aki korábban Bajnainak dolgozott vagy személye, tevékenysége összekapcsolódott vele (via Magyar Nemzet).

Walterhez hasonlóan fontos posztot kap, a Főtáv vezérigazgatója lesz Mártha Imre balliberális topmenedzser, aki anno Bajnaival együtt demonstratív módon állt ki a paksi atomerőmű bővítése mellett, amely üggyel mára mindketten szembefordultak. A volt kormányfő pártszervezésében is aktívkodott a Soros-világ egyik ügyvédje, Tordai Csaba. Az alkotmányjogász kuratóriumi tagja volt 2015-ig a Bajnai által létrehozott Haza és Haladás Közpolitikai Közhasznú Alapítványnak, továbbá felügyelőbizottsági tagja az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft.-nek is. Tordai most jogi főtanácsadóként dolgozik Karácsony mellett, emellett a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnökének is megválasztották.

A karácsonyi Bajnai-listán szerepel Walter, Mártha és Tordai mellett Számadó Tamás főjegyző, aki a balliberális kormányzás idején az igazságügyi tárcánál dolgozott. A főváros egyik első fontos gazdasági tanácsadói szerződésében Számadó mellett kapcsolattartóként jelent meg Szentirmai Judit, aki Bajnai miniszterelnöksége idején a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára volt. Bajnai közeli munkatársa volt egyik főpolgármester-helyettes, Kiss Ambrus is, aki a válságévekben a Miniszterelnöki Hivatal társadalompolitikai szakállamtitkári tisztségét töltötte be. Belyó Pál, aki korábban nemcsak Kiss Ambrus kollégája volt a Policy Agenda nevű elemzőcégnél, hanem Bajnai kormányzásának utolsó hónapjaiban a KSH-t is vezette, a főváros Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft.-jében kapott felügyelőbizottsági tagságot. Végül, de nem utolsósorban a liberális exkormányfőhöz is közel álló Perjés Gábor a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöki székét foglalhatta el – mutatta be a díszes kompániát a Magyar Nemzet.

Bajnai mellett – ezt is megírta a BlogstarGyurcsány Ferenc kegyeltjei is fontos pozíciókat szereztek a fővárosban. Most Draskovics Tibor, Gyurcsány egykori pénzügy-, valamint igazságügyi és rendészeti minisztere lett a Budapesti Közlekedési Központ új elnöke. A BKK felügyelőbizottságában bukkant fel Katona Tamás, aki a Gyurcsány-kormány pénzügyi államtitkára is volt. A városüzemeltetési holding igazgatóságába delegálták a volt miniszterelnök másik régi bizalmasát, Gál J. Zoltánt, a Miniszterelnöki Hivatal egykori politikai államtitkárát.

Feltámadt a múlt, és a szemünk előtt újrakezdődött. Ugye mást nem kell mondanunk, Ildikó?

Címkék: Főváros

Pancserpuccs: Baranyi Krisztina magára borította a parkolórendszert

Tombol a szakértelem a balliberális-kutyapárti Ferencvárosban. Most éppen a IX. kerület méregdrága parkolási rendszere vált üzemképtelenné legalább fél hónapra...

Baranyi Krisztina máris csúnyán megbukott.

Új évi ajándéknak aligha lehet nevezni azt a pancserkodást, amivel Baranyi Krisztina megkínálta a ferencvárosiakat: (legalább, azaz legalább!) január 15-éig ingyenes a parkolás a IX. kerületben, mert egész egyszerűen működésképtelennek bizonyult az újdonsült balliberó vezérek által kifundált parkolási rendszer. Összeomlott, befuccsolt, kifingott, kaputt, game over.

„2020 – végre saját kézben a parkolásüzemeltetés” – jelentette be a nagyasszony január 2-án Facebookján, aki a kialakult helyzet miatt a galád „parkolási maffiára” mutogat. Merthogy helyzet van, és ilyenkor mutogatni kell. Értsd: a korábbi céggel szerződést bontottak december 31-vel, tehát a régi díjfizető automaták már nem működnek – közülük sok le is van fóliázva –, az újakat pedig még nem helyezték ki, így lett ingyenes a kerületi parkolás.

Tehát tombol a szakértelem. Minek után az autósok – első blikkre – talán jól járnak a bénázás miatt, de a darabokra hullott parkolási rendszer miatt napi(!) közel 10 millió forinttól esik el, vagyis legalább 200-220 millió forint bevétel kieséssel számolhat az önkormányzat. Ami sokba fog fájni valakinek, és nem is oly sokára, az szinte biztos, ismerve a ballibsik előszeretettel alkalmazott megszorítósdiját (via PestiSrácok).

A bombát robbantó hírportál megjegyzi: Baranyi Krisztina és milliós fizetésű politikai gyámja, a volt SZDSZ-es polgármester, Gegesy Ferenc az idei esztendővel „alaposan megvariálta, a zuglói modell mintájára egy igencsak kétes hírnevű cég segítségével átszervezte a ferencvárosi parkolást, ráadásul mindezt jó sok pénzből, legalább 53 millió forintból. Tették mindezt a közgyűlés felhatalmazása nélkül, majd mindezt megkoronázták azzal, hogy Baranyi egyik volt párttársát, Pataki Mártont nevezték ki a parkoltatást is felügyelő FEV IX. Zrt. vezérigazgatójának.” Most pedig kiderült: hiába a több tízmilliós átszervezés, az automaták nem működnek január 1-jével. „A parkolóautomaták sok helyen le vannak fóliázva, máshol egyszerűen nem működnek, esetleg alkatrészek hiányoznak belőlük. A káoszt fokozza, hogy a kerületben a telefonos ügyfélszolgálat sem működik, illetve a helyi lakosok sem tudják használni az online regisztrációs rendszert” – sorolhatók a tünetek.

Így parkoltattok ti...

„Baranyi Krisztina egy nagy P+R parkolót csinált a Ferencvárosból” – így összegzett a Magyar Hírlapnak Gyurákovics Andrea fideszes képviselő, aki rámutatott: Baranyiék alkalmatlansága miatt káosz alakult ki, s mivel bárki ingyen várakozhat, épp a helyiek számára lehetetlenül el a parkolás. Külön pikantériája az ügynek, hogy a rendszert üzemeltető FEV IX. Zrt. új vezérigazgatója, az ex-Baranyi-párttárs Pataki Márton január 31-ig szabadságra ment...

A Fidesz–KDNP egyébként feljelentést fontolgat. Szerintük felmerül ugyanis a hanyag kezelés gyanúja, az átszervezés közbeszerzés kiírása nélkül zajlott, sőt a gazdasági és közbeszerzési bizottság sem tárgyalt róla.

Baranyi Krisztinának tehát lesznek még forró percei a parkolási pancserpuccs miatt! Akkor is, ha a rendszer január 15-én beindul. Már ha egyáltalán beindul...

Bizarr tárgyak a BKV járművein, avagy festménytől a talicskáig

2019.12.28.

Hogy én már mennyi mindenemet elhagytam már! A kesztyűmet, esernyőt, sapkámat. Pár hete néhány órára még az irattárcámat is. Bevallom, néha az is előfordul, hogy nem tudom hol parkoltam le az autóval, de eddig mindig „előkerült”.

Ma viszont a BKV Facebook oldalán rájöttem, nem vagyok egy különleges eset. A közlekedési cég talált tárgyak osztálya egy valóságos bevásárlóközpont lehet, szinte minden megtalálható náluk.

Mert honfitársaink egészen elképesztő dolgokat felejtettek a BKV járművein. Az még hagyján, hogy hivatalos dokumentumok, pénztárcák, mobiltelefonok, tornazsákok, táskák, cipők és mindenféle  ruhanemű, valamint kulcsok is elkallódtak.

De azért az nem mindennapi, hogy valaki talicskát felejtsen a buszon. Azért előttem van a pillanat, mikor feledékeny utasunk leszáll, majd a homlokára csap: „Basszus, a buszon felejtettem a talicskámat!”

Vagy mikor a férj, akit elküldtek mikrohullámú sütőért, és hazatérve rákérdeznek, hol a készülék? Ő meg a zsebeit kiforgatva lemondóan kijelenteni: „Drágám, valószínűleg a villamoson hagytam!”.

Mert bizony három mikrohullámú sütő, laptop, több roller, gördeszka és hangszer is ott hever a talált tárgyak osztályán. És senki nem keresi ezeket.

A cég viszont büszke lehet az utasok sokszínűségére, mert az igazi műértők is a BKV-t veszik igénybe. Erről pedig egy festmény tanúskodik, amely szintén várja gazdáját a Talált Tárgy Kezelőségén. Azért hihetetlen, hogy nem hiányzik valahonnan a falról.

Volt régen egy játék, a „Mit érdemel az a bűnös, akinek a zálogát a kezemben tartom?”. A talicskát elhagyó úrnak (vagy hölgynek?) mindenképpen valami díjat alapítanék.

Címkék: Főváros

Pikó megütheti a bokáját más e-mailjeinek nézegetése miatt

A józsefvárosi „hiperdemokraták” jogállamiságot ordítva estek neki önkormányzati tisztségviselők e-mail-fiókjainak. A személyes adatokban történt turkálás – úgy tűnik – nem marad következmények nélkül!

Mélyen a zsebbe nyúlhat, aki más levelei közt turkál? Fotó: MTI

Még hogy Magyarország következmények nélküli ország! Franckarikát! Jól megtanulják majd ezt Budapest balliberális „felszabadítói”, saját bőrükön. Meg a saját zsebükön.

Az újabban polgármesteri gúnyát öltő Pikó András exklubrádiós józsefvárosi hiperdemokrata és ballib gittegylete nemrég tarzani vehemenciával esett neki az önkormányzati rendszerben dolgozó (vagy korábban ott tevékenykedő) kollégák e-mail-fiókjainak. Ezt elégelte meg az adatvédelmi biztos, aki megüzente – via Magyar Hírlap –, hogy

pofátlan pici Pikó és csalárd csapata bizony megütheti a bokáját, amiért gátlástalanul turkált a személyes adatokban.

Merthogy nem oda Buda!

A VIII. kerületi önkormányzatnál megvalósult adatkezelések miatt vizsgálatot indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Péterfalvi Attila elnök több bejelentést kapott róla, hogy Pikó nyilvánosságra hozta a Józsefváros Újság volt főszerkesztője és más önkormányzati tisztségviselők korábbi hivatalos e-mailjeinek tartalmát. Márpedig – vert oda a viccpolgi galerijának – tilos a munkavégzés céljából a munkavállalók rendelkezésére bocsátott e-mail-fiókok, számítástechnikai eszközök használatát az adatvédelmi követelmények figyelmen kívül hagyásával ellenőrizni!

Ha a vizsgálat valami ilyesmi galádságot állapít meg a nyolckerben, Pikóék alapos bírságra számíthatnak. Az általános adatvédelmi rendelet szerint ugyanis a munkahelyi e-mail-fiók adattartalma személyes adatnak, a személyes adaton elvégzett bármely művelet pedig adatkezelésnek minősül. Az illetékes hatóság pedig minden eszközzel fellép az „adatvédelmi követelmények érvényesítése érdekében, ideértve az azokat sértő adatkezelőkkel szemben megfelelő visszatartó erejű jogkövetkezmények következetes alkalmazását is.”

Így legyen! Fizessenek a galádok!

Vastagbőr: Gréczy Zsolt fia Újpesten kapott zsíros politikai állást

Egyre jobban „összegyurcsányozza” magát Déri Tibor, a moslékkoalíció momentumos polgármestere, akinek Facebook-felfuttatását Marci Boy, a Gréczy-trónörökös vette kézbe.

Gréczy Papa kisfia Újpesten okoskodhat...

Tovább színesíti a politikai kifizetőhelynek tekintett IV. kerületi önkormányzat politikai repertoárját Déri Tibor momentumos polgi. Újpest fura ura már eddig is bőkezűen osztogatta a pozíciókat a ballib moslékkoalícióhoz tartozó elv- és bajtársaknak, de most megint rátett egy lapáttal.

Emlékezetes, az ellenzéki szivárványkoalíció oly sebesen rabolt rá a kerületi kasszára, hogy seperc alatt az Újpesti Kulturális Központ élére hajította a korábbi MSZP-s alpolgármester Belán Beatrixot, az önkormányzati lap, az Újpesti Napló élére pedig egy jobbikos bértollnok-propagandistát pattintott be, az Alfahírtől érkező Balogh Gábort, akit korábban a Kuruc.infóval is hírbe hoztak. Majd – naná – a Gyurcsány-párt is megkapta jussát: az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetet a korábbi SZDSZ-honanya, ma Fletó-kegyelt Ungár Klára ölébe pottyantották (és még majdnem megköszöntük, hogy nem az 1956-os hősöket nácizó Havas Szófia lett a befutó...).

Az örökké éhes Gyurcsány-gyomor persze ennél sokkal többet akar, és hogy ne korogjon „üresen”, Déri Tibor megtalálta a helyét polgármesteri titkárságán Fletó egyik belső, bizalmi embere, az újabban nő-, pénisz- és fenékügyeivel reflektorfénybe kerülő Gréczy Zsolt kisfiacskájának is.

Gréczy Márton zsíros politikai állást kapott a moslékkoalíció által elfoglalt újpesti önkormányzatnál. Ha hihetünk (ha hihetünk...) Dérinek, Marci Boy „kommunikációs szakemberként” segíti a kerületet és annak vezetését. Nyilvánvalóan elsőrangú, professzionális, szakszerű és busásan megfizetett kommunikációs tanácsaival. Na meg – hírlik – leginkább a Facebook-felületekhez és -megjelenésekhez kötődnek a feladatai a feltörekvő DK-s sihedernek.

Ha ez így van, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Gyurcsány-csipetcsapat vette kézbe a momentumos aranyifjak imázsépítését is, annak minden ódiumával. De persze mindenek előtt Marci Boynak azért akad némi sepregetni valója a családi háztájékon is, hiszen – ha akkora kommunikációs zseni – most iparkodhat, hogy rendbe rakja a Papa löttyedt renoméját...

Ezeket a cikkeket olvastad már?