Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

2020.03.07. | Nullker

A haverok és a politikai műmájerek dúskálnak zsetonban, fejlesztésekre és közbiztonságra annál kevesebb jut a VIII. kerületben. Tetszettek „forradalmat” csinálni...

Tovább
Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Tovább
Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Tovább

Botrány: így árusítja ki Pikó Józsefvárost

2020.01.24.

Az exklubrádiós műkedvelő polgármester dobra veri a VIII. kerület vagyonát, azaz az önkormányzati lakásokat. Pedig pont az ellenkezőjét ígérte!

Ha már a lakáskiutalás nem megy, verjük dobra a lakásokat?

Bérlakásokat adna el az balliberó polgármester a VIII. kerületben, pedig ennek éppen az ellenkezőjét ígérte a kampányban. Egy a kormánypártok által bemutatott előterjesztés szerint első körben nyolc bérlakást értékesítene a józsefvárosi önkormányzat, utána jöhetne a folytatás. Ez így első, sőt: második ránézésre sem jelent mást, minthogy Pikó András polgármester elherdálja az önkormányzat vagyonát (via Hirado.hu).

Pedig a józsefvárosi Pinokkió azzal kampányolt, ha rá szavaznak, akkor több jut a lakhatásra: azaz növeli a józsefvárosi bérlakások számát. Isten bizonyra plusz becscsóra ígérte, a magánberuházásokban épülő házakban önkormányzati lakásokat vesznek, valamint leállítják az önkormányzati lakóházak privatizációját, sőt, lakásügynökséget is létrehoznak. Ehhez képest...

Ehhez képest most a balliberális önkormányzat alá tartozó Józsefvárosi Gazdálkodási Központ üresen álló ingatlanok eladását kezdeményezte, és az illetékes bizottságának balliberális tagjai már le is okézták az előterjesztést. Első körben nyolc darab önkormányzati lakás elárvereztetéséről döntöttek. A beadvány szerint ezek a lakások olyan állapotban vannak, hogy azokat bérbeadás útján nem lehetne hasznosítani. Áment mondtak arra is, hogy a továbbiakban a Pikó vezette önkormányzat akár évi hatvan darab üresen álló lakást is elárvereztethet.

„Egyetlen egy lakáspályázatot nem sikerült kiírni. Tehát azok az emberek, akik arra számítottak, hogy Pikó András meg fogja oldani a lakhatási gondjaikat, most azzal szembesülnek, hogy az önkormányzat még a lehetőséget sem adta meg arra, hogy önkormányzati lakáshoz tudjanak jutni. Látható, hogy a balliberális városvezetés nem azt csinálja, amit a kampányban ígért”

– rántotta le a leplet a kívül zöld, belül vörös politikai görögdinnyék józsefvárosi ármánykodásáról Vörös Tamás, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Hogy is mondta Rodolfó? Nyúlik már Pinokkió orra, de csak a kezét figyeljétek, mert csal!

Budavári barbárok

Meglepődnek ha azt mondom, az I. kerület új polgármestere nincs a helyzet magaslatán? Hogy nincs tisztában azzal kinek mi a hatásköre? Mert a sajátját túllépi, míg másokét nem tartja tiszteletben? Mivel V. Naszályi Mártáról beszélünk, valószínűleg nem annyira nagy a döbbenet.

Merthogy ez szinte mindennapi. Nem néz körül, nem tájékozódik, csak megy előre eszetlenül. Most legutóbb a Várkapitányságot nem hívták meg egy rendezvényre, amelynek témája a Dísz tér történelmi megújulása. Ám ez kicsit aggályos lépés. Leginkább azért, mert ennek a területnek nem a kerületi önkormányzat a tulajdonosa. Tehát ez olyan, mintha a szomszéd lakásfelújítását én tervezném meg. De álljon itt alább a Várkapitányság sajtóközleménye.

"A budai Vár sem válhat csatatérré

Budapest, 2020. január 24. – A Várkapitányság nem kíván az I. kerületi Önkormányzat illetékességi körébe tartozó kérdésekbe beavatkozni. Ugyanakkor sajnálattal vettük tudomásul, hogy a kerület új vezetése nem hívta meg a Várkapitányságot arra a csütörtök esti rendezvényre, amelynek témája a Dísz tér történelmi megújulása volt. Ez az eljárás azért is különös, mert a Nemzeti Hauszmann Program fejlesztései nem tartoznak az önkormányzat illetékességi körébe, ezért joggal vetődhet fel a kérdés: milyen érdemi párbeszéd folytatható egy területről annak tulajdonosa, vagy illetékes képviselői nélkül?

A budai Vár a Nemzeti Hauszmann Programnak köszönhetően a történelmi újjászületés korszakát éli. A Váron sok sebet ejtett a 20. század, melyek begyógyítása elkezdődött. A nemzeti építészeti örökség rekonstrukciójának turisztikai jelentősége is van, hiszen a budai Vár a leglátogatottabb turisztikai célpont. Az alkotó munka sikere közös érdek. Akinek szívügye, hogy nemzeti örökségünket megújítva megőrizzük, joggal ért egyet azzal, hogy a budai Vár nem válhat csatatérré. Terveink transzparensek és megalapozottak: a régóta városképi sebként tátongó, a világörökségi ranghoz méltatlan Dísz tér 2. szám alatti jelenleg teljesen üresen álló telek rehabilitációjával több mint fél évszázados adósságot törlesztünk, amikor újjáépítjük a Vöröskereszt Egylet egykor volt impozáns székházát, amely bár a második világháború után teljesen helyreállítható lett volna, az 1950-es évek elejére inkább lebontották.

A csütörtök este történtek ellenére továbbra is úgy gondoljuk, hogy a „rossz szomszédság török átok”. Ezért a magunk részéről változatlanul a kinyújtott, segítő kéz politikáját tartjuk követendőnek. Az öncélú csatározások zsákutcás törekvéseiben azonban senkinek sem tudunk és nem is kívánunk partnerei lenni.

A Várkapitányság kezelésében lévő zöldfelületek megújítása, a terület autómentesítése, a Várba vezető sétányok, lépcsők, parkok felújítása, az infrastruktúra modernizálása, és a magyar építészet egykori remekeinek újjászületése az itt élők életminőségét, értékgyarapodását és történelmi közvagyonunk jövőbemutató fejlesztését egyaránt szolgálja.

A Várban élőknek joguk van ahhoz, hogy a Nemzeti Hauszmann Program fejlesztéseivel kapcsolatban hiteles, pontos és naprakész információk alapján formálhassanak véleményt. Sajnálatos, hogy a Budavári Önkormányzat vezetése csütörtöki fórumán ezeket az elveket mind megsértette. Ez intő jel számunkra, ezért a jövőben még kiemeltebb figyelmet fordítunk a budavári polgárok és az idelátogatók széleskörű és hiteles tájékoztatására. Ebben a törekvésünkben továbbra is partnerként tekintünk mindenkire, aki az építő és alkotó párbeszéd oldalán áll."

Ennyi lenne tehát. Javasolnánk a kerület Mártikájának, hogy előbb gondolkodjon, informálódjon, és csak aztán cselekedjen. 

Nem mellesleg pedig minden tiszteletünk a Várkapitányságé, akik a történtek ellenére kulturált módon próbálnak érvényesülni a barbárok között.

Címkék: Budavár, I. kerület

Erzsébetváros lenullázva – Niedermüller végighazudott száz napot

Gyakorlatilag a nullával egyenlő, ami megvalósult Erzsébetváros gyurcsányista polgármesterének ígéreteiből. Máris kidurrant a Brüsszelből hazazavart DK-s lufiember.

Máris kidurrant a Brüsszelből hazazavart DK-s lufiember. Fotó: MTI

Persze nincs új a nap alatt, mert ezek ilyenek – a Keresztapa-Főnök után szabadon: hazudnak reggel, éjjel meg este. Így van ezzel a VII. kerület gyurcsányista gyógyegere, Niedermüller Péter viccpolgármester is. A dákóbajnok Gréczy Zsolt elv- és felebarátja száznapos viccuralkodása alatt ennyit váltott ugyanis valóra választási ígéreteiből:

lószart, mama!

Erzsébetváros DK-s „felszabadítója” különleges bravúrt vitt véghez, mert közel harminc programpontjának valóra váltásával maradt a helyi lakosság adósa. Igaz ugyanakkor, hogy eggyel növelte az alpolgármesterek számát a korábbiakhoz képest, pedig még csak meg sem ígérte! A balliberális bulibáró csomagja amúgy öt pont köré (Szociális gondoskodás, lakhatás, egészségügy; zöld, fenntartható Erzsébetváros; Mobilitás, parkolás; „Bulinegyed”; Innováció, kulturális ipar) csoportosult, számos részígérettel. Az erzsébetvárosiak a közösségi médiában szembesítik ezzel a szégyenpolgit, akinek

28 programpontja nem valósult meg, közülük nem kevés az olyan, ahol még a szándék sem látszik.

Így például, de tényleg csak például nem hozta létre a kerület úgynevezett „open data” oldalát, ahol minden, az önkormányzatot, annak döntéseit érintő adat, szerződés mindenki számára elérhető lenne; nem csapott oda, hogy a kerületi parkokban megtiltsák a dohányzást, és kontrollálják az alkohol fogyasztásának tilalmát; illetve az önkormányzat nyitvatartási rendjét sem tette lakosságbaráttá.

„A döntésekhez 30 nap bőven elég lett volna, de legyen 60. A végrehajtásukhoz 60-90 nap kellett volna. 100 nap után azért nem tart sehol a kerület, mert nincs se szándék, se akarat, se kompetencia” – háborognak joggal az erzsébetvárosiak (via Origo).

A legtöbben persze a bulinegyed problémája miatt mérgesek már Niedermüllerre, aki végigrodeózta a kampányt az éjféli zárórával. És ti látjátok, hogy megoldotta volna? Mert mi sem, itt a Nullkernél.

„Amennyiben engem választanak polgármesternek, a legelső feladataim egyikének fogom tekinteni, hogy más budapesti kerületekhez hasonlóan Belső-Erzsébetvárosban is bevezessük a vendéglátóhelyek nyitva tartásának korlátozását, az új testületnek érvénytelenítenie kell azt a rendeletet, amely lehetővé teszi a 0–24 órás nyitva tartást”

– füllentette a Fletó-fiú, majd miután megválasztották, „széles civil konzultáció” elé tolta a kérdést. Azaz a megoldás helyett nyújtja az ügyet, mint a rétestésztát, maszatol, szöszmötöl, és halászik tovább a zavarosban. Merthogy nincs új a nap alatt. A szakértelemből felmentett, elvtelen hasonszőrűek ehhez értenek. A nagy semmihez.

Csőzik nem ül egy asztalhoz kollégáival

Dr. Aradszki András, országgyűlési képviselő munkareggelire hívta az érdi választókerület polgármestereit, hogy megvizsgálják településeik helyzetét és megvitassák az aktuális teendőket.

A szemfüles olvasó egyből kiszúrhatja, hogy a fényképről pont a megyei jogú város, Érd frissen megválasztott összellenzéki polgármestere hiányzik. Hogy Csőzik László miért nem ment el egy ilyen találkozóra, csak tippelni lehet, hiszen a meghívásokra nem reagált. Talán nem akar egy asztalhoz ülni jobboldali polgármesterekkel? A térség jövőjénél és az összefogásnál számára fontosabb a széthúzás és a helyben toporgás? Kicsiben is megmutatkozik, hogy hogyan gondolkodnak a baloldaliak nemzeti összetartásról, közösen felépített országról.

Címkék: Agglomeráció

„Többnyire látszatfelújítások történtek” a VIII. kerületben – hazudta Pikó

Pikó András polgármester a kampányban és az elmúlt hónapokban többször is állította, hogy a józsefvárosi társasházakat csak kívülről újították fel „csak hogy el lehessen mondani, Józsefváros újjáépül”, miközben azok belülről tök romosak…

Ezzel azt sugallta, hogy a fideszes vezetésnek csak a „külcsíny” fontos. Politikai pr-szövegét sokan bevették, de hazugságát most saját házi lapja, a Józsefváros újság is cáfolja. A teljesen bal-liberálissá alakított Józsefváros újság ugyanis 3 oldalon keresztül sorolja, hogy milyen sokféle felújításokra kaptak pénzt a kerületi társasházak még az előző, fideszes vezetés alatt az önkormányzattól. Pikó Klubrádiós András hitelességén újabb csorba esett.

„Erről beszéltünk folyamatosan a kampányban is: többnyire látszatfelújítások történtek eddig a kerületben, főként a homlokzatokra koncentrálva. Politikai marketing szempontból erőltették ezt, csak hogy el lehessen mondani, Józsefváros újjáépül” – írta bölcsen Pikó András 2019. november 20-ai Facebook bejegyzésében. Mindez jól hangzott, sokan el is hitték, csupán egy gond van az állítással: az, hogy nem igaz. Ezt az állítást, hasonló tartalommal, különböző formában, különböző fórumokon számtalanszor előhozta Pikó András.

Egyre hiteltelenebbé válik Pikó

Úgy tűnik, Pikó András megteheti, hogy szemérmetlenül hazudik következmények nélkül. De legyünk kicsit optimistábbak… talán mégis van, lesz következmény: hiszen saját hitelességét rombolja, s talán egyre többen eszmélnek majd rá: egy olyan embert választottak meg, akinek a szavai nem helytállók.

Pénz szinte minden felújításra

A Józsefváros újság 2020. január 15-én megjelent 2020/2-es lapszáma közel 3 oldalon sorolja fel a 2019-ben támogatásban részesült társasházakat. (A felsorolás a következő lapszámban is folytatódni fog, az újság online is elérhető, a felújításokról a felsorolás a 17. oldalon indul.)

271 tétel szerepel a itt, ha jól számoltuk ezek közül csupán 11 (!) olyan tétel van, amit külső homlokzat felújítására ítéltek meg. A többi mintegy 260 tétel egyéb felújtásra megítélt pénz, többek közt felvonók, függőfolyosók korlátai, tetőjárdák, tetők, beléptetőrendszer, kémények helyreállítása, bélelése, villamos- és gázhálózat-, nyílászárók, légudvar felújítására…

Azaz Pikó András újabb állításáról – miszerint a fideszes önkormányzati vezetés alatt szinte csak homlokzatok felújítására adott pénzt az önkormányzat – derült ki, hogy kamu. A tények makacs dolgok, a legnagyobb ciki az egészben ráadásul az, hogy Pikó András szavait saját, önkormányzati lapja cáfolja meg.

Forrás: ferencjozsef.blog.hu

Wittinghofot hidegen hagyják a súlyos szemfertőzést kapott betegek

2020.01.20.

Budaörs lenyugvó nap erejű, karalábérágcsáló balliberális vezetőjének felelősségét és emberiességét firtatják egy igencsak csúnya ügyben.

Hiába vigyorog, nem kerülhető meg a személyes felelőssége. Fotó: Facebook

A Fidesz szerint magára hagyta azt a 12 beteget Budaörs város vezetése, akik a város magánkézben lévő egészségügyi központjában szenvedtek el súlyos fertőzést szemműtét közben, még karácsony előtt. Czuczor Gergely helyi elnök a Budaörsi Egészségügyi Központ előtt emlékeztetett: az érintett betegeken további szemműtéteket kellett végrehajtani a Szent János Kórházban, ahol több betegnek is jelezték, hogy valószínűleg maradandó károsodást fog elszenvedni.

Ordító pofátlanság, hogy a műtétet követő két hétben senki sem kereste fel a betegeket az intézmény részéről, és Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás is csak maszatol a brutális felelőtlenségről árulkodó ügyben!

A Fidesz most nekiszegezte a kérdést, mint annak idején Wittinghof a dákót a „masszőrnőnek”: tervezi-e a város vezetése felülvizsgálni az egészségügyi központot üzemeltető Jump Consulting Kft. üzemeltetési szerződését, amelynek vezetői a polgármesterrel finoman szólva baráti kapcsolatokat ápolnak?

Emellett arra is válaszolnia kell a polginak, tervezi-e a város vezetése a betegek felkeresését és segítségnyújtás felajánlását a részükre. Czuczor arra is rámutatott, ha már az egészségügy ekkora biznisz Budaörsön (a Wittinghof-haveri Jump Consulting Kft. üzleti beszámolója szerint a cég 2016 és 2017 közötti 177 millió forintos nettó árbevétele 1377 millió forintra emelkedett egy év alatt), érdemes lenne az egészségügyi intézményt ismét városi üzemeltetésbe venni.

Wittinghof, válaszokat akarunk!!!

Ez igen: durván lenyomta a Fidesz a balliberális ellenzék jelöltjét!

A nagytétényi választóknak helyén volt a szívük és az eszük.

Fotó: Youtube/PestiSrácok

Kiütötte ellenfelét, vagyis hatalmas fölénnyel győzött Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje a XXII. kerületben tartott időközi választáson. A kormánypárti induló a szavazatok 54,38 százalékát zsebelte be (702 voks). Kihívója, a balliberális szörnykoalíció embere, Nádor Iván 45,31 százalékig jutott (585-en ikszeltek rá), míg a munkáspárti Benyovszky Gábor pedig 0,31 százalékkal futott még...

Budafok-Tétény 8. egyéni választókörzetében azért kellett időközi választást tartani január 19-én, mert tavaly október 13-án Csiszár és Nádor között 814 vokssal szavazategyenlőség alakult ki. A balliberálisok embere azóta igen jelentősen visszaesett, vagyis Karsay Ferenc Fidesz-KDNP-s polgármester munkáját egy újabb jobboldali képviselő segítheti majd a testületben, amivel vékonyan ugyan, de a többség is biztosítottnak látszik az ellenzéki moslékkoalícióval szemben.

Gratulálunk Csiszár Zsuzsannának, és jó munkát kívánunk neki!

Hegyekben állnak a megválaszolatlan lakossági levelek Pikó hivatalában

Pikó András és csapata megválasztását megelőzően lakosságközpontú, átlátható önkormányzatot ígért, illetve azt, hogy a józsefvárosi polgárokat a lehető leginkább bevonja a város vezetésébe. Nos, úgy tűnik – sok más kommunikációs fogáshoz hasonlóan – ez is csak egy kampányfogás volt. Információink szerint több száz lakossági levél halmozódhatott fel a Hivatalban, amelyre nem kaptak választ a józsefvárosi polgárok.

„Az az önkormányzat, ami nem mindenkié, az senkié, csak a hatalmat gyakorlóké. Az ilyen önkormányzat nem titeket szolgál, hanem azokat, akik ott ülnek bent” – mondta Pikó András még szeptember végén, a választások előtt egy Mátyás téri rendezvényen. Mindemellett többször nyilatkozta, hogy részvételi önkormányzatot szeretne, amelybe a lakosok is elmondhatják mire fordítsa a kerület a közvagyont, valamint növelné az önkormányzat átláthatóságát.

Ezeknek a kijelentéseknek a lakosok most már éppen az ellenkezőjét tapasztalhatják. Utánanéztünk a dolognak – és képviselők és helyi lakosok jelzései alapján – számos lakossági kérdést, felvetést, problémát tartalmazó levél halmozódhatott fel a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban. Pikónak a jelek szerint a jól hangzó lózungok csak a választásig voltak fontosak.

Köszönjük, Brúnó!

Pikó lapja ismét rávilágított, hogy a polgármester megrögzött hazudozó

A terjedelmes, mélabús és érdektelen cikkek mellett egy érdekességre bukkantunk a színvonalát tekintve erős lejtmenetben lévő Józsefváros újság legújabb számában. A kerületi háziorvosi rendszerről szóló cikk rávilágít arra, hogy Józsefvárosban az egészségügyi ellátás, és az orvosi praxisok betöltöttsége az országos átlaghoz képest kiemelkedően áll. Mindez annak fényében érdekes, hogy Pikó és csapata a kampányában azt hazudta, hogy a kerületi rendelőkből orvosok hiányoznak, és emberek halnak meg az elégtelen egészségügyi ellátás miatt.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Pikó András polgármester kampányának visszatérő eleme volt az egészségügy. Tavaly júliusban, még jelöltként közösségi oldalán (ki tudja milyen statisztika alapján, mert azt nem nevezte meg), azt írta, hogy Józsefvárosban kevesebb ideig élnek az emberek többek között az elégtelen egészségügyi ellátásnak köszönhetően. Ezt később azzal fejelte meg, hogy orvosok hiányoznak a rendelőintézetekben, és hogy az egészségügy lerombolását helyben szenvedjük el.

Szeptember 22-én például azt osztotta meg, hogy innen, azaz Józsefvárosból hiányzik a legtöbb rendőr, tanár és ORVOS!!! Alpolgármestere, Erőss Gábor októberben a fentieket azzal tetőzte, hogy kézilabdacsarnokra van pénz, de a kerületiek biztonságos egészségügyi ellátására nincs. Sajnos – mint a választások is bizonyítják – sokan bedőltek ennek a hazudozásnak, amiről a leplet maga Pikó lapja, a január 15-én megjelent Józsefváros újság rántotta le.

A korábbi állításokkal szemben a kerületi egészségügy kiemelkedő helyen áll

A Népszavától igazolt Zoltai Ákos Héczey Andrással, az egyik kerületi háziorvossal beszélgetett. A balliberális újságíró – nagy bánatára – Héczey arról számol be, hogy a józsefvárosi egészségügy kiemelkedő. A Fidesz vezetése alatt megújult az Auróra utcai szakrendelő és „a nyolcadik kerületben gyakorlatilag nincs olyan háziorvosi rendelő, amit ne újítottak volna fel”. Az új főszerkesztő és az új kerületi vezetés érdekeit szem előtt tartva Zoltai megkérdezte Szili-Darók Ildikó egészségügyért felelős alpolgármestert is a témában, aki elmondta: egyelőre tájékozódnak a tennivalók kérdésében.

Borsodig kellett „elmennie” az újságírónak, hogy rosszat írhasson az egészségügyről

Hogy minden rendben van ezen a területen Józsefvárosban, bizonyára bosszantó lehetett a balliberális kollégának, ezért aztán gyorsan kitekintett a legelmaradottabb régióra, Borsodra, hogy a lelke – és a főnökei – megnyugtatására valami negatívumot is leírhasson. Ehhez pedig – a leghitelesebb forrást – a DK egészségpolitikusát kérdezte meg, aki elpanaszolta, hogy ott sok a betöltetlen praxis.

Fejlesztések, amelyek kimaradtak az összeállításból

De térjünk vissza a kerülethez, elvégre nem a Borsod újságot vettük a kezünkbe. Zoltai „Népszavás” Ákos kénytelen volt leírni, hogy az országos átlaghoz képest a VIII. kerület kiemelkedően áll, hiszen az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai szerint mindössze egy praxis betöltetlen a kerületben.

A Szent Kozma Egészségügyi Központ és a kerületi háziorvosi rendelők felújításán túl, amit a témában nem mert, vagy nem akart leírni Zoltai, mert a jobboldali városvezetés alatt történt:

  • új háziorvosi rendelőt alakítottak ki a Kálvária téren,
  • új gyermek háziorvosi rendelőt hoztak létre a Gutenberg téren,
  • folyamatosan újult meg a rendelők eszközparkja,
  • bevezették a háziorvosi és szakorvosi életpályamodellt,
  • védőoltásokra lehetett önkormányzati támogatást igényelni,
  • kibővítették az ingyenes szűrőszombatot,
  • a kerület pereméről az Aurórába költözött a háziorvosi ügyelet és sürgősségi ellátás.

Újbudai semmitmondó

Egész jó kis kiadvány a kerületi újság, mely igen frappánsan Újbuda névre hallgat. Ebben már régi hagyomány, hogy a polgármester megosztja gondolatait, terveit az új évről. Ez most 2020-ban is így esett. És mégsem.

Mert László Imre akkora semmit mondott, hogy le kéne mérni. Azt gondolhatnánk, legalább az elején tart még a lendület, ilyenkor vannak még ötletek. Elvégre éppen véget ért a választás. Annyi mindent ígértünk, tartsuk is be. Ehhez képest ezt ígéri az új polgi.

Működik a jégpálya a Bikás parknál. Ez nagyon király! Kár, hogy az utóbbi három évben – de lehet, hogy több is - ez mindig üzemelt.

Aztán olyat is tervez, hogy rövidüljön a hasiultrahang várólista. Kevesebb beteget! Értem én.

Közmeghallgatásokat tartanak. Elárulom, ebben sincs semmi új.

Aztán kipattan a szikra. Lehet kiskerteket bérelni! Szikra elalszik, ez eddig is működött. Puff neki!

Jó újság az Újbuda. Mert ezek után következnek a frakcióvezetők gondolatai. Jaj nekünk! A DK-s jóember igazi agymenést tol nekünk. Ők megoldanak egy kereszteződésben egy villamospálya ügyet. Ez igen!

De a legjobb gondolatát későbbre hagyja. Most tessék leülni, mert addig nem szabad továbbolvasni, míg nincsenek nyugalmi pozícióban.

„Újbudának meg kell adni azt a fényt, amit kiérdemel, hiszen ez a főváros fővárosa, mondhatni, az ötödik legnagyobb magyar város.”

A főváros fővárosa? Ha ezt Karácsony Gergely meglátja, abbú baj lesz more. Még bevonul itt nekem fehér Audin a XI. kerületbe! Fényt kell adni? A közvilágításról beszélünk virágnyelven?

A Momentum persze szokás szerint vakon van itt is, az ő tervük, hogy létrehozzák az átláthatósági biztos intézményét az önkormányzatnál és ezzel akkor beköszönt a világbéke.

Ezek itt a nagy elképzelések Újbudán. Köszönjük a figyelmet, nincs itt semmi látnivaló. Viszont semmitmondó politikusok azok vannak dögivel. 

Címkék: Újbuda

Ezeket a cikkeket olvastad már?