Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

2020.03.07. | Nullker

A haverok és a politikai műmájerek dúskálnak zsetonban, fejlesztésekre és közbiztonságra annál kevesebb jut a VIII. kerületben. Tetszettek „forradalmat” csinálni...

Tovább
Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

Tovább
Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

Tovább

A „változás” arca: két év börtönt kapott az újpesti jobbikos

Déri Tibor momentumos polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester szerint persze nincs is semmi látnivaló. Érdekesek ezek a balliberók, hamar befogják az orrukat, ha az újdonsült szövetséges körül bűzlik valami. Márpedig az újpesti Jobbiknál bűzlik, és nem kicsit.

A Közbiztonsági Bizottságnak is tagja. A pofánk leszakad!

Ennyit akkor a „változásról”. Együtt, veletek. Mármint veletek???

Az újpesti „felszabadító” szivárványszövetségesek egyik plakátarcát, a jobbikos Szabó Balázs önkormányzati képviselőt rasszista bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönre ítélték (via PestiSrácok.hu). A momentumos polgi, Déri Tibor lapít, Karácsony Gergely, Budapest fura ura pedig bagatellizál. Szerintük nincs itt semmi látnivaló. Működik a klasszikus kettős mérce. Védik, rejtegetik és mosdatják az elítéltet (ha már megtisztulás...), mert az az ő kutyájuk kölyke. Már a Jobbik is a balliberális brancs tagja, egy akolból valók. Megy tehát a kussolás és a tussolás.

Pedig történt azért egy s más.

A II. és III. Kerületi Bíróság első fokon rasszista bűncselekmény miatt két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetést osztott ki Szabó „városatyának” és két társának. A lila kömény legények Budapestre látogató tunéziai turistákat vertek össze. A jobbikos politikus és bűntársai a vád szerint sörösüveggel és kavicsokkal dobálták meg, majd megverték a szabadságukat Magyarországon töltő tunéziai fiatalokat, akiket először – több társukkal együtt – körbeálltak és rugdostak, majd szidalmazni kezdtek azzal a felszólítással, hogy „takarodjanak az országból”. Szabóék ellen eredetileg garázdaság miatt indult eljárás, majd az ügyész gyűlölet-bűncselekményre módosította a vádat, végül három rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt született a fent említett elsőfokú ítélet. A felfüggesztett börtön. A kerületi ügyészség viszont végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás miatt fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon folytatódik.

A közismerten radikális Szabónak amúgy nem ez az első ügye. 2008-ban egyszer már pénzbüntetésre ítélték, miután egy tüntetésen csoportosan elkövetett garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek találták. A jobbikos politikus és több társa ellen emellett még a Fidelitas aktivistáinak 2018. áprilisi, XI. kerületi megverése miatt is eljárás van folyamatban.

Az elítélt nehézfiú Újpest 10. számú egyéni választókörzeti összellenzéki jelöltje volt a Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP, Jobbik, UPK Újpestiek Közössége összefogás színeiben, az október 13-i voksoláson képviselővé is választották. Jelenleg alelnöke a Közművelődési és Oktatási Bizottságnak, illetve tagként ül a Pénzügyi és Költségvetési, a Népjóléti és Lakásügyi, a Gazdasági és Tulajdonosi, valamint a Közbiztonsági (!!!) Bizottságban is.

A megfelelő ember a megfelelő helyen. Ugye, Déri, ugye, Karácsony?

Címkék: IV. kerület, Újpest

Belső ellentétek feszítik a józsefvárosi balliberális szivárványkoalíciót

A választás pillanatáig a jobboldal elleni küzdelem látszólagos egységbe tömörítette a balliberális erőket Józsefvárosban éppúgy, mint más városokban. A győzelmi mámor lecsengését követően azonban mindenki – pártok és civil szervezetek – egyaránt benyújtotta a számlát. Pikó Andrásnak pedig „fizetnie” kellett, ezért is lett kettő helyett hat állandó bizottság, valamint két tanácsnok. Ez a rendszer végeredményben 150 millió forinttal többe kerül a korábbi gyakorlatnál. Mivel bizonyos pozíciókra – például az alpolgármesteri székekre – több aspiráns is volt, mint ahány hely, így egyesekben a mai napig maradtak tüskék.

Egy bizottsági ülés szünetében mi magunk is hallottuk, ahogyan MSZP-s és momentumos képviselők együtt ekézték a párbeszédes Erőss Gábort. Ez őszintén szólva nem is olyan meglepő, hiszen abban mindenki egyetért, hogy a tudálékos alpolgármester köztudottan egy összeférhetetlen egyéniség. Hasonló karakterű személy maga Pikó András is, akinek nem könnyíti meg a helyzetét az sem, hogy az őt indító C8-as civilek mellett további öt párt (MSZP, Momentum, DK, LMP, Párbeszéd) igényeinek megfelelő döntéseket kell hoznia.

Camara-Berecki lecsúszott az alpolgármesteri címről

Egy, az önkormányzat mindennapjait jól ismerő forrásunk szerint, több ellentét is keresztezi egymást a szivárványkoalícióban. Camara-Berecki Ferenc Miklós (MSZP) – aki hosszú évek óta aktívan részt vesz pártja helyi munkájában – alpolgármesteri ambíciókat dédelgetett, de mindenki emlékezett még arra, hogy 2017-ben egy időközi választást követően a köztiszteletben álló, akkori fideszes alpolgármesternőnek ordenáré üzenetet küldött, így helyette Szili-Darók Ildikó lett a polgármester egyik helyettese.

„Paci” hátbaszúrta a civileket

A Pikó körül legnagyobb számban jelen lévő C8 aktivisták emellett sérelmezik azt is, hogy Balogh „Paci” Lajos civilként indult, ám időközben belépett a DK-ba, így a civilektől úgymond elvitt egy kvótát. Ezzel úgy érzik, hogy a politikus hátbaszúrta a civileket.

Szarvas Koppány lejáratta az MSZP-t

A belső ellentétek éleződését jól mutatja az is, hogy a magát a politikai paletta feddhetetlen lovagjaként feltüntetni kívánó Momentum egyik tagja, a DK-ból kiábrándult Szavas Koppány Bendegúz – aki ellen jelenleg is rendőrségi eljárás zajlik – a kispesti MSZP-t besározó bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán. Ez feltehetően nem volt a szocialisták ínyére, főleg annak tudatában, hogy Camara-Berecki az ominózus ordenáré üzenetét követően a Kispesti Önkormányzatnál húzta meg magát és személyes ismerőse a korrupciós botrányba keveredett Kránitz Krisztián és Lackner Csaba is.

Összegezve elmondható, hogy minden párt és még a civilek is, a saját érdekük érvényesítését a közösség érdek elé helyezik, aminek a levét sajnos a józsefvárosiak fogják meginni, és nemcsak a polgári oldal, hanem azok is, akik a változásra tették le a voksukat.  

Forrás: ferencjozsefblog.hu

Garázssöprés – így semmizik ki Zuglóban a lakosokat

2020.01.31.

Az MSZP-s Horváth Csaba vezette balliberális önkormányzat ellentmondást nem tűrően teszi taccsra a zuglói garázstulajdonosokat. De vajon ki vár jól ezzel a biznisszel?

Horváth Csabával szemben egységbe szerveződtek a kétségbeesett garázstulajdonosok. Fotó: MTI

A vérzivataros kommunista padlássöprés után most itt a szocialista (újkommunista) garázssöprés.

Aki bemutatja: Zugló fura vörös ura, a botrányhős és örök lúzer Horváth Csaba. Aki megszívja: a helyi lakosok, garázstulajdonosok. Merthogy szó szerint földönfutóvá teszi őket a balliberális vezetés, mely szavakban demokrata és jogállami, valójában meg csak ugatja a demokráciát és a jogállamiságot. Feltéve, de meg nem engedve annak a jegyében, hogy Zuglóban a pénz, az üzlet az úr. A disznófejű nagyúr.

Kiszolgáltatottnak és becsapottnak érzik magukat azok a zuglóiak, akiknek a Francia úton, a zuglói vasútállomás háta mögötti töltésnél van – vagyis csak volt – garázsuk. Horváth Csabáék ugyanis fizetős parkolót akarnak ott építtetni, ezért rátennék a kezüket a MÁV területére. A Francia úton lévő területet a MÁV Zrt. most közérdekű hasznosításra, azaz parkolóhelyek kialakítására adja át a XIV. kerületi önkormányzatnak, mely a területen várhatóan kb. 450 parkolóhelyet létesít. Hogy ez miként illeszkedik a zuglói zöldprogramba, arról nem szól a fáma...

Az érintettek felszólítást (ultimátumot) kaptak a balliberális nyomás alá került MÁV-tól: villámgyorsan bontsák el saját garázsaikat, mégpedig a saját költségükön. A XIV. kerületi Francia úti garázssor tulajdonosainak érkezett felmondólevelekben – via Ripost – az áll: 30 napon belül bontsák el építményeiket, és tisztán, rendezetten adják át a területet. Amúgy több mint 25 éve áll itt a garázssor, és senki nem gondolta álmában sem, hogy egyik napról a másikra felmondják a szerződést, sőt még a bontási költségeket is a lakosokra terhelik. Márpedig most ez történt.

A több milliót érő garázsok egyébként jó 10 tonnásak, betonalapon állnak, ráadásul teljesen összenőttek, lehetetlen egyet úgy kiemelni a sorból, hogy azzal ne roncsolnák a mellette állót. De még ha el is tudnák vinni egyben, hová tennék az érintettek?

A 230 garázstulajdonos érdekképviseletbe szerveződött, a Civilzugló Egyesület és annak vezetője, Várnai László önkormányzati képviselő igyekszik segítésükre lenni a Horváth Csabával folyó egyezkedésben. Nem elég ugyanis, hogy a lakók elveszítik a garázsukat, de még nekik kell elbontatni és rendbe tetetni a területet, ami újabb súlyos százezreket jelent garázsonként...

A Ripost megkereste a zuglói önkormányzatot, de „természetesen” nem kapott választ az ügyben. Vagyis

Horváth Csabák titkolóznak, hallgatnak, ami ez esetben is beszédes.

Pedig jó lenne tudni például, miért rontottak rá a garázsokra, mi a francnak akarnak újabb fizetős parkolóhelyeket létesíteni, közel félezret, mikor a garázsokkal szemben lévő fizetős helyek is jobbára üresen állnak? Ki és miért hozta igazságtalan és lehetetlen helyzetbe a lakosokat? Ki jár jól ezzel a biznisszel???

Címkék: XIV. kerület, Zugló

Beérett a balos uszítás: meggyalázták Wass Albert szobrát

2020.01.31.

Addig hőbörgött, mocskolódott a DK és az MSZP, míg valaki vette a lapot. Maró anyaggal, illetve ürülékkel és/vagy hányással „tisztelték meg” ismeretlenek a csepeli Wass Albert-szobrot.

Maró anyaggal és hányással/ürülékkel rongálták meg nemzeti kincsünk emlékművét. Ennyire tiszteli a magyarságot a balliberális galeri. Fotó: Facebook/Borbély Lénárd

„Csak bízni lehet – ha a józan észben nem is, de abban talán igen, hogy legalább nem gyalázzák meg, rongálják meg vagy bontják el önhatalmúlag a műalkotást. A romboló vészkorszak ugyanis újrakezdődött”

– írtuk három hete, mikor a Gréczy-geci Gyurcsány-gittegylet csepeli csipetcsapata gusztustalan hőbörgéssel zavarta meg a XXI. kerületi Wass Albert-szobor ünnepélyes felavatását.

Sajnos nagyon-nagyon jó jósnak bizonyultunk. Még egy hónap sem telt el, beérett a hazaáruló balliberális uszítás. Termékeny talajra hullt a magyarellenes mocskolódás: „ismeretlenek” meggyalázták, megrongálták az erdélyi író- és költőfejedelem emlékművét a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti parkban.

A szobrot maró anyaggal és valamilyen ürülékkel vagy hányadékkal önthették le az „ismeretlen” – mondjuk ki nyíltan – szar ember hányadékok.

„A csepeli DK többnapos helyszíni rendezvénye után látható, ahogy Wass Albert szobrát megrongálták. A szobrot helyreállítjuk és feljelentést teszünk. Továbbá az egész parkot bekamerázzuk, Radnóti Miklós és Wass Albert szobrait külön kamerák fogják figyelni” – ígérte Borbély Lénárd csepeli polgármester.

Ez lenne az a fene nagy humanizmus és tolerancia? Akkor nem kérünk belőle. Mert ide vezetett a balliberális gyűlölködés. A XXI. kerületben tettekben is testet öltött a niedermülleri keresztény- és magyarellenes kirekesztés, rasszizmus. Szégyelljék magukat a tettesek, de még inkább a politikai felelősök!

Címkék: Csepel, XXI. kerület

A józsefvárosiakra szabadíthatja a hajléktalanokat Pikó

Már csak ez hiányzott: tombol a rombolás. A szivárványos viccpolgármester megkezdte a rend felszámolását a VIII. kerületben: éljen a rendetlenség, a káosz, az anarchia!

Pikónál a káosz az úr. Fotó: Youtube

Józsefváros balliberális vezetése máris megkezdte a polgári kormányzás eredményeinek lebontását. Pikó András exklubrádiós műkedvelő politikus és balliberó társai a csütörtöki ülésen zöld utat adtak annak, hogy a hajléktalanok az autókban és a lépcsőházakban éljenek – ahogy arra joggal figyelmeztet a józsefvárosi Fidesz-KDNP.

Egyszerre morbid és szuicid, ami történik, tekintettel arra, hogy a korábbi fideszes vezetés egy helyi népszavazáson és egy kerületi konzultáción is megkérdezte a témában a józsefvárosiakat, és toronymagasan az az álláspont kapott többséget, hogy a hajléktalanoknak nem a közterületeken kell élniük. Amit a kormánypártok éveken át biztosítottak is a helyi közösség nyugalmának érdekében. Kocsis Máté és Sára Botond polgármesterek azért dolgoztak, hogy a rászorulók a lehető legtöbb segítséget megkapják, mert akkor törhetnek ki több eséllyel a hajléktalanságból, ha igénybe veszik a nekik szóló ellátásokat. Az elmúlt években mindig volt elég szálláshely, az igazi probléma az, hogy az ellátást nem vették igénybe az érintettek – mutatnak rá a kormánypártok.

Majd jött Pikó polgi, és szétrúgta a rendszert, hogy most már a káosz az úr a „nyolckerben”. Az agyament szabadosságpártiság a közösség nyugalmát, biztonságát, polgári mindennapjait áshatja alá.

„Az semmiképp nem megoldás, hogy a kerületben élők megkérdezése nélkül, lényegében a magánszférájukba, lépcsőházakba, tárolókba engedjék be őket, vagy egyszerűen autókban lakjanak [a hajléktalanok]. Felszólítjuk Pikó Andrást, hogy ne írja alá ezt az abszurd rendeletmódosítást, őrizze meg az eddig elért eredményeket, és kezdjen el a józsefvárosiakért dolgozni” – üzenik a fékevesztett polginak.

Hallod-e, te Pikó András?

Játszóteret a kórházakba!

És nem. És nem telhet el úgy hét, hogy Pikó András botránypolgármester és csapata ne találna ki valamilyen hatalmas baromságot, vagy ne hazudtolnák meg önmagukat, ne cselekednének szöges ellentétben azzal, amit korábban ígéretek.

A múlt hét gyöngyszeme volt a mindenhez (is) értő Erőss Gábor alpolgármester, feketeöves klímarettegő fenomenális ötlete. A bolygónk megmentése érdekében a józsefvárosi kizöldített buszmegállókba méheket telepítenének.

Most a közterek hasznosítását gondolták újra botrányhős Pikó és liberális városvezetői. Radnai Dániel alpolgármester a Józsefváros újságban osztotta meg világmegváltó ötletét a „humanizált terekről”. A józsefvárosi egészségügyi rendelő parkolóját és a közelében található játszóteret nyitnák egybe „kültéri nappalit”, illetve nagyobb játszóhelyet kialakítva.

A Déri Miksa utca eredeti felújítási tervezete szerint új útburkolat, parkolósáv, valamivel szélesebb járda, és némi zöldítés volt a cél. Ezen változtatnánk. Egy latinosabb közterület-fejlesztési irányvonalat követünk: a Szent Kozma Rendelőintézetet és a szemben lévő játszóteret megnyitnánk, létrehozva így egy kültéri nappalit, ahová kiülhetnének a lakók, nagyobb területen játszhatnának a gyerekek.” – mondja az urbanista géniusz.

Mindenkinek a képzeletére bízom, hogy örülnének a betegek és az orvosok annak, ha a Szent Kozma Rendelőintézet kertjében csúszdáznának és fociznának a gyerekek, a lakók pedig ott üldögélnének miközben a gyógyulni vágyók várják a sorukat a rendelésen.

Az alpolgármester azt mondja, hogy „latinosabb közterület-fejlesztési irányvonalat követnek”. Szerintem ez nem latinos gondolkodás, hanem egy hatalmas baromság. Ez ügyben is érdemes lenne orvosával konzultálnia a nemrég megválasztott városvezetőnek.

Előre a haladás és a minden észérvet felrúgó liberális önmegvalósítás útján.

Kivéve a gyevi bírót – Karácsony csak ugatja a demokráciát

Kivillantotta a foga fehérjét: a széles mosoly és a kinyújtott kéz nem más, mint liberális álca. Zsarnok üzemmódba váltott a főpolgármester, aki önkénylenyomatát máris rajta hagyná a Fővárosi Közgyűlés SZMSZ-én.

Mama kedvencének tűnik, de főkegyúrnak gondolja magát. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely pont annyira demokrata, mint amennyire az a bizonyos mackósajt egy brummogó, téli álmot alvó medve. Az önmagát egy jó svádájú mama kedvencének maszkírozó viccfőpolgármester előbb szovjet atom-takarítógépként indított téli nagytisztogatást a fővárosi cégeknél és intézményeknél, hogy a lába nem érte a földet annak, akit kinézett magának. De tovább is van, mondjuk még, hisz most úgy rontott rá a budapesti demokráciára, a Fővárosi Közgyűlés működését szabályozó SZMSZ-re, mint mérgezett elefánt az egyszer porcelánboltra.

A Fidesz fel is szólította a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzata módosításával kapcsolatos ördög mestertervének azonnali visszavonására, miután kibukott a karácsonyi ármánykodás.

Láng Zsolt frakcióvezető szerint a javaslat több olyan változtatást tartalmaz, amely „mindenről szól, csak nem a demokratikus, átlátható működéséről”, és „felborítja a demokratikus normákat”. Például a mostani ülésezési rend szerint hétfő éjfélig kapják meg az előterjesztéseket, ezután kedd délig lenne lehetőségük a módosítások megfogalmazására, kivéve a gyevi bírót, azaz a főpolgármestert, aki bármeddig benyújthat módosító javaslatot. Ez sérti az egyenjogúságot.

Emellett már máskor is előfordult, hogy az ülésen szembesültek napirendi javaslatokkal, az ilyenekkel kapcsolatban az új SZMSZ szerint nem nyújthatnának be módosító javaslatot. Továbbá Karácsony elképzelése szerint csakis akkor lehetne megvitatni a főpolgármester javaslataihoz benyújtott módosításokat, ha azokat maga a főkegyúr, pardon: főpolgármester támogatja. A fideszes politikus emellett kifogásolta, hogy ha kétszer nem sikerül döntést hozni a főpolgármester által előterjesztett ügyben, akkor a kedves vezető, pardon: a főpolgármester személyesen dönthet a kérdésben.

Ez a változtatás is azt feltételezi, hogy bár többsége van a közgyűlésben a szivárványkoalíciónak, Karácsony Gergely mégsem bízik „a saját csapatában”, és „meg szeretné őket regulázni, hogy ha nem működnek vele együtt, akkor meghozza a döntést ő maga”

– mutatott rá a tervezet visszásságaira Láng Zsolt.

Kiemelte még, az új SZMSZ szerint jelentősen csökkenne a minősített többséget igénylő ügyek száma, miközben a Karácsony Gergely vezette szivárványkoalíciónak megvan a minősített többsége a közgyűlésben. Láng Zsolt „szinte értelmezhetetlennek” nevezte, hogy a főpolgármester az összes fővárosi céggel kapcsolatos kérdést magához vonná. Nyilván a „felszabadított” Budapest „mintademokráciájának” nagyobb dicsőségére.

Mert hol zsarnokság van, ott zsarnokság van...

Címkék: Főváros

Sárba tiport múlt Újpesten

Mindig van lejjebb. A pénz soha nem elég, mindig több kell.

Derce Tamás 20 éven át volt Újpest polgármestere

Az önkormányzati választások óta Újpesten is egymást érik a gátlástalannál gátlástalanabb húzások. A kerület vezetése a fent említett két mondatot tarthatja ars poetica-jának. De még ennél is nagyobb baj, hogy szigorúan tartják magukat ezekhez.

Annyira sötét a lelkük, hogy nem csupán az előző években ott dolgozókat lehetetlenítik-, vagy zavarják el. Hanem még azoknak is ártanak, akik velük voltak kapcsolatban.

Mondhatnánk nem sokáig haboztak, hiszen az új Újpest Önkormányzata képviselő testülete 2019. november 28-i ülésén, Déri Tibor polgármester előterjesztéséről hozott határozatot. Miszerint a 2011. januárjában, - Wintermantel Zsolt javaslatára létrehozott - Semsey Aladár Újpesti Életműdíjjal járó életjáradék összegét jelentősen lecsökkentik.

Az Életműdíj annak az Újpesten legalább tíz éven keresztül polgármesteri tisztséget betöltő személynek adományozható, aki városvezetői tevékenysége során – Újpest történelmi hagyományaira és az elődök munkásságára építve – kiemelkedő szerepet töltött be Újpest fejlődésének előmozdításában, a város hagyományainak megőrzésében, valamint Újpest, az újpesti hagyományok, az elért eredmények, az újpesti kultúra széleskörű megismertetésében és munkásságával példát mutatott utódai számára, valamint aki már nem tölt be Újpesten választott politikai tisztséget.

Derce Tamás korábbi polgármester, aki 20 éven át volt a IV. kerület vezetője, a fentieknek tökéletesen megfelel, így Wintermantel Zsolt és a képviselő testület természetesen megszavazta neki a Semsey Aladár Újpesti Életműdíjat és a vele járó életjáradékot.

Most - talán irigységből, vagy bosszúvágyból, mert jó munkát végzett, amire a mostani vezetőség zsigerből képtelen - a Déri Tibor vezette önkormányzat nem késlekedett, és az életjáradék összegét jelentősen megnyirbálta. Mit nekik tisztelet, mit nekik tisztesség? Másnak kell a lóvé. Tolvaj banda!

Alább Derce Tamás nyilatkozata:

Nyilatkozat 

Az Újpesti Önkormányzat 28/2019. számú rendeletét tudomásul vettem.

Tudomásul vettem, hogy mint rendszerváltó polgármester,

-aki 1990-ben megválasztását követően minden politikai nyomás ellenére senkit nem rúgott ki a munkahelyéről, senkinek nem okozott egzisztenciális bajokat, s létrehozta az ország egyik legjobb Hivatalát,

-akinek a vezetésével az önkormányzat 238 önkormányzati szociális bérlakást épített a Külső-Szilágyi úton, saját erőből, s amely mértéket a mai napig az ország egyetlen önkormányzata sem volt képes elérni és meghaladni,

-aki személyesen harcolta ki a Fóti úti felüljáró megépítését, a 14-es villamos meghosszabbítását, amivel számottevőn javult Káposztásmegyer közlekedése,

-akinek az irányítása mellett létrehoztuk, a Fecske-házat, ahol már eddig is több száz fiatal házaspár kezdhette közös életét önkormányzat tulajdonában lévő lakásban rendkívül kedvezményes feltételek mellett,

-aki személyes eljárásával elérte, hogy a Rákospalotai Szemétégető Mű kéményére megépüljön a füstgázmosó, s ezzel sikerült elérnie, hogy a Káposztásmegyeren élőkre ne hulljon tovább a füstből kénsav, szálló-por és különféle rákot okozó nehézfémek, toxikus anyagok,

-aki ugyancsak kiharcolta, hogy a Váci úton lévő szennyvíztisztító bűzokádó medencéje befedésre kerüljön, s így Újpest Duna menti részén élőknek normális, bűzmentes élete lehessen,

-aki személyes eljárása során megakadályozta, hogy a Budalakk telephelyén ne történjen környezetvédelmi katasztrófa a kiemelten veszélyes anyagokat tartalmazó több száz hordó felrobbanásával,

-aki személyesen harcolta ki, hogy a káposztásmegyeri HM és BM lakásban élők, a Hm-től és a BM-től bérlakásukat ne piaci áron, hanem ugyan olyan feltételek mellett vehessék meg, mint az önkormányzati bérlők s ezzel minden egyes bérlakását megvásárló több millió forint megfizetésétől mentesült,

-akinek irányítása mellett új városháza, több mint fél tucat orvosi rendelő épült, iskolák óvodák, bölcsődék felújítása történt meg,

-akinek sikerült elérni, hogy a Károli Gáspár Egyetem Állam és Jogtudományi Kara Újpestre költözzék, s ezzel Újpest egyetemmel rendelkező település lett,

-akinek irányítása mellett, létre jött az Újpest Színház, az Újpesti Polgárcentrum, az Újpesti Galéria, az Újpesti Helytörténeti értesítő,

-akinek az irányítása alatt álló önkormányzat, már a 1990-es évek közepétől ingyen tankönyvet biztosított az általános iskolások számára,

-aki húsz éves polgármestersége alatt csak épített, és sem személyiségeket, sem vagyontárgyakat nem rombolt, hanem segítettséget adott még politikai ellenfeleinek is, mindig a törvény és az emberi tisztesség rendes útján eljárva:

A sort nem folytatom. Tudomásul vettem, hogy az eredeti Semsey Aladár díjra vonatkozó rendeletben meghatározott feltételek alapján az Önök megítélése szerint, arra nem vagyok méltó. A módosított rendelettel létrejött új Semsey Aladár díjat pedig köszönettel magamtól elhárítom, ugyan úgy, ahogy korábban azt, az Újpest Díszpolgára díj esetében is tettem.

Kívánom, mint újpesti születésű, itt élő polgár, hogy a jelenlegi önkormányzat, az irányításom alatt működött önkormányzatnál sikeresebb legyen. A lehetőség adott, csak tisztességgel kell ellátni a feladatokat. Mint Újpest valaha volt leghosszabb ideig, a város első emberének tisztét betöltő Polgármester, kívánom az újonnan megválasztott Polgármester Úrnak, hogy amikor e tisztétől megválik, s az élet számára más feladatot ad, nálamnál jóval többet tudjon felmutatni a polgármesteri tevékenységéből, mert ezzel csak Újpest nyer. A lehetőség adott, csak tisztességgel kell ellátni a feladatokat.

Egy filozófus szerint minden méltóságunk gondolkodási képességünkből ered. Hát tegyenek érte. Imádkozom Újpestért, Önökért, a Polgármesterért.

dr. Derce Tamás

aki büszke arra, hogy Újpest szülötteként, húsz évig polgármestere volt Újpestnek, hogy tudott tenni Újpest fejlődéséért, polgártársaiért, hogy Újpest nyugalmazott polgármestere lehet,

Budapest Díszpolgára.

Ú j p e s t, 2020. január 21.

Hiába. Egy úr, minden körülmények között úr marad.

Címkék: IV. kerület, Újpest

Beindult Pikó bérlakásprogramja – dobra veri az ingatlanokat

A klubrádiósból lett amatőr politikus úgy átverte a palánkon a józsefvárosiakat, mint a huzat. Itt bizony a fal adja a másikat! Pont az ellenkezőjét műveli, mint amit ígért!

Pinokkió hiába integet, fabatkát sem érnek az ígéretei! Fotó: Facebook

Száz nap alatt az ötéves polgármesteri ciklus fő irányvonalait meg kell határozni – állítják a szakértők. Nos, Pikó Andrásról nem mondható el, hogy nem tette le az alapköveket. Nem is oly apró bökkenő azonban, hogy ezekben a cölöpökben nincs sok köszönet. Kiderült: a műkedvelő politikus valójában nem más, mint Józsefváros sánta kutyája.

A VIII. kerületi Pinokkió durván átverte a lakosokat, és a jelek szerint különösen lelkiismeret-furdalás sem gyötri emiatt. Hiába, a balliberális nagyokosok nem álltak kétszer sorba, mikor a szégyenérzetet osztották. No meg az igazmondás bajnokai címért sem indulnának versenybe komoly eséllyel.

A tények makacs dolgok!!!

Pikó esetében sem azt kell tehát figyelni, amit mond(ott), hanem azt, amit tett és tesz. Mert miközben a lakhatási válság azonnali enyhítésével, új önkormányzati bérlakásprogram beindításával, az önkormányzati bérlakások számának növelésével kampányolt, hatalomra jutva máris megkezdte az önkormányzati bérlakások számának – CSÖKKENTÉSÉT. A balliberális Józsefváros máris nyolc ingatlan eladását készítette elő, de akár hatvan lakás elárvereztetésére is megvan a zöld lámpa. Kész szerencse, hogy közben nem szakad rá(juk) a városházi mennyezet.

Persze, midőn elherdálja, elkótyavetyéli a kerületi vagyont, a viccpolgi végül is rohamtempóban enyhíti a lakhatási válságot, Csak az a kérdés, kiét, és milyen áron...

Nem tisztogatnak, csak mindenkit lecserélnek

Jelentem tisztelettel Karácsony Gergely nem tisztogat, ezen a csendes pénteken csak négy fővárosi cég élén történő személycseréről tudunk beszámolni. Még szerencse, hogy a péntek mindig egy kicsit rövidebb munkanap a legtöbb helyen. Mi lenne ha túlórázna a főpolgármester?

Az mfor.hu szúrta ki - a feltöltött előterjesztés nyomán -, hogy több fővárosi cég élén kezdeményez változást a fővárosi önkormányzat.

“Január 29-én munkához lát a fővárosi közgyűlés, az ülésen rengeteg személyi változás mellett a Rác Fürdő sorsáról is döntés születhet majd” – írja a portál.

Rengeteg személyi változás? Tuti csak elírás. Gergely nem hazudott volna a képünkbe. Nem olyan családból származik.

Mindenesetre az előterjesztés szerint

a Budapesti Film Forgalmazó és Moziüzemi Zrt. éléről visszahívnák Óvári Gyulát, aki 2015 júliusa óta irányítja a társaságot

- távozhat a posztjáról Palkó Péter Zsolt, a REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. ügyvezetője

- továbbá dr. Kégler Ádám, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. ügyvezetője is.

Emellett ne feledjük, hogy a Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője, Molnár Zoltán december 12-én lemondott posztjáról, az ügyvezetői feladatokat a főpolgármesteri döntés alapján a gazdasági vezető Józsa Aliz látja majd el.

A héten volt valami kis ribillió a BKK vezetésében is, mintha Varga Ivett nevét hallottuk volna emlegetni. Ma a felsoroltakon túl pedig bejelentették, hogy 2020. február 1-től Erő Zoltán építész, urbanista Budapest új főépítésze. Ő volt korábban, 2004 és 2014 között a négyes metró építkezésének generáltervezője, decemberben pedig a Liget-projektről fejtette ki a véleményét. Ebben azt írta:

„Ha szakmai szempontként elfogadjuk, hogy a történeti parkot a lehető legnagyobb zöldfelülettel kell kialakítani, akkor el kell vetni minden új épület megépítését.”

Éljen, Karácsony Gergely megtalálta a tökéletes Liget-papagájt, aki az ő mondandóját fogja ismételgetni. 

Címkék: Főváros

Ezeket a cikkeket olvastad már?