Pikó felpörgött – egy nagy vécécsészét csinál Józsefvárosból

A haverok és a politikai műmájerek dúskálnak zsetonban, fejlesztésekre és közbiztonságra annál kevesebb jut a VIII. kerületben. Tetszettek „forradalmat” csinálni...

A karót nyelt Pikó polgi újra szegénynegyeddé teheti a VIII. kerületet. Fotó: Facebook

Az idei józsefvárosi büdzsé annak beismerése, hogy a választási kampányban megígérteket nem fogja teljesíteni Pikó András polgármester – rántja le a leplet a balos bénázásról Vörös Tamás, a VIII. kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője (via Magyar Hírlap).

A jobboldali városvezetés stabil pénzügyi háttérrel adta át Józsefvárost, ahol máris tombol a balliberális sületlenség, hozzá nem értés na meg a haverok, cimbik és politikai felebarátok kifizetgetése. Aminek persze az itt élők, azaz a helyi lakosok isszák meg a levét, mert miközben a szivárványos szörnykoalíciósok szakítanak, nekik és rájuk jut kevesebb. A jelenlegi önkormányzat ugyanis potom, csekélyke 230 millió forinttal(!!!) működik drágábban, mint a korábbi.

„Saját fizetésük emelésén, rekordszámú politikai tanácsadói szerződés megkötésén kívül eddig semmilyen, a kerületiek érdekében álló intézkedést nem hozott a baloldali többség” – fogalmaz Vörös Tamás, aki szerint a 2020-as költségvetés annak beismerése, hogy bármit ígért a kampányban a bukott klubrádiós Pikó, annak nemhogy a fele, de lassan a teljes egésze is tréfa volt. Ez persze a lóvá tett józsefvárosi emberek számára korántsem vicces, sőt, tragikusan elkeserítő.

Súlyos hangsúlyeltolódások látszódnak például a fejlesztések és a közbiztonság terén, persze, hogy a józsefvárosi közösség rovására. A balliberók megszüntették, kiüresítették a társasházak felújítását célzó pályázatokat, a kerület fejlesztésére pedig semmilyen forrást nem biztosítanak. Pikóék közbiztonsághoz való hozzáállását tűpontosan érzékeltetni, hogy felmondják a kerületi polgárőrséggel való együttműködést, és megvonják a támogatást a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum programjaitól.

Ami a balliberális „fordulatot” illeti: tartalomhoz a forma! A Fidesz–KDNP-s frakcióvezető szerint Pikó arra a legbüszkébb, hogy négy nyilvános vécét fog nyitni idén, szemben azzal, hogy a korábbi jobboldali vezetés több tízmilliárd forint értékben újított fel társasházakat, bérházakat, közterületeket, orvosi és oktatási intézményeket. Félő, hogy ha ez így folytatódik tovább, akkor a balbrancs ismét szegénynegyedet csinál Józsefvárosból.

Vagy – a Bud Spencer-klasszikus után szabadon – egy nagy vécécsészét. Amitől senki sem könnyebül meg a VIII. kerületben. Egy biztos: valami nagyon bűzlik...

https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/91428/pics/lead_800x600.jpg
Józsefváros,VIII. kerület
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?