Egyházellenessége miatt lett újságíró a váci polgármester

Forr a közélet Vácott, mióta Matkovich Ilona képében új polgármestere van a városnak. A szivárványos koalíció jelöltje először a település dolgozóinak tiltotta meg, hogy bármit is nyilatkozzanak jóváhagyása nélkül nyilvánosan, majd a helyi színház igazgatóját fenyegette meg élő adásban. Mint arról mi is írtunk, megkezdte a családok kilakoltatását a bérlakásokból, legutoljára pedig az új váci püspöknek szólt be.

A püspök atyának mindössze annyi volt a bűne, hogy egy megbeszélésre hívta a felekezeti vezetőket és a polgármester-asszonyt és a vendégeket reggelivel várta. Azt nehezményezte Matkovich, hogy a püspök lehetne puritánabb és elég lett volna csak simán asztalhoz ülniük.

A polgármester-asszonytól amúgy sem áll távol az egyházak rugdosása. Saját bevallása szerint is azért iratkozott be az újságíró iskolába, mert felháborította az egyházi ingatlanok visszaadása Vácott és ezzel szeretett volna foglalkozni. Olyannyira, hogy végül a vizsgamunkáját is ebből írta.

Egyházellenességének köszönhetően hamar utat talált a Magyar Narancs és a Magyar Hírlap szerekesztőségébe, ahol nyugodtan tombolhatott tovább legtöbbször saját pátriáját sem kímélve, hisz a váci Piarista Gimnázium és a váci Katolikus Fősikola is gyakran volt nála célkeresztben.

Matkovich előszeretettel üti a katolikus iskolákat, amik szerinte " törvényen kívüliséget élveznek” és „felmentést kapnak bizonyos szabályozási elvárások alól.” ahova " szülők gyakran egy idealizált, de hamis kép alapján küldik gyerme­kü­ket"

De, amint már említettük, kedvenc témája az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatása is, amit előszeretettel állított be úgy, mintha valami kiváltság lenne és nem jogos kárpótlás.

Bár Markovich leginkább a katolikusokat szereti piszkálni 2012-ben egy vácireformátus templomépítést vesz gorcső alá, annak jogszerűtlenségét taglalva.

Jól választottak a váciak, az elmúlt pár hónap megmutatta, hogy mire képes egy liberális emlőkön nevelkedett újságíró, ha városvezető lesz Pikó után Matkovich is sorra szegi meg ígéretetit és hoz olyan döntéseket, ami egyre több embernél veri ki a biztosítékot.

Címkék: Agglomeráció
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/91068/pics/lead_800x600.jpg
Agglomeráció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?