Sztrájk jöhet a BKV-nál – kösz, Karigeri!

A főváros nem akarja teljesíteni a szakszervezetek béremelési igényeit, hajszálra vagyunk a munkabeszüntetéstől. 2010 óta nem volt sztrájk a BKV-nál. Aztán eljött Karácsony...

2010 óta nem volt sztrájk. Aztán eljött Karácsony... Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Máris beérhet az új balliberális budapesti vezetés szakszerű munkájának első „gyümölcse”: BKV-sztrájk béníthatja meg a fővárost.

Akár néhány napon belül. Merthogy képtelenek megegyezni a közlekedési cég dolgozóival, nem akarják nekik megadni a pénzt, ami amúgy tényleg joggal járna nekik.

Szerda reggel ismét egyeztettek a szakszervezetek és a főváros, de nem jutottak előrébb. A szakszervezetei beadták a kollektív munkaügyi vitáról szóló kezdeményezésüket a BKV menedzsmentjének, ami a sztrájk előszobáját jelenti (via Világgazdaság). A vonatkozó jogszabályok szerint a dolgozók legkorábban hét nap múlva már beszüntethetik a munkát, de az érdekképviseleteknek arra is van lehetőségük, hogy ez idő alatt egy egyszeri, kétórás figyelmeztető sztrájkot tartsanak.

Érdekesség, hogy a Tarlós-vezetés alatt a BKV-nál (is) rendben mentek a dolgok, sikerült elkerülni az efféle felesleges feszültségeket. Legutóbb tíz éve, 2010-ben fajultak munkabeszüntetéshez a bértárgyalások, de akkor csak részleges sztrájk zajlott a vállalatnál. A mostani helyzet komolyabb, mert a három nagy szakszervezet (a BKSZSZ, a VTDSZSZ és az EKSZ) mellett majdnem mindenki más aláírta a kollektív munkaügyi vita megkezdésére irányuló javaslatot – ismerteti a Világgazdaság.

A szakszervezetek egyébként egységesen 15 százalékos emelést követelnek januárig visszamenőleg, a főváros azonban nem akar többet biztosítani 6+2 százaléknál. Ebből az éhbér jellegű emelésből viszont nem kérnek a közlekedési dolgozók, vagyis

jöhet a sztrájk és a közlekedési káosz. Köszi, Karigeri! Ezt jól megcsináltad...

Címkék: Főváros
3
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/90341/pics/lead_800x600.jpg
Főváros
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2020-02-13 10:57:24
Bocsánat, mostanra hatott a "fogalmazásgátló" tabletta, mert az előző szöveg második mondata helyesen így kezdődik:
" Álljon itt egy kb. SZÁZ éves beszédből ......"
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: kata bejegyzésére 2020-02-13 10:54:11
A sok gugyerák pesti majdcsak rájön, hogy - már megint - rosszul döntött.
Álljon itt egy kb. éves beszédből idézett rövid részlet, ami - aktualitása kapcsán - akár ma is elhangozhatna:
" Szerettük, becéztük ezt a várost, amely az elmúlt időszakban a nemzet megrontója lett. Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fővárost: ez a város megtagadta ezeréves múltját, ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit, és vörös rongyokba öltözött. "
(Részlet Horthy Miklós 1919. november 16-án, a Gellért szálló előtt elmondott beszédéből)
Válaszolok
kata 2020-02-12 20:36:33
Csak így tovább te bárgyú vigyorú hülyegyerek! Tudtodon, és akaratodon kívül töröd a borsot ferenc testvér orra alá! A rátok szavazó pestiek meg igyák a levét, hogy októberben örömünnepet ültek, hogy leváltották Tarlóst! Csak ne merjetek pénzt kérni a központi költségvetésből, oldjátok meg a fővárosiak bőrére! A rátok szavazók fizessék zokszó nélkül a megemelt helyi adókat, akik nem szavaztak rátok, azokat sajnálom, akik nem mentek el szavazni, és jobboldaliak, hát azok így jártak!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?