Karigeri kinevezte a fürdők élére: Gyurcsány emberét

Itt egy újabb politikai kinevezett, aki a DK-elnök kegyeltje. Akkor ki is irányítja a fővárost? Ki is a Keresztapa?

Szűts Ildikó kipróbált káder. Politikai főnökei biztos nem fognak benne csalódni. Na de a budapestiek?

Folytatódik a főváros gyurcsányizálódása. A szakmai változtatásoknak álcázott és hazudott politikai tisztogatás újabb állomásaként Karigeri látszat-főpolgármester rövid úton kipenderítette a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) eddigi sikeres vezetőjét, majd, mint aki jól végezte (d)olgát, a helyére pakolt egy DK-s politikai komisszárt, a bukott kormányfő egyik kegyeltjét.

A vállalatot tíz évig eredményesen és hatékonyan irányító Szőke László szerint (via Magyar Nemzet) megkezdődhet a fürdők lesüllyesztése. Ahogyan a többi budapesti céget, úgy ezt is bekebelezte a balliberális mohóság és politikai rövidlátóság. „Közeledik a 2022-es választás, és a baloldal próbálja a számukra megbízható kezekbe adni ezeket a vállalatokat. Gyurcsány Ferencnek sikerült is elérnie, hogy a DK emberét nevezzék ki a BGYH élére” – hívta fel a figyelmet.

Szőke leleplezte „igazmondó” Karigeri egy újabb hazugságát is. A főváros fura ura szavakban ugyan azt hirdette, hogy szakmai alapon döntenek, a fürdők élén egyértelműen politikai okokból (egy banális, véletlen technikai hibát a hajánál fogva előrángatva) történt a váltás. „Amikor átvettem a BGYH vezetését 2010-ben, 5,6 milliárd forint volt az árbevétel, a múlt év végén már 18,3 milliárd volt. Tíz éve 670 millió forint veszteséggel működött a vállalat, a múlt évre várhatóan 4,4 milliárd lesz az eredmény. 2010-ben 2,9 millió látogatója volt a fürdőknek, most ez a szám már ötmillió felett van” – sorolta az eredményeket, melyeket a Gyurcsány által bábmozgatott szivárványos szörnykoalíció laza csuklómozdulattal lesöpört az asztalról.

Az előző direktor vezetése alatt amúgy hat gyógyfürdőt fejlesztettek, téli használatra is alkalmassá téve azokat. Megújították a Rudas, a Paskál, a pesterzsébeti, a Dandár, a Palatinus és a csillaghegyi fürdőt. A fejlesztéseket önerőből, piaci alapon működve valósította meg a BGYH. A tomboló balliberális rombolást ez sem hatotta meg. A konc megszerzésénél és a pozícióosztogatásnál ugyanis semmi se fontosabb nekik. Nem ismernek sem Istent, sem embert, sem tréfát, sem pedig kegyelmet.

A fürdőket februártól irányító Szűts Ildikó természetesen full szabályos, nyílt, tisztességes, átlátható, hiperjogszabályszerű és ultrademokratikus úton nyerte el pozícióját. A háttérben Fletó hamiskás mosolyával. 2008-tól éppen a Gyurcsány-kormány kinevezésével volt a Magyar Posta vezérigazgatója. Kipróbált káder. Bizonyára nem fognak benne csalódni. Az már más kérdés, a fürdők hogy jár vele...

Címkék: Főváros
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/90267/pics/lead_800x600.jpg
Főváros
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?