Déri képmutatása: cinkos sunnyogással védi az elítélt jobbikost

A momentumos viccpolgármestert egyáltalán nem zavarja, hogy gyűlölet-bűncselekmény miatt első fokon börtönbüntetésre ítélték az egyik koalíciós társát, a jobbikos képviselő Szabó Balázst. Újpest első embere még arra sem hajlandó, hogy elmondja a véleményét az ügyről.

A közös konc összeköt: a hatalomért senki sem büdös, és semmi sem drága.

Gőzerővel megy a sunnyogás és a szerecsenmosdatás az újpesti Jobbikhoz, pontosabban annak összellenzéki színekben mandátumot szerzett önkormányzati képviselőjéhez, Szabó Balázshoz kapcsolódó bűnügyben. A Nullker is megírta: a IV. kerületi „felszabadító” szivárványszövetségesek egyik plakátarcát, Szabó képviselő „urat” rasszista bűncselekmény, közösség elleni erőszak miatt felfüggesztett börtönre ítélték. A II. és III. Kerületi Bíróság első fokon két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetést osztott ki neki és társainak, mert bizonyítottnak látta, hogy 2016-ban több mint tízfős bandájával Budapestre látogató tunéziai turistákat vertek össze, rugdostak és dobáltak meg, valamint szidalmaztak, inzultáltak verbálisan is („takarodjanak az országból”). A kerületi ügyészség fellebbezett, végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért a vádlottakra, így az eljárás másodfokon megy tovább.

Most figyeljetek ide!

A toleranciára, a sokszínűségre, jogállamiságra, a demokráciára, a közélet tisztaságára oly érzékeny és kényes balliberális szörnykoalíció kussol és lapít. Senki sem szólította fel lemondásra a bukott jobbikost.

Karácsony főpolgármester szerint nincs itt semmi látnivaló, Déri Tibor momentumos újpesti polgi pedig – via Index – nem hajlandó elmondani a saját, külön bejáratú véleményét. Már ha van neki. Déri és az Újpestet vezető moslékszövetség gittegyletei a Momentumtól a DK-n át a szocikig annyit motyognak csak mismásolva, hogy majd jól megvárják a jogerős ítéletet, és ha úgy alakul, akkor majd, jól, de tényleg, isten bizony, de csakis akkor.

Szabónak amúgy nem ez az első és egyetlen zűrös ügye. 2008-ban egy tüntetésen elkövetett garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt pénzbüntetésre ítélték. 2018-ban pedig azért indult ellene eljárás, mert hátba rúgta és ököllel megütötte a Fidelitas egyik aktivistáját. A tunéziaiakkal szembeni erőszakot most igyekszik tagadni, koncepciós eljárásról beszél, és állítása szerint „csak” fotózott... (Míg a többiek tömegverekedtek? Fogjuk meg, és vigyétek, akarom mondani, üssétek? Ő meg megörökítette, a kis hamis? Mi van?) Tényleg úgy tűnik, ez a jobbikos politikus maga az ártatlan, ma született bárány. Nemde? Pont jó helyen van a képviselő-testületben és a közbiztonsági (!!!), igen, a közbiztonsági bizottságban...

Senki, ismételjük senki sem határolódott egy a rasszista, szélsőséges szörnycselekménytől, amit Szabó és haverjai és tunéziaiakkal szemben megengedtek maguknak. Senki sem üzente meg a Jobbiknak vagy a jobbikosnak, hogy kezdje el a megtisztulást, de ízibe, vagyis kívül tágasabb, takaró a közéletből. Ez pedig már önmagában is üzenetértékű.

A közös konc összeköt. És mindent felülír. Ezeknek a hatalomért tényleg senki sem büdös, és semmi sem drága.

Címkék: IV. kerület, Újpest
1
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/90272/pics/lead_800x600.jpg
IV. kerület,Újpest
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
haereticus 2020-02-11 14:04:46
A gyűlölködő momentumos Lenin-fiúkat miért zavarná a gyűlölet, sőt...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?