A „változás” arca: két év börtönt kapott az újpesti jobbikos

Déri Tibor momentumos polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester szerint persze nincs is semmi látnivaló. Érdekesek ezek a balliberók, hamar befogják az orrukat, ha az újdonsült szövetséges körül bűzlik valami. Márpedig az újpesti Jobbiknál bűzlik, és nem kicsit.

A Közbiztonsági Bizottságnak is tagja. A pofánk leszakad!

Ennyit akkor a „változásról”. Együtt, veletek. Mármint veletek???

Az újpesti „felszabadító” szivárványszövetségesek egyik plakátarcát, a jobbikos Szabó Balázs önkormányzati képviselőt rasszista bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönre ítélték (via PestiSrácok.hu). A momentumos polgi, Déri Tibor lapít, Karácsony Gergely, Budapest fura ura pedig bagatellizál. Szerintük nincs itt semmi látnivaló. Működik a klasszikus kettős mérce. Védik, rejtegetik és mosdatják az elítéltet (ha már megtisztulás...), mert az az ő kutyájuk kölyke. Már a Jobbik is a balliberális brancs tagja, egy akolból valók. Megy tehát a kussolás és a tussolás.

Pedig történt azért egy s más.

A II. és III. Kerületi Bíróság első fokon rasszista bűncselekmény miatt két év, végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetést osztott ki Szabó „városatyának” és két társának. A lila kömény legények Budapestre látogató tunéziai turistákat vertek össze. A jobbikos politikus és bűntársai a vád szerint sörösüveggel és kavicsokkal dobálták meg, majd megverték a szabadságukat Magyarországon töltő tunéziai fiatalokat, akiket először – több társukkal együtt – körbeálltak és rugdostak, majd szidalmazni kezdtek azzal a felszólítással, hogy „takarodjanak az országból”. Szabóék ellen eredetileg garázdaság miatt indult eljárás, majd az ügyész gyűlölet-bűncselekményre módosította a vádat, végül három rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt született a fent említett elsőfokú ítélet. A felfüggesztett börtön. A kerületi ügyészség viszont végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás miatt fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon folytatódik.

A közismerten radikális Szabónak amúgy nem ez az első ügye. 2008-ban egyszer már pénzbüntetésre ítélték, miután egy tüntetésen csoportosan elkövetett garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek találták. A jobbikos politikus és több társa ellen emellett még a Fidelitas aktivistáinak 2018. áprilisi, XI. kerületi megverése miatt is eljárás van folyamatban.

Az elítélt nehézfiú Újpest 10. számú egyéni választókörzeti összellenzéki jelöltje volt a Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd, LMP, Jobbik, UPK Újpestiek Közössége összefogás színeiben, az október 13-i voksoláson képviselővé is választották. Jelenleg alelnöke a Közművelődési és Oktatási Bizottságnak, illetve tagként ül a Pénzügyi és Költségvetési, a Népjóléti és Lakásügyi, a Gazdasági és Tulajdonosi, valamint a Közbiztonsági (!!!) Bizottságban is.

A megfelelő ember a megfelelő helyen. Ugye, Déri, ugye, Karácsony?

Címkék: IV. kerület, Újpest
1
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/90145/pics/lead_800x600.jpg
IV. kerület,Újpest
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-02-09 11:08:33
Csak egy szó, mert többet ez a gyíkarcú banda nem is érdemel: >>>>>>> S Z É G Y E N <<<<<<< !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?