Blogolj!

Kivéve a gyevi bírót – Karácsony csak ugatja a demokráciát

Kivillantotta a foga fehérjét: a széles mosoly és a kinyújtott kéz nem más, mint liberális álca. Zsarnok üzemmódba váltott a főpolgármester, aki önkénylenyomatát máris rajta hagyná a Fővárosi Közgyűlés SZMSZ-én.

Mama kedvencének tűnik, de főkegyúrnak gondolja magát. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely pont annyira demokrata, mint amennyire az a bizonyos mackósajt egy brummogó, téli álmot alvó medve. Az önmagát egy jó svádájú mama kedvencének maszkírozó viccfőpolgármester előbb szovjet atom-takarítógépként indított téli nagytisztogatást a fővárosi cégeknél és intézményeknél, hogy a lába nem érte a földet annak, akit kinézett magának. De tovább is van, mondjuk még, hisz most úgy rontott rá a budapesti demokráciára, a Fővárosi Közgyűlés működését szabályozó SZMSZ-re, mint mérgezett elefánt az egyszer porcelánboltra.

A Fidesz fel is szólította a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzata módosításával kapcsolatos ördög mestertervének azonnali visszavonására, miután kibukott a karácsonyi ármánykodás.

Láng Zsolt frakcióvezető szerint a javaslat több olyan változtatást tartalmaz, amely „mindenről szól, csak nem a demokratikus, átlátható működéséről”, és „felborítja a demokratikus normákat”. Például a mostani ülésezési rend szerint hétfő éjfélig kapják meg az előterjesztéseket, ezután kedd délig lenne lehetőségük a módosítások megfogalmazására, kivéve a gyevi bírót, azaz a főpolgármestert, aki bármeddig benyújthat módosító javaslatot. Ez sérti az egyenjogúságot.

Emellett már máskor is előfordult, hogy az ülésen szembesültek napirendi javaslatokkal, az ilyenekkel kapcsolatban az új SZMSZ szerint nem nyújthatnának be módosító javaslatot. Továbbá Karácsony elképzelése szerint csakis akkor lehetne megvitatni a főpolgármester javaslataihoz benyújtott módosításokat, ha azokat maga a főkegyúr, pardon: főpolgármester támogatja. A fideszes politikus emellett kifogásolta, hogy ha kétszer nem sikerül döntést hozni a főpolgármester által előterjesztett ügyben, akkor a kedves vezető, pardon: a főpolgármester személyesen dönthet a kérdésben.

Ez a változtatás is azt feltételezi, hogy bár többsége van a közgyűlésben a szivárványkoalíciónak, Karácsony Gergely mégsem bízik „a saját csapatában”, és „meg szeretné őket regulázni, hogy ha nem működnek vele együtt, akkor meghozza a döntést ő maga”

– mutatott rá a tervezet visszásságaira Láng Zsolt.

Kiemelte még, az új SZMSZ szerint jelentősen csökkenne a minősített többséget igénylő ügyek száma, miközben a Karácsony Gergely vezette szivárványkoalíciónak megvan a minősített többsége a közgyűlésben. Láng Zsolt „szinte értelmezhetetlennek” nevezte, hogy a főpolgármester az összes fővárosi céggel kapcsolatos kérdést magához vonná. Nyilván a „felszabadított” Budapest „mintademokráciájának” nagyobb dicsőségére.

Mert hol zsarnokság van, ott zsarnokság van...

Címkék: Főváros
1
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/89594/pics/lead_800x600.jpg
Főváros
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-29 12:23:13
Az a legborzasztóbb ebben az egészben, hogy a liberálbolsevikok, élükön persze a DK, a Momentum, az MSZ(M)P, a JOBBIK (BALLIK) képviselőkkel ezt a trágyát - a "magasabb szintű demokrácia" jegyében - meg is fogják szavazni.
De őrizze meg mindenki a csüggedését, ez a kurcsány-klón már készíti a következő előterjesztését is, miszerint záros határidőn belül visszakapja az első éjszaka jogát is. Azt, hogy a "lövőlegénnyel", vagy a menyasszonnyal tölti-e el az első éjszakát, még sokatmondó homály fedi, de azért lehetnek sejtéseink !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?