Blogolj!

Hegyekben állnak a megválaszolatlan lakossági levelek Pikó hivatalában

Pikó András és csapata megválasztását megelőzően lakosságközpontú, átlátható önkormányzatot ígért, illetve azt, hogy a józsefvárosi polgárokat a lehető leginkább bevonja a város vezetésébe. Nos, úgy tűnik – sok más kommunikációs fogáshoz hasonlóan – ez is csak egy kampányfogás volt. Információink szerint több száz lakossági levél halmozódhatott fel a Hivatalban, amelyre nem kaptak választ a józsefvárosi polgárok.

„Az az önkormányzat, ami nem mindenkié, az senkié, csak a hatalmat gyakorlóké. Az ilyen önkormányzat nem titeket szolgál, hanem azokat, akik ott ülnek bent” – mondta Pikó András még szeptember végén, a választások előtt egy Mátyás téri rendezvényen. Mindemellett többször nyilatkozta, hogy részvételi önkormányzatot szeretne, amelybe a lakosok is elmondhatják mire fordítsa a kerület a közvagyont, valamint növelné az önkormányzat átláthatóságát.

Ezeknek a kijelentéseknek a lakosok most már éppen az ellenkezőjét tapasztalhatják. Utánanéztünk a dolognak – és képviselők és helyi lakosok jelzései alapján – számos lakossági kérdést, felvetést, problémát tartalmazó levél halmozódhatott fel a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatalban. Pikónak a jelek szerint a jól hangzó lózungok csak a választásig voltak fontosak.

Köszönjük, Brúnó!

1
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/89010/pics/lead_800x600.jpg
Józsefváros,VIII. kerület
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-17 15:49:33
Ahogyan a Fábry szokta volt mondani: álljunk már meg egy ásónyomra !!!!
Ezt a "gyökkettőt" - őszerinte - nem azért választották meg, hogy elvégezze a polgármesteri teendőit, hanem azért, hogy mielőbb zsíros állashoz juttassa a "mi kutyánk (roppant éhes, és tökhülye) kölykeit !!!!
Így azért mindjárt más, nem ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?