Blogolj!

Pikó-propilap lett a józsefvárosi újságból

Az exklubrádiós amatőr polgármester pont nem ezt ígérte, de kicsire nem ad, nagy meg nem számít, ha az ember fia már elfoglalta a trónszéket. Pikó alulról és felülről, elölről és hátulról: Kim Dzsongun megirigyelhetné, amit a VIII. kerületi kiskirály kisujjból kirázott.

Erősen startolt a Pikó-propilap: még az övéinél is kiverte a biztosítékot.

Azért öröm nézni, amikor egy balliberális bájgúnár akkorát lódít, annyira mást tesz, mint amit mond, hogy az már a „baráti” ballib függetlenobjektívnál is kiveri a biztosítékot. Na most amit Pikó András Józsefvárosban a médiával művelt, az nemcsak a balos Mérce mércéjével mérhető hipergáznak, de a tejtestvér Index és a Media1.hu is a VIII. kerület nárcisztikus numero egyére borította a fekáliával teli bilit.

Mert megérdemelte.

Hisz mit ígért, és erre föl mit művelt az igazmondásból a jelek szerint felmentett ellenzéki viccpolgármester?

Azt állította, tökéletesen független és objektív, kiegyensúlyozott lappá alakítja a Józsefváros című újságot, hogy párját ritkítja. Olyanná, ahol még őt is lehet hülyének nevezni, és ahol a másik politikai oldal is hallathatja hangját. „Miért lenne más a helyi nyilvánosság legfontosabb közfinanszírozott orgánuma, mint egy normális közszolgálati média? [….] Felkértem a Mérték Médiaelemző Műhelyt, hogy lássák el a lapombudsmani feladatokat. Minden negyedévben jelentést fognak letenni arról, hogy milyen itt a sajtónyilvánosság. Megfordítjuk a fókuszt, a helyi nyilvánosságnak nem a hatalomról kell szólnia, nem arról, mit adtunk át a múlt hónapban, hanem hogy mi zajlik ebben a kerületben. Hétköznapi, helyi problémákról” – nyüszögte nemrég erről.

Aztán megjelent a Józsefváros első Pikó-kori száma. A függetlenobjektív ikon, az exnépszabis, 168 Óra-árva Tóth Ákos mentorálásával. És nem volt benne köszönet. Annál több Pikó.

Pikóból nem árt meg a sok.

Némi észak-koreai fíling hatja át a nyomdából kiszaladt papírhalmazt, melynek csekélyke egyharmadát a nagyember, Pikó tölti ki. (És mennyire mértéktartó, hiszen akár kétharmadot is elfoglalhatott volna!) „Pikó András az első 7 oldalon 8 fotón jelenik meg mindenféle szögből. És az első 7 oldal erős közéleti blokkján túl még egy tárcaszerűségben is felsorolódik az új polgármester és az ellenzéki képviselők neve” – háborog a Mérce. A kétkolumnás bevezető anyag Pikóék és az ellenzéki összefogás sikeres stratégiájáról ömleng, majd felugrik egy ennél is hosszabb interjú az új polgármesterrel, Pikóval, amit még egy oldal követ a kerület új vezetősége, Pikóék terveiről. A Pikó-ellenzékbe szorult Fidesznek nulla sornyi megszólalási lehetőség jut a Pikó-személyi kultusztól átitatott Pikó-közlönyben.

Így fordította meg Pikó a fókuszt: a hétköznapi, helyi problémákról szól a „kerületi kiegyensúlyozott”. Csak épp kiderült: hétköznapi, helyi probléma: Pikó a neved.

De ahogy a régi dakota mondás tartja: aki fordítva ül a lovon, hamarabb utoléri a baráti tűz, mint az egyszeri sánta kutyát.

PS.: izgatottan várjuk a lapombudsmani jelentést! :-)

1
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/87434/pics/lead_800x600.jpg
Józsefváros,VIII. kerület
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-17 18:22:40
Kivonat a KOMMUNISTÁK TÍZPARANCSOLATA című gyűjteményből:
3.) pont: A kommunista mindig hazudik: kicsit, nagyot, még nagyobbat, nyilvánosan, logikátlanul, betegesen és szégyenkezés nélkül.
Lejegyezte: Prof. Dr. Bokor Imre
Egyébiránt meggyőződésem, hogy ez a hülye újság sem segít ezen a hibbant Pikón, meg a nem kevésbé hibbant haverjain !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?