Blogolj!

Viccnek is rossz: viccalpolgármestere lesz Baranyi Krisztinának

Egy nő, aki kétfarkú. Egy viccpárti cicába ojtott kutya. Mi lesz veled, szép Ferencváros?

Balra a leendő alpolgármester, Döme Zsuzsanna. Nem vicc. Csak viccpárti. Jobbra: fogalmunk sincs, ki, de tanácsnoknak akár jó lehet. Fotó: MTI/Mónus Márton

Kapaszkodjatok meg az asztal sarkában: a Kutyapárt adhatja Baranyi Krisztina egyik alpolgármesterét. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Ferencvárosban.

A balliberó ügyekben jól értesült Index értesülései szerint a közvélemény legkésőbb a közgyűlés alakuló ülésén értesülhet erről. Csütörtökön. Már ha nem mondanak csütörtököt. Vagy nem viccelnek. Persze miért tennék, hiszen az ellenzéki összefosók, bocsánat: összefogók a humorban sem ismernek tréfát.

Vagyis tény: az összeférhetetlen Baranyi egy kétfarkú nővel erősít és színesít a IX. kerületben. Nem tudtuk, mi hiányzott. (Na, ez tutira nem.)

Mert azt írja a sajtó, a független-objektív, hogy az LMP-s Reiner Roland lesz a belsős, főállású alpolgármester, Döme Zsuzsanna (alias Dada Suzy), az MKKP európai parlamenti listavezetője pedig a külsős, társadalmi megbízatású alpolgármester. Ennek a fele se tréfa, olyannyira, hogy viccnek rossz, igaznak pedig elkeserítő és rémítő.

Jön tehát a kétfarkú nő, aki ráadásul kutya is, és a legemlékezetesebb közéleti teljesítménye a kerületben, hogy gyereksütőnek csúfolt egy a tojásaival letesztelt fémcsúszdát. Ilyenek ezek a kétfarkú nők, tudjátok, remekül bánnak a tojásokkal, ki-kisütnek belőlük néha egy kis apróságot.

A viccpárti cicába ojtott kétfarkú kutya az Indexnek kifecsegte, többek között az lesz a feladata, hogy – nem vicc! – gyorsítsa a hivatali ügymenetet, megoldja a külső és belső problémákat, de állítólag ő felel majd a kerület kulturális életéért, kulturális programjaiért is. Tartunk tőle, a jövőben inkább szubkulturális vagy vicckulturális életről lehet majd beszélni Ferencvárosban. A magaskultúra helyett tombolhat például a street art vagy a graffitizés, a helyi galerik nagy örömére.

A kerületi lapot pedig átkeresztelhetik Ferencvárosi Mórickának. De ha nagyon elkutyásítja a kerületet, még az is lehet, bevezetik a mindennapi sziesztát déltől háromig vagy a 40-50 munkanapos évet. Az ingyen sörről és az örök életről már nem is beszélve.

Döme doktornő amúgy nem számít vitára a polgármesterrel, „mert a felfogás, a kutyapártos aktivizmus nemhogy nem idegen, hanem egyenesen azonos Baranyi Kriszta felfogásával” – ugatta el a kutyaszóra fogékony Indexnek. Vagyis kár a gőzért, a heves honleányok jól megértik majd magukat a kutyapózban.

A normális, egészséges, nemzeti, keresztény, konzervatív, polgári Ferencvárosnak pedig marad a kutyagumi.

Sírjunk vagy nevessünk?

1
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/85873/pics/lead_800x600.jpeg
Ferencváros,IX. kerület
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-12 12:16:21
Ahogy az úgynevezett "köznép" szokta volt mondani:
Megtalálta a sz@r a párját !!!!
Kell még valamit mondanom, Ildikó ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?