Pofátlanság a köbön: zsíros szerződésekkel tömik Czeglédyt a DK-s kerületek

Ennyit az ellenzék morális állapotáról: Újbudán és Erzsébetvárosban is a nemrégiben még előzetesben lévő, korábban többek közt költségvetési csalással gyanúsított, illetve adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt anno jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélt Czeglédy Csabát bízzák meg a kerület gazdálkodásának átvilágításával.

Bilincsben a vádlott - most meg közpénzzel tömi a DK. Gratulálunk! Fotó: MTI

Gyurcsány Fletótól érkezett a telefon a vörös vonalon? Gyanús, mert a DK-s elvtársak a hangsebességnél is gyorsabban vágták magukat haptákba, hogy zsíros szerződéseket toljanak a haverok-cinkosok orra alá.

Niedermüller Péter és László Imre szégyenpolgik – róluk van ugyanis szó – alighogy a polgármesteri székben landoltak, máris az Ördög őszödi böszme ügyvédjét tárcsázták. És nemcsak a hogyléte felől érdeklődtek, de legott meg is kínálták a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodát Erzsébetváros és Újbuda önkormányzatának jogi képviseletével. Bármiféle komolyabb előzetes egyeztetés nélkül olyan érzékeny és kiemelten fontos feladatokat bíznak a nevezett irodára az adófizetők pénzéből finanszírozva a szolgáltatást, mint például az önkormányzatok folyó szerződéseinek, gazdálkodásának átvilágítása vagy a sajtóperes ügyek intézése.

Úgy tűnik, a balliberálisoknál, különösen a Gyurcsány-bandánál ismeretlenek a morális gátak, legalábbis nincs olyan erkölcsi határ, amit ne hágnának át különös élvezettel. Ők pofáztak a budapestieknek tisztességről, becsületességről, átláthatóságról, korrupciómentességről? Van bőr a képükön? A Bud Spencer-klasszikust újraköltve: HITELESSÉG NINCS, ÉS NEM IS VOLT!

Mert hát szögezzük le: az új partner feje, motorja és arca nem más, mint az inkább hírhedt, mint híres politikus-ügyvéd, Szombathelyen régebben MSZP-s „városatya”, újabban független önkormányzati képviselővé is avanzsált Czeglédy Csaba. Aki rendszeresen látja el Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné Dobrev Klára, valamint vezető DK-s és szocialista politikusok jogi képviseletét is. (Nem mellesleg diákkörökben is jól cseng a neve, ugyebár...)

Tehát az a Czeglédy, akit 2010 előtt is ítélték jogerősen felfüggesztett börtönre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt, és aki ellen jelenleg is bírósági eljárás van folyamatban. A cégéhez, a Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 ember ellen emeltek vádat. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése és más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt: 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Októberben ítélt jogerősen három év, illetve két év hat hónap börtönre a Szegedi Törvényszék három olyan vádlottat, akik beismerték bűnösségüket, és a büntetésről az ügyészséggel egyezséget kötöttek. A trükkös Czeglédy ellen még nem tudta lefolytatni a vádlotti büntetőeljárást a bíróság, mert a Humán Operátor-buli „atyja” az EP-választáson a DK listáján mentelmi jogot szerzett (köszi, Fletó!), majd nyár óta eljárásjogi okok miatt kibekkelte, hogy megszorongassa az igazságszolgáltatás (szégyen, magyar bíróság!).

Persze ami késik, nem múlik. Legalábbis reméljük.

A kérdés már csak az: kiről és mit tudhat Czeglédy, hogy a tisztességre és az erkölcsre fittyet hányva turbófokozatban meg kell tömni a zsebét jó ropogós közpénzzel?

1
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/85800/pics/lead_800x600.jpg
Erzsébetváros,Újbuda,VII. kerület,XI. kerület
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-09 20:27:10
Senkinek kétsége se legyen afelől, hogy ez a félresikerült, aljas ügyvédinas minden DK-s, MSZ(M)P-s, meg a többi gittegyletről, és azok bármilyen szintű vezetőjéről mindent tud !!!
Tud ez minden mocskosságot, és ugyanez vonatkozik a magyar "bűnüldöző szervek", valamint a bíróságok embereire is.
Egyébként meg Márai Sándornak tökéletesen igaza volt, mikor leírta:
„A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.”
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?