A Kassai téren nincs ilyen probléma, viszont a megvilágítás és az ebek szeparálása gondot okoz a gazdiknak. – Jó lenne legalább egy lámpa a futtató mellé, mert este már alig látjuk, hová dobjuk a játékot, és a kutyapiszkot is nehéz megtalálni, összeszedni olyankor. Örülnénk egy kútnak is, hogy itatni tudjuk a kutyákat, ha kimerülnek, de a legfontosabb a talaj rendezése lenne. Ha szárazság van, nagyon porzik, ha pedig esik az eső, az egész egy dagonya – magyarázta Czinege Krisztina, aki Bogi nevű kutyájával néha a Korong utcai futtatóra is átmegy. – Ott a terület méretével van probléma, és a lakókat is sokszor zavarja a zaj. Talán egy plexi eltakarná az utca forgalmát, hogy ne ingerelje ugatásra a kutyákat.

Soós Gyöngyi ritkán veszi igénybe a futtatókat Füge nevű kiskutyájával. Mint mondta, azért nem szoktak bemenni, mert ott kis kedvence unatkozik. – Kellene egy-két játék és egy kis elválasztó kerítés is, hogy ha olyan kutyák vannak lent egyszerre, amelyek nem jönnek ki jól egymással, el lehessen különíteni őket – tette hozzá.

Zuglóban összesen 17 kutyafuttató van, ebből öt zárt. A szakemberek jövő tavaszig mindet végigjárják, hogy begyűjtsék a fejlesztésekkel kapcsolatos ötleteket, illetve a futtatók házirendjére vonatkozó javaslatokat.  Ősszel még három állomása lesz a roadshownak: november 7-én a Korong utcai futtatónál, november 14-én az Örs vezér terei, november 21-én pedig az Újvidék téri futtatónál várják a gazdikat és a környéken lakókat.