Hamarosan kezdetét veszi a metrófelújítás

Első ütemben a metróvonal északi szakaszát, az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti részt zárják le várhatóan egy évre. A metrópótlás idejére tervezett közlekedési rendet a BKK társadalmi egyeztetésre bocsátotta. A 2017. szeptember 4. és 17. között lezajlott egyeztetés keretében az utazóközönség megismerhette és véleményezhette a terveket az M3-as metró lezárásához kapcsolódóan. Az egyeztetésre több mint 1700 észrevétel érkezett, melyek többségében megerősítették a BKK terveit. A véleményt alkotók egyetértettek az óbudai 34-es és 106-os busz útvonalának meghosszabbításával is.

A III. kerületet érintő legfontosabb változás, hogy az M3-as metró munkanapokon a reggeli üzemkezdettől estig rövidített útvonalon, Kőbánya­-Kispest és a Lehel tér között közlekedik. A vonalon kizárólag alacsonypadlós, klimatizált, modern, környezetbarát metrópótló autóbuszok közlekednek, melyek a metró lezárt állomásait szolgálják ki. Esténként, valamint szombaton és vasárnap a metró helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár majd.

Óbuda felől a belváros elérésének gyorsítása érdekében a 34-es és a 106-os buszok vonala a Lehel térig, a metró ideiglenes végállomásáig hosszabbodik. A várható forgalomnövekedés miatt a reggeli csúcsidőszakban a Bogdáni út és a Raktár utca felől sűrítőjáratok is indulnak az M3-as metró felé.

A metrópótló buszok zsúfoltságának elkerülése, a kényelmes utazás érdekében a BKK a III. kerület térségéből a belváros felé közlekedő alternatív járatok használatára hívja fel a figyelmet. A Vörösvári út és a Bécsi út környékéről közlekedőket arra kéri, hogy a 19-es vagy a 41-es villamosokkal induljanak el, majd a Margit hídnál a nagykörúti villamosokra, vagy a Batthyány téren az M2-es metróra átszállva érjék el a belvárost. Az északi kerületrészről, illetve a belső Szentendrei út vonzáskörzetéből utazóknak a BKK azt javasolja, hogy a H5-ös HÉV-vel vagy a 109-es buszokkal induljanak el, majd a Margit hídnál a nagykörúti villamosokra, vagy a Batthyány téren az M2-es metróra átszállva érjék el a belvárost.

Az M3-as metróvonal felújításához kapcsolódó forgalmi rend várhatóan 2017. november 4-én lép életbe. Ezt megelőzően a rekonstrukció előkészítő munkálatai miatt október 15-én reggel teljes metróvonalon, míg október 28-án és 29-én egész nap Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között autóbuszos pótlásra lehet számítani.

Címkék: Óbuda
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/43478/pics/lead_800x600.jpg
Óbuda
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?