Szüreti Mulatság a Kerekerdő Óvodában 

Öt éve merült fel az ötlet, hogy legyen egy este, ahol szórakoztató légkörben jöhetnek össze a szülők és az óvodapedagógusok - mondta el Szencz Mátyásné óvodavezető. Ez az óvoda egyetlen "gyerekmentes" rendezvénye. Az alapítvány támogatása büfés fogyasztással és belépő vásárlásával valósul meg, de tombolát is vehetnek a jelenlévők, melynek nyereményeit szintén szülők ajánlották fel. Az adakozási kedvre jellemző, hogy azok a szülők, akik nem tudtak eljönni, kérték, hogy vehessenek támogatói jegyet.A Kerekerdő Óvoda ötödik éve rendezi meg a Szüreti Mulatság elnevezésű rendezvényét egy nemes cél érdekében: az óvoda alapítványa a szülők támogatása nyomán évi két nagy kirándulást szervezhet az intézménybe járó csaknem 300 gyermeknek. Az október 6-i eseményen köszöntőt mondott dr. Bácskai János polgármester.

A Kerekerdőnek saját óvodai programja van, melyben erőteljesen megjelenik a néphagyomány, ezért a bevételből finanszírozott kirándulások szintén a népi hagyományok megismerésére építenek, az úticél minden esetben egy-egy híres tájegység tájházzal rendelkező települése.

A Szüreti Mulatság is mindig ennek jegyében kerül megszervezésre. Az intézmény pedagógusai néptánccal, a felnőtt közönséghez igazodva pajzán népmesével és népi játékokkal készítik elő a mulatság jó hangulatát, melyhez hozzájárulnak a jó borok és a hagyományos ételek, sütemények is.

Dr. Bácskai János köszöntőjében a szüret hagyományait elevenítette fel. A magyar borfajtákra, borvidékekre hívta fel a szórakozni vágyók figyelmét, elsősorban a Somló-hegyi borvidékre, ahol ő is hódol a szőlészkedés-borászkodás szenvedélyének. Jó szőlősgazda és vendég módjára saját borából kóstolóval is készült a mulatságra. A korabeli szüretek hangulatát megidézve részleteket olvasott fel Krúdy Gyula az "Asszony, aki szőlőfürt lett" című levél-elmélkedéséből, majd jó szórakozást kívánt a megjelenteknek.

A Szüreti Mulatságon fellépett Redenczki Marcsi, Magyarország első női stand-up humoristája is, aki - saját bevallása szerint "mellékállásban" - a Ferencvárosi Intézményüzemeltetési Központ munkatársa.

Címkék: Ferencváros
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/43735/pics/lead_800x600.jpg
Ferencváros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?