Megkezdődik a Szent János Kórház felújítása

A Szent János kórház és a Kútvölgyi Klinikai Tömb rekonstrukciójára és fejlesztésére 9,3 milliárd forintot terveznek elkölteni a 2017–2020 közötti időszakra az Egészséges Budapest Program keretében – tudta meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egészségügyért felelős államtitkárságától a Világgazdaság.

Az információk szerint a kórház szakrendeléseit átköltöztetik a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének járóbeteg-szakrendelőibe, de a pontos ütemezésről, valamint arról, hogy a felújítás miként érinti a betegellátást, még nem adott tájékoztatást a tárca. Az EMMI a lapot ugyanakkor arról is informálta, hogy a fejlesztést a betegellátás folyamatos biztosítása mellett, több ütemben végzik.

Az Egészséges Budapest program keretében a kórházba MR- és érfestő berendezést helyeznek el, a két modern műszer mintegy 700 millió forintba kerülhet. A tervek szerint a berendezések már jövő év második felétől a betegek gyógyulását szolgálhatják. A Szent János Kórházban jelenleg is zajlanak felújítási munkálatok, most az intézmény fűtési rendszerét korszerűsítik. További munkálatokhoz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosít fedezetet, 47 millió forintot már átutaltak az intézménynek. Az energetikai korszerűsítés 130 millió forintba kerül, de e felett a kormány további 350 millió forintot fordít a nővérszálló teljes körű, külső és belső felújítására.

Címkék: II. kerület
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/43469/pics/lead_800x600.jpg
II. kerület
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?