Az a képviselő, aki nem jár az ülésekre nem kap fizetést Csepelen

Nem kapnak fizetést azok a csepeli önkormányzati-képviselők, akik nem vesznek részt a testület munkájában – számolt be róla a csepel.info.

A szabályok értelmében csak akkor veszíti el egy politikus a mandátumát, ha egy éven át nem jelenik meg a képviselő-testület, vagy az országgyűlés ülésein. Ha indokot szolgáltatnak a távolmaradásukra, akkor nyugodtan lóghatnak. Csepelen azonban más lehet a helyzet, mert a képviselők úgy döntöttek, hogy csak annak jár a fizetés, aki megdolgozik érte.

Természetesen a baloldali képviselők hagyják ki a legtöbb ülést. A DK-s Borka-Szász Tamás például a tanácskozások kétharmadát hagyta ki, de a szocialista Szenteczky János és a balliberális Horváth Gyula is kiváló munkakerülő.

Fotó: csepel.info

Lazult a fegyelem Csepelen, emiatt benyújtottak egy olyan javaslatot, amely arról szólt, hogy aki igazolatlanul hiányzik, az nem kap fizetést. Teszem hozzá: bármelyikünket azonnal kirúgná a főnöke, ha csak egy napot is mulasztana szó nélkül.

Az előterjesztés tárgyalása előtt gyorsan megvitattak a képviselők néhány százmilliós beruházással kapcsolatos tervet – azért lehetett hatékony a vita, mert a baloldali képviselők hallgattak, mint hal a szatyorban –, majd amikor a fizetésekkel kapcsolatos indítvány került elő, akkor kitört a hiszti. Több, mint egy órán át tartott a parázs vita – ez már érdekelte a balliberális képviselőket is, hiszen ez már a zsebükre ment.

A legtöbbet amúgy Horváth Gyula bukott, hiszen az egykori polgármester-jelölt félévi fizetését javasolta visszavonni a testület, de az MSZP Takács Krisztiánnak is fájt az 50 ezres büntetés, hiszen sokszor hangsúlyozta, hogy ez neki óriási érvágást jelentene.

Az előterjesztést végül a testület elfogadta, a baloldali képviselők tiltakozása ellenére is.

 

Címkék: Csepel
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/31456/pics/lead_800x600.jpg
Csepel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?