Kalózhajó Csepelen 

Csepel vitéz szigete visszavonhatatlanul elindult a polgárosodás útján. Az Árpád apánk főlovászmesteréről elnevezett sziget és annak vezérhajója, a XXI. kerület megszűnt a munkásromantika fellegvárának lenni. Lehet, hogy ehhez egy kalózhajó is kellett, de a polgári kormányzat alatt egyre több olyan terv valósul meg, amire a bolsevik virulás nyugdíjasai is indián derűvel tudnak tekinteni, hiszen mégiscsak az unokák örömére készült el a ma nyíló különleges játszótér.     

A csepeli Kis-Duna part nagy attrakciójaként hirdeti az önkormányzat az új játszóteret. És tényleg az. Van ott minden: a mozgássérült gyerekek számára kerekesszékes hinta, vagy éppen baba-mama hinta is, amit az anyukák és a kicsik egyszerre használhatnak.  Ott a kalózhajó, ami természetesen teljesen biztonságos és látványnak sem utolsó.

Azért nézzük csak meg egy kicsit, hogy a mi is történt az utolsó öt és fél évben. 2010 óta 52 km csatorna épült, ezzel megvalósult Csepel teljes csatornázottsága. Három nagy város-rehabilitációs, városfejlesztő program volt, több mint négymilliárd forint értékben. Megkezdődött a királyerdei utak leaszfaltozása, de a lakótelepi és a családi házas körzetek játszóterei is megújultak. Teljesen megújult és megszépült a Tamariska domb valamint az Akácfa utcai Kiserdő, megújult Csepel valamennyi fontosabb tere, a közterületeken pedig virágágyások vették át a gyomok helyét. Óvodai fejlesztésekre is több mint 400 milliót költött az önkormányzat, de jutott pénz tornaterem-felújításra és fitnesz-parkok építésére is.

A rendszerváltás utáni évtizedekben lepusztult és részben kiprivatizált csepeli Kis-Duna part felújítása 2011-ben kezdődött. Először a hajléktalan-telepeket kellett felszámolni. Később fokozatosan újult meg a partvonal egy-egy újabb szakasza. A strand téliesítésével lett itt uszodaBMX-pályafitnesz parkok, több kilométeres parti közvilágítás, de megújult a Daru domb, a parti sétány és az Ifjúsági Tábor is. A közelmúltban még a kiprivatizált és teljesen lepusztult Napközis Tábort is vissza tudta vásárolni az önkormányzat. Ott azóta megkezdődött a menthetetlenül leromlott állapotú épületek bontása: helyén ugyanúgy közcélú hasznosítást szeretne az önkormányzat, ami a part többi részén valósult meg.   

Címkék: Csepel
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/27846/pics/14654636022469701_800x600.jpg
Csepel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?