Terítéken a polgármesterek - Interjú Vattamány Zsolttal

Egy évvel az önkormányzati választások után megkerestük a budapesti kerületek és az agglomeráció polgármestereit, hogy a ciklus egyötödéhez érve adjanak egy pillanatképet, mit sikerült megvalósítani a választási programjaikból. Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármesterének válaszait a nullker blog körkérdéseire az alábbiakban közöljük:

A választási kampányban elhangzott ígéreteihez képest mit sikerült megvalósítania? 

Elhatároztuk, hogy a közintézmények és közterületek megújítását követően 2015 a társasházak éve lesz. A lakóházak felújítására, állagának megóvására a tavalyi évben 300 millió forintot különítettünk el, melyet teljes mértékben kihasználtak a társasházak. Nemcsak a lakóépületek felújítása, hanem az ott élő emberek kiadásainak csökkentése is kiemelt célunk, így az idei évben 20%-al csökkentettük a lakbéreket. 

Vattamány Zsolt

Időarányosan hogy áll a kerület fejlesztésével? 

A ciklusra kitűzött tervek megvalósítása elképzeléseink szerint halad. Októberben átadtuk a teljesen felújított Klauzál téri Vásárcsarnokot, mely egy kétmilliárd forint nagyságrendű, saját erős fejlesztés volt. Ezt követően magát a Klauzál teret és a környező utcákat is felújítjuk, és terveink között szerepel a Százház utcai foghíjtelek sorsának rendezése is. Úgy gondolom nagyon jól haladunk a célok megvalósításával, s a nagyobb projektek mellett még sok egyéb intézkedésre, felújításra is sor kerülhet ebben a ciklusban.

Milyen nehézségekbe ütközött a képviselőtestülettel történő együttműködése? 

A képviselő-testület összetétele változott, de szerencsére nem a szembenállás jellemzi a munkánkat. Nyilvánvalóan vannak olyan dolgok, melyekről nem egyformán vélekedünk, mégis a konstruktív párbeszédre törekszünk a képviselőtársaimmal.

Mi az, amit nem sikerült az első esztendőben megoldania? 

Ilyet nem tudok kiemelni, igyekszünk a felmerülő nehézségeket minél előbb megoldani. Eddigi munkám során is arra törekedtem, hogy egy-egy intézkedés során a lehető legoptimálisabb döntés szülessen, mindenekelőtt az erzsébetvárosiak érdekeit szem előtt tartva.

Mi az, amiről már most látszik, hogy a ciklus végéig nem tudja megvalósítania?

Minden fontos, tervezett intézkedést meg tudunk majd valósítani a ciklus során.

A 2013/2014-ben tett szociális intézkedéseit fent tudja-e tartani a teljes ciklus ideje alatt? 

A meglévő ellátásokat az elkövetkezendő időszakban is biztosítani kívánjuk, sőt mi több új intézkedésekkel is kiegészítjük a szociális ellátórendszerünket. Továbbra is ingyenesen biztosítjuk a bölcsődei ellátást, az alsó tagozatos gyermekek térítésmentesen jutnak hozzá tankönyveikhez, a tanévkezdést pedig ingyenes tanszercsomaggal segítjük. Mindemellett egy új városkártya programot is elindítunk, amely többek között kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít majd a kerületben élők számára.

Bevált-e kerülete szempontjából az új fővárosi struktúra? 

Szívesen veszek részt a Fővárosi Önkormányzat munkájában, hiszen fontosnak tartom az együttműködést a kerületek között, és a közös gondolkodást. Számos előnyét látom az új struktúrának, úgy vélem ez a fővárosnak csak a javára válik.

Milyen a kapcsolata a Fővárossal, illetőleg a kormányzattal? 

Mind a fővárosi önkormányzattal, mind a kormányzattal jól működő kapcsolatot ápolunk, s az együttműködésünk sikeresnek mondható a különböző területeken.

Tervez-e újabb ciklust, vagy már keresi az utódját? 

A kérdés még nem igazán aktuális, javaslom, térjünk vissza rá egy-két év múlva.  

Címkék: Erzsébetváros
https://nullker.blogstar.hu/./pages/nullker/contents/blog/21752/pics/14451674524716361_800x600.jpg
Erzsébetváros
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?